icon

Plastelína, ceruzky. Čo je vhodné pre 2 ročné deti?

ivanat
27. júl 2012

🙂

anjelicek26
27. júl 2012

Vsetko z toho.... pastelky mame ale voskovky, drevene len take xxl velike, s cim sa hadam ani oko neda vypichnut, maju 1,5 cm priemer... maju aj gulicku na kreslenie - kazda hrana gulicky ina farba, to je super. Plastelinuje maly uz asi pol roka... postavicky sice este netvori hehe.. ale vykrajuje o sto sest...

zuzanockamt
27. júl 2012

vsetko spomenute ... pastelky ma uz dlhsiu dobu - drevene trojhranne a voskovky, nedavno pribudli fixky, dalej velke kriedy a mäkka plastelina ... tiez su v oblube peciatky a farby - prstove, ale snazi sa kreslit aj stetcom a tiez je dobra magneticka tabulka s perom

bianca
27. júl 2012

nasa ma najradsej voskovky a fixky.Teda najradsej od mala maluje vodovkami ale to sa neda vzdy a vsade no voskovky v pohode

jkadankova
27. júl 2012

všetko, čo spomínaš a tiež aj farby - vodovky, temperky (len pozor aby boli vhodné pre deti) a čo najväčšie formáty, napr. A1, štetce tiež široké, také z "farbylaky" aspoň 2cm na tekéto plochy. Malé deti používajú rameno a predlaktie, nie zápästie a prsty pri kreslení - preto veľké formáty. Tiež prstové farby. Doporučujem pozobliekať, z blízkosti odstrániť všetko cenné a vybaviť sa dávkou trpezlivosti = zábava zaručená 🙂

hori
27. júl 2012

uprimne? nic z vymenovaneho... vsak by som osedivela... neporiadku je aj bez toho dost... 😉

erikasadek
27. júl 2012

detske ceruzky su trocha vatsie ako klasicke lepsie dieta drzi v ruke, plastelina je raj....... 😉 pre dieta osobne robim domacu plastelinu nie j eto otazka penazi ale moji tu kupovanu by len jedli!!!! 😀 😀 😀 a domaca je jednoducha voda muka sol a olej a ked da do pusy tak hned vypluje druhy krat nezopakuje.. 😀 😀 😀

@hori teba tu este znicia za tuto vetu, 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ze nedoprajes detom trocha zabavy.... 😀 😀

renab
27. júl 2012

ja by som ešte pridala prstové farby 🙂

cicimotinka
27. júl 2012

...otázka stojí ani nie tak čo je vhodné, ako skôr čo je zaujímavé... vhodné sú aj pastelky, voskovky, plastelína... samozrejme pod dozorom a najskôr treba trpezlivo ukazovať, čo s tým treba robiť... no u nás nefičí ani jedno... pero a papier stačí... pastelky nechce, plastelína "mám špinavééé rukýýý"... obľúbil si pečiatky, ale aj to len patle po papieri namáčaciu poduštičku, lebo tá pečiatkuje najlepšie... 😀 😀 😀 ... poskúšaj, uvidíš, na čo sa chytí... akože prckovi sa páči aj krieda na chodník, lenže "špinavééé rukýýý" to nie...

pimpulienka
27. júl 2012

my robime z prstovymi, vodovymi, voskovkami, ceruzkami, s tam aj fixami, lepime lepidlom, platelinu dcerka taktiež zbožňuje 😉

pancake
27. júl 2012

baby aké obrázky robíte s prstovymi farbami?prosím 😕 😕 😕

ivett1
27. júl 2012

Aj, aj...a my sme mali aj tabuľu (tú z Ikey) ...naše deti, keď boli také malé, najradšej kreslili fixkami😀 a to nielen na tú tabuľu 😅 😀 ...mali sme také fixy, čo sa dali ľahko zmyť (tuším tiež z Ikey...)...

evabb35
28. júl 2012

V takom veku sme ani plastelínu kupovanú ani ceruzky nemali. To tak až okolo 3. roku. Dovtedy ceruzky a plastelína slúžili na kadečo iné, len nie na svoj účel. Dovtedy namiesto kupovanej plastelíny len to, čo sa dalo ochutnať, prípadne aj zjesť...najčastejšie to bolo jedlo na tanieri. Okolo 2. roku u nás frčali uteráky, utierky, obrusy, vreckovky, plienky...rôzne oblečenie...ak to malo pracky a zipsy o to lepšie....a každý deň sme mali maškarný ples a stany všade naokolo....hrala hudba...spievalo sa a tancovalo od rána až do večera....k výtvarnému umeniu sme sa dostali až omnoho....omnoho neskôr..cez prstové farby a biely baliaci papier.

amulienka
28. júl 2012

@ivanat ahoj ja poradim len cez moju znamu, dala svojim 1,5 rocnym ceruzky, ale vraj ich treba ostruhat na malicko, lebo si s tym idu do oci, ale zas aby to neprehltli 😒 ale radi si kreslia

luciahromadkova
28. júl 2012

Voskovky, gulicka na kreslenie, drevene XXL farbičky /pozor na hroty pri zastruhani/, modelovacia hmota- akakolvek / zdravotne nezavadna/, vratane piesku, plasteliny, doma vyrobeneho cesta a modelovacej hmoty a pomocky napr. vykrajovacky, vytlacacky, lis na cesnak, valceky. Prstove farby- dospely, starsie dieta moze vystrihnut z papiera rozne tvary napr. auta, vlaky, babiky, masky, korunky pre princezne.... a nechat mensiemu dietatku pomalovat prstom, dolepit detaily, nalepky alebo pomalovat rolky z papiera a vytvorit zvieratka, raketu... tiez sa daju prstovymi farbami odtlacat ruky a nohy a vytvarat z nich obrazce, ktore sa dokreslia napr. odtlacky ruk kridla motyla telo sa dokresli, slnko odtlacky ruk luce a ostatne dokreslit... a pod. Peciatky, lepidlo, kriedy a kriedy namocene v mlieku, v cukrovej vode- vtedy neprasia a daju sa pouzit aj vo vnutri na papier, hmota playmais. Velke formaty, baliaci papier, oblecenie vhodne k zaspineniu 😀 , tvorenie aj v stoji pri stoliku alebo na tabuli- stene, kde sa nalepi baliaci papier, posediacky. Nechat dieta skusat, hrat sa podla jeho zaujmu 😵 . Pocitat so zaspinenim 😉 vhodna pritomnost dospeleho, starsieho dietata 😝 . Fajn je zacat s detmi skor ako v 2. roku. 😵 Tvorivy poriadok "neporiadok?", pokreslene steny brať s nadhladom a humorom, zapojit drobca do upratania, napr. vlhkou handrou utriet stolik, ulozit plastelinu do skatuliek, nechat vysusit na radiator handricky, umyt formicky... 😉

traktor
29. júl 2012

plastelina + vykrajovatka su super/ dokupila som aj dosku a valcek a ked peciem, aj Maťko pecie plastelinove kolaciky/ , pastelky , voskovky tiez super + k tomu som dokupila rôzne omalovanky,skicare.. aj ked v 2rokoch / ani teraz 😀 /, nevymaloval to co treba, ale vsetko okolo toho, ale pacili sa mu postavicky co tam su,ma to v starej skolskej aktovke, tak sa chodi akoze ucit, je pri tom velmi dôlezity, ked si svoju tasku vybaluje 😀 + mame detsku tabulu , kde sa da kreslit kriedami, daju sa ukladat magnetky je to super , s tym sa dlho vyhra, / na modrej streche som videla- kto nema tabulu a ma doma stôl pre deti, tak sa da kupit tabulova farba vo farby laky a vrchna doska sa da nastriekat a da sa kreslit na to kriedami , dieta ma aj stolik aj tabulu 😉/ ..velmi dlho pouzivame vodove farby..ma plastovy stolik + stolicku, vie, ze farbit sa môze len tam..cize nie je ani bordel, staci poutierat a dieta supnut potom len do vane , kde mu zas dam pastelky do vane, vhodne aj na telo..nech sa celkom dorazi 😀 ..peciatky su vyborne..tych mame tiez kopu- je to velka zabava + mame magneticku tabulu s perom a su tam aj peciatky..obycajnu, lacnu, kupenu za par korun v tescu, ale tiez bola velmi dlho vyuzivana.. zacinali sme v tejto kreativite asi v roku a pol..vtedy bol schopny uz aj posediet, viac sa sustredit, co s tym ma robit, ako sa maluje, chyta do rucky..aj ked ceruzku stale drzi tak *divne*..ale je lavak..hlavne, ze sa zahra 🙂

burina111
29. júl 2012

u nás fičia voskovky, fixky, iba tak si čmára po papieroch a inde 😀 alebo omaľovánky, klasická tabuľa s kriedami alebo kreslíme na cestu, magnetická tabuľka na kreslenie, pečiatky, kalkulačka, rada mi pomáha pri pečení koláčov- dám jej kus cesta, nech tiež "pracuje", klasické kocky, kocky, ktoré sa vkladajú do veľkej kocky, zvieratká, rozprávkové knižky, malý klavír- rada si spieva a tancuje, lopta, tiež rada vysáva a čistí- dám jej vlhčený obrúsok a umýva si hračky, mne poličky, zrkadlo, vonku piesok+formičky, odrážadlo.

tea333
29. júl 2012

zalezi od dietata. nas by plastelinu spapal a s ceruzkami kresli po stenach. ked si kreslime, musi to byt tak ze nad nim stale stojim, inak ide kreslit vsade len nie na papier. ale su deti ktore si proste sadnu a kreslia.
podla mna na kreslenie su naj netoxicke pastelky, ide to s nimi dobre

ichbinich
2. aug 2012

Oboje 😉
Prve farbicky dostal, ked mal rok. Plastelinu, ked mal necele 2 roky, ale to uz ju poznal z jasli.

Farbicky: musia byt vypratelne! Jedna superackia mojho syna bolo pomalovat si cervenou farbickou biele body a druha bola, nakreslit si auta a cesty na gauc... Takze, farbicky musia byt oznacene ako vhodne pre deti, nezavadne, a hlavne vypratelne 😉 Ja mam vyskusanu jednu znacku a tu vzdy dokupujem.

Plastelinu som kupila no-name, biela sa strasne lepila, vyhodila som ju po tyzdni, ostatne su dost tvrde. Nabuduce kupim original PlayDohalebo si vyrobim svoju. Ale pokial sa da, pouzivame noname. Vyhoda toho balenia bola, ze tam bol valcek, vykrajovatka, "nozik" a ine.

Kriedy na cestu odporucam tiez, ak teda mate kde chodit kreslit. Ja som kupila jeden 50kusovy kybel za 4 eura, este ich mame dost.

Vodove farby som skusala, ale stetcom kresli dlho na jednom mieste, ze sa potom spravila diera do papiera. Prstove farby som doma este neskusala, robia s nimi v jasliach.

kkatuska
20. júl 2013

Mame 19mes.mame tu tabulu(ikea)z jednej strany kreslime kriedami,aj vonku po chodnikoch ;) a z druhej kreslime na rolovaci papier voskovkami(tucnymi).ak sa da papier prec kreslime fikskami(lahko sa operu aj z oblecenia)..mame ceruzky(hrube)ktorymi malujeme na papier ci do vymalovanky.,plastelinu play do(s formickami)..vodovky najblissie dokupim!za tu radost a hravost ;)