icon

Ako sa vyrovnať s nemožnosťou mať deti prirodzene?

simca115
13. sep 2024

Ahojte . Pýtam sa žien čo tým prešli . Ako ste sa s tou myšlienkou stotožnili že nikdy nemôžete mať prirodzenou cestou deti ? Viem , druhá šanca je CAR to viem ale pýtam sa konkrétne na túto cestu prirodzenú. Ja to viem len krátko ale furt mi je z toho smutno , našťastie chodím do roboty ale aj tak. Ďakujem za odpovede

Strana
z2
really8
13. sep 2024

@simca115 nestotoznila. Proste som isla do car a tam to vyslo nastastie. Dieta mam takze nejak na to nemyslim a neriesim ale vzdy ked tu citam diskusie od zien ako chcu ist na potrat v 5m alebo ako otehotneli neplanovane a netesia sa tak sa mi nozik otvara.

ada_alica
13. sep 2024

@simca115 nestotožnila, veľmi som sa tým trápila, umelé oplodnenie neprichádzalo do úvahy, moja hlava má nepustila, jeden krát som to skúsila, bola som v takom neskutočnom strese,že sa to nedá ani opísať, ani sa nedivím,že to nevyšlo.... potom mi doktor po poslednej operácii povedal,že mám na možnosť prirodzene otehotnieť zabudnúť.....tak som sa zacinala s tým vyrovnávať a čuduj sa svete po 7 rokoch som otehotnela prirodzene

cookie29
13. sep 2024

niekto sa stotozni a niekto nie. Niekto deti chce, ale ked nie su nevadi a niekto po nich bytostne tuzi. Kazdy clovek je iny, a aj keby sa milion zien stotoznilo, neznamena to, ze Teba to nebude boliet.

snowflakenel
13. sep 2024

Stotoznila som sa hned. Bala som sa.celeho procesu ivf, presla som si tym 3x. No nakoniec som zistila, ze to noe je take.strasne....zo zaciatku som sa.bala injekcii, bola.som sklamana z neuspechov,z injekcii a komtrol, no to ma.akosi hnalo dopredu. Vies, vobec som neriesila, ze.sa.nepodarilo prirodzene. Absolutne som.sa.nezamyslala.nad tym, ze bude ,, zo skumavky,,.....o to je to vaxsi zazeak
Vedia to vsetci z.mojho okolia, velmi ma.podporovali. z ivf.mame.jedno dieta.
Po 7 rokoch sa neplanovane podarilo druhe.... a to prirozdene, necakane.

babushkaem
13. sep 2024

ja som sa nestotoznila hlavne s tym, ze to nie je fer. je niekto dieta nechce a niekto, kto ma vsetko len to dieta nie, musi bojovat. ale tak je to zivot, treba bojovat 🙂

tessa165
13. sep 2024

Nestotožnila a nikdy sa nestotožním keďže to u mňa je dôsledok spackanej operácie, šli sme sa na ivf a minuli cely majetok, podstúpila som to 3x, teraz čakám dvojičky z nášho posledného embryjka- som za ne neskutočne vďačná, a nadávam na systém ktorý od žien ktoré nemôžu mat deti a veľmi chcú vie pýtať toľké peniaze a ženy ktoré otehotnejú a deti nechcú maju potraty „zadarmo“ a ešte ich okolie ľutuje aké to musí byt pre nich takže

sima234
13. sep 2024

Stotožnila som sa. Trvalo to dlho, ale uvedomila som si, že buď sa budem zvyšok života trápiť nad tým, čo nemám, alebo budem vďačná za to, čo mám.

evivb
13. sep 2024

@simca115 Ja som vdacna za to 🙏🏻, ze mozem mat aspon neprirodzene a s asistenciou lekarov a liekov. Niekto nema bohuzial ani taketo stastie. 😔

hederamonstera
13. sep 2024

Akonahle mam dieta, toto sa stalo historiou a vobec sa nad tym uz nezamyslam

malalienka85
13. sep 2024

v podstate som už tak veľmi túžila po bábatku, a tak dlho cakala že mi už bolo jedno akou cestou to bude len nech sa to udeje

thekacicaa
13. sep 2024

Ja som deti vzdy chcela a nikdy ma ani vo sne nenapadlo, ze ich mat nebudem. No skratka som jedneho dna prijala, ze proti prirode alebo boziemu planu nic nezmozem. Vela som si preto vyplakala, ale skratka som to musela prijat. Kazdy den dakujem za to, ze som zdrava, ze mam v zivote ludi, ktori su mi ako rodina, venujem svoj cas im a sustredim sa na to, co mam (nie na to, co nemam). A cuduj sa svete, zivot vie byt dobry aj bez deti. Kazdy si je strojcom svojho stastia. Kolko zien deti ma a aj tak stastne nie su.

gaia14
13. sep 2024

Vobec sa nad tym nezamyslam, brala som to ako ine navstevy lekara, proste to bolo treba, lebo... A mam tu vdaka tomu dvojmesacne milovane babatko. S tym ako klesa plodnost to bude viac a viac bezne, kopa znamych aj blizki z rodiny si tym presli tiez.

jana35798
13. sep 2024

@simca115 prijala som to ako fakt a "problem" zacala riesit v car. Vyriesene. Mame 1,5rocne dieta a nic by som nechcela inak.

simona92101
13. sep 2024

@tessa165 pokial je potrat na vlastnu ziadost tak zadarmo urcite nie je.neplati sa len v pripade MA,ci poskodenia plodu

tessa165
13. sep 2024

@simona92101 myslení že tá suma je smiešna v porovnaní z ivf preto tie uvodzovky, a bolo by spravodlivé keby tie ceny prehodila.

simona92101
13. sep 2024

@tessa165 to urcite ano.bohuzial,IVF je drahy ukon,ano je to biznis,ale kto iny by to mal hradit?stat tazko,a kedze su to sukromne kliniky,musia z niecoho zit 🤷‍♀️

tessa165
13. sep 2024

@simona92101 ja by som si vedela predstaviť že by dvihli cenu potratov na povedzme 3000 čo je ešte ten lacnejší prípad ivf a s toho by sa to dotovalo...ale to nieje debata na túto stránku len môj osobný nazor

babushkaem
13. sep 2024

@tessa165 hej, pokial by zena nebola znasilnena. mala by naproklad papier z policie alebo nieco, lebo zas na druhu stranu, toto je rozdiel

tessa165
13. sep 2024

@babushkaem neboj nehadzem ich do jedneho vreca a pri znasilneni som velky zastanca potratu ak to zena chce a tie by to mali mat uplne zadarmo

lalilla
13. sep 2024

Ja som si skor povedala super ze je aspon aj ina moznost, lebo keby nebolo ivf co nie je zarukou, asi by som to brala tazsie.
Skor ma napadli hned tie negativa ze je to nefer, ze niekto moze skusat kazdy mesiac a rovno sa aj podari a nadnesene zadarmo a ivf stoji majetok, stres, nadej a najma pocet pokusov je obmedzeny.
Zial my sme boli aj na ivf a mam dvoch anjelikov v nebi, ani nvm ci niekedy budem mat dieta. Takze za mna sa netrap ci prirodzene ci umelo, lebo vysledok je rovnaky a najdolezitejsi v oboch pripadoch a ked to nejde prirodzene je skoda to nevyskusat umelo ked to dieta chces a ina sanca nie je.

hederamonstera
13. sep 2024

Zasa netreba sa na to pozerat ako na zlyhanie, skor byt velmi vdacny, ze zijes v tejto dobe, ktora ti umoznuje mat dieta. Naozaj byt za to vdacna, lebo bez toho “strasiaka” IVF by vela ludi nemalo splneny sen

simca115
autor
13. sep 2024

Ďakujem za každý názor. Áno chvalabohu za CAR. Len horšie čo si to ľudia nemôžu dovoliť. To je horší prípad. Aj my sa ideme vydať na cestu umelých oplodneni, len som chcela si prečítať aj názor druhých žien čo tým prešli poprípade prechádzajú. Lebo úprimne v mojom okolí nikto toto nerieši . 🙂 dúfam že každej z nás sa splní sen o dieťati i keď je to ťažšie ♥️♥️

jana35798
13. sep 2024

@tessa165 tak to je riadne mimo 😅 ved mat dieta nie je povinne a ani to nie je zakladne ludske pravo. Preco by to mali hradit zeny, ktore sa rozhodli svoje tehotenstvo ukoncit z akehokolvek dovodu? To, ze to nie je fer, ak sa paru ktory dieta chce mat nedari a niekomu sa len tak smykne a je to...tak s tym suhlasim. No ale uz bohuzial. Kazdy musi hrat s takymi kartami ake mu boli rozdane 🤷‍♀️

simca115
autor
13. sep 2024

@jana35798 môj názor na to je že takéto veci či potrat alebo naopak tieto kliniky by mali byť hradené v celej výške zo zdravotného poistenia. Je to jedno aký žena na to má dôvod ale hlavne je to jej rozhodnutie a jej telo.

jana35798
13. sep 2024

@simca115 suhlasim, ale len v pripade, ze by to bolo v baliku nejakeho pripoistenia. Ako este co? Maslo na chleba vam nema hradit poistovna?

scmelikova
13. sep 2024

@simca115 rozvodom.

bambulka711
14. sep 2024

@simca115 vôbec som to neriešila a teším sa, že v dnešnej dobe máme možnosti využiť služby CAR. Bábätko budeme milovať rovnako, či bude počaté prirodzene alebo v petriho miske 😊

bykaterina
16. sep 2024

prvotny sok som prekonala velmi rychlo, ked sa ti nedari niekolko mesiacov tak jasne ze mi doslo ze niekde je problem... samozrejme najprv ovulacne testy, bylinky,... a ked uz to neslo tak smer CAR. Hlavne po zosteni ze problem je spermiogram.
teraz sa v tom capem cez 10rokov ale nevzdala som to. Ale uz som na tom tak že ak toto posledne IVF nedopadne OK kaslem na to. mne napriklad pomohla vela skupina IVF tu na MK ze nie som jedina co ma nejaky problem a plus moja IG stranka IVF cisarovna, kde zdielam co momentalne riesim nie len ohladne IVF, lebo zivot nie len o IVF. drzim palce vsetkym kockam ♥ 🍀 nech cim skor su maminkami

kiirkee
16. sep 2024

@simca115 začali sme sa snažiť tak okolo 33ky. Nešlo to, šli sme riešiť cez kliniku. Cca rok trvalo otehotnieť tam. Nijak som sa s tým extra nepotrebovala vysporiadať, že nešlo prirodzene, keďže šlo s pomocou lekárov. Ak by vôbec nešlo, to by bola ina vec, a ťažko by sa to znášalo. Ale tu som nemala čo riešiť, detičky mam z umeleho oplodnenia 2. Ci s pomocou lekárov alebo bez, nijaký rozdiel v tom nevidím na vysporiadanie sa.

mmm2mmm
16. sep 2024

@simca115 ahoj ...ja som sa s tým nezmierila a myslím že to asi ani nezvládnem ... Chodili sme do car ale po všetkých vyšetreniach liekoch atd som sa na to vykašľala.. pravdepodobne žiadne dieťa mať nebudeme (už máme dosť vysoký vek) ale namiesto zúfalého snaženia a ničenia zdravia vzťahu,manželstva, som sa rozhodla žiť aspoň ako tak šťastne s tým čo máme...nechcem stráviť pol života opakovaným stracanim nadeje vždy keď to nevyjde ...

Strana
z2