Koľko sporíte vašim deťom?
Založila som túto tému z dôvodu, že by som chcela vedieť koľko mesačne sporíte svojim detičkám a či im odkladáte na vkladnú knižku, alebo ste im založili sporenie. Ja sa totiž neviem s manželom dohodnúť koľko sporiť nášmu bábu. Ďakujem
@mamavera - veru suhlasim, poistky pre rodicov su dolezite, odkladat peniaze pre deti je velmi vratke, hlavne teraz, ked bude euro pravdepodobne padat 😖 Vsetko to podlahne inflacii a pri mizernom uroku, no neviem neviem, ci sa to niekomu vobec moze zdat vyhodne.
My mame poistenie zodpovednosti za skodu (vratane toho, co sposobia nase deti), poistenie v pripade praceneschopnosti (dostali by sme do konca zivota dochodok), nad dom je poisteny hadam na vsetko - a aj sme to vyuzili, pred dvoma rokmi nam prasklo vodovodne potrubie preplatili 14000€ skody (susenie - 3 mesiace v kuse, nove vymalovanie, nove parkety, elektriku, vodu proste uuplne vsetko)
Detom sme kupili pozemok kazdemu, ked sa narodil, to je taka "neznicitelna" investicia. Bud tam budu stavat, alebo to po par rokoch predaju. Momentalne sme na tom financne dobre, detom doprajeme, co im treba + ak setrime na nieco, tak je to tretia dochodkova noha. Lebo ak nam bude financne dobre, mozeme nasim detom v buducnosti trocha pomahat. Aj ked neuznavam, ze by rodicia mali detom kupovat domy, byty, auta... maju si na to zarobit, lebo si to vobec nebudu vazit.
@dominikabartlova toto je sporenie detom... nie je to bezny ucet, ma ho ako poducet na mojom... SS som zrusila a som rada...
sak mne je ako jedno... ja svojim detom bud dam investicne alebo axa ucet kde je aj karta a vysoky urok...je to aporiaci vysokym urokom....
my davame malemu 32e na poistku farbicka a este mame zalozene sporenie na 5rokov vo VUB tam davame ako kedy 50e,100e 20e to bude taky start do skoly a samozrejme aj pre mna a mm my dvaja mame zivotne aj stavebne a 2terminovane vklady
@renata5 ja len radim, hlavne si zistite na poiatkach ake mate plnenie, ked ochorie, ked si zlomi ruky....pretoze rodic ostane doma s dietatom a musi mat ochranu prijmu.... vzdy poradca by mal najprv zabezpecit pol rocnu rezervu rodiny, ochranu prijmov a potom kadejake poiatky a to vatsina nerobi lebo ide im o provyziu.... prietel vecne riesi ze maju poistky a ked pride na plnenie nemaju nic... takze je dobre si zmluvy precitat pozorne a nie sa len spoliehat co vam povedia.... na setrenie je naozaj vyhodny AXA ucet kde mas vysoky urok a ziadne poplatky a vyber z bankomatu je 1euro a kedze je to sporiaci tak mozno vyberies len v pripade nudze.... Na terminovanom mas prd urok, poplatky a este ich nemas k dispozicii.... a ked sa nieco stane tak nebudes mat penaizky hned..... Je 4000 produktov na trhu a pochybujem ze 95%percent ludi ani nevie ake su ☹ ☹ ☹ ☹ netreba sa kazdopadne unahlovat....
mame poistenie so sporenim Farbička
sem tam cosi hodim na vkladnu knizku, ktoru dostal od obce pri privitavani deticiek ( na nej 70 eur ) a inak momentalne zakladam sporenie s poistkou zakladnou na 30 e mesacne.
@bianca mne sa ta farbicka bobec nepacila, ked mi ju prisla do bytu ponukat " poistovacka " 😅 za 27 eur mesacne ( + pripoisteny otec ) nam velkolepo hovorila, ze v 25 rokoch bude mat drobec AZ cca 4500 - 5000 eur nasporenych 😅 a to je podla mna malinko na tu sumu . krytie tiez len minimane..
teraz mam zmluvu, kde budem platit necelych 30 e mesacne / pripoisteny aj otec aj mama ) a vysledna suma v 25 rokoch bude od 9-12 tis eur 😅
@lucka1987 nam ju nenukal poistovak my sme si ju vybrali ako jedine schodne riesenie v nasej financnej situacii a brali sme ju skor ako zivotnu poistku a barlicku pre to keby sa jednemu z nas rodicov nieco stalo.Teraz ma cestovne poitenie automaticky zadarmo a som poistena i ja.Akurat ze ani nahodou neplatime 27 € mesacne ale cca 200 € rocne.
tak toto je úplná pravda
liz_lemon @jerry23 ja nie som ziadna poistovacka , a preto viem ako to je, nemusim nikoho oblbovat, robim priamo v poistovni, kolkokrat musime my "zehlit" pracu roznych agentov, ktorym ide len o prachy, a robia ludom uplne zbytocne zmluvy
poviem ti, ze ja a 90% mojich kolegov nema ziadnu poistku, a tych zvysnych 10% ma poistku bez akychkolvek pripoisteni, teda len zakladne poistenie na dozitie a smrt, a to su zvacsa ludia, ktori maju vysoke prijmy, a teda maju tie peniaze navyse
mozno toto vyznie zvlastne, ale ja mam taky dojem, ze ludia si urazy a choroby mozno aj privolaju tym, ze sa daju poistit, ved napokon, cele poistovnictvo je len o tom, ze sa ludia zastrasuju tym, co vsetko sa im moze stat, take vymyvanie mozgov...my sa na tom v robote vzdy smejeme
ale vazne, je mi luto ludi, co sa nechaju oblbnut, ani si neprecitaju podmienky, a potom uz len mozu plakat
@bianca no ved aj nas ma poistenie cestovne v tom zdarma. a pripoisteny sme obaja rodicia.. pracovala som v poistovni / nie allianz / a trosku som sa tmu rozumela, ako nas chcela pani s Allianzu doslova ukvakat na akoze vyhodne sporenie.. samozrejme, mozes mat rovnaky typ poistenia a vobec nemusi byt nevyhodny. zalezi to na danej osobe, ktora ti ho tvori, ako vyhodne ti to spravi.. jendoznacne pri rovnakej platbe za mesiac a takmer rovnakom poistnom kyrtí je 5 tis a 10 tis riadny rozdiel 😅 my sme si nastavili ovela vacsiu cast na sporenie aby islo.. o to nam slo ako prve
ahoj my sporime našej malej na stavebku 20 e a manžel na v banke terminovany vklad vo výške pridavkov 🙂 🙂 🙂
@veronka2008 20 E? ale ved to ani statnu premiu nedostanete v plnej vyske
@liz_lemon ja viem ale viac nam nevychadza
@veronka2008 ved ja chapem, ze nie kazdy si to moze dovolit
My sme dali malej do stavebnej sporitelne. Mesacne davame 20eur my , 10 babka a svokrovci 18eur. Teda dokopy 48 eur mesacne na 18 rokov. Potom dostane 16 000eur. čo je slušne. Šetrenie je podla mna najvýhodnejsie takto keby jej odkladame niekdne na ucet ma len 10 300eur co je o dost menej. A s poistenim nepamatam presne to bola ale o dost menesie suma...
@veronikavaneska ako moze dostat 16 tis? ja som to tak priblizne zratala aj s 2% urokom a statnou premiou (dala som max sumu, aj ked max nemozete dostat, lebo nedavate potrebnu vysku vkladu), a vysla mi suma cca 13000 a to som este neodpocitala poplatky, ktore sa strhaju kazdy rok
netreba verit vsetkemu, co ti povedia pri uzatvarani financnych produktov, staci si to spocitat
hmmm na zmluve mame napisanu cielovu sumu 16 000. A rocnú urokovú zadzbu mame 4,7%. a platime len vedenie učtu a to je 18 eur na rok. Mam aj presnu tabulku kde je to rozpisane pri urcitom vklade kolko je nasporene po 6 rokoch a po 18 rokoch plus je tam rocna statna premia 10%....... Dokonca pozeram ze to je na 17 rokov a kukni link stavebnej sporitelni http://www.pss.sk/produkty/sporenie/vypocitajte...
@veronikavaneska cielova suma nie je suma, ktoru nasporite 😒 cielova suma= nasporena ciastka + stavebny uver, kukni si tu kalkulacku este raz, ty sporis tu nasporenu sumu na stavebny uver, t.j. 8115 a uver, ktorý si potom moze dieta vziat je 7885 a to je spolu 16000
po 12 rokoch je nasporena suma 8 115eur a ked nezobereme stavebný uver.Ale dalej pokracujeme v plateni tak mozeme este x rokov jej setrit ......ale max suma ktora sa da nasetrit 16 000 eur.
@veronikavaneska ta suma 16000 sa samozrejme da nasetrit, potom sa zas navysuje cielova suma, ale trvalo by to viac ako tych 17 rokov, aspon pri takejto splatke.
ved uvidime mozno jej to este po tých 12 rokoch supneme na terminovany
baby a to vy sporíte a ste na materskej???
Ja si tiez myslim ze stavebne je najlepsie.preto sme dali aj my stavedne rocne 600€ a terminovany ucet.
@adushka01 ahoj, ja by som to rada vedela- napíšeš?
@betka22betka Jasne 🙂 Iba mi napis email, ze ti to viem krasne rozpisat 🙂 Ako sa dnes da urobit setrenie pre dietatko 🙂 a dokonca aj pre rodicov..
my sporíme dcére 20 eur na stavebné sporenie a 20 eur na poistku založená hlavne na šetrenie (určite sa oplatí viac ako vkladať na knižku) 🙂

@iviatko a ked si prepocitas kolko mas rocne poplatky na beznom ucte.... vlozis 100eur, urok ziaden ak tak minimalny a poplatky.... to radsej stavebne sporenie a mas este k tomu aj statnu premiu...Stavebne je najlepsie sporenie.....