icon

Môže 14 ročná dcéra chodiť sama do fitka?

12. aug 2026

Dcéra má 14 a teraz prišla s tým, že chce chodiť do fitka, lebo tam začali chodiť aj dve spolužiačky. Športuje normálne, nejde o žiadne chudnutie, chce hlavne skúšať stroje a cvičiť.

Len teda vôbec netuším, ako to funguje pri takomto veku. Pustia ju tam samu alebo musí byť s dospelým? A je 14 už v pohode na fitko?

Strana
z2
janka2501
12. aug 2026

M9ja ma 14r a chodi bud sama alebo so spokuziackou, a uz rok takto chodia a v pohode

anonym_a5c9cb
12. aug 2026

ved tam prvy krat chod s nou a spytajte sa na recepcii. 14 rocna uz moze aj bez dospeleho.

biba_18
12. aug 2026

ja som synovi v tak mladom veku nedovolila. začal tak 16+…

biba_18
12. aug 2026

ja keď vidím ako nemožne tam ľudia cvičia, ako nesprávne cviky vykonávajú, aké nezmyselné váhy si naložia…
preto som ho nepustila…
si tak možu poškodiť klby že až…

eeffka
12. aug 2026
@biba_18

ja som synovi v tak mladom veku nedovolila. začal tak 16+…

@biba_18 tak zasa chlapci idu nekontrolivatelne, dievcata mlade (sama mam 14ku) skor "spolocenska udalost", na pase, na sxhody, polkilove jednorucky

biba_18
12. aug 2026
@eeffka

@biba_18 tak zasa chlapci idu nekontrolivatelne, dievcata mlade (sama mam 14ku) skor "spolocenska udalost", na pase, na sxhody, polkilove jednorucky

@eeffka no ja ti neviem 😏 keď už tak by som ju s nejakou svojou kamoškou čo cvičí s trenerom poslala, či može…

anonym_9ff858
12. aug 2026

Moju tam v 14 ani nevpustili. Vraj môže prísť cvičiť až od 15 rokov. A je to údajne najlepšie fitko v meste - neviem, to potvrdiť, pretože necvičím, ale všetci ho chvália.

biba_18
12. aug 2026
@eeffka

@eeffka ja som tak zobrala kamošovu dcéru… trener povedal že može a aj mne to dobre padlo, lepšie sa mi cvičilo keď sme boli 2… a kočka sa naučila…

eeffka
12. aug 2026
@biba_18

@eeffka ja som tak zobrala kamošovu dcéru… trener povedal že može a aj mne to dobre padlo, lepšie sa mi cvičilo keď sme boli 2… a kočka sa naučila…

@biba_18 vezmi aj mna 🤣🤣🤣 nemam k tomu vztah.
Dcera isla tiez s kamoskou, ale teda ako pisem ziadne vazne vykony

anonym_380054
12. aug 2026

Vavsina fitiek je od 15/16+ ale u nas na sportovom gymnazium bol sport Fitness a chodili tam aj 11-12r dievcata ale samozrejme pod dohlasom trenerky. Pokial bude s niekym a pustia ju tak by som urcite dovolila ale samu cvicit bez dozoru nie.

anonym_3add0d
12. aug 2026
@biba_18

ja keď vidím ako nemožne tam ľudia cvičia, ako nesprávne cviky vykonávajú, aké nezmyselné váhy si naložia…
preto som ho nepustila…

@biba_18 súhlasím úplne,treba na to dať pozor

anonym_bb5f95
12. aug 2026

@anonym_autor Radsej nech travi cas behom vonku,turistikou a tak,ja ked vidim tir baby v posilke ako stoja dvihnu par cinuek,potom pol hodinu sedia,potom urobia oar srepov,to je marne ie casu.Skor by som ju potporila v behu v prirode,turistike a podobne.Nie ako frajerit vo fitku a postavat tam s mobilom v ruke.

anonym_b0ea31
12. aug 2026

Dcerka má toľko koľko tvoja, už rok chodí sama do fitka u nás na sídlisku. Tancuje, tréner jej povedal, že by mala trosku spevniť postavu.

doux
12. aug 2026

@anonym_autor ak ju tam pustia, tak by bolo dobré jej na nejaké prvé 3-4 tréningy zaplatiť trénera, aby ju naučil cvičiť na strojoch a s váhami, ktoré jej neublížia a hlavne, aby vedela techniku cvičenia na strojoch. lebo ako tu už písali, môže sa zbytočne "dorafať", keď neodhadne váhy alebo keď bude na stroji cvičiť zle.

doux
12. aug 2026
@anonym_bb5f95

@anonym_autor Radsej nech travi cas behom vonku,turistikou a tak,ja ked vidim tir baby v posilke ako stoja dvihnu par cinuek,potom pol hodinu sedia,potom urobia oar srepov,to je marne ie casu.Skor by som ju potporila v behu v prirode,turistike a podobne.Nie ako frajerit vo fitku a postavat tam s mobilom v ruke.

@anonym_bb5f95 😀 môj zážitok zo šatne asi spred mesiaca.... rozprávali sa dve, čo ja viem, možno 17-ročné dievčiny: prvá: tak aspoň vieš, že tu chodí v stredu o takomto čase. druhá: no to je super, som šťastná, že som ho tu stretla. prvá: tak ti je jasné, že v stredu o piatej budeš chodiť cvičiť hahahaha a rehotali sa ako drbnuté. a áno, súhlasím, mnohé sa tam fotia (ale aj muži, trápne...), v podstate sa tam predvádzajú, zacvičia si 2 minúty, potom 10 minút trčia na mobile, atď.

lindusss2016
12. aug 2026
@anonym_380054

Vavsina fitiek je od 15/16+ ale u nas na sportovom gymnazium bol sport Fitness a chodili tam aj 11-12r dievcata ale samozrejme pod dohlasom trenerky. Pokial bude s niekym a pustia ju tak by som urcite dovolila ale samu cvicit bez dozoru nie.

@anonym_380054 tak u dievcat, ktore este nemali menstruaciu sa vyslovene posilovanie neodporuca, u chlapcov este neskor. Kym je dieta vo vyvine, tak nema co cvicit s vahami.

lindusss2016
12. aug 2026

@anonym_autor ak ju pustia, tak urcite najskor s trenerom, ak teda trva na tych strojoch. Inak ja by som deti do fitka nepustala vobec. Je kopec moznosti, ako cvicit s vlastnou vahou, posilovat prirodzene. V kazdom pripade jej vysvetli, ze s vysokymi vahami si moze akurat tak ublizit, takze nech sa zameria na kardio, kondicne, strecing.

thirstymonk
12. aug 2026

Tiež som chodil od 14 do posilky. Výsledky žiadne, ešte som mal málo TST :D

14 ročné dievča určite nebude vo fitku cvičiť s ťažkými váhami, to majú ženy problém všeobecne, lebo si myslia, že budú vyzerať jak mužatky. Ale to sa nestane nikdy, ani keby drepovali s lokomotívou na krku. Teda nikdy no... keď si začnú pichať TST, tak vtedy sa to stane.

thirstymonk
12. aug 2026
@biba_18

preto som ho nepustila…

@biba_18 Takže namiesto správneho cvičenia si mu to radšej úplne zarazila... seems legit.
No pozri sa. Mne tiež rodičia v cca 15-16 zarazili posilku, lebo "chcem byť silný, aby som mohol mlatiť mladších súrodencov" a tak som začal piť a fajčiť. Zrejme boli potom spokojnejší. Fajčím dodnes. Neviem sa toho zbaviť. Chlastu som sa zbavil mávnutím ruky.

anonym_bb5f95
12. aug 2026
@doux

@anonym_bb5f95 😀 môj zážitok zo šatne asi spred mesiaca.... rozprávali sa dve, čo ja viem, možno 17-ročné dievčiny: prvá: tak aspoň vieš, že tu chodí v stredu o takomto čase. druhá: no to je super, som šťastná, že som ho tu stretla. prvá: tak ti je jasné, že v stredu o piatej budeš chodiť cvičiť hahahaha a rehotali sa ako drbnuté. a áno, súhlasím, mnohé sa tam fotia (ale aj muži, trápne...), v podstate sa tam predvádzajú, zacvičia si 2 minúty, potom 10 minút trčia na mobile, atď.

🙂👍

biba_18
12. aug 2026
@eeffka

@biba_18 vezmi aj mna 🤣🤣🤣 nemam k tomu vztah.
Dcera isla tiez s kamoskou, ale teda ako pisem ziadne vazne vykony

@eeffka chceš chodiť do posilky?? vieš chodiť aj na furču?

biba_18
12. aug 2026
@thirstymonk

@biba_18 Takže namiesto správneho cvičenia si mu to radšej úplne zarazila... seems legit.
No pozri sa. Mne tiež rodičia v cca 15-16 zarazili posilku, lebo "chcem byť silný, aby som mohol mlatiť mladších súrodencov" a tak som začal piť a fajčiť. Zrejme boli potom spokojnejší. Fajčím dodnes. Neviem sa toho zbaviť. Chlastu som sa zbavil mávnutím ruky.

@thirstymonk ja som žena a nie som tréner, určite si nemôžem zobrať na krk decko aby so mnou cvičilo vo fitku… nič mu neušlo, keď začal neskôr…

thirstymonk
12. aug 2026
@biba_18

@thirstymonk ja som žena a nie som tréner, určite si nemôžem zobrať na krk decko aby so mnou cvičilo vo fitku… nič mu neušlo, keď začal neskôr…

@biba_18 Však jasne. Na jednej strane maš pravdu, zlým cvičením sa dieťa može popsuť...

anonym_380054
12. aug 2026
@lindusss2016

@anonym_380054 tak u dievcat, ktore este nemali menstruaciu sa vyslovene posilovanie neodporuca, u chlapcov este neskor. Kym je dieta vo vyvine, tak nema co cvicit s vahami.

@lindusss2016 kde nieco pisem o vahach a ako prebiehal trening? Nedomyslaj si nieco, co nie je napisane vo fitku nemas len vahy.

ria_sprout
12. aug 2026

Nám bolo povedané, že až od 15tich, tiež syn chcel v 14tich chodiť. Tak sme čakali. Možno je to od fitka k fitku, mne, ale bolo povedané, že do 15rokov to nie je vhodné cvičenie pre deti, nie, že len tak majú nastavené pravidlá

lindusss2016
Včera o 03:53
@anonym_380054

@lindusss2016 kde nieco pisem o vahach a ako prebiehal trening? Nedomyslaj si nieco, co nie je napisane vo fitku nemas len vahy.

@anonym_380054 nehovorim, ze nieco pises o vahach, pisala si sport fitness, to uz vahy aj zahrna, pokial to nespecifikujes. Nic si nedomyslam, len vychadzam z toho, ze ak je niekto fitnessak, tak cvici aj s vahami. Samozrejme, ze viem, ze to nie je len o tom.

kessinka
Včera o 04:20

Môj syn začal chodiť prednedávnom, má 14. Chodí sám, ale má trénera. Keď ho chodím vyzdvihnúť, vídam tam aj mladšie deti než je on, aj dievčatá. Často majú tričká nejakého športového klubu (napr. triatlon či futbal), a teda myslím že trénera mali pri sebe viacmenej všetci.

sabina230
Včera o 06:08

Ja som pracovala vo fitku a u nás bol vstup do 15 rokov iba v doprovode iného dospelého. Sa čudujem že pustíte svoje deti v takomto veku samé do fitka. Taktiež sa čudujem fitkám ktoré to nemajú nijak ošetrené.

kalifka
Včera o 06:10

@anonym_autor kde chodím cvičiť, deti pod 15 rokov len pod dozorom.

katarinaba
Včera o 06:33

@anonym_autor musis sa informovat priamo v tom fitku - kazde ma svoje pravidla. Ak ma pamat neklame vo fitku, kam chodi moj 17 rocny syn, mladez pod 16 rokov vobec nepustaju. Starsich len s pisomnym povolenim zakonneho zastupcu.

Strana
z2