icon

Ako presne merať bazálnu teplotu pri nepravidelnom režime?

lienkara
23. mar 2024

Ahojte robila som si ovulačne testy no nikdy mi neukázali dve silné čiarky , robila som ich tri mesiace ,preto chcem vyskúšať meranie bazalnej teploty, aké máte skúsenosti s meraním ? Keďže každý týždeň vstávam v inú hodinu lebo pracujem na smeny ako to najpresnejšie zachytiť ? Musí sa meriat vždy len ráno ? Ak nemám takú možnosť ? Ďakujem pekne za odpovede.

len_nig
23. mar 2024

Merala som a hneď prvý mesiac som otehotnela 😊 treba ráno, aspoň +- tá istá hodina.

lienkara
autor
23. mar 2024

@len_nig áno lenže robím na smeny a nie vždy sa mi to tak dá napr jeden týždeň vstávam o 4:00 druhý cca 9:00

hsjdudhdbd
23. mar 2024

@lienkara kup si v dm drogerii bazalny teplomer na dve desatinne miesta … rano po prebudeni s rozmedzim jednej hodiny hore dole si hned predtym ako vstanes zmeraj teplotu ja meriam v posve…. Vzdy mi ukazala teplota ovulaciu vzdy vzdy aj ked mam nepravidelne. Ked hentak pracujes na zmeny je to zlozite … skus merat rano ked vstavas na rannu a v ine dni si nastavit budik a ak si po nocnej skus zmerat ked sa vyspi no uvidis sama ako ti ukaze teplotnu krviku a ci ti zachyti ovulaciu

lienkara
autor
23. mar 2024

@hsjdudhdbd oki ďakujem krásne 🙂

kristinkaris
23. mar 2024

@lienkara ahoj tiež robím na smeny a vždy meriam o 5:00 aj keď si môžem pospať proste vždy vstanem jedine keď mám nočné tak vtedy nemeriam

nevenka
23. mar 2024

@lienkara ako Ti radia...ja este viem, ze ked napriklad merias o 6 klasicky a naaaahodou sa stale, ze zaspis a vstanes o hodinu neskor, tak napriklad namerias 36,86, ale obvykle meriavas o hodinu skor, tak si mas odratat a brat to, ako keby si mala 36,76. Neviem, ci zrozumitelne. Cim neskor vstanes, tak ta teplota je vyssia, za kazdu hodinu sa pocita 0,1 stupen cca.

nevenka
23. mar 2024

@lienkara a merat aspon po 4 hodinavh spanku. Pocas nocnych a rano po nich to bude asi na figu. Ale casto som vstavala k detom a ta krivka si drzala aku-taku uroven, ze som sa vedela vysomarit...😊

kristinkaris
23. mar 2024

@nevenka je to na figu po nočnej sú veľmi nepresne skúšala som to :/

lienkara
autor
23. mar 2024

@kristinkaris ja nemám nočné len ráno a poobede ráno v pohode a keď budem ísť na poobednú tak si privstanem aby som merala ten istý čas 🙂

lienkara
autor
23. mar 2024

@nevenka ďakujem pekne za radu 🙂

kate_cs
23. mar 2024

Odporúčam profil na instagrame ownyourcycle ma to dobre vysvetlené vo viacerych príspevkoch. Ja si smejem cyklus ako prevenciu pred otehotnením. Fakt ma veľa dobrých príspevkov a ja mám od nej aj tabuľku na zapisovanie. Merať hneď po zobudeni, ešte skôr ako vstanes z postele a keď je spánok dlhší ako 6 hodín. Ja meriam v ústach, teplomer som kúpila v DM

lienkara
autor
23. mar 2024

@kate_cs a je v Tom nejaký rozdiel či v ústach alebo tam dole ? Lebo že tam dole má presnejší výsledok .

kate_cs
23. mar 2024

@lienkara to neviem už presne, spomínala aj to v príspevkoch, ale mne to vadilo merať si dole. Su presne pravidla ako merať aby to bolo čo najpresnejšie. Ja si sledujem aj hlien a už viem presne odhadnúť kedy mám ovulaciu.

kristinkaris
23. mar 2024

@lienkara v ústach to je nepresne tam je veľa faktorov stačí ak budeš spať s otvorenými ústami