icon

Ako rýchlo otehotnieť po spontánnom potrate?

saninka234
13. apr 2025

Ahojte babulky, prepáčte ak sa budem opakovať ,ale velmi by ma zaujímalo po akej dobe ste otehotneli po spontánnom potrate.. S priatelom sme sa snažili dlhšiu dobu otehotnieť a konečne sa nám podarilo no nakoniec som skončila s anembryomolou. Čiže v 6tt som potratila ale teda cítim sa fyzicky dobre išlo to zo mna samé von nebola potrebná kyretáž , ani som nejako extrémne nekrvácala. Takže sme sa s priateľom začali snažilkovať v rámci možností hneď ako som prestala krvácať , preto sa pýtam kedy sa vám podarilo otehotnieť ? Neberiem žiadne vitamíny len mi dr. poradila brať inofolic a prírodné čaje.

barka1
13. apr 2025

@saninka234 hned nasledujuci cyklus po prvej MS. Ale nechala som prejst jeden cyklus bez snaženia, ale ja som už bola v 11+0.
Namiesto maja som rodila koncom augusta. Tehotenstvo po prirodzenom potrate je dost pravdepodobne, moja dr. mi doporučila snažit sa hned, že je maternica "ako čerstvo poorana".
Tak nech sa tiez rychlo podari.

saninka234
autor
13. apr 2025

@barka1 ďakujem za odpoveď.. Ja sa pýtam hlavne z toho dôvodu že jedna Dr. na pohotovosti povedala 2-3 mesiace druhá poradila ak sa budem cítiť kľudne ihneď. Tak sme to vzali zhurta a keďže som sa ja cítila fyzicky fajn začali sme hneď na konci krvácania . Len som teda už trošku v strachu či keď sme začali ihneď sa nestane náhodou to isté alebo nie .. babulky ktoré ste zažili určite viete pochopiť tie obavy. :((

ivik4
13. apr 2025

Po 3mesiacoch

buducamama
13. apr 2025

@saninka234 ide o spojenie chybneho vajicka alebo chybnej spermie. Opakovat sa to moze, ale nezavisle od casu, kedy sa zas budete snazit.

saninka234
autor
13. apr 2025

Viete žienky, ono ma trápi hlavne to, že mám strach že nebudem mať bábo po ktorom tak velmi túžime. Dlho sa nám nedarilo na to že sme mladý ľudia v 25 a 28 rokoch. Potom sa podarilo úplne prirodzene len tak v tom najneočakávanejšom čase tak samozrejme tešime sa , predstavy čo a ako radosť a behom 3-4 týždnov po zistení aj zufalstvo a sklamanie že teda vlastne som tehotná no bez plodu a zase musíme isť do toho istého procesu znova.

barka1
13. apr 2025

@saninka234 nikto a nič ti nedá istotu, ani další pozitivny test. Tak to proste v živote funguje.
Tvoja výhoda je tvoj vek. Asi si už pocula o ženách, ktoré sa takto trápia 10+ rokov...
Ja som prvý krát otehotnela vo veku 33 po 2 rokoch nie velmi intenzivneho snaženia. Pre mna to bol signál, ze ak som otehotnela raz, určite sa to este podari.
Takže je na tebe, aky pohlad a pristup si vyberieš.

adrbat
13. apr 2025

My sme sa snažili po potrate 8m a na Vianoce sa zadarilo .

cukroska
13. apr 2025

@saninka234 Mne odporučili počkať 2-3 mesiace a začala som užívať kyselinu listovú .Tiež som bola po gynekologickej stránke v poriadku, ale ja som sa potrebovala dať dokopy s toho a hlavne psychicky a poriešiť imunitu.Ja som nechcela hneď, príliš to bolo pre mňa stresujúce a bolestivé a nechcela som aby scenár zopakoval.Potratila som v 12tt

saninka234
autor
14. apr 2025

Ono hlavne mám teraz v hlave či keď sme sa tak skoro začali pokúšať či to vyjde. Najšťastnejšia by som bola keby vyšlo hneď len čo vám poviem baby .. To čakanie a zufalstvo je najhoršie. Od potratu prešli 2 týždne

naty385
17. apr 2025

Ja som mala tiež anembryomolu v júli minulý rok, to bolo po transfere embrya(ivf). Dosť ma to vzalo, dali e si oddych, chodila som do fitka, yogu som cvičila dona a vo februári som otehotnela prirodzene. Osobne si myslím, že je potrebný pár mesačný oddych - pre telo aj dušu.

veronika7751
27. apr 2025

@saninka234 ahoj. Ja som čerstvo po MA - riešilo sa to len tabletkou a inými liekmi na podporu sťahov maternice. S priateľom chceme čakať jeden cyklus a hneď ísť na to, aj keď doktor v nemocnici povedal že 2-3. Ale veľa som si o tom čítala a veľa žien tu popisovalo , že otehotneli hneď a aj vela lekárov radi otehotnieť hneď, keďže telo je nabudené po potrate. Ja som nastavená tak, že sk bude všetko ok dieťatko sa uchytí. Nemusí nám to vyjsť na prvý krát. Idem ešte na kontrolu budúci týždeň na HCG - musí klesnúť na 0. Takže uvidím ešte podľa toho, ale verím že všetko ide tak ako ma a čistim sa dobre 🙂 toto bolo moje prvé tehotenstvo a mám už 33. Takže nechcem čakať.

veronika7751
27. apr 2025

@saninka234 ja som teraz otehotnela na prvý sup. Mám skvelú doktorku s ktorou sme sa o tom rozprávali a beriem to tak, že príroda to proste takto zariadila, že niečo nebolo v poriadku a je to lepšie teraz ako neskôr sa trápiť. Ale veľmi sme sa tešili a určite je to stále vo mne ten strach, že sa to bude opakovať, ze sa stane niečo iné a podobne. Ale snažím sa teraz oddychovať, byt v klude, starať sa o seba 🙂 a pijem čaj alchemilkovy a chcem si dať aj femibion.