icon

Ako rýchlo ste otehotneli po 40tke?

13. okt 2025

Ako dlho ste sa snažili vo veku už o 40 otehotnieť kým sa to podarilo? Prirodzeným spôsobom, nie UP. My sa snažíme, ale nejak to nejde, cyklus mám už taký skoro 23 dňový, ideme 13-15 deň, keď si myslím a cítim, že je ovu a zatiaľ nič. Môžu tam byť aj iné faktory? Treba brať nejaké vitamíny? Alebo len čakať? Deti už máme...

tina5959
13. okt 2025

@anonym_autor Skús skôr. Napr.10.deň. Máš kratšie cykly a spermie prežijú aj 5 dní.

anjelicek26
13. okt 2025

Preco si myslis, ze ovulujes 13-15.den, ked mas len 23 dnovy cyklus? To by sedelo sko na 9-10.den cyklu... ak mas ovu az 13-15.den piodla priznakov, tak mas asi malo progesteronu a kratku poovulacnu fazu, tam sa male ani uhniezdit nestihne za 8-10dni.... zajdi si dat spravit hormonalny profil... necakaj proste vek nepusti... ja som rodila 3 dni pred 40kou a trvalo nam to 1,5 roka otehotniet a po 40ke je to este horsie s ovarialnou rezervou... necakaj...

zuzi0911
13. okt 2025

Ak mas 23 DC..tak sa snažíte neskoro ...skúste hned po ms kazde 2 dní.

anonym_a99901
13. okt 2025

ja som otehotnela v 38r. to som este mala cyklus 28-30dni, otehotnela som pri styku na 10-13den.
Po 40tke sa mi cyklus zacal skracovat na 23-26 a uz som neotehotnela.

anonym_1f89f3
13. okt 2025

moja partnerka mala 43 rokova tak velmi sme chceli a tolko sme skusali, az nas to po troch rokoch zlomilo. chceli sme stihnut cim skor, no nakoniec neuspesne a to aj zlomilo nas vztah. ☹

sense
13. okt 2025

Pri 23 daňovom cykle som podľa folikumetrie ovulovala na 10-11den, otehotnela som v 42 to prirodzené, mala som ale hematóm a skončilo to MA

katarinaschober
13. okt 2025

@anonym_autor ja som otehotnela v 43 ale skoncilo to potratom v 4 mesiaci

anonym_79680f
13. okt 2025

@anonym_autor nepotesim ta, po 39 stale bez ochrany a dieta nemame ani po 5 rokoch, ani prirodzene ani s ivf, a pritom nam nebol diagnostikovany ziadny problem.

kiki68
13. okt 2025

@anonym_autor ja v 39, 40 som rodila a na treti cyklus som bola tehotna. Mne povedal teraz po porode, ze mame davat pozor, ale ze osobne dufa, ze nam praskne kondom, nakolko mame take krasne deti, ze nas je skoda nemnozit 😂😂😂

autor
13. okt 2025

My už máme tri deti veľké, to len tak, že by som sa ešte potešila z takého bábätka...
tak ak sa podarí no...ale zasa by som už nechcela v 46 rodiť...

anonym_ecb887
13. okt 2025

Tak relatívne rýchlo, prvý x ani neviem a uz to bolo a druhý x po 5.mesiacoch, a aj to sme mali sex asi raz mesačne, lebo som bola k.o. Syn sa odnaúčal od prsníka a bola to čistá katastrofa, nie ako tu všetci vypisujú 3 dní a prespi celú noc.

rivini
13. okt 2025

@anonym_autor ak chces otehotniet, nestaci mat sex v case, ked si myslis, ze mas ovulaciu, ale kazde 2-3 dni. Ak mas kratky cyklus, 13. den je uz davno po ovulacii, kedze lutealna faza trva u zdravej zeny 14 dni. Taktiez skrateny cyklus nasvedcuje tomu, ze vajicka uz nedozrievaju kvalitne a skoro „praskaju“. Vitaminy uz velmi nepomozu, najskor tak este D-cko. Ale v tomto veku prirodzene je uz hop alebo trop🤷🏻‍♀️. Bud este nieco kvalitne telo vyprodukuje, alebo nie…

anonym_27251a
13. okt 2025

@anonym_autor ovu musíš mať oveľa skôr.A hlavne máš krátky čas na uhniezdenie aj, keby si otehotnela.Treba spraviť profil v takom veku nečakať na nič, ale dopomôcť.Napriklad vloženie spermií to máš ľahký spôsob a lekár si zistí kedy máš ovu nebudú ta kŕmiť liekmi je to len vklad vo vhodný cas

snowflakenel
13. okt 2025

Ja v 40- ke ani neviem kedy🙂 ale je pravda, ze cca v 37 sa mi cyklus upravil na den presne.
Prve dieta.cez ivf v 34.

carduelis
13. okt 2025

Ak mas taky kratky cyklus odsleduj si ovulacnymi testami kedy mas ovulaciu, lebo ak naozaj na 13-15 den, tak potom moze byt problem kratka poovulacna faza a nizka hladina progesteronu, co moze sposobovat biochemicke tehotenstvo a ani o tom nevies.

kiki68
13. okt 2025

Inak Ja mam po 35 plodne dni skor, cize max 5-8 den, menzes mam max 2-3 dni cely zivot a deti som splodila prve den po konci ms, druhe cca 5-8 den po konci ms. Cize zjavne treba viac sexovat a vychytat to.

carolynka
13. okt 2025

Nam Dr poradila mat sex minimalne raz do tyzdna a v case ovu tri dni za sebou. Ako uz hore pisali, ked mas kratsi cyklus, ovulacia Bude skor ako na ten 13-15 den. Ja pouzivam appku Flow a tam ti vypocita, kedy mas plodne dni, mne zatial vsetko na den vychadza, aj ms pride presne v den ked mi to appka ukazuje. Ale samozrejme neda sa na to uplne spoliehat, ale ako pomocka je to celkom fajn.

anonym_565a8a
13. okt 2025

ja som otehotnela nechtiac takmer v 42 pri prerusovanej 🙈 vsetko je mozne aj rychlo

tl999
13. okt 2025
@anonym_79680f

@anonym_autor nepotesim ta, po 39 stale bez ochrany a dieta nemame ani po 5 rokoch, ani prirodzene ani s ivf, a pritom nam nebol diagnostikovany ziadny problem.

@anonym_79680f je mi velmi luto :(
Este sa snazite? Alebo uz ste sa to dali?

dvoncb
13. okt 2025

Neviem čo rátate ,sledujte každý deň a uvidite

dvoncb
13. okt 2025
@dvoncb

Neviem čo rátate ,sledujte každý deň a uvidite

Sledujte pár don

dvoncb
13. okt 2025
@dvoncb

Sledujte pár don

Sexujte

anonym_79680f
14. okt 2025
@tl999

@anonym_79680f je mi velmi luto :(
Este sa snazite? Alebo uz ste sa to dali?

@tl999 Viac menej sme to vzdali, ze dieta uz nebude, ale nechranime sa. Ak to este ma prist, tak to pride a potesime sa, ale ak nie, tak uz sme to prijali, ze to tak je.

bluka2
14. okt 2025

Nie je to po 40, ale v 39.r. na 7.cyklus. Asi 2 cykly z toho sme sa netrafili kvôli cestovaniu. Prečo si nekupis mega balenie ovulacnych testov?

autor
21. okt 2025

No ale dnes je už 29. deň a stále nič....len také špinenie a pobolievanie v podbrušku ako pred menzesom, tak som zvedavá, možno ešte príde, bola som chorá, ale radšej by som bola keby nie🙂