icon

Ako dlho trvá snaha o dieťa?

3. jan 2024

Pol roka sa snažíme o dieťa, menštruácia mam pravidelnú a stále nič, po akom čase to treba riešiť?

lilyianka
3. jan 2024

My sme začali riešiť po roku ... ja som vtedy mala 30r,muž 32

ajko2011
3. jan 2024

Prvý syn 2 roky. Druhý 7m po vysadení antikoncepcie.

tinka_1807
3. jan 2024

Záleží aj koľko máte rokov. Ak pod 30, tak by som čakala 2 roky. Ak nad 30, tak cca rok-rok a pol.
Nám sa podarilo prakticky hneď, ale poznám páry, kde to trvalo kľudne rok a pol a dokonca ich poznám viac v takom časovom horizonte, takže ... Z pol roka by som este nestresovala.

autor
3. jan 2024

@tinka_1807 mam 24

andreatytler
3. jan 2024

Odporucaju sa snazit rok v tom veku.

mclissa
3. jan 2024

Po vysadeni implantu je moznost po 6 mesiacoch otehotniet. Presne po 6 som bola tehotna.

dzulli1980
3. jan 2024

Cca 9 mesiacov ... ale my sme sa nesnažili, nechávali sme tomu voľný priebeh, proste sme sa milovali, keď bola chuť ... ja 34, muž 35.

lia2022
Autor odpoveď zmazal
maryetta
3. jan 2024

To ze mas pravidelnu ma je super znamenie.
Mas aj odsledovanu ovulaciu? Ze kedy k nej dochadza?

medda_beda
3. jan 2024

Riešiť sme to začali po 9 mesiacoch.
Sú to 2 roky a stále nič, nejaký problém pri ktorom by to bolo nemožné sa u nás nenašiel.

medda_beda
3. jan 2024

@tinka_1807 2 roky je dosť stráta času pri mladom páre.Keď je problém tak už bude len horší.

zuzi0911
3. jan 2024

3x hneď na prvý krát..no tretie tehotenstvo skoncilo v 11tt a potom.sa nám podarilo na 10 cyklus . Ms ako hodinky ovu sledovaná.

medda_beda
3. jan 2024

A riešiť sa to odporúča pri mladom páre po 12 mesiacoch.
Ak sa teda pýtaš na pohľad medicínsky.

adeladulova
3. jan 2024

12 cyklov

matus7030
3. jan 2024

Všeobecne sa odporúča po roku neuspesného snaženia začať riešiť problém s lekárom.
To, že más pravidelnu MS je super, ale pre otehotnenie potrebuješ najmä ovulovať, keďže ovulácia je to obdobie plodných dní počas ktorých môžeš otehotnieť.
Ak chcete, môžte si dať zatiaľ spraviť aspoň základné vyšetrenia, akými sú hormonálny profil (u gynekológa) a spermiogram (v CAR, alebo u urológa).
Ja z dnešnej mojej pozície každému radím, že ak chce dieťa, nech to rieši hneď, lebo ja som tiež vyčkávala a teraz to ľutujem.

zanzilady
4. jan 2024

My sme sa snažili cca od apríla a v septembri (na konci) som zistila že som tehotná 🙂 bohužiaľ som mala MA. A teraz som po prvej Ms a ideme sa snažiť ďalej 🙂

mimirka32
4. jan 2024

4 - 5 rokov a nic 😃

poslednepogo
4. jan 2024

Prvé dieťa nám trvalo 4 roky, druhé bolo na prvý krat

adrbat
4. jan 2024

Snažili sme sa presne rok. Ale už po 4 mesiacoch som išla za Dr. a poslal nás na vyšetrenie a nakoniec sa ukázalo že som mala problém so štítnou žľazou. Hneď prvý cyklus čo som začala brat lieky som otehotnela .

pabla99
4. jan 2024

Dva roky sa pokúšame a nič ešte, ale my mame zistený problém, ideme riešiť umelé 🙂

majulka098
4. jan 2024

Na 7my cyklus som otehotnela, v 33r ... Mala som odsledovanú ovu testami a neskôr aj BT, vedela som, že v deň pozitívneho testu mám aj ovuláciu, ale snažili sme sa, keď sme mali chuť, v čase okolo ovu viac, bolo to 8my mesiac po vysadení HAK ... Do 35r odporúčajú po roku riešiť, po 35r po pol roku už ... Základné vyšetrenia môže gyn a urológ urobiť aj skôr

urshullita6541
30. apr 2024

Ja by som zašla na špecializovanú reprodukčnú kliniku nech Vás vyšetria. Nemá zmysel sa trápiť dlho. My sme sa snažili 2 roky a nedarilo sa nám vôbec. Môj lekár nevidel nijaký zrejmý dôvod prečo a tak nás poslal na špičkovú reprodukčnú kliniku Repromeda a tam nás poriadne vyšetrili - bezbolestne. Dokonca podrobné genetické panda testy robia z krvi čiže nič hrozné a objavili náš problém. Bohužiaľ prirodzene by sme bábätko nemali nikdy. Po poriadnom profesionálnom a ľudskom vysvetlení nášho problému nám predstavili možnosti IVF a šli sme do toho. 5 mesiacov od prvej návštevy som úspešne tehotná a zatiaľ vyzerá všetko v úplnom poriadku 🙂

kvetinka1918
22. máj 2024

My sme sa snažili 3 roky veľmi sme chceli ale netlačili sme na to moc po 3 rokoch máme doma 5 mesačne babenko

evka_21
22. máj 2024

Hneď prvý cyklus ako sme sa rozhodli pre dieťa... ale predtým som cca mesiac užívala inofolic a manžel folandrol (pre zlepšenie podmienok)