Koľko dostávate "vreckové" od muža?
Kolko dostavate od muza “vreckove” mesacne?
Vreckové dostáva odomna muž 😂
@viestta vas som si uz vsimla v par diskusiach. Niekedy viete naozaj udriet klincek po hlavicke a sama sa zasmejem aky trefny komentar viete dat. Ale niekedy je menej viac a to si myslim aj v tomto pripade. Netreba byt za kazdu cenu vzdy “vtipny”.
My máme spoločny účet a aj napriek tomu, ze som vždy zarobila menej ako muž a momentálne nepracujem, nikdy v živote mi nepovedal, zober aj niečo z môjho lebo ty máš menej. Všetko ide na spoločný účet, z čoho sa platia spoločne poplatky, jedlo, všetko... Žiadne tvoje ci moje, len spoločne.
aha takze takto si to myslela. Potom sa nemas za co hanbit, ci citit blbo. Skôr sa mi to zda prekombinovane.. Jeden ucet tam, druhy tam, treti spolocny, kde ste davali obaja, len ty teraz nemôžes a z toho vznika u teba blby pocit a este ked ti peniažky neostanu a treba ti ich, musela by si s nim hodiť reč.
Autorka, je úplne jedno, do koľkých úvodzoviek to slovo "vreckové" dáš, či ako to nazveš. Ide o to, že ti muž vydeľuje peniaze. A to ani nie vždy, ako pri pravidelnom vreckovom, čo dostávajú deti, ale len keď si on všimne, že už nemáš. Smutné a ponižujúce. ☹️👎
Rada pre autorku: nabuduce ked budes chciet relevantne rady, napis vsetky skutocnosti do uvodneho prispevku. Hodit do placu jednu vetu a teraz radte a domyslajte si je trochu odveci, ved uznaj sama🤷♀️
Kym som bola na materskej a rodicovskej, dal mi kolko bolo treba (nemame spolocny ucet). Teraz pracujem, z mojho uctu idu vsetky platby, tak mi opat doplni, ak uz nemam.
Tu ani tak nejde o to vreckove, ci s uvodzovkami, ci bez, ale o to nastavenie. Pre mna je to tiez divne.
Moj muz pracuje, ja som na rodicaku. Teda mam nizsi prijem. Ucty mame kazdy vlastny, ked mi nevyjde na domacnost, poviem mu, bud mi da kreditku/hotovost alebo sa dohodneme, ze kupi on. Takto nam to vyhovuje obom.
Ale napr muzov bratranec posiela priatelke kazdy mesiac na ucet 200€. A to asi bude to ,,vreckove", ktore mas na mysli.
Mne nejde do hlavy, preco ti je blbe, ked ti vlastny muz, ktory zaraba ako pises nadstandardne, da peniaze? Asi som divna, ale mne nie je blbe zobrat ci uz na potraviny alebo topanky. A to sme vo financiach priemer
Obávam sa, že môj posledný koment nebol ani omylom z tých vtipných. U vás je to tragédia. Keby si bola hneď na začiatku napísala ako to u vás funguje, tak by som ani tie pred tým nedala, pretože tu ta mozem len poľutovať kde až ste to s manželom dotiahli.
Ty by si mala mat toľko sebaúcty, hrdosti a samostatnosti, že by si nikdy na takéto vydeľovanie peňazí podľa zásluh (zárobku) nemala pristúpiť. Nikdy by si nemala pristúpiť na delenie moje, tvoje peniaze, lebo v manželstve sú len naše peniaze, naše deti, naša domácnosť. Moje a tvoje sú akurát ponožky v sufliku.
Ja zarábam viac, tak u nás by to asi bolo opacne😂😂😂
Ale nie žartujem. Mame jeden účet. Obaja doň prispievame, platíme z neho poplatky, kupujeme co treba.
@filipka250 presne, tu nemusi byt chlap na chybe, ale jej blby pocit. Keby mu povedala a vyjasnili si to, ze - Zlato menej teraz zarabam a kedze nemame spolocny ucet( myslim ucet na mesacne vydavky, nie ten ich na sporenie) a dve karty od neho potrebovala by som pravidelne dostavat napr.zo 250 eur aby sme v domacnosti vysli. Urobit to trvalym prikazom a potom odpadne to, ze raz za cas musi pytat a kedze tu temu musi stale otvarat, je jej to trapne.
A ten muz je manžel ci len partner?
Manžela nemám ale aj keď som mala vzhľadom na to ze som zarábala viac, som na žiadne " vreckové" nebola odkázaná. V podstate nie som ani teraz hoci pracujem na polovičný úväzok. Ak sa občas stane ze nevyjde tak dám o jednu večeru v restike menej alebo výlet s lepenakom. Ale také mesiace sú skôr rarita.
Nedostávam 😂 sme manželia, máme spoločné bývanie, spoločné dieťa, druhé na ceste tak sa azda nebudem pýtať či si môžem zobrať peniaze na niečo 😂
Samozrejme nemíňam na hlúposti, ale len na naozaj potrebné veci. On sa tiež nepýta či si môže niečo kúpiť z "mojej" výplaty.
Ja som asi jedina co pochopila ako si to myslela. Mame to doma podobne ako vy, manzel zaraba ovela viac ako ja, ja som zamestnana na polovicny uvazok. On plati v podstate vsetko - hypo, energie, nakupy. Mne dava 800€ mesacne. Platim z toho mensie nakupy, detom oblecenie, topanky, drogerku a nieco odkladam.
Otazka. Su tu take, co zarabaju viac ako manzel (jedna sa ozvala) a kolko davate vreckove muzovi? 🙂
Keď jeden z partnerov zarába nadštandardne a viac teda než druhý partner, tie peniaze a nadštandard si akože užíva len ten jeden partner? Mne to hlava neberie.
Pýtať si peniaze od partnera je ponižujúce. Je jedno či peniaze na topánky pre dieťa, či kaderníka pre seba.
@liljana neviem prečo by jeden druhému mi vydelovat vreckové. Je jedno kto z tých dvoch zarába viac. Spoločne zaplatia všetky nevyhnutné výdavky rodiny, z ostatným gazduju po spoločnej dohode, kazdy si vezme koľko potrebuje a na co potrebuje. Kým sú obidvaja normálni, neminaju prehnane a neminaju na zbytočnosti, tak prečo by bolo treba vydelovat vreckove?
0, zarabam viac ako muz 😭😬. Ale obcas mu vyzeriem jeho keksiky...
@abbey1 a ak jeden vôbec nezaraba, z objektívnych pričin, tak podľa niektorých by mal žiť zo vzduchu, lebo neprispieva. Častý problém žien na rodičaku, ktoré nemajú, nedostanú a ešte im je vyčítane, že prečo im ON mal dávať, však nech lepšie gazduju so svojím. ON ich predsa živiť nebude.

Ach netusila som ze z tohto vznikne takato debata.
Pisem este raz ze “vreckove” som dala do uvodzoviek.
Muz zaraba nadstandartne, ma svoj ucet ale mame aj spolocny ucet kde prispieva 1000€ mesacne. Ja zarabam ale robim len na pol uvazku cize zarobim o dost menej ako on. Ja mam svoj ucet kde mi chodi vyplata a teraz na spolocny neprispievam.
Muz mi napriek tomu sem tam da 100-200€ ked vidi ze v dany mesiac boli vyssie vydavky, ale nedava mi to pravidelne.
Skor ma zaujimalo ci vam muz sem tam financne prispeje, len tak. Mne je to vzdy blbe ked mi da, na druhej strane niekedy fakt nemam.