Kto si vie dnes kúpiť dom v meste za 400 000 eur?
Len taky namet na diskusiu. Pozeram nehnutelnosti, potrebujeme menit, nakolko sme sa rozrastli. Ale som uplne v soku z tych cien. Napriklad taka Trnava dom 400 000 eur. Ale ani v okoli to o nic lacnejsie nie je. Poznate niekoho kto si to vie kupit za taku cenu s takymi urokmi...
No tak nemozes mat vsetko 🙂 bud popredavate co mate, vezmete hypo a kupite vacsie alebo sa musite uskromnit a zostat tam kde ste...ani v zahranici to nie je med lizat..tiez som bola ale naklady ma zivot su tak vyssie a ani nehnutelnlsti nie su lacne 🙂 nehovoriac o vzdelani pre deti atd...vsak ale skuste
@zuzanockamt chodte byvat na vychod alebo srted slovensko, čo všetko mate ani nemusite predať, stačí dať do prenajmu, a z toho budete môct platit hypoteku na niečo nove a väčšie
Nehnuteľnosti smerom na západ sú poriadne drahšie oproti SR, poznám jedného lekára, ktorý robí v Nemecku už vyše 10 rokov a doteraz žije v prenajatom dome.
Kolega si kupil dom v nemecku na dedine na hypoteku, mal len 32000euro, zobral hypoteku vyse 120000euro,dom si prerobyl a polovicu z toho dal do prenajmu .Tý ktorý zobrali prenajom do slova mu platia hypoteku..
@casillas28 ja som praveze tiez robila v zahranici a mne sa tam pacilo, samozrejme robila som kvalifikovanu pracu...odisla som kvoli manzelovi a tomu, ze sme cakali uz dieta...chyba mi zahranicie...ja si tu neviem zvyknut... zila som.v Nemecku dlhsiu dobu a teda to sa neda zrovnat. Ani ked odratam vyssie naklady na zivot.
Ale to si tam bola sama ;) teraz su deti a to je dost nakladne..tiez mam sestru v nemecku a neraz mi hovorila ze pri detoch je to ltt a to zarabaju dobre 🙂 ale neviem kolko ich mas ty...ked sa ti na svk nepaci treba ist .. naco sa tu trapit a nadavat na system 🙂
@mpg v nemecku ano, su drahe byti, ale nasa sefka napr. robyla tak ze zobrala byt,čo najomne stoji mesacne 2000euro, my sme tam byvali 6ludi čo sme jej po 300euro platili , nam dali doppelführung, čo vlaste ona z dani ziskala späť, a nam dali 250euro na byvanie spätne , a po 10rokoch moze byt odkupit lacnejsie
@ildiko36 Ale my sme spokojní tam,kde sme. Nepotrebujeme sa sťahovať. Ja len reagujem tu na príspevky, že nehnuteľnosť za 400 000€ si môže kúpiť ktokoľvek.
@casillas28 no ono to nie je take lahke...faktor je manzel, ktory k svojmu povolaniu by potreboval 100% Nemčinu inak by sa musel karierne rozlucit. Pritom vie skvele po anglicky, ale nemcinu ma tak na B2 co je fakt malo pre vykon jeho profesie
@zuzanockamt ok, ja som hlavne autorke toho prispevku chcela napisať aby sa pozrela kus ďalej od Bratislavi, bud jednim alebo druhim smerom
My tiez ideme v takej cene kupovat byt v Ba. A musime k tomu predat dva nase byty bez hypo, ktore mame v super lokalite. Ale potrebujeme vacsi, tak obetujeme tie dva. Kto musi/chce, ten kupi 🤷♀️.
@ildiko36 Tak si to mala adresovať autorke 🙂
Ked si vsimnes,pise ti tu mala hrstka ludi,ktori vyhlasuju ze hocikto si tie byty a domy kupuje.velka vacsina ludi na Slovensku ktori by si radi kupili nehnutelnost v blizkej alebo vzdialenejsej dobe, horko zaplace.z pomeru priemerna mzda na SK vs.cena nehnutelnosti to bude skoro nerealna vec financovat nehnutelnost.teda budu odkazani asi na podnajom.poznam uz celkom dost mladych,ktori ostavaju nateraz u rodicov... V ovela vacsej miere ako par rokov dozadu.
@zuzinabila naschvál som napísala, že napr. ja v 40ke. Neviem čo sa všetci nad tým pozastavujete. Snáď sa nebavíme o mladej rodine, ktorá nič nevlastní, že si ako prvú nehnuteľnosť pôjde kúpiť ten spomínaný dom v danej hodnote, celý na hypotéku. Áno, sú aj takí, ale tých je menej. Takých ako ja napr., ktorí už nejaké tie nehnuteľnosti majú a majú ich aj z veľkej časti splatené, takí problém nemajú istotne. Nehovoriac o tom, že 80 % ľudí v BA musí kúpiť nehnuteľnosť v takej hodnote, ak chce bývať vo svojom. V Bratislave stoja domy okolo 800 000 - 1 mil. eur. Si všetci myslíte, že sa nepredávajú? Kdeže
Nie kazdy moze byvat v dome holt. Aj v ramci bratislavy su lokality, kde kupis stvorizbak za dajme tomu 160000, ako vrakuna/biskupice.
My sme v novembri kúpili byt ako investíciu...máme dom bez hypo...auto splatené boli sme čistý...muž vojak a ja predavačka vybavovali sme hypo na byt....žiadali sme 170 000....dali nám o 5000 menej lebo môj plat predavačky kazil priemer...a ja som sa v tej chvíli zamyslela...obaja s mužom máme dlhodobo prácu 20 rokov ja 15 rokov v jednej firme žiadne dlhy žiadne pôžičky nič...dve deti už školopovinné založili sme dom a dostali sme "len" 165 000 a byty čo postavili nové na tom istom sídlisku idú po 250 - 300 000 ja som len zašla ako to funguje...
a Košice? velke mesto, pracovne prilezitosti , budu na okoli stavat Volvo, ceny nizsie
napr.
https://www.nehnutelnosti.sk/4981499/paulinyho-...
@sasa1310 v lete 2021 sme pozerali dom, novostavba nezariadena, stal v tt v kamemaci 280tisic, minule leto rovnako velky pozemok aj dom 102m2 stal 400 tisic, takze naozaj rapidne stupli ceny aj bytov, aj ked nie az tak ako domy v urcitych castiach tt.
@holubicka28 veď stúpli 2020 a 2021 najviac stúpli. Ale nie od leta 2022 doteraz cez 150 000 eur ako tvrdí autorka
@melanta príd bývať do Košíc a zistíš, že tie nezmysly o rozdielných nákladoch sú ozaj iba drísty ľudí zmanipulovaných médiami. Ceny potravín, pohonných hmôt, energií ....sú všade rovnaké. A nehnuteľnosti...skús si pozrieť ceny domov či bytov v Košiciach a potom mudruj . A platy v BA sa nedajú porovnať s platmi so zvyškom Slovenska(šak pupok sveta)....
@sasa1310 nie to nie, ale teda za ten rok 2021 a 2022, cize mas pravdu od minuleho leta su uz takto nadhodnotene a ide to stale pomaly hore.
@alexandra383 ale to je asi brutal lokalita a novostavba, nie?
dom za 400 litrov:
V prvom rade domy si kupuju vacsinou zamozni ludia, cize pre takuto klientelu su urcene, nie pre rodinu, kde je mesacny prijem do 4-5 tis. EUR
V druhom rade - ludia na slovensku maju peniaze, nie vsetci, ale znacna cast ano, lenze slovaci maju jeden typicky prvok: STAZOVANIE. Je to narodny sport - vacsinou sa vsak stazuju ti, ktori tou biedou netrpia.
Aj teraz ten pripad ako nejaka pani poslala 250 tis eur nejamu panovi x z internetu 😉
Zial standardne ceny a kazdy druhy si to moze dovolit co sledujem okolo seba..a nie, nepatrim do skupiny kazdy druhy🤣
Ono takéto domy si nebudú kupovať mlade rodiny 30 ročných to pochybujem .
Ani nevrav :( a niektori mozu o uvere na kupu bytu snivat.... Otrasne podmienky.. Ked nemas nasetrene 20% tak to nic. Cele zle.
Jasne ze si to ludia za 400 kupia. Lebo to si nekupuju ludia, co maju 22 rokov, prvu pracu za 850e a pytaju od banky hypo 390 000.
Toto si kupia v 40ke, ked maju obaja 2tis plat a uz splateny byt s hotnotou 180 000 co vedia predat + maju uspory dalsich 50-100

@ildiko36 my už hypo mame na byt. Lutujeme ze sme nekupili rok a pol dozadu...teraz sa to neda aj kebyže sa rozkrajame. Vtedy sa to s prehladom dalo kupit a este by sme byt nemuseli predat. Uroky plus nizsie ceny.