Mzdy na SR
Pocujte zeny, akurat som citala tu temu, kde autorka pisala, aka super je praca ucitelky na prvom stupni. Prisli tam na temu zarobky, konkretne, ze 800, k comu z vyjadreni uzivateliek som vydedukovala, ze to je teda plat na zaplakanie. Baby povedzte mi, kde robite, ze tam zarabate platy, co nie su na zaplakanie? A toto nie je tema, ze idem provokovat, to v ziadnom pripade. Ja som fakt a uprimne len zvedava, lebo zijem v BA a mam VS vzelanie (a aj nieco navyse) v nie az tak tuctovom obore, pracujem v sukr. firme, mam svoju pracu rada a robim ju dobre, ale teda moj plat by bol podla vacsiny z vas "na slucku". Ja uz by som naozaj chcela vediet, co robim zle 😀 ratajme vek okolo 30-35. Lebo ak napisu zeny okolo 40, tak tie uz su zrejme karierne vypracovanejsie, takze to chapem, ze aj o dost viac zarabaju. Aspon ma nejak uteste, ze bude to lepsie za par rokov (lebo zatial som robila po VS len cca 3roky, takze chapem ze nemozem hned chciet plat ako prezident). Len potrebujem vediet, ci po RD je sanca na zlepsenie alebo uz tie deti budu prekazkou pre kazdeho zamestnavatela 😀
@stanulienkat moja...mam podobne uvahy a prave kvoli tomu som zalozila tuto temu, pre niektorych drzu, divnu, zvedavu.... No hlava mi to neberie. V nasej firme som medzi rovesnickami na rovnakej pozicii jedna z najlepsich. Rychlo sa ucim, rychlo chapem a rozmyslam, nerobim ako opicka, ale robim efektivne, co bolo vidiet hned na zaciatku. A nemam ani sancu karierne rast tam kde som. Lebo jednoducho nie je kam. Akurat co mi pridavali robotu, lebo sak "ty zvladas". Radsej som mohla po gymnaziu ist robit a uz teraz by som bola aj vypracovana. Nie sa lopotit roky na vyske, a nakoniec zistit ze "naco?" muz ma poziciu v jednom z top oborov, 5+ rokov skusenosti. Teraz chce pracu zmenit, pretoze tiez uz nema kam karierne porast. Uz tristvrte roka hlada, posiela zivotopisy, podmienky splna na kazdom jednom. Este ani na jednu sa mu neozvali. V BA. Preco??? Je mi to hrozne luto, lebo viem, ze je dobry v tom co robi a toto je hrozne demotivujuce.
@mircalla no už som len čakala kedy sa ty ozveš na môj príspevok. 😀 Nie nemám ani nechcem mať skúsenosť s korporátmi, stačí mi čo vidím okolo ľudí ktorí tam robia a podotýkam na rôznych miestach. Ani jeden šťastím nevyskakuje. Ak máš ty lepšiu skúsenosť o to lepšie, pre mňa by to nebolo.
Ak ťa to zaujíma, ja som roky pracovala v oblasti finančníctva a bankovníctva, potom pre zahraničné firmy na marketingu. Aktuálne som chief representative pre zahr.firmu a platovo si nemôžem sťažovat.
@mrkvicka060 S týmto mám problém aj ja. Nedokážem pochopiť ako niekto môže byť na jednom mieste 15 rokov s tým istým platom a na tej istej pozícii. Ja potrebujem progres. Lenže teraz vidím, že tí ľudia sú spokojnejší ako ja. Síce mi môj muž hovorí, že možno len tú nespokojnosť tak okato nedávajú najavo. Neviem som vo fáze skúmania a prehodnocovania.
@mrkvicka060 možno by mohol skočiť do nejakej personálnej agentúry a dat si spraviť poradenstvo ako viesť pohovory... Mnohí žiaľ zlyhávajú na tomto. Ja napr. Takú skúsenosť ako tvoj muž nemám - hľadala som si prácu 3x v živote - 1x ma vzali do tej SR firmy ako absolventkou asi týždeň po podaní CV - ztade som odišla na konci skúšobnej pre podmienky v nej... Potom zase za týždeň som už bola v korporate... Poslednú prácu som si hľadala ako mama 2 malých detí po 3rocnej materskej a teda po prvom pohovor som mala ponuku... Firma počkala až po koniec prázdnin lebo som si ešte chcela s deťmi užiť co som im aj povedala...fakt je niekedy problém so sebaprezentaciou u ludi:/
Ja zas v svojom okolí fakt nemám nikoho kto v ba zarába pod 1000 euro:( ale možno je to tým ze som už staršia, začínala dom so 400eurovym platom...
@mrkvicka060 Je mi to ľúto viem ako sa cítiš. Na to je jeden liek - podnikať. Každý deň je výzva, ako sa rozhodneš máš, ovplyvňuješ veci, ale má to jeden sakra problém, tvoji klienti ťa sledujú drobnohľadom čo inde prejde bez povšimnutia u Teba je to do neba volajúci problém, alebo si to kurnik robím ja? Výskumná fáza.......
@saslavka73 nespokojnosť je normalna ľudská vlastnosť... Otázka je ci je to produktivna nespokojnosť ktorá ťa posúva, alebo negatívna ktorá ťa ničí...
@stanulienkat tiež tu z niektorých príspevkov ziram, myslím že väčšina aj v ba nemá ani tých 1000€. To nie je neschopnosť, to je tak nastavený trh prace že viac nedostaneš, lebo vždy nájdu niekoho, kto to pôjde robiť aj za menej. Nehovorím že nie sú aj dobre miesta za skvelý plat, ale na také sa ťažko dostat. Na druhej strane, shoppingy plné, ľudia sa vozia na drahých autách, takže až také zle to potom nebude.
@dai Áno. Toto je zásadné, skúmam.
@mrkvicka060 vieš ono nie je ani dobré byť až tak šikovný, lebo presne potom ti naložia viac za ten istý plat. A ešte sa cítia druhí ohrozeni, ked si lepšia ako oni.
Baby, takato diskusia nie je naozaj vypovedajuca. Ako clovek znaly IT mam pristup k niekolkym stovkam miezd (v softveroch) v ZA kraji. Tieto cifry nad 1000 su este stale parpercentnou vynimkou. Jasne, ide to, aj ja sa pohybujem platovo inde. No nie je to standard, hlavne nech vas nieco taketo nedemotivuje. Ak je vasim cielom vyssi plat, fajn, berte to, ze to ide a pracujte na tom. Ak ste boli doteraz spokojne, nezasievajte do seba pochybnosti ;) na diskusiach sa to len hemzi nadpriemernymi majstrami sveta. Definovat vlastnost "byt stale nespokojny" ako pozitivnu, to chce veru pokrivene zrkadlo... Keby ste tu mali ludi, ktori stoja na druhej strane a su zamestnavatelia, verte, ze diskusia vyzera inak ;)
@saslavka73 v podnikani (ak nepodnikas vo svojom obore a neponukas sluzby) potrebujes dobry napad. Ak ten napad az taky dobry nie je, budes sa dva tri roky trapit ako kon, aby si nakoniec zistila, ze si uz zanikla medzi ostatnymi a krachujes... Mozno len velmi komplexne rozmyslame a hladame nieco extra, ale ten super dobry napad sme este nenasli...
@rohypnol1 Veru byť stále nespokojní nie je dobrá vlastnosť, ak to zo mňa cítia príp. zamestnávatelia tak ma ani nechcú a príp. klienti ešte tú nespokojosť zdôraznia, lebo ma zneistia a hľadia si z toho svoj prospech.☹
@mrkvicka060 Ta podnikám vo svojom odbore a ponúkam služby a nápadov mám strašne veľa zatiaľ, ale nemám sparing partnera, ja sa s nikým neznesiem.😀
@stanulienkat ja mam zase opacnu skusenost...tiez som z Ba, a nemam okolo seba snad nikoho (s VS vzdelanim), kto ma menej ako 1000 v hrubom...uprimne, neviem si predstavit v Ba dlhodobo fungovat s takymi peniazmi (pokial niekto nebyva v byte / dome rodicov atd.)
@mrkvicka060 No veď práve však to som aj spomínala, že možno prioritne treba riešiť tú nespokojnosť a nie peniaze a prácu. Na základe tvoje témy som si veľa uvedomila a vďaka za to.
@saslavka73 😊 mozeme si napisat zas o 2 roky, co sa ako zmenilo 😁
....alebo radsej o 5? 😁
@mrkvicka060 Áno. Skúsim ísť na to inak. Ja si teraz špekulujem, či neísť do normálnej roboty, príp. radšej ísť dole s peniazmi, ale možno niečo iné robiť, aby som mala výzvy. Lenže na druhej strane, môj muž mi hovorí a možno má ozaj pravdu, že nie som trpezlivá a že problém bude vždy nejaký, proste sa s tým naučiť žiť. Lenže môj muž je flegmoš prvej triedy, on kamenná tvár v každej situácii. To ma serie, že jemu je všetko dobre, strašne dlho mu veci trvajú kým si premyslí a urobí. Ja tak nemôžem žiť. Ale má pravdu tá trpezlivosť je niekedy potrebná.
Ja sa asi pohybujem akurat v tej "zlej firme", pretoze hrozne tam trpim tym, ako si na vyssie pozicie dosadzuju "znameho znameho mojho znameho", pretoze takeho tam potrebuju. Niekoho, kto ani nie je nejaky dobry, hlavne nechposlusne robi, co "je treba" pripadne zaobaluje "sra*ky" najvyssich do ruzoveho...
@mrkvicka060 Asi je to slovenská firma, či? Čo sledujem tak toto je trend v slovenských firmách, príp. s rýdzo slovenským vedením.
@saslavka73 je to tak
@mrkvicka060 Tak toto serie aj mňa. Takže mám správny pocit.
@rohypnol1 co je pokrivene na tom využívať vlastnosti ktoré máš ? Ty poznáš naozaj spokojne ho človeka v každej sfere? Pre mňa je nespokojnosť úplne prirodzená - ľudia stále niečo hľadajú, tak nás pan boh stvoril, preto sa ľudstvo posúva dopredu... Keby sme boli všetci spokojní tak sa nikam ako spoločnosť neposunieme...
Co je to nadpriemerný majster sveta? Ty definujes co je priemer?
Inak súhlasím s tebou že ak je človek spokojní tak si tu spokojnosť nemá dat zobrať sociálnymi sieťami...
@saslavka73 ty si nechcela ist radsej na TPP kvôli osobnému bankrotu ? Za mňa všetko má svoje pre a proti a velmi závisí od nastavenia daného cloveka ... niekto ma problem robiť sám na seba iný zasa mať šéfa nad sebou ...
mna napr. svet korporatu absolutne nelaka a šla by som tam len ak by nebolo kam inam .. môjmu muzovi uplne vyhovuje zosnurovany svet bankovnictva ...
u nas vo firme co mam ludi pod sebou nikto nema pod 1000 eur ale ani zasa take horibilne sumy ako niektori uvadzaju.
@loginexistuje Hej zvažovala som, ale ja zas nemám také vysoké dlhy a v podstate sa splácajú. Možno z toho tá nespokojnosť, v hlave stále kalkulačka.🙂
@mrkvicka060 ja zarábam výrazne menej než ty.
Zatiaľ sa mi zdá, že asi najmenej z diskutujúcich, ktorí robia odbornú prácu.
Vyhliadky u mňa na zlepšenie ani nie sú, možno raz po materskej to budem riešiť, zatiaľ sa snažím čerpať z práce iné benefity. Práca ako taká ma baví, je pre mňa dôležité profesne sa venovať tomu, čomu som sa venovala v období štúdia, ale je fakt pravda, že občas na mňa skutočnosť výšky platu doľahne. A tiež je pravda, že ak by som bola sama, nemohla by som túto prácu robiť, pretože v Bratislave by som sa neuživila ani pri sebeväčšej snahe,.
@dai Pekne si to. Aj mňa tá nespokojnosť posúva to je fakt, ale aj ma ničí.
Baby ide novy rok tak si dajte zavezok na rok 2019 novu pracu s vyssim platom.kKed clovek chce a ide si tvrdo potom tak to dosiahne.Tiez uz pracujem na tom a verim ze v roku 2019 sa mi podari mat lepsiu pracovnu dobu teda budem viac doma menej prevozim a plat vyssi.A tak isto je super obdobie na bilancovanie tohoto roku co sa podarilo co sa snad podari na dalsi rok.tak sup pero a papier a pisat a snivat.Krasny novy rok prajem az ste spokojne aj s platom a hlavne nech vas praca bavi
@dai asi som nevedela dat svojmu komentaru spravny nadych alebo slova. Inak s tvojimi nazormi vzdy suhlasim ;) ja mam rada, ked ludia na sebe pracuju, posuvaju sa vpred a tuzia nieco dosiahnut. Len ked to poviem na tvrdo a na rovinu - nie kazdy na to ma. Tak ako existuje manazer, tak musi existovat podriadeny. Tak ako existuje clovek s 3000e platom, tak ich musi existovat par s 500eurovym, aby vznikla priemerna mzda. Ja by som osobne dopriala kazdemu. Urcite lekarom, ucitelom, kazdemu, co na sebe pracuje. Len ked vidim realitu, pre vacsinu kancelarskych pozicii je aj 800e mzda privela. Je vela pozicii, ktore neprinsaju realnu hodnotu, ktore zastupi naozaj hocikto a ktore su uz v dnesnej preplatene.... A tak ako existuje nespokojnost, ktora cloveka posuva vpred ( etc. som nespokojny so svojou vlastnostou, tak sa pokusim ju potlacit), tak existuje zhubna nespokojnost typu: su ludia, co na MK maju 3000eur,tak odteraz budem v praci chodit s odutym vyrazom, lebo ja robim za 600. Asi nie som majstrom slova ;) a nadpriemerny majster sveta nebolo dehonestujuco myslene. Len Gaussova krivka populacie hovori jasne a je predpoklad, ze tato tema zrovna nezaujme tu najjednoduchsiu cast populacie. Potom, ked das cifry z tejto diskusie do priemeru alebo meridianu, naozaj ti vyjde skreslene cislo. Tot vsio ;) inak, ja zrovna som clovek, pre ktoreho je mzda az niekde na konci motivacnych faktorov. Lenze priznavam, ze to suvisi zjavne s tym, ze penazi mam dost. Ak by to tak nebolo, musela by som rozmyslat inak.

Ja ziram.. Som z Ba a teda mam dost pod 1000€ brutto+ tiez vacsina mojich vs vzdelanych znamych. Prave som sa dozvedela,ze sme luzri. Kde robite,ze mate take platy?? Nemyslim,ze som blba alebo nesikovna.