Ako sa pripraviť na druhé dieťa?
Ahojte, pred snažením sa o prve sme s manzelom brali pripravky, nepili sme ziadny alkohol, atd.. nemavala som ovulaciu, takze som si merala teplotu, jedla som zdravo a tak.
Teraz ma nase prve dietatko rok a 2 mesiace, a chceme sa snazit o druhe. Nejak mam v hlave zakorenene, ze opat musime prejst na ten rezim velmi zdravého zivota, inak da to nepodari alebo moze byt nejaky problem potom……
Ako ste to robili vy prosim ?
Ale ved to je super.. vacsina zien sice nerobi nic extra, ale prave zdravy zivotny styl je tou spravnou pripravou na tehotenstvo (aspon tak nam vraveli v skole 😃ze nestaci zrazu zacat zdravo zit ked vies, ze si tehotna, ale uz ked planujes), plus kyselina listova atd. ale zasa nemusis to prehanat, ved vyskusajte a ked sa nepodari za par cyklov tak skuste nieco pridat/ubrat… treba mat zdrave telo ale aj zdrave racio v hlave 🙂
Ja som nikdy nerobila počas tehotenstva nič iné ako predtým , jedla som na čo som mala chuť nikdy to nebolo o zdravej strave
My sme tiez vysadili alkohol a upravila som trochu stravu, no tiez to bolo tak, ze uz som mala 40, aj muz, tak sme chceli tomu co najviac pomoct. Inac samozrejme ze sa to podarit moze aj bez akychkolvek uprav a aj sa to bezne dari.
Jedine som začala brať kyselinu listovú.
Ale tak ja nepijem vôbec a manžel zväčša len nejaký prípitok, obaja nefajčiari, on športuje (to u mňa nehrozí 😅), stravu si myslím, že máme vyváženú,...
Ale poznám aj páry, kde sa pije, fajčí, fast foody vo veľkom a šport jedine z gauča v telke. A nemali problém.
Ale to si netreba brať príklad 😁
Tak ja som priklad toho, ze aj bez specialnej pripravy sa nam podarilo, dokonca 4x. Druhe dieta ani netusim, kedy, brala som lieky, lebo som bola chora ako pes, potom sme riesili Vianoce u nasich, na Silvestra sme si vypili s muzom medoviny. Test som si robila pre istotu pred zacatim brania liekov a bol negativny, tak som to pustila z hlavy a po Novom roku mi to nedalo, ze dako dlho meskaju a na teste kolajnice. Maly mal rok aj mesiac, ked som otehotnela. To som mala 30 a 32 rokov a potom este som mala deti v 37 a v 39 rokoch a to posledne bolo fakt prekvapko. Ja som brala aj lieky, ktore by sa nemali v tehotenstve, nastastie som mohla vysadit. Neviem, nic specialne som neriesila, muz tiez nie, ja som brala potom po zisteni tehotenstiev kyselinu listovu len. Pijeme alkohol prilezitostne, nefajcime, mame nadvahu obaja.
Ja mam niekedy pocit, cim viac snahy, sledovania, tym tazsie zena otehotnie...

Ja som žila normálne ako aj predtým, žiadna príprava na druhé nebola. Až pri treťom sme to riešili, lebo už som mala skoro 40 rokov.