Nízky plat a zrušenie daňového bonusu. Ako ďalej?
Ahojte,
som odborny referent vo verejnej sprave a mam strach ako prezijem po novom roku, vedenie je skupe a zarabam 780 e v cistom, som tam skoro 10 rokov, pridem o chvilu o cely bonus 140 eur, kedze moj student na strednej uz dovrsi 18 rokov, chcem sa vas opytat nizkoprijmovych zivitelov, co planujete, ako si privyrobit.
Chodim velmi unavena z prace, pracujem s ludmi a prace je vyse hlavy, kedze sa ludia poprepustali a doma uz nemam energiu,a by som niekde este po nociach robila😔
hladam si pracu samozrejme, ale po 40tke je to uz tazsie
ale ved 40 rokov je v pohode vek
@hendikep zalezi ako a kde
@hendikep no netvaria sa tak, ked poslem zivotopis, ale pevne verim, ze natrafim na zamestnavatela, ktory to bude brat ako benefit, nie prekazku, uz nevladzem dalej zivorit a toto je od vlady uplny uder pod pas pre pracujucich, ktory zarabaju malo
A syn nemôže ísť brigádovať? ... prečo sa všetci spoliehate na štát? ... kde je vôľa, tam je cesta ... veď syn nie je novorodenec, ja som brigádovala od 16-tich ...
@dzulli1980 neviem kde by brigadu este vtesnal, skola, autoskola, posilovna, no budeme musiet nieco vymysliet
chcem sa tak zariadit, aby som to od januara nepocitila, mam z toho uz uzkosti
A pred daňovým bonusom si prežila ako? Čiže pred cca rokom, tam si mala bonus tuším 50€. Vláda nemôže za to, koľko zarábaš. Žiaľ iba nájsť lepšie platenú prácu v inom obore, iná cesta nie je..
Žeby namiesto tej posilňovne? ... nuž, nemôžeš sa zodrať, máš doma takmer dospelého syna, situácia je, aká je, bude jednoducho musieť prispievať.
@dzulli1980 ale ona sa nespolieha na stat, pracije a stacilo by, keby jej ten stst z jej zarobku vzal trochu menej
ale však si nemôžu teraz všetci nájsť dobre platenú prácu, toľko tých ponúk ani nie, tiež mám 17ročného, ktorý študuje ešte na strednej škole a nemá veľa času a ani možností ako si zarobiť
A nemoze v tej posilke robit par hodin? Vacsinou hladani prave studentov, co sa aj vyznaju trosku do toho…
Zdravim vás. Odkiaľ ste prosím ?
Nikto sa na nikoho nespolieha ale taký plat ... Niekto robí aj za menej a ťažko vymeniť prácu .a 18 ročný potrebuje dosť peňazí .rozpis presne koľko máš nájom a koľko ostáva
Čo myslíš, kde vtesnajú iní študenti svoje brigády? Bohužiaľ, peniaze zarobíš len prácou. Teda ak sa bavíme o normálnom, slušnom občanovi. Čiže buď ty zmena práce, alebo dieťa brigádu. Tak ako väčšina z nás.
Vsak namiesto tej posilovne ,nech si privyrobi aj fyzicky manualne,trebars pomocnika na stavbach,,,,to bude aj posilka
Ja si myslim, ze ak si syn zasluzi autoskolu a posilnovnu, tak ty si tak isto zasluzis, aby on vnimal vasu situaciu, a aby si nasiel brigadu. Skus nad tym porozmyslat a skuste aspon aku taku brigadu nech si najde , aspon nieco zo svojich konickov, nech si plati sam.
Bude to dobre pre neho aj preto, aby neocakaval raz od svojej partnerky, ze bude rovnako silna ako ty, a ze vsetku pracu a povinosti bude mat len ona a on len svoje zabavky...
Ja mam teda manzela celkom slusne zarabajuceho, ale tiez sme synovi povedali, ze nejaky čas bude musiet obetovat a najst si brigadu aspon na to fitko. Uz pol leta brigadoval - aj ked len neoficialne pomahal na stavbe za par eur na hodinu. A to ma 15, ty uz mas skoro dospelaka. Nemožu im predsa pečene holuby padat a my sa zoderieme.
Ale to odoberanie bonusu ozaj nie je fer 😞 pokial mas vyzivovaciu povinnost a tie deti chodia do skoly, mali by ho nechat....
Ty kks.Nahanat dieťa na brigádu,lebo rodič nedokáže zarobiť dosť peňazí?
10 rokov pracuje niekto za 780 v čistom?
Preboha ľudia,prečo si toto robíte?
Nielen posielat zivotopisy, ale obehni si to osobne, skutocne musia byt lepsie platene prace s 10 rocnou praxou ako toto a este ti znizuju stavy a robis za dvoch. Vyzivne ti chodi kolko?
Na druhej strane veci ako fitko ci vodicak si mlady kludne v lete cez prazdniny mohol zarobit ako casnik ci v servise v zahranici a este sa naucit rec, keby chcel... hotely hladali vsade... a tvoj syn isto vidi, ze to mame to nevychadza, malo ho to napadnut aj sameho. Mne dcera tiez brigaduje od 16tich babysitting, teraz robi vo firme po 2h denne vzdy vecer po skole spravuje vyrobny system data... ma cerstvych 18... drviva vacsina jej spoluziakov aspon prilezitostne nieco robi..
@anjelicek26 jáj ale ty neporovnávaj zaprdené SK s Nemeckom.... 😉 to sa ani porovnať nedá.
@lucka_ke ved to, ja mam doma introverta a som rada, ze sa dostal medzi ludi a zvysil si sebavedomie aspon tym posilovanim, urcite mu v tom nechcem robit prekazky, myslim, ze pracujem dost na to, aby som bola ohodnotena adekvatne :(
@anjelicek26 no som z vychodu tu je to des
@w3ronika77 no mali, je to uder pod pas pracujucich, stale je na strednej skole, stale mu treba ucebnice, jest, nechybalo by mi to, keby som adekvatne ohodnotena, ale je to len prezivanie pri dnesnych cenach z takeho platu
@jumama ano uz sme sa o tom rozpravali..
@deti95060810 Mam kopu študentov gymnazistiv a iných stredoškolákov. Väčšina brigaduju i keď majú solventných rodičov. Moja dcéra od 16 brigádovala. Na Svk. Na vysokej v UK už na plný úväzok.
Keď chcem mať nejaké peniaze navyše, treba si ich zarobiť. A áno, ide to i na Slovensku u študentov.
@martinbud z Kosic

Oni ta v tej verejnej sprave drzia nasilim?