icon

Ako psychicky zvládať neplodnosť?

30. júl 2023

Ahojte,

Zacinam mat uz depresiu z toho. Snazime sa 2 roky. Dost dobre som to zvladala do teraz. Aj to ked prisla ms. Neriesila som….

Tersz to uz dost zle zvladam. Placem po veceroch. A ked sa dozviem ze kto zas je tehotny z okolia tak som smutna za nas ze preco my nie.

Nechapte ma zle, ja vsetkym prajem kto chce mat babatko ale je to ako dyka do srdca.

Co vam pomohlo zvladat to ze sa nedari???? Ved sa zblaznim ked to takto pojde dalej.

Strana
z2
gagik
30. júl 2023

Nepomoze ti nic len vlastne babo..a rychlo to chod riesit s dr., lebo to bude este horsie

colsami
30. júl 2023

Priechodnost vajcovodov mas tiez spravenu?
Ak si v najlepsom veku (cize mlada) skus nevesat hlavu, to mas obrovsku vyhodu.
Skus sa dohodnut trebars s muzom (vie o tychto tvojich pocitoch a stavoch?) ze napriklad 2 roky by si tomu este dala prirodzene a budes respektovat ze on este nechce umele, venujte sa sebe, svojmu vztahu, budovaniu rodinneho zazemia... Ale po 2 rokoch ak to naozaj nepojde tak aj vzhladom na vek, on zas bude respektovat Teba, ak chces zacat s iui, a ak to moze pomoct vo vasom pripade...

A vyplnit si cas, praca aktivity hobby cestovanie... Stale nieco, rychlejsie ubehne aspon od mesiaca k mesiacu a k novej nadeji. Jednak sa budes menej "utapat" v lutosti a ber to tak, mas tam tu nadej, ak naozaj nemate nejaky vazny problem, ako ini, co sa dozvedia ze to vlastne dieta realne mat asi nikdy nebudu...
Rady ako na to uplne nemysliet su velmi tazke v situacii kedy clovek naozaj tuzi a nic,...

taktotedanie
30. júl 2023

Reproimunologia tiez

autor
30. júl 2023

@colsami priechodnost mam tip top… naozaj sme vsetky vysetrenia urobili co sme mohli teda okrem asi reproimuno. Spermiogram super, ja som super. Rozmyslam ze nebudem jest sacharidy a dam sa na nizkosachRidovu stravu. 5kg schudnut mi neublizi. Ďakujem za rady.

bylinka25
30. júl 2023

Ahoj, počula si už niečo o nekontabilite? ? To môže zapríčiniť, že mužove spermie a tvoje vajíčka sa proste neznesú.
Moja švagriná, ešte v prvom manželstve tak bola, obaja zdraví, potom sa rozviedli, teraz má druhého muža a s ním má dve deti.
presný názov je nekontabilita.

ajusa12
30. júl 2023

Susedy dcéra dlhé roky nemohli. Adoptovali si chlapčeka, sice Róma, starsieho, mohol mat 2-3 roky, takže ho dostali rýchlo, ale podoba sa na nich ako vlastný. Veľmi ho ľúbia a asi po dvoch rokoch, ani nevedia ako bola tehotná, uz maju ďalšieho chlapčeka, a ešte do tretice sa zadarila dcerka, ta ma okolo roka. 🙂
Treba vypnúť a príde to ani sa nenazdas. Im pomohol ten adoptovany chlapcek k psychickej pohode a už to šlo.

autor
30. júl 2023

@bylinka25 toto chcem počuť 😂😂😂

autor
30. júl 2023

@bylinka25 to mi pomoze to psychicky zvládnuť 😂👌🏼

autor
30. júl 2023

@ajusa12 to je super. Ale ako sa mam dat do psychickej pohody ked beriem vitaminy. Mam sa na ne vykaslat? Ale zas na druhej strane kazdy hovori co im pomohlo ake vitaminy tak skusame kadeco..

zuzkacik4
30. júl 2023

Bola som v podobnej situacii...vsetky testy, vsetko ok...z oboch stran...ovulacia zakazdym potvrdena doktorom...no tehu 3 roky neprichadzalo...naozaj vela, velmi vela urobi psychika...nam nevyslo ani iui, takze sa ani na to neupinaj... az ked som sa prestala na to upinat, ostala som tehotna...uplne prirodzene...musis to prestat riesit...a neupinat sa na to...ale nie, ze ai len povedat, ze vsak neriesim...ako na to, neporadim..kazda sme ina...ja som sa napr. zamerala na seba...chcela som schudnut..zacala son riesit jedalnicek, cvicenie atd...upla som sa na toto...a zrazu som ostala tehu...

bylinka25
30. júl 2023

Nie, ja som na tom tak isto, ale snažím sa zaoberať niečím, čo ma napĺňa. Ani keď sa tým neustále budeš zaoberať ti na psychike nepridá.
Ostáva len jedno, zmieriť sa , že budete bezdetní, alebo si dieťatko adoptovať, ale ty si spomínala, že tvoj muž chce počatie len prirodzene, môj tiež, nechce o adopcii ani počuť.
Nuž, žijeme jeden pre druhého, čo už, niekto nemá dané byť rodičom.

taktotedanie
30. júl 2023

Poviem takto, dva roky sme sa snazili nic sa nedialo, u oboch trosku klukata cesta cize za zdravych sme sa 100% nemohli povazovat, tak som povedala dost a objednala som nas na vysetrenie do CARu, v ten mesiac som prvykrat za ten cas absolutne neriesila lebo som sa tak psychicky vyrovnala s tym, ze ideme do caru tam nam pomozu bude to ok , na dalsi mesiac v stredu sme mali termin v care a v pondelok na teste kolajnice
Moja gyn s 40r praxou to len okomentovala ze psychika robi 50% uspechu

deti95060810
30. júl 2023

autorka, pozri si tento dokument ....
Režisérka Helena Třeštíková si vyberie na strednej zdravot. škole študentku, ktorej sleduje osud 30 rokov.
Doporučujem pozrieť každému kto si myslí že už nemá východisko, je bez akýchkoľvek šancí že si už siahol na samé dno.
Samozrejme aj žienkam ktorým lekári oznámili ako NIKDY nebudú mať svoje vlastné deti....
https://www.ceskatelevize.cz/porady/12547554807...
alebo choď na môj profil a tam si nájdi dátum 7,jan. 2021....tam je link na daný dokument

laurikalalinka
30. júl 2023

Poznala som manželský pár kde obaja boli zdraví,no oni dvaja nemohli mať deti,s iným partnerom áno no oni nie.

jakoma
4. aug 2023

@laurikalalinka a? Ma sa rozvadzat aby skusila ci najde takeho s ktorym moze mat deti?
Autorka,my sa snazime zatial 3 roky,viem co prezivas. Nepomaha nic dlhodobo to dobre zvladat,len su lepsie a horsie dni. Uzivaj si muza a buduj si vztah

laurikalalinka
5. aug 2023

@jakoma to niee,hovorim o tom,ze život nám dokáže poriadne zabrať, že nikdy by mi nenapadlo, že sa môže aj také stať medzi mužom a ženou,no bohužiaľ tento manželský pár sa po rokoch rozviedol.

Strana
z2