Ako sa vyrovnať s nemožnosťou mať deti prirodzene?
Ahojte . Pýtam sa žien čo tým prešli . Ako ste sa s tou myšlienkou stotožnili že nikdy nemôžete mať prirodzenou cestou deti ? Viem , druhá šanca je CAR to viem ale pýtam sa konkrétne na túto cestu prirodzenú. Ja to viem len krátko ale furt mi je z toho smutno , našťastie chodím do roboty ale aj tak. Ďakujem za odpovede
@simca115 najprv som bola nahnevaná na celý svet, ale potom som to zobrala ako holý fakt a bola som vďačná, že je takáto možnosť. Mali sme 3x IUI tie ma zobrali asi najviac že nevyšli. Do IVFka sme išli s tým že sa asi nepodarí hneď prvý vklad a boli sme s tým zmierení a hľa hneď prvý ET vyšiel som v 31 týždni, čakáme chlapčeka a sme šťastní, ešte máme zmrazených 5 embryjok❤️🙏
@simca115 neviem, netrapilo ma to, neslo to prirodzene, hladali sme ine riesenie. Mala som v rodine uz podobny pripad, otvorene sa o tom hovorilo, tak som v tom nevidela ziaden problem. Dvoch chalanov mam pomocou ivf. A jedno prirodzene prekvapko dcerku 😊 v tehotenstvach, porode, babatkovskych trapeniach nebol ziaden rozdiel medzi "umelym" a prirodzenym pocatim 😊 len v tretom pripade sok z pozitivneho testu 😀
Český dokumentárny film odhaľuje odvrátenú stranu umelého oplodnenia.
@domi995 tie dokumenty su dost neobjektivne.. videla si ich ?
@bykaterina ešte nevidela ale píše sa to aj v článku - ,,Po odvysielaní filmu Reprodukcia 2.0 nasledovalo v českej verejnoprávnej televízii viacero diskusií s rôznymi odborníkmi na túto tému. Veľkú odozvu mal film aj medzi divákmi. Niektorí režisérke Hrochovej vyčítali, že sa zamerala len na negatívne skúsenosti párov, druhá skupina, naopak, ocenila, že odhalila, čo celý proces umelého oplodnenia zahŕňa. "
@domi995 tak ja som videla aj dane dokumenty aj relacie s odbornikmi.
a kto vie o com je IVF tak vie ze tie dokumenty nie su stastne spracovane a hlavne objektivne.
preto sa treba vyjadrovat k tomu co ovladam a nie o niecom nemam paru
@simca115 ja vcelku rychlo, aj ked mi to samozrejme bolo luto ... snazim sa to brat ako fakt a som rada, ze taka moznost tu je a vdacna za to ze si to mozem financne dovolit ... ja by som bez deti bola nestastna, takze som vyuzila moznost aka sa mi ponuka, zatial som 31tt "este len" ale verim ze v novembri sa mi narodi zdrava bambulka 🥰
@jana35798 vy co ste za ludsku zrudu? Mate svojho nechceneho spratka, alebo ste sa ho zbavili za par drobnych a myslite si, ze ste vyhrali v loterii a mozte sa tu teraz navazat do zien, ktore by velmi radi mali svoje dieta, pretoze to je prirodzena a zakladna ludska potreba zeny a cloveka? Ved cele ludstvo je na tom postavene a bohuzial nie vsetky maju na to si tuto nakladnu liecbu platit. Ale za to si cely zivot platia odvody do zdravotnej poistovne! Vy mate problem s tym, aby umele oplodnenie hradila zdravotna poistovna vsetkym zenam, ktore nemozu mat deti zo zdravotnych dovodov a mali to zdarma? Tak potom presne ako pise autorka, vsetky truby, ktore si nevazia ludsky zivot a svoje deti, by si mali bud dat zasit kacuru, ked nevedia pouzivat antikoncepciu, alebo si potraty hradit same, ale aspon v takej vyske ako si musi ivf platit zena, ktora prirodzene nemoze mat deti!!! Pretoze tato truba nema ziaden zdravotny problem a bolo jej slobodne rozhodnutie otvarat kade komu nohy a otrcat svoju kacuru! Ak sa samozrejme nejedna o znasilnenie, alebo ze by musela porodit postihnute dieta... Vacsi hnoj ako vas prispevok som necitala, chce sa mi z vas vracat. Verim, ze karma vam to vrati aj s urokmi!
@gabrielamodrykonik zabudla si si dat rano lieky ci co?

@simca115 veľmi rýchlo som to zobrala ako fakt. Som vďačná, že existuje riešenie, preto som vítala túto možnosť.
Ja som mala jedno IUI a jedno IVF. Tá inseminácia bola pre mňa o dosť horšia, ako celé IVF.
A veľmi veľa robí CAR, ktoré si zvolíš. Diagnózu a IUI som riešila v Gynfive a mám z toho otrasný zážitok. IVF v Reprofit a to je rozdiel ako nebo a peklo 😃
Tak či tak, daj si čas. Každá veľká vec, potrebuje čas na prijatie.
Drž sa ❤️