icon

6 rokov sa snažíme o dieťa. Potrebujem povzbudenie

monika12323
14. sep 2022

Ahojte , potrebujem trošku povzbudiť . Typ si mladá ,máš čas nepotrbujem. S manželom sa snažíme o dieťa ja (26r. on 33r.) je to pomaly 6 rokov. Čiže od mojej 20tky. Keby sme od prvej chvíle nechceli dieťa a zistím teraz , že mám problém tak od 26r plus 6r som niekde inde. Prvý krát sa nám aj podarilo prirodzenie , ale začala som krvácať a tak ma museli čistiť. Nie nič mi pri čistení nepoškodili. Po návštevách asistovaných centier rôznych sme sa teda odhodlali na ivf. Po tom celom procese sme mali dve embryá. Prvé mi vložili uchytilo sa , ale tiež som začala krvácať. Samozrejme lekári nezisťujú kvôli čomu , pokiaľ to nie je tretí vklad. Tak teda dobre , išla som na hematológiu jedno z vyšetrení tých x y ,ktoré som ešte nemala absolvované . Zlá zrážanlivosť krvi. Tak teda po čase druhý vklad s injekaciami fraxiparine a embyro sa ani neuchytilo. Verdikt lekárov , v daľšom cykle môžete ísť opäť na ivf . Jasné peniaze rastú na strome a moja fyzická a psychická sila na bode mrazu. Rodiť v 40tke určite nechcem. Rozmýšľala som , že ak si nasporíme , išli by sme opäť do toho celého procestu ivf , ale manžel o tom zatiaľ nechce počuť , kvoli tomu , čo som všetko musela preživať kým som si pichala injekcie. Potrebujem iba pozvbudenie , možno nejaké skúsenosti a rady , ktoré ste prežili niečo podobné a nakoniec ste sa dočkali. Ďakujem :*

monika12323
autor
14. sep 2022

@bolarazjedna Dakujem pekne je to dlha cesta,hlavne ked citam ako niektore píšu,že sa im pól roka nedarí a sú zúfalé a nemajú za sebou ani jedno odborné vyšetrenie 🙈

monika12323
autor
14. sep 2022

@luccija ano robili mám to v poriadku

monika12323
autor
14. sep 2022

@patricia819 želám vám ,aby všetko dopadlo v poriadku a mala zdravé babo ❤️

patricia819
14. sep 2022

@monika12323 ďakujeme krásne, zatiaľ je všetko v poriadku vkľude si oddychujeme doma 😊 čo nevidieť nám začína 7 mesiac 🤗

katarinakatka57
14. sep 2022

@monika12323 tesne,den ci 2 pred vkladom, potom po vklade, po potvrdeni tehotenstva z krvi a potom cca 2 ci 3x som bola do 20 tyzdna. Tiekli 4 hodiny,oni na to msju vyhradenu miestnost,za jednu som platila do 20 eur, uz si presne nepatam....

veroniq85
14. sep 2022

@monika12323 ja som si pocas tehu pichala kortikoidne injekcie a tiez nejake infuzie mi davali ale nepamatam si nazov. A sledovali tie hodnoty. Ja som chodila do imunovitalu v Ba.

katarinakatka57
14. sep 2022

@monika12323 ja som mala vyššie nk bunky...tie vlastne sposobili to,ze som potratila vzdy, branili moje telo, a brali to dieta "ako votrelca". Aspon ja som to takto pochopila. A tymi infuziami mi ich umelo znižovali...

monika12323
autor
14. sep 2022

@veroniq85 ja keď som bola na imunológii mi povedali ,že mám vyskúšať prednison tak som si ho dávala po vklade ,ale nic … ty poznáš prednison ?

mimi3008
14. sep 2022

@monika12323 Kamoska otehotnela po 6 rokoch dokonca pri diagnostikovanej endometrioze

alexandramb
14. sep 2022

@monika12323 ja by som zašla na tvojom mieste na gastro alebo si dala spraviť testy na potravinové intolerancie, viem ze takto to človeka normane nenapadne. Lebo si každý povie ze aký to má súvis s tehotenstvom, ale ja som mala rovnaký problém opakovane stráty. Dala som si spraviť testy a bum celiakia a laktozova intolerancia. Pritom som nemala žiadne príznaky. Dr sa ma aj hneď pýtal ze ci nebol problém s otehotnenim, s otehotnenim nebol ale bom problém po. Po nasadení diéty som hneď otehotnela a už sok 26tt. Viem ze toto asi nechceš pocut, ale niekedy je to fakt takáto somarinka a bráni to ženám v tehotenstve. Možno aj v tvojom prípade to bude tak,budem držať palce 🙂

monika12323
autor
14. sep 2022

@alexandramb tiez mam celiakiu a nasadenu dietu za 6 rokov mi ver,ze mam vsetky mozne aj nemozene vysetrenia .. celiakiu mi zistili na imunologii

veroniq85
14. sep 2022

@monika12323 nie nepoznam resp. neuzivala som to. To su kortikoidy? A bola si aj na reprodukcnej imunologii?

monika12323
autor
14. sep 2022

@veroniq85 ano kortikoidy.. a bola som na reprodukcnej

veroniq85
14. sep 2022

@monika12323 a vysledky boli v poriadku? lebo to uz potom naozaj neviem poradit. Vyzera to ze mate obehane vsetko.

mikadooo
14. sep 2022

@monika12323 ❤️ u nás to trvalo "len" tri roky. Hlavne by mala byť zhoda medzi vami dvomi. Neviem či už si tu nepísala cca dva tri týždne dozadu? Taký istý príbeh, že muž sa na to necíti. Podľa mňa treba trošku zvoľniť a nechať to aspoň rok tak... Kvôli psychickému zdraviu. Až potom zas začať riešiť celú procedúru od začiatku. Ale hlavne sa musíte zhodnúť na ďalšom postupe nejak vy dvaja 🤷.

monika12323
autor
14. sep 2022

@mikadooo teraz pisem prvy krat po tych 6 rokoch

lilyianka
14. sep 2022

@monika12323 prepáč,síce sem napíšem,ale nie som z tých kde sme sa dočkali. Tiež sme si povedali,ze ideme teda do toho. Skúšali sme rok a keďže ja som vtedy mala už 29r tak testy u gynekológa a urológ. Všetko ôk a smer CAR. Ďalšie testy,zase vcelku ôk,len trosku horší spg, nič hrozné. Hneď IVF ICSI. Pri prvom odbere 22 vajíčok, 16 dobrých, 12 sa začalo vyvíjať. 8 zmrazili a 4 šli na PK. Z toho iba jedno sa vyvíjalo ako malo.1xET nič. 2x KET nič. Testy na hemato a reproimuno. Diagnóza embryotoxicke cytokiny. Po liečbe 3xKET,vložené 2 vajíčka a nič. Keď už bolo po "vsetkom" tak mi v CAR oznámili,že môžeme ísť do ďalšieho cyklu. No povedala som nie. Lebo čo so mnou porobili lieky a ako som sa musela dávať dokopy.... no ale k veci. Je to 8r a stále nič. Preto sme sa rozhodli ísť inou cestou a máme doma skoro 3r fešáka.

svokrinjazykmonika
14. sep 2022

@monika12323 My sme otehotneli po 9. rokoch ale bez tých lekárov. Neriešili sme či môžme, či nemôžme a prečo nemôžme. Boli sme s tým zmiernený že asi máme niekde problém ale nebudeme sa v tom šťúrať. A keď sme si definitívne povedali že veď takto je nám fajn ako sme a dieťa aj tak nechceme tak bum! Tehotná 😂 Držím vám palce nech sa vám zadarí.

monika12323
autor
14. sep 2022

@lilyianka obdivujem ta ! Ja s adopciou nie som stotoznena ;

monika12323
autor
14. sep 2022

@svokrinjazykmonika Dakujem pekne ;)

sonkam
15. sep 2022

Ahoj, ja by som si na tvojom mieste ak sa rozhodnete ísť opäť do ivf dala predtým opäť všetky vyšetrenia spraviť, určite obehat opäť repro-imuno, hematku, endokrinologiu, genetiku, aj gastro kôli celiakii. Na hematke ti vyšetrovali aj syndróm lepivych doštičiek? Lebo to nie každá hemato robí a je to dosť dôležité. A dala by som si potom v ivf spraviť aj genetiku embryí lebo aj tam môže byť problém. Nás čaká posledný vklad na ktorý sa po MA odhodlávam a ak teda sa ani ten nepodarí tak nás bude čakať ďalšie ivf taktiež. Tá kombinácia liekov čo má čaká teraz pri poslednom vklade je ešte horšia ako tie injekcie čo sú pri ivf, takže verím že je to náročné aj finančne aj psychicky ale pre to malé drobca sa to oplatí všetko podstupovať. Držím palce 😉

helen_167
15. sep 2022

@monika12323 my si nedávame pozor tiež už dlhšiu dobu cca 2 roky a bábätku sa nechce, ale ja už som rezignovala(sledovanie plodnych dní,atď) tiež som po vyšetreniach,sme zdraví a aj partner, není som stotoznena s umelým oplodnením, keď som zdravá a nie ze adopcia 🙈, ale život je nevyspytateľný, každá mama chce mať svoje babo v náručí, nie cudzie, v mojom v okolí a v rodine sa aj nachádzajú samé tehulky, ale nedá sa nič robiť, nikto ved zato nemoze, že neviem otehotnieť, i keď mi je z toho veľmi smutno, ved aj ja chcem 🥺Verím, ze ste už blízko počatia bábätka😊, to by bolo krásne na Vianoce mat už bruško, to je najkrajší darcek, držím palce 😊 urcite nestrácaj nádej, ja mam už 32, mne už tikaju biologické, ty si ešte mladá 😊

monika12323
autor
15. sep 2022

@helen_167 Dakujem velmi pekne a zelam ti ,aby si mala aj ty babetko … ja som si povedala ,ze bud vlastne ,alebo ziadne ..

melany4
15. sep 2022

@monika12323 ahoj my sa snažíme tretí rok,mam 27r a teda tiež kazde Vianoce túžobne čakám ako najkrajší darček by to bol také bruško,ale stále nič veru 😶‍🌫️

ysseba
15. sep 2022

@monika12323 Niekedy sú obaja partneri v poriadku, ale proste spolu nie sú "kompatibilní" 😖 Každopádne držím palce.

monika12323
autor
15. sep 2022

@ysseba ja mam pco Nie sme obaja v poriadku

lalilla
29. sep 2022

Caute kocky. Pridam sa aj ja. Mam 32 muz plus 10. Snazime sa 5 rokov, mame za sebou iui a dvax umele. Predposledny vklad nam vysiel ale potratila som. Na dalsie umele nvm ci pojdeme, adopcia neprichadza do uvahy, tu sa s muzom zhodneme ze bud vlastne alebo ziadne. V okoli same tehotne zeny, same deti a my nic. Niekedy ma to mrzi a poplacem si niekedy rezignujem ze serem nato uz, a niekedy si uzivam krasny zivot aj bez deti, nechapem preco niekto ma dieta hned na supu alebo po 4 detuchy doma a niekto ani to jedno nema. Toto su otazky na ktore nedostaneme odpoved ale.. nic ine len to prijat a verit nam neostava. Su tazsie a lahsie dni

ninka99865
29. sep 2022

@lalilla a repro Imuno máte spravené?

lalilla
29. sep 2022

@ninka99865 jj mame vsetko repro, hemato, genetika, stitna, priechodnost, hystero. Vysli mi mierne zvysene nk bunky, a muz ma slaby spg.

monika12323
autor
29. sep 2022

@lalilla ahoj aj ja som už rezignovala ,ale v kútiku duše ,stále myslím na ďalšie ivf