Prečo si pripadám taká chudobná?
Ahojte, neviem ako to robia ostatní s peniazmi, ale normálne ich obdivujem a pýtam sa seba, kde robím chybu. Mám 38 rokov, som slobodná. Peniaze som si celý život šetrila. Mám menší 3i byt vo väčšom meste, ten som rekonštruovala a teda išlo nemálo financií tam. Kúpila som si malé auto - nové, maličké, ale zato s dobrou výbavou. Na účte mi zostali nejaké peniaze, keby niečo, zďaleka nie toľko, koľko by som chcela. Mám prácu, kde zarobím ako - tak dobre, alebo skôr taký stred - 2000 v čistom. Práca ma však veľmi baví. Celý rok si šetrím na poistku na byt, poistku na auto, svoju poistku, ročný poplatok za garáž, na dovolenku apd. A teraz k veci. Príde kolegyňa, čo má 29 rokov a dieťa, s manželom bývajú v krásne prerobenom dome v lukratívnej štvrti, príde do SUV/BMW so značkovými teniskami a kabelkou za 800 eur. Na dovolenku idú na Kanárske. Zaparkujem vedľa nej moje o 2/3 menšie auto čo vyzerá ako z Temu, s kabelkou z CCC a teniskami z Deichmenu a pozerám na ňu a hovorím jej, ako ideme do Chorvátska autom. Popravde, mne kabelka za stovky eur nechýba, aj tenisky mi stačia za 50 eur, len mi to príde, že som naozaj chudobná príbuzná oproti všetkým. Aj oblečením. Platy máme plus, mínusy rovnaké. Viem, že ona ma príjem manžela a asi bude vysoký, ale rátam s tým, že majú aj vysoký úver. Ako to robíte vy? Tie slobodné z vás? Aby ste aj žili, aj prežili, ale aj si užili.
Podľa mňa by si si mala zvýšiť kvalifikáciu a nájsť si lepšie platenú robotu 🙄 Máš sa lepšie ako polovica Slovenska. Prišla si k bytu zadarmo ale budeš tu vyplakávať aká si chudobná príbuzná? Že ťa hanba nefackuje.
Podľa mňa by si si mala zvýšiť kvalifikáciu a nájsť si lepšie platenú robotu 🙄 Máš sa lepšie ako polovica Slovenska. Prišla si k bytu zadarmo ale budeš tu vyplakávať aká si chudobná príbuzná? Že ťa hanba nefackuje.
@callisia ale ja som nenapisala, ze som chudobna, necitim sa tak.
a vlastne o co ti ide?
Si viac materialisticky založená. Ok. Ale fakt je ten, že holá si na tento svet prišla a holá odídeš, iba Ti nejaká dobra duša dá oblečenie do truhly. Keď si myslíš, že mať viac viac viac znamená nemať problémy, veľmi sa mýliš. To by nepáchali samovraždy milionári. Mala by sa zamyslieť, čo Ťa núti všímať si tieto veci a ako žijú iní, čo majú. A bez srandy, väčšina ľudí na tejto planéte sa má horšie ako ty. Možno by sa dalo povedať, že cez 80%. Zameraj sa na to, čo máš, máš viac, ako si myslíš, ale kým si to neupraceš v hlave, nestačili by Ti ani milióny. Krásnym obrazom toho sú niektorí slovenskí politici-zabezpečení na 100 generacii a stále nemajú dosť.
Toto mi pride ako trolia otazka, ze zarabame spolu 5000 E a nevieme nic usetrit.
V podstate mi to pride ako provokacia, lebo mnohe rodiny maju v cistom aj menej.
@adri266 5 tisíc? 😀
to je ozaj blbosť..
Mám všetko a môžem si dovoliť vsetko,ale som za to VĎAČNÁ a ostala som naďalej skromná, mám aj dobrého muža čo ma nebije, nedepta...bohatá si keď máš zdravie, priateľov a rodinu....musíš si to uvedomiť ..kašľať na materiálne veci, áno sú pekné, ale nie sú dôležité v živote, rovnako šťastná som aj keď si kúpim sandále v Deichmann a kabelku CCC, ono to je v tvojej hlave ...je to závisť, musíš sa toho zbaviť
Ako môj 14 ročný syn hovorí ,, predstav si koľko ľudí by chcelo byť teraz na tvojom mieste "
@adri266 5 tisíc? 😀
to je ozaj blbosť..
@deti95060810 už tu boli také provokačné.
Sim sa stratila. Tak si sama? Ci nie?
Keď si chceš viac dovoliť, 3-izbový byt môžeš predať a kúpiť si menší. Po predaji súčasného bytu a kúpe menšieho bytu by si mohla mať financie aj na väčšie auto, aj na lepšiu dovolenku a snáď by si si o niečo navýšila aj finančnú rezervu. Máš sa od čoho odraziť.
a o čo ti vlastne ide,keď sa teda necítiš chudobná
My máme s manželom dokopy 2000€, žijeme normálne, môžeme urobiť aj nákup dcére, aby sa im žilo ľahšie, plus plienky, mlieko a drobnosti pre vnučku. Nenosíme značkové veci, naše bohatstvo je v zdraví a pohode s to najväčšie keď vidíme drobčekove pokroky, úsmev a aj gebrinky
Môžeš prosím aspoň naznačiť, a akej firme pracuješ, keď chodíš do Dubaja, Paríža a na Krétu? Len tak pre zaujímavosť.
Divne a nezrele zmyšľanie na tvoj vek.Akoze chudobni ľudia su zlí,neschopní,leniví,lebo nezarobili viac? Tu svoju kolegyňu so znackovou kabelkou by si chcela aj za kamošku? Ja asi nie,asi ju uz peniaze zmenili na pipinu a ja take nemusim. Mne je ľuto ked vidim,ze v mojom okoli ľudia poctivomrobia cely zivot a veru ani to tvoje chorvatsko autom ani vlastne byvanie s8 nemozu dovoliť.
@janinah hlavne ze ty mas vo svojom veku zrelé zmýšľanie ked by si zenu s drahšiu kabelkou automaticky nechcela za kamosku lebo je “pipina” 🤦♀️
Čo robíš zle? Pre Boha máš všetko.Strechu nad hlavou,byt,auto.Iný ľudia nemajú ani čo jesť.
A nie je to v tom, že si išla o pozíciu nižšie, že si sa nemusela uskromnovat a teraz to berieš ťažšie?
A čo ma byt vieš koľko ľudí z oveľa nižším príjmom aký máš ty a nesťažujú si ja si tiež občas poviem kde na to ti ľudia berú tiež často nechápem ja zase na tu dovolenku ani ísť nemôžem nie , že by som na ňu nemala , ale mám najmladšiu autistku a s ňou sa nedá a nikto by mi ju na taký dlhší čas ani nepostrážil naposledy som bola na dovolenke pred 8 rokmi odvtedy som nebola nikde proste nechaj ich tak a buď rada že si užívaj podľa svojich možnosti
@andrejka1974 prepáčte, že reagujem nie že by to bolo podstatne ale niekedy minulý rok ste mi komentovali diskusiu ako ste boli myslím na Maledivach a chystáte sa ja iné exotické dovolenky. Viem že ste to boli vy lebo som si pozerala vtedy váš profil a čítala som si aj príbeh, ktory máte na profile. Tak mi trochu nesedí čo tu píšete teraz.
Ludia dnes moc riesia cash....
Ziaden clovek si to aj tak nevezme do hrobu tak ja nechapem tej tuzbe mat stale viac a viac dufajuc, ze bude clovek stastnejsi.
Pozri, ja som pracoval v zahranici a mal som okolo seba velmi slusnych ludi ktori zarabali omnoho viac ako ja ba aj milionarov ( to nie je chvastanie ) a su vzdy dva tabory....ti ktori su stastni a ti, ktori nie su.
Luxusne oblecenie, auto, nadstandardne byvanie ci dovolenky nie su univerzalnym liekom na stastie co zrejme potvrdzuje aj fakt kedy celebrity zo zufalstva a neschopnosti najst riesenie bud zomreli predavkovanim ci samovrazdou.
Moja pointa je, ze ak sa budes porovnavat s druhymi, nikdy nebudes stastna. Ja sa riadim mottom, ze jediny cas kedy by si sa mala druhemu pozriet do taniera je len vtedy, aby si zistila ci ma dost nabrane.
Vzdy bude niekto kto bude krajsi, mladsi, bohatsi, inteligentnejsi, zrucnejsi. To vsak nie je dovod aby si sa citila menejcenne. Ak sa pozries roky dozadu co si mala vtedy a co mas dnes a vidis nejaky progres tak nie je dovod na akysi pocit menejcennosti.
@andrejka1974 prepáčte, že reagujem nie že by to bolo podstatne ale niekedy minulý rok ste mi komentovali diskusiu ako ste boli myslím na Maledivach a chystáte sa ja iné exotické dovolenky. Viem že ste to boli vy lebo som si pozerala vtedy váš profil a čítala som si aj príbeh, ktory máte na profile. Tak mi trochu nesedí čo tu píšete teraz.
@maria12334 ano však som písala že naposledy som bola na dovolenke pred 8 rokmi a odvtedy som nebola ano aj na malých divoch som bola ano bola som tam ja s manželom potrebovali sme vypnúť mali sme ťažký rok kedy sa nám syn ťažko zranil rok sme ho dávali dokopy a vtedy mi povedali aj že najmladšia ma autizmus potrebovali sme oddych počas 33 rokov manželstva som bola na dovolenke spolu 6 krát takže občas zájdem aj ja na dovolenku aké už sa mi nepodarí na žiadnu ísť koli najmladšej a že som si užila aj inú dovolenku exotiku na ktorú som si šetrila roky rokuce som si ísť zaslúžila
Ak si 5 rokov ZTP, tak k platu 2000€ v čistom musíš mať ešte inval.dochodok. Ak áno tak sa nemôžeš mať až tak zle. Mnohé 4clenne rodinný to nemajú. A výdavky nepomerne vyššie. A ani poistenie si nemôžu dovoliť
Mas 38, nemas deti, mas svoje byvanie, auticko, 2000€ plat, slobodu. Ved ty zijes taky zivot o ktorom zase sníva niekto, kto vidi teba. Kazde rano dakuj, za vsetko co mas…vzdy bude niekto krajsi, mladsi, bude mat krajsie auto, krajsi dom, byt, kuchynu….s tymto sa musis zmierit…. A ked to pochopis, tak sa oslobodis…. Cestuj, využi svoju slobodu a nezávislosť. Pochopis co mas, len ked sa budes pozerat aj dole a nie len hore. Potom pochopis, ze nie je dolezite co maju alebo nemaju druhí ludia ale co mas ty. Mozno ta s BMW mysli na teba, co by za to dala, mat tvoj zivot, starat sa o seba, byt slobodna, zaparkovat vsade s malym autíčkom a nie veľkou opačnou, kde na 90% sice zaparkuješ ale uz tazko vystúpiš 🤣🤣🤣 kazdy clovek ma dobre dni a zle dni.
Čítal som to žene a tá to okomentovala: "Tak tam je problém - teta je závistlivá..."
neviem, preco si pripadas chudobna s takym prijmom a normalnym standardom. Dolezite je, ci sme spokojni a stastni, nie kolko mame penazi. A peniaze nas vnutorne stastnejsich neurobia, su len prostriedkom. A kazdy ich mina na nieco ine.
Máš to napísané už v nadpise
S takým platom musíš žiť ako kráľovna😱...Ja tu svoj ani nevytiahnem radšej , lebo sa cítim ako socka teraz 😃...
Mas 38, nemas deti, mas svoje byvanie, auticko, 2000€ plat, slobodu. Ved ty zijes taky zivot o ktorom zase sníva niekto, kto vidi teba. Kazde rano dakuj, za vsetko co mas…vzdy bude niekto krajsi, mladsi, bude mat krajsie auto, krajsi dom, byt, kuchynu….s tymto sa musis zmierit…. A ked to pochopis, tak sa oslobodis…. Cestuj, využi svoju slobodu a nezávislosť. Pochopis co mas, len ked sa budes pozerat aj dole a nie len hore. Potom pochopis, ze nie je dolezite co maju alebo nemaju druhí ludia ale co mas ty. Mozno ta s BMW mysli na teba, co by za to dala, mat tvoj zivot, starat sa o seba, byt slobodna, zaparkovat vsade s malym autíčkom a nie veľkou opačnou, kde na 90% sice zaparkuješ ale uz tazko vystúpiš 🤣🤣🤣 kazdy clovek ma dobre dni a zle dni.
@betulinka1 tiež nechápem čo jej môže chýbať s tým platom...To majú len Poslanci a Mafiáni na SVK 😃...

Taky stred 2000€ a cítiš sa chudobná..no ja teda fakt neviem kde sa stala chyba
@mmoni89 ja som nepovedala, ze sa citim chudobna, moj prispevok bol iny.