Ako presvedčiť manžela na ďalšie dieťa?
Ahojte je večer vedľa mňa spí syn 4 ročný a ja plačem že nemám dievčatko . Vysnívanú princezničku . Totiž doma mám dokopy 3 synov 😬 túžba po dcérke bola hneď po tom ako som porodila 3 syna . Manžel o 4 pokuse že či už by bolo to dievčatko nechce ani počuť proste že už 3 sú veľa. Pokus dievčatko bolo 3 tehotenstvo .Nežijeme si zle . Máme sa celkom dobre . Zväčša som na deti sama ale to mi neprekáža no večer na chytajú myšlienky ešte jeden jediný pokus . Ak by bolo aj 4 syn tak už by mi to bolo jasné že dievčatko nám není súdené. Ako však presvedčiť manžela ? Keď povedal že už 3 sú veľa nepokračovala som. Chcela by som nahodiť túto tému znova ale neviem už ako 🙈. Je mi jasné že by nám trebalo 7 miestne auto alebo cestovať 2 autami a že nie som najmladšia že mám už po 35 . Ta túžba je strašné silná myslím že niektoré ženy má pochopíte ako sa cítim niekto má asi ukamenuju že môžem byť vďačná za 3 chlapcov no v srdci je ešte miesto ktoré je prázdne . Prosím dajte nápady ako mu to znova nadhodiť. Aké argumenty mám dávať lebo nemám ani jeden nápad . Vopred zo ❤️ ďakujem každej ktorá pochopí a poradí
A ja so túžila po dcére a mám 4 synov a som šťastná.
Ja mam prveho syna. Ked som cakala druhe tak mi bolo parkrat povedane-snad to bude dcera aby bol parik… niekedy mam pocit ze este aj okolie na mladych tlaci. Akoby to bol nejaky predpis? Akoby sa dalo vybrat?
Ono je to super tak ako to je. Ze sa “nekšeftuje” s pohlavim.
Kazdopadne bud spokojna. Ten pokus ta ani po pripadnoˇ stvrtom tehotenstve nemusi prejst.
Chápem ta . Tiež som veľmi chcela dcérku a splnilo sa mi to. Mne išlo o to že dcéry keď majú deti idú za svojimi mamami. Pomáhajú im s vnúčatami,viac si ich užijú. Chlap sa vždy viac pridá k zeninej rodine
Máš najvyšší čas s tým ešte niečo spraviť, ak tak veľmi túžiš po dievčatku. Sú rôzne metódy a odporúčania, ako toho dosiahnuť. Len presvedčiť manžela, aby na to pristúpil bude oriešok. Možno by zafungoval nejaký ústupok manželovi v niečom 😉
Len aby to bola priceznička, ak by to aj vyslo. Co mám kamosky a maju dievčatá medzi chlapcami, tak teda pricezničky nie sú ani z daleka. A jedna kamoška, čo s nimi chodíme na chaty má takú uvreštanu a náročnú dcéru, že vždy ked prideme z chaty, ďakujem Bohu za dvoch chlapcov. Podľa mna sa nato zle pozeráš. Vzťah matka a syn je úplne uzasný, pre tých synov budeš vždy ich bohyňa a potom ti donesú svoje frajerky a manželky a mozes byť s nimi super kamoška. Už to nechaj tak a váž si, že mas 3 zdravých chlapcov.
Skôr si v sebe vyrieš - analyzuj, prečo tak túžiš pri dcérke. Čo by vďaka dcérke bolo iné? Ako? Akú potrebu ti má dcérka naplniť? Potrebuješ nejakú blízku spriaznenú dušu - kamošku? V tom prípade radšej hľadaj medzi rovesníčkami, lebo čo ak by tá vysnená dcérka bola skôr chlapčenský typ? (pri troch starších bratoch dosť veľká šanca)
Možno by sa o pár rokov ukázalo, že s tebou nechce robiť tie ženské jemné veci. Potom by si z nej zas bola sklamaná a plakala? Tak to radšej rob s kamoškou, sestrou, susedou...
Alebo chceš dievčatko preto, lebo nemáš dobrý vzťah s mamou, je ti to ľúto a chceš to nejak odčiniť a byť ty lepšia mama pre dievčatko? Aj to je jedna z možností... Možno by sa ti to podarilo, možno nie, pretože vieš, že tie traumy a zažité vzorce z detstva sa dosť ťažko lámu... Skús si v tom prípade skôr zlepšiť vzťah s vlastnou mamou, ak ešte žije. Nikdy nie je neskoro a tebe sa uľaví...
Alebo máš nejaký iný dôvod, prečo tak lipneš na dcérke?
Chceš, aby to bola tvoja malá kópia? Možno by ani nebola, možno by sa celá podobala na mužovu rodinu a čo potom? Zas sklamanie? ...
Bud rada a teš sa s toho čo máš ak by si bola v situácia že by si mala jedine dieťa na cintoríne a áno boal to dcéra a preživala v živote peklo tak by si si spomenula.Nehnevaj sa na mna ale váž si čo máš niektore ženy nemôžu mať roky nič.
@129oveciek "adoptovane dieta aj uplne malicke nikdy nebude ako to tvoje.. ked tvoje dieta robi zle tak si povies ze ved to ma urcite po mne.."
Toto je taká nehorázna somarina, že až musím reagovať..
Spýtaj sa adoptívnych matiek, či tie deti nemiluju rovnako, akoby ich porodili!
A povedať si, že to má po mne? Nezmysel.
Plus to, ze za nevhodné správanie môžu výlučne gény je už x krát vyvrátené. Do "hry" totiž vstupuje milión + jedna premenných, xy faktorov.
Problém nastáva vtedy, keď si adoptívny rodič neuvedomuje, že adoptované dieťatko, čo ako malinké, si so sebou už nesie svoj "náklad" , co moze byť od dôsledkov úplne nevhodného spôsobu života biologickej matky počas tehotenstva (aj drogy, alkohol), cez možnú citovú deprivaciu počas prvých týždňov/ mesiacov/ rokov svojho života, až po týranie.. toto je problém, nie gény..
@autorka my mame 4 deti. Ale na striedacku, mali sme chlapca, potom dievca po 2 rokoch a potom dlhsia pauza. Prisiel covid a ne/planovane som otehotnela. Teda v tom zmysle, ze tretie sme aj chceli, ale boli tam viacere "ale". Prve, ze uz pomerne odrastene deti, skolkari, najstarsi mal ist do skoly uz. Ale posunula sa mi ovu a boli sme stastni, aj ked s obavami, lebo zacal covid. Rodila som v tom najhorsom, v decembri 2020. No a bol chlapcek. Lenze bola som z toho rozcarovana, lebo dcerka, mala 5 rokov, tak ona tuzila po sestricke a rozplakala sa pri doktorovi, ked som bola na sone. A utesovala ma, ze nabuduce to urcite bude dievcatko. Som si len povzdychla. Mala som 37 rokov, ked sa narodilo nase tretie. No a ked mal drobec 1,5 roka cca, tak som otehonela stvrtykrat, ale tak "zazracne". Ja som v sebe nosila stale tu tuzbu, ale racio hovorilo inak (mala som aj zdravotne problemy, vysoky tlak a hypertyreozu), uz to tretie som rodila s vysokym tlakom a po porode sa mi stitna zblaznila. No my sme veriaci a na Nedelu Bozieho Milosrdenstva, ked som zrovna mala narodky sa "to" stalo. Mala som pocit, ze ups, ja som otehotnela a bude to dievca. Samozrejme, som to vyhodila z hlavy, lebo vzhladom na moj cyklus to bol blud. No ale ake bolo moje prekvapenie, ked som nasla na teste 2 ciarky. A uz v 13+4 mi doktor povedal, ze na 80% to bude baba. A aj je. Ked sa narodila, mala som 3 mesiace pred 40-kou. Manzel nevedel predychat, no ale o tyzden uz sme mali nove auto 😆. Teda nove nie, ale pre nas nove, Chrysler Grand Voyager, stare, ale velkeee...🤭😅.
Ak si zdrava, ved este nie je problem, vek mas este ok. Ale co ak to bude znova chlapcek?
Ja som teda muza nemusela presviedcat, u nas yo prislo "zhora", v tomto neporadim teda.
Prestahovali sme sa z bytiku 60m2 do domu, ktory sme kupili v roku 2020 a prerabali ho 4 roky. A stale nie je vela veci dokoncenych. Dom so 4,5 izbami nam ale uz pride maly 🤣. Mame velku kuchynu, mensiu obyvacku s jedalenskym kutikom a pracovnu, z nej sa ide do kupelky a wc a mame odtial vychod na zahradu, preto pisem, ze 4,5 izbovy, lebo ta izba ma vsade dvere a okna, ma tam muz stol a 1 skrina tam je. A hore su 2 velke detske izby okolo 24m2 kazda a mini spalna a kupelna. Ja by som prijala este tak satnik a 2 izby 🙈.
Ale...Prezili sme siesti aj v tom malom byte, len to uz bolo dost natesno. Takze ak mate aspon 4 izbovy dom, kde su take vacsie detske, tak sa to da prezit uplne v pohode. Auto sa da starsie z bazaru.
Horsie je, ze "zabezpecit", aby to bolo dievca a aby muz chcel, nejak extra nevies. Jedine ako ja, ze som verila Bozej Prozretelnosti a asi Boh prihliadol na tuzbu maleho dievcatka po sestricke.
Autorka, prečo tak veľmi chceš mať dcéru ?
Vieš, aj keby si mala dcéru, tak tvoja dcéra nemusí byť taká akú ju si predstavuješ.
Ty si predstavuješ že tvoja dcéra by bola malá princezná ktorá rada nosí sukničky a šatky. Nie sú všetky dievčatká rovnaké, niektoré dievčatká sa správajú ako chlapci, nemajú rady dievčenské veci.
Myslíš si, že s tvojou dcérou by ste boli najlepšie priateľky, také spriaznené duše ?
Uvedomuješ si, že to tak byť nemusí ?
Nie vždy sú matka a dcéra najlepšie kamarátky.
Inak, moja svokra je matka 3 synov a vies co, ona povedala, ze keby aj 10 synov, keby mala, tak by jej to nevadilo. Z vnucat sa tesi vzdy rovnako, ci chlapci, ci dievcata.
No a nas nevesty maju za dcery, mame uzasnych svokrovcov. Oni hovoria, ze maju 6 deti, 3 synov a 3 dcery a 6 vnucat (zatial).
@mimikarol ja som napriklad "vedela", ze budem mat dievca s menom na D a to iste mi muz povedal, ze on vie, ze ked bude mat dceru, bude sa volat D 😇.
Raz mi spoluziacka vyvestila, ze budem mat chlapca a dievca, teda 2 deti a ina mi zas povedala, ze 4 dcery.
Tak tato druha sa sekla v 2 pripadoch, mame 2 chlapcov a 2 dievcata a ta prva sa sekla v pocte kusov 🙈🤣.
Mam známeho ktorý má 5 synov a žiadnu dcéru.. Rovnako susedu ktorá má 5 dcér a ani jedného syna... Takže o tomto žiaľ ty nedokážeš ani rozhodnúť ani to nejako ovplyvniť 🤷
Plne chápem tvojho muža že takéto pokusy štýlom bude/nebude sú šialenstvo... Ak bude aj dieťa číslo 4 syn co budeš robiť??? Ponúkne ho na adopciu lebo chlapovi sa zdajú aj 3 deti veľa??
Este si predstav ze si to 4 dieta vydupes . A podari sa tvoje vysnivane dievcatko. No bude geneticky syndrom. A budes pre nu pottebovat specialnu skolu a venovat jej do konca zivota 90 %tvojej pozornosti ..A ked budes umierat budes plakat kto sa o nu postara ? Nikdy nevies ,mozno prave teraz je to tak ako to mà byt. A ty sa nevies tesit z toho co mas Lebo sa fixujes na to co nemas . To ze muz uz dalsie dieta nechce je zasadny problem. Raz za cas aj ti chlapi maju pravdu.Nie vzdy len my vieme co je naj pre rodinu.
Ako vieš, že by to bola princeznička? Pri troch bratoch z nej bude taký chalanský typ baby.
Ja svojích synov ľúbim sú pre mňa všetkým , sú úžasný . Zaujímajú sa keď varím a chcu pomáhať . Už druhé tendtvo malo byť že teda snáď dievčatko a budeme mať párik a bol syn . Neriešila som to extra . A manželom sne sa otvorene bavili a že to po určitej dobe rozoberieme že by sa skúsilo dievčatko tak sa aj stalo no v 14 týždni som potratila a bolo to dievčatko prestalo byť srdiečko . Dali sme si pol roka pauzu a skúsili to a podarilo sa . Každý to bude dievčatko a tak . Jazdy nám chcel dopriať to dievčatko . No znova to bol chlapec . Luníka som ho hneď a stále ľúbim . Áno v škôlke sem tam zoberie bábiku či kočík 🤣. Sem tam príde na mňa smútok keď je obdobie keď som zistila že som tehotná alebo keď som potratila a povedali že to bolo dievčatko alebo v čase kedy by sa narodilo . Není to stále myslím že tie ktoré prešli niečím podobným vedia ako sa cítim . . Synom sa venujem ako sa len dá v škole samé 1 . S najmenším keď príde zo škôlky domov tak tiež robíme úlohy . Sú mojím životom . Sú pre mňa vzduch ktorý dýcham nedokážem byť bez nich . Len proste niekedy to obdobie no . Nechcem úplne presviedčať manžela len trochu naznačiť ale rozumné čo by možno prehodnotil svoje rozhodnutie ak povie nie rešpektujem ho a viac sa o tom baviť nebudem . Áno máme super život že syn v pohode môže spať bez nás u babky a my môžeme ísť na pobyt , byť spolu sami bez detí aspoň 24 hodín . Neriešiť plienky , nočný spánok . Že sa proste človek vyspí už si zvykáme na taký život kde netreba úplne riešiť tie miminkovsje veci . Túžba je však veľká jazdy máme niečo po čom túžime . Áno bola som šťastná porodila som mužovi syna potom druhého . Áno ten tretí to už je taká čerešnicka na torte ktorý nám spestruje život . Nasmejene sa všetci 5 . Lebo najmenší robí také somariny že máte čo robiť sa udržať nesmiať. Bez nich by môj život nemal zmysel. . Adoptovať si nechcem i keď v škôlke je dievčatko z detského domova no výchova je hrozna proste prišlo do detského domova z takej rodiny že je psychicky nejaká že proste vživote nedokáže dať lásku a nedovolí pocítiť lásku niečo také ale sem tam mi pekne zamáva. Keď mi dnes zamával syn a zamavalo aj to dievčatko tak syn jej povedal to je moja mama . Myslím že by ďalšieho asi súrodenca nezniesol nakoľko všetku lásku dávam jemu . Takže som v pomykove či vôbec čo nadhodiť manželovi alebo už na to kašľať
ahoj chapem uplne, mam 3 synov a mala som to podobne, riskli sme to a porarila sa stvrta princezna. mozes mi napisat ip
Nasi susedia maju 4chlapcov a piate dievca. Ale obaja tak strasne chceli dievca, ze pracovali na tom pokial to nevyslo. Medzi detmi najstarsim a najmladsou maju 20r. Rozdiel. Presne rozpravala o tekej tuzbe.
Je to veľká túžba . Každý má tú svoju túžbu . Každá je iná . Niekto chce kariéru , niekto rodinu , niekto luxusné auto či dovolenka . Moje deti sú od 12 do 4 rokov . Takže prcek sem tam otravuje pubertiaka . Chce sa mu vyrovnať . Sem tam si píše na papier kým najstarší úlohy . Akože dokážem sa zmieriť s tým keď sa povie že nie . Tiež poznám takých čo majú 3 chlapcov a 4 dievča alebo naopak kamarátka na 3 dievčatá a tiež by chcela že syna ale tiež jej chlap moc už nie . Chápem doma je dávno preč kedy bolo 6/7 deti či aj 10 . Samozrejme 10 by už bol gool v tejto dobe . No za ten pokus by to mohlo stať ale nebudem to už tlačiť nič iné mi neostáva asi sa len zmieriť
Ja nechapem tu potrebu tu vysvetlujes ludom na nete ktory s tvojim zivotom nic nemaju . A muzovi nepovies ? Asi si mu nadhodila a povedal razne nie ? Ale tak urcite vie velmi dobre ako to citis . Ten rozhovor kludne Daj . O tej tvojej tuzbe . Ale malo by to byt take ze by si bola ok stym ak by ste sa na to vobec dali - ratat stym ze je velka sanca ze budes mat 4 synov . A co potom ? Uz to vzdas zmieris sa ? Budes stastna ked sa narodi chlapec? Ci aby sa muz bal ze budes chciet aj 5 pokus ? Aj ta babka co vam strazi 3 synov.. Mozno strazit 4 deti bude na nu uz moc
Skúsiť s iným chlapom 😆
@beronsche osobnost cloveka, vysku inteligencie tvoria geny + vychova, prostredie v ktorom dieta vyrasta, len tieto dve veci.. takze tvrdit ze geny nemaju vplyv na to aky clovek bude je uplna blbost.. ja netvrdim ze adopcia nie je spravna pre ludi co nemozu mat deti.. a verim aj tomu ze tie deticky miluju rovnako ako keby boli ich vlastne.. ale ak ma zena svoje vlastne deti a k tomu si aj adoptuje dietatko tak vacsina bude vzdy robit rozdiel.. to ze to nepriznaju je jedna vec, kto by sa k takemu nieco priznaval.. a problemove dieta moze byt kazde, nejde teraz o to ci by bolo problemove kvoli genom, lenze pri to vlastnom si tie problemy rodic lahsie ospravedlni ako pri nevlastnom
Moja suseda ma zas 6 dievčat a jedného chlapca, ktorý bol až 6 v poradí. No ja vás obdivujem. Bála by som sa, či bude bábo zdravé, ak ste už toľkokrát rodila a jedno vám aj zomrelo. S mužom by som sa normálne porozprávala, že nech ešte jednu šancu tomu dá a poslednú. Možno aj on sa bojí, či bude bábo zdravé.

@pribina kriste, v decakoch su iba vacsie deti ktore uz boli vychovavane svojimi rodicmi, takze si vies predstavit aka to asi vychova bola, tam su iba problemove deti, ved ty si vezmi take dieta ked ho tak odusu ponukas autorke.. adoptovane dieta aj uplne malicke nikdy nebude ako to tvoje.. ked tvoje dieta robi zle tak si povies ze ved to ma urcite po mne.. ale ked robi zle adoptovane dieta tak uz si hovoris ze su to urcite geny a ze co z neho bude a podobne.. a toto su informacie od koliznych opatrovateliek, ktore mali na starosti adopcie, nevymyslela som si to z brucha.. tak prosim ta nerad tu autorke nezmysly o tom ako si ma adoptovat dieta z decaku, zato ze vnutorne stale tuzi po dcere.. vsak si ty vobec normalna?