Ako často sa snažíte otehotnieť?
Ahojte baby už 3ti mesiac sa snažíme a už som zúfalá.... Prvé sa podarilo doslova na "šupu" nič sme neriešili proste sme si povedali chceme bábo a o mesiac som bola tehotná....tento krát je to iné už 3ti mesiac nič ..čo robíme zle ako často sa snažíte? Alebo čo vám pomohlo keď to dlhšie nešlo? 🤨
@1mimka18 my sme mali tiež prvé hneď a na druhé sme si počkali niečo vyše roka.
@1mimka18 zamerala som sa na šport, išla som do práce, myšlienky boli inde, výlety, krátka dovča. Daj tomu čas, naozaj si musíš uvedomiť, že zdravému páru to niekedy trvá dlhšie a je to uplne v poriadku. Ale chápem aká je túžba silná. Držím veľmi palce, aby bolo tak, ako si želáš 🙂
@30katrusa40 fúha no neviem či by som rok vydržala asi skôr by sme to vzali aby sme neboli každý mesiac sklamaný,🥺 už len tie 3x to bol brutál fakt človek verí že veď sme sa snažili aj ovu test sme mali pozitívny a potom týždeň pred ms už cítim bolesti že ju mám dostať a som z toho v r.ti že zas nič
@1mimka18 ak môžem poradiť , neriešiť obuv testy ani nič podobné. Keď nebudeš na to tak zameraná skôr sa ti to podarí. A nerob testy pokiaľ nebude ms aspoň pár dní meškať zbytočne si spôsobuješ stres a aj to môže spôsobiť problémy.
@1mimka18 Hlavne sa treba upokojiť. Moc to prežívaš. Si mladá, času dosť, snažíš sa veľmi krátko a už sa opúšťaš. Čo budeš robiť,ak to bude trvať rok, dva, desať a ak sa to nepodarí nikdy? Chápem,že ťa asi tlačí reťazová MD, možno nie. Ale sú aj iné životné ciele.
@1mimka18 ja som bola minuly mesiac u doktora na preventivke a vravel mi, že dnes je ten deň, že mám ovulaciu a mame sa dnes posnazit ak chceme. Ale po vyšetrení som splnila, tak reku, nebudeme na to tlačiť, posnažíme sa další mesiac. S mužom sme boli spolu až 4 dni po tom čo doktor kázal, nerátali sme a zrazu bum, test pozitívny… 🤷🏽♀️ Nechápem, lebo snáď doktor vidí kedy je čas 🙂 To len na povzbudenie, že nerieš plodne/ neplodné dni, len si užívajte, tak každý druhý deň a isto budú čoskoro dve čiarky 🙂
Ja som citala, ze pokial je spermiogram ok, tak kludne kazdy den. Ale ze ak by bolo menej spermii alebo menej dobrych spermii tak je lepsie aspon obden - alebo teda kazde 2-3 nech sa nazbieraju a je ich v ejakulate viac🤗 postaci to na vykrytie ovulacie lebo vsak spermie preziju minimalne tie 3 dni (kludne aj 5 a niektore aj do 7 dni).
@vladi4444 tazko sa zvolnuje. Nevies samu seba presvedcit, ze si uvolnena pokial to tak nie je🤗 na to musia zeny akoby prist same a citit to tak. Vediet to nechat plavat. A niekedy ani to nepomoze. Je to take vies (prirovnanie v dobrom), ze si smutna a niekto ti povie ved nebud smutna a ty ok uz nie som. A zrazu si vesela. Presne takto sa to neda🤗
Prvé bolo veľmi neplánovane mladá, nevyzretá....druhé hneď na druhý pokus a chceli sme tretie a tu začala moja ťažká životná skúška: prvé odumretie plodu, druhé odumretie plodu, povedala som si- ešte raz to skúsime a dosť, ďalšiu takúto psychickú traumu nezvladnem. A bolo tretie odumretie plodu. A to už boli aj fyzické problémy , dieťa bolo väčšie, museli vyvolávať akoby pôrod(potrat). Ja mám problémy takého typu, že som mala len sekcie, nedokážem sa otvoriť alebo čo. A tu bol aj problém, nemohla som to vypudiť, dali mi do krčka niekoľko dávok tej látky na otvorenie. Dosť som sa trápila. Takže trikrát a dosť. Vravím ..mám dve deti môžem byť rada, už to nechcem zažiť..Ale ....
Veľmi rýchlo som otehotnela zas , neviem ako, veľmi som si na to dávala pozor, doteraz to nechápem. Viete si predstaviť , ako mi bolo po tých skúsenostiach. Ale vravím, čo má byt, bude. Ak takto mám trpieť , asi pre niečo.
A najmladšia dcérka má 13 rokov , odmalička nám robí veľku radosť v škole, vo všetkom ...takže len taký príbeh, že všetko je tak, ako má byť, nič sa nedá vynútiť, všetko sa pre niečo deje ...každé dieťa je dar, príde na svet keď má prísť...
Sestra mala obe v podstate na supu, my sme sa trochu potrápili, prvý 8 mesiacov, aj to nie pravidelne snaženie lebo som mala stres v práci a časté zápaly močových a ešte aj onkogynekolog ze by bolo fajn ak by som do ďalšej kontroly otehotnela. 8 mesiaco prešlo, ja som už bola objednaná na ďalšiu kontrolu o mesiac a sme si vraveli ze kašľať na to, uvidíme co bude na kontrole a týždeň pred kontrolou som zistila ze som tehu. Druhé ze pomaly začneme, otehotnela som v podstate hneď ale potratila som. Teraz ma čaká opäť kontrola na onkogynekologii a dávam sa dokopy po potrate lebo sa mi zhoršili iné zdravotné veci a keď sa dam doporiadku zase skúsime. Ja som si vždy myslela ze do určitého veku budem mat rodinu a 2 deti a neviem čo všetko. Ale nie vždy ide všetko tak ako si to človek naplanuje. Sú veci ktoré sa siliť nedajú. A toto je jedna z nich. A to ze niekto napíše že koľko iných sa snaží roky a nedarí sa a čím všetkým si prejdú nie je žiadne zhadzovanie ze sa človek nesmie nejak cítiť, ale sú to skúsenosti ľudí ktorý roky dúfajú ze tie dve čiarky uvidia a nedockaju sa. A nemusí sa ani s pomocou lekárov. Pre tých ľudí sú 3 mesiace naozaj nič. A úprimne aj pre lekárov. Ja keď som povedala ze sme sa snažili 8 mesiacov sa len zasmial ze ako rýchlo sa nám podarilo. Mala som kolegyňu, ktorá sa 10 rokov snažila a nepodarilo sa im. Najhoršie je ze clo ek keď niečo veľmi chce, začne to všade okolo seba vidieť. A príde mu zr všetkým to išlo tak ľahko. A pri tom to vôbec nemusí byť pravda
@1mimka18 nebud zufala mate aspon jedno niekto nema ani to jedno ma 35a stale nic to je zufanie ˇˇˇ plodny ste to je zaklad spermia a vajicko su v spravny cas na spravnom mieste len enchat prirodu zapasovat
@1mimka18 nezúfaj!!!! My sme sa o tretie snažili viac ako rok. A to som mala odsledovanú teplotu, vedela som presne kedy je ovulka a aj tak bábo neprichádzalo.
Pri tomto treťom sme si ale s mužom povedali, že sa nebudeme síliť do sexu, že ideme robiť deti. Boli sme spolu, keď sme prosto mali chuť na sex a nie na plodenie detí. Zažili sme tento tlak pri prvom dieťati a ani jeden z nás už potom nemal zo sexu potešenie. Síce bolo pár mesiacov,kedy sme spolu nestihli byť v čase ovulácie ale nebrali sme to tragicky. Prosto sex má byť mojim vyjadrením lásky k mužovi a ak príde dieťa,po ktorom túžime tak sa budeme tešiť. Jasné, že keď prišla MS tak som cítila sklamanie ale niekde vo vnútri som si vždy povedala, že Boh vie,kedy je ten správny čas.
pokiaľ ste zdravotne obaja v poriadku, 3 mesiace je nič.....stresovať by som začala po roku neúspešného snaženia. Daj tomu čas.

@vladi4444 vieš ťažko sa zamerať na niečo iné keď túžiš po bábätku ďalšom. Ako keď niekto povie nemyslí NATO a užívaj. To sa dá ľahko napísať ťažko zrealizovať