icon

Ako sa prestať sústrediť na snahu o bábätko?

Včera o 13:56

Ahojte baby, už pol roka sa snažíme o bábätko a stále nič. Som z toho už dosť zúfalá. Síce sme ešte mladí a čas nás netlačí, ale aj tak mi to stále chodí po rozume.
Bola som u gynekologičky, vraj je všetko v poriadku, robila mi len také bežné vyšetrenia. Bola som aj u liečiteľky/prírodnej terapeutky, dostala som kvapky a tabletky s materskou kašičkou, vraj by som mala do dvoch mesiacov otehotnieť, ale bohužiaľ sa tak nestalo 🥺
Viem, že by som to mala „vypustiť z hlavy“, ale ako sa to dá reálne urobiť? 🥺 Čo pomohlo vám? Ako ste sa prestali na to tak sústrediť?
Ešte som chcela dodať, že mám dosť stresu aj v práci. Bohužiaľ si momentálne nemôžem dovoliť dať výpoveď alebo zmeniť prácu. Bola niektorá z vás v podobnej situácii? Pomohlo vám napríklad, keď ste si dali mesiac voľna a zostali doma, aby ste si oddýchli a menej sa stresovali?

anonym_fdb8cf
Včera o 14:01

@anonym_autor vyšetriť aj partnera aspoň základný spermiogram, u nás bola "chyba" na mužov ej strane

anonym_6458b9
Včera o 14:01

@anonym_autor preco si nemozes dovolit zmenit pracu?

autor
Včera o 14:04
@anonym_fdb8cf

@anonym_autor vyšetriť aj partnera aspoň základný spermiogram, u nás bola "chyba" na mužov ej strane

@anonym_fdb8cf Aj on dostal od liečiteľky lieky, ktoré poctivo užíval. Ale áno, už sme sa o tom minule rozprávali, že možno by spermiogram mohol byť náš ďalší krok.

autor
Včera o 14:05
@anonym_6458b9

@anonym_autor preco si nemozes dovolit zmenit pracu?

@anonym_6458b9 V meste, kde bývam, momentálne nie je veľmi iná možnosť práce. Keby tu bola nejaká lepšia alternatíva, určite by som to aspoň skúsila.🥺

crazy_cat_lady
Včera o 14:09

@anonym_autor
@anonym_autor a manzel ma aky zdravotny problem, ked berie lieky? Vo vseobecnosti proste pomaha len sa od toho odosobnit a nesexovat zakazdym s pocitom, ze teraz musime, lebo chceme pocat..

autor
Včera o 14:14
@crazy_cat_lady

@anonym_autor
@anonym_autor a manzel ma aky zdravotny problem, ked berie lieky? Vo vseobecnosti proste pomaha len sa od toho odosobnit a nesexovat zakazdym s pocitom, ze teraz musime, lebo chceme pocat..

@crazy_cat_lady Nemá žiadny zdravotný problém 😊 Liečiteľka mu dala tie lieky skôr na podporu a na to, aby boli spermie „silnejšie“. Inak je, našťastie, zdravý.

anonym_69dd6b
Včera o 14:29

Ak by moj chlap isiel k liecitelke a uzival "lieky" od nej, asi sa smejem do Vianoc😃 Tomuto fakt niekto veri? Radsej ste mohli tie peniaze dat na spermiogram.

autor
Včera o 14:31
@anonym_69dd6b

Ak by moj chlap isiel k liecitelke a uzival "lieky" od nej, asi sa smejem do Vianoc😃 Tomuto fakt niekto veri? Radsej ste mohli tie peniaze dat na spermiogram.

@anonym_69dd6b Každý má na to svoj názor 😊 My sme to skúsili, nikomu tým neubližujeme a verili sme, že nám to možno pomôže. Samozrejme, spermiogram máme tiež v pláne🙂

anonym_69dd6b
Včera o 14:37
@anonym_autor

@anonym_69dd6b Každý má na to svoj názor 😊 My sme to skúsili, nikomu tým neubližujeme a verili sme, že nám to možno pomôže. Samozrejme, spermiogram máme tiež v pláne🙂

@anonym_autor No, nevies. Bohvie, co v tych tabletkach bolo. Snad len cukor alebo daco neskodne. Ja by som to do seba nedala.

anastaziamala
Včera o 14:45

@anonym_autor ahoj ja som sem písala pred 2 dňami podobný príspevok 🙂
My sa snažíme necelý rok a začínam to posledné mesiace dosť pociťovať na psychike vždy keď už cítim že menzes príde...
Ja som si kúpila inofolic a gynex kvapky na základe dobrých recenzí. O mesiac som objednaná ku gynekologičke, tak som zvedavá ako pochodím.

autor
Včera o 14:55
@anastaziamala

@anonym_autor ahoj ja som sem písala pred 2 dňami podobný príspevok 🙂
My sa snažíme necelý rok a začínam to posledné mesiace dosť pociťovať na psychike vždy keď už cítim že menzes príde...
Ja som si kúpila inofolic a gynex kvapky na základe dobrých recenzí. O mesiac som objednaná ku gynekologičke, tak som zvedavá ako pochodím.

@anastaziamala Ahoj 😊 Úplne ti rozumiem, tiež to už začínam dosť pociťovať na psychike. Najhoršie je práve to čakanie a potom sklamanie, keď príde menzes 🥺 Držím ti palce, nech dopadne vyšetrenie u gynekologičky dobre a nech sa čoskoro dočkáme vytúžených // ❤️

venom19
Včera o 14:55

Bez spermiogramu a poriadneho vysetrenia tvrdit, ze je zdravy je nonsens. Radsej zainvestujete do vysetrenia ako nejakych domnienok. Z mojej skusenosti, ziadne doplnky vyzivy nepomahaju.

autor
Včera o 14:57
@venom19

Bez spermiogramu a poriadneho vysetrenia tvrdit, ze je zdravy je nonsens. Radsej zainvestujete do vysetrenia ako nejakych domnienok. Z mojej skusenosti, ziadne doplnky vyzivy nepomahaju.

@venom19 Práve preto sme to skúsili, lebo nám to odporúčalo viac párov z nášho okolia a tvrdili, že im to pomohlo

elizabeth2027
Včera o 16:17

@anonym_autor aj my sa snažíme 6 mesiacov, zatiaľ neúspešne. My sme išli do CAR riešiť náš problém. Neváhajte ani vy a choďte sa vyšetriť čím skôr 🙂.

valentinaaa5985
Včera o 19:03

@anonym_autor ahoj .... aj ja som bola u liecitelky, dala mi kvapky a matersku kasicku a čaj plus zoznam co jest a co nie ..... napíš mi spravu.... môj chlapček ktori spí teraz vedla mňa bude mať 8.9. Tri mesiace

brrunetkaa
Včera o 19:05

Kamarátka sa snažila okolo roka. Ona porobené všetky vyšetrenia od výmyslu sveta všetky na gynde genetiku a ktovie čo všetko. Brala milión doplnkov, cvičila, zdravá strava a po roku keď sa rozhodli že idu na IVF zistili že chlap ma na nič spermie a on samozrejme na vyšetrenie počas toho roka čo ona robila možné aj nemožné nešiel lebo on je zdravý…. O tom že bol potom urazený že problém je na jeho strane ani nebudem hovoriť. Takze šup muža k doktorovi a budete múdrejší

vargovaalzbeta
Včera o 19:35

@anonym_autor kludne nápis rada by som ti poradila

anonym_fc03c9
Včera o 19:49
@anonym_autor

@venom19 Práve preto sme to skúsili, lebo nám to odporúčalo viac párov z nášho okolia a tvrdili, že im to pomohlo

@anonym_69dd6b a čo jej tam už len bylinkarka mohla nasypať 😂😂
@anonym_autor ja ťa chápem tiež sme si zažili a vyskúšali svoje.. odporúčam mužovi fertiduo, maču, kotvičnik, kyselinu listovú a bromelain. Je to ako podpora a ako ti tu radia ísť na spermiogram alebo do centra priprav sa že keď nebude mať ok spermie natlačia vás do IVF alebo IUI.. alebo odporučia tieto vitaminy ktoré som vymenovala

anonym_709d31
Včera o 21:04

materka kasicka na otehotnenie🙈 ja som mala vzdy stres a otehotnela som lahko, tam budete mat iny zadrhel, treba normalneho dr.

anonym_2e2e49
Dnes o 05:08
@valentinaaa5985

@anonym_autor ahoj .... aj ja som bola u liecitelky, dala mi kvapky a matersku kasicku a čaj plus zoznam co jest a co nie ..... napíš mi spravu.... môj chlapček ktori spí teraz vedla mňa bude mať 8.9. Tri mesiace

@valentinaaa5985 alebo skor sugescia..

anonym_69dd6b
Dnes o 05:53
@anonym_2e2e49

@valentinaaa5985 alebo skor sugescia..

@anonym_2e2e49 Asi tak. To, ze jav B nasleduje po jave A este neznamena, ze A sposobilo B.

anastaziamala
Dnes o 06:21
@vargovaalzbeta

@anonym_autor kludne nápis rada by som ti poradila

Dievčatá ja by som vás chcela upozorniť na podvodníčku na modrom koníku
@vargovaalzbeta . Nakoľko ako som spomínala, písala som pred pár dňami podobný príspevok a ponúkla mi pomoc. Začala mi vypisovať na môj súkromný gmail a vydávala sa za nejakú MUDr. Vargovú z Nových Zámkov. Zo začiatku to vyzeralo celkom reálne ale podľa štýlu písania a gramatických chýb som vedela, že tu niečo nehrá.. začala si pýtať moje osobné údaje aby sa mi dostala do online zdravotnej karty a mohla mi poslať zaručený recept na otehotnenie :D táto osoba sa vás začne pýtať email, telefónne číslo a vaše osobné údaje a o chvíľu vám príde overovací kód z gmailu, ktorý jej máte zaslať aby sa vám dostala do účtu, v ktorom máte samozrejme všetky karty a podobne. Dávajte si na to prosím pozor, ja som sa nachytať nenechala aj keď spočiatku vyzerala dôveryhodne ale človek môže byť naozaj zúfalý a naletieť na hocičo !

michaela329
Dnes o 06:33

@anonym_autor nič také ako vypustiť z hlavy neexistuje. To je strašná hlúposť, keďže Tvoje telo Ti každý mesiac pripomína, že si neotehotnela. Rovnaká blbosť sú rady ako dovolenky, opite sa a podobne (a že som sa ich za tie roky napocuvala). Že si Ty ok, je fajn. Ale muž musí byť ok tiež - takže ho pošli na spermiogram (ale nie ten základný, na halosperm). A ak sa vám ešte pár mesiacov nepodarí, pobehaj si aj Ty vyšetrenia ako priechodnosť vajíčkovodov. A skús sa sústrediť na to, aby si ten stres zvladala - športuj, robte si s mužom radosť a tešte sa jeden z druhého. A keď to nepôjde, choďte do CAR.

sisska96
Dnes o 09:00

Že liečiteľka. Riadny hokuspokus