icon

Ako to je s očkovaním počas snažilkovania?

gabika4
14. jún 2021

Ahojte, pred mesiacom som prišla o bábätko v 2 trimestri. Momentálne mi robia rôzne testy u rôznych odborných lekárov. Keď mi gynekológ dá zelenú, tak by sme sa chceli posnažiť o dieťatko. Neviete ako je to s očkovaním pred otehotnením?

sweet20
•
14. jún 2021

@gabika4 a co s tym ma ockovanie spolocne?

beata_k
•
Odpoveď bola odstránená
•
gabika4
autor
•
14. jún 2021

@beata_k myslela som covid, ale nedopísala som 😔

beata_k
•
Odpoveď bola odstránená
•
gabika4
autor
•
14. jún 2021

@beata_k práveže neviem, zabudla som sa gynekológa opýtať či očkovanie môže skresliť výsledky testov 😥... Len teraz po tom, co som prišla o synčeka sa bojím už všetkého 😔 neviem ci je vhodné očkovanie pred otehnenim ci to ma nejaký dopad na budúci plod alebo ci sa po očkovaní nemá počkať pár mesiacov...

beata_k
•
Odpoveď bola odstránená
•
thereisabear
•
14. jún 2021

@gabika4 Na to sú rôzne názory aj u lekárov, niekto radí čakať po očkovaní 2 týždne, iní 2-3 mesiace. Osobne by som sa dala zaočkovať čo najskôr, ešte pred tehotenstvom, ale či je to ozaj správne, to nikto naisto nevie..

lucia147852
•
14. jún 2021

To ti nikto nepovie, názory odborníkov sa líšia. Testovanie vakcín skončí až v roku 2023, čiže reálne ani nikto nevie.

mattkapd
•
14. jún 2021

@gabika4 myslím ze tak ako odlišné budú názory ľudí tu na MK tak sa rozchádzajú názory doktorov na očkovanie.. Niekto odporúča očkovať aj pred tehotenstvom, v tehotenstve, v čase dojčenia atď.. Iný lekár neodporúča vakcináciu nikdy v žiadnom období.. Niekto je neodporuci len v čase tehotenstva.. Je to ťažké každopádne rozhodnutie je len a len na tebe.. Držím palčeky aby si sa rozhodla správne ✊

gabika4
autor
•
15. jún 2021

@mattkapd je to veľmi ťažké, keďže ani lekári sa nechcú vyjadrovať ohľadom očkovania 😒...keby som už ďalšie bábätko nechcela, tak neváham a už som zaočkovaná, tak ako zvyšok mojej rodiny...ale po našej strate rozmýšľam o to viac, čo by bolo lepšie...najprv som bola názoru, že nepôjdem sa dať očkovať, manžel i zvyšok rodiny, ktorých stretávame sú očkovaní a s cudzími sa nestretávame, dokonca keď som bola tehotná som nechodila nikde len ku gynekologovi...no teraz rozmýšľam či by predsa nebolo lepšie sa očkovať....potom čítam názory, že očkovanie i tak 100% nechráni pred nakazením, len pred ťažkým priebehom a pre mňa je dôležité sa nekaziť vôbec, keďže poznám pár žien, ktoré po nakazení prišli o bábätko 😢...no, zároveň je to príliš mladá vakcína, nikto nevie, čo môže spôsobiť, keďže detičky zaočkovaných maminiek sa ešte nenarodili...som veľmi smutná, nahnevaná a zúfalá z toho, že sme prišli o bábätko a najmä z toho, že nikto nevie prečo mu presalo biť srdiečko v 20 tt...teraz beriem všetko vážnejšie, každý krok si 1000x premyslím ...

poopsie
•
15. jún 2021

@gabika4 ak si potratila a nikto nevie prečo a manžel je očkovaný.. Mohlo ísť aj o takzvaný shadows (dúfam, že som to dobre napísala).... Hladaj na internete v cudzom jazyku a možno sa niečo nové dozvieš.... Nie si prvá ani posledná 😉

dominika113
•
15. jún 2021

@gabika4 nemáte to isté, že chráni pred ťažkým priebehom. Poznam veľa ľudí čo mali riadne ťažký priebeh a aj tak zomreli. Sam hygienik povedal, že tí čo sa dali zaočkovať sú ešte v štúdii. Ja byť vami radšej počkám ako sa to vyvinie.

mrkvicka060
•
15. jún 2021

@gabika4 ja som sa dala zaockovat len preto, ze uz mam deti a dalsie neplanujem. Ak by som este planovala, ockovat sa nedam...

vandica
•
15. jún 2021

@gabika4 my sa tiez ideme už tento mesiac snažiť, dva mesiace po potrate. A kvôli tomu sa nejdem očkovať. Keď tak až po pôrode, ak sa teda zadarí. Neočkoujem sa aj napriek tomu, že v 6tt som dostala covid a potratila. Nepripisujem to tomu, ani dr., nemala som ťažký priebeh. Veľmi som prekvapená koľko báb sa dáva očkovať v tehotenstve. Ale je to samozrejme každého osobná vec. Ja mám rešpekt aj pred covid aj pred očkovaním, no rozhodla som sa takto.

sweet20
•
15. jún 2021

@gabika4 ano ako pises.. ak sa das zaockovat tak to neznamena, ze covid uz nedostanes ale to, ze na nho neumries, nebudes musiet byt na ventilacii . cize budes mat lahky priebeh.. tato choroba uz bude stale medzi nami.. ako chripka

katkatonkova
•
15. jún 2021

@sweet20 nie je pravda, ze keď budeš očkovaná, tak potom neumres....mala som kamarátku...33 ročná, úplne zdravá...mala obe vakcíny...do mesiaca po ockovani chytila kovid....a do týždňa zomrela.....

gabika4
autor
•
15. jún 2021

@poopsie neviem nájsť nič k tomu na nete...ja som nepotratila, hoci v tom týždni, čo bábätku prestalo biť srdiečko to tak volajú ...synčeka som musela riadne porodiť...doteraz som z toho v šoku, pretože nič sa s mojím telom nedialo, nič tomu nenasvädčovalo ...manžel sa bol zaočkovať síce v čase, keď som ešte bola tehotná, ale už som pohyby necítila...myslela som si, že sa bábätko otočilo k chrbtu, keďže som často cítila tlak do obličiek a semtam niečo ako pohyby, ešte dva dni pred návštevou lekára som cítila ako keby sa mi malý natlačil na jedno miesto a urobil tak kopček, ktorý i manžel videl, neviem, čo to bolo, keďže predtým už žýden som nepociťovala také kopančeky ako predtým 😢 ...doteraz mám všetko v hmle a neviem si spomenúť na posledný mesiac a hlavne na obdobie, kedy sme prišli o bábo 😔...nikto z mojej blízkej rodiny covid neprekonal, nikde sme nechodili, s cudzími ľuďmi sme sa nestretávali a stále nestretávame ...brala som tehu vitamíny pred otehotnením i počas tehu, manžel bral tiež kyselinu listovú pred otehotnením...stravovala som sa zdravo, vkuse varená strava..nebrala som žiadne lieky, nikdy som nefajčila a alkohol nepijem ani príležitostne, dokonca ani pivo..neprekonala som žiadne ochorenie, fakt som si dávala pozor na všetko...nerozumiem tomu, keďže z prvého tehu mám zdravú dcérku a druhé skončilo takto katastrofálne 😢

poopsie
•
15. jún 2021

@gabika4 prepáč, nakoniec som to zle napísala.. shedding... Je to uvoľňovanie toto proteínu cez kožu a dych...

petkasaurus
•
15. jún 2021

Ahoj, ja som sa ockovat dala, lebo nam snazenie nevychadzalo, ani 2x iui.. Pockame asi 2 tyzdne po druhej davke a ideme sa snazit dalej.. Mozno nas caka ivf a ja sa covidu bojim, aj kvoli tym potratom..

gabika4
autor
•
15. jún 2021

@vandica tiež som bola rozhodnutá sa nedať očkovať pre otehotnením, ale teraz naozaj netuším, stále som priklonená k tomu sa nedať očkovať, ale fakt netuším, čo by bolo lepšie 😢
@petkasaurus momentálne ma testujú na rôzne choroby a problémy môjho organizmu, takže asi nebude múdre sa dať očkovať, čo samozrejme ovplyvní môj imunitný systém 😕...takže zatiaľ čakám a uvidím ako sa to vyvinie...ono keby som sa dala očkovať, tak momentálne medzi očkovacími dávkami je 3-4 týždne (aspoň u nás v rodine to tak mali)..len niektorí lekári odporúčajú čakať po očkovaní 2 či 3 mesiace a iní vôbec či len pár týždňov ...pre mňa čakať tieto mesiace na výsledky testov je už dosť veľa, nie ešte čakať mesiac na obe očkovacie dávky a potom ešte 2 či viac mesiacov, aby sme sa mohli snažiť... žiadny lekár mi v rozhodovaní nepomôže, keďže oni sa vyjadrovať k tomu nechcú 😒

petkasaurus
•
15. jún 2021

@gabika4 jasne, ved to je individualne.. Moj gyn v CAR ma tam posielal hned po zakroku.. Co mi prislo divne, ak by som dostala teploty, tak zase nenechala som sa ovplyvniť.. Ja uz mam svoj vek a cakat navyse tiež nechcem, deti nemam.. Zase si vravim, telo si po druhej davke tu imunitu vybuduje tak 2 tyzdne, dlhsie podla mňa je zbytočné cakat.. Ak by som bola teho, asi by som sa dala v neskorsom stadiu... byt teho a mat kovid tiez nie je vyhra, ked brucho vytlaci branicu az neviem kde..

mattkapd
•
17. jún 2021

@gabika4 chápem to strach a je mi ľúto vašej straty.. Nikdy nezabudneš.. Ja som v druhom tehotenstve o bábätko prišla v 9tt.. Toto je moje tretie tehotenstvo a v 9tt som mala aj koronu.. Očkovanie zvážim az časom..