icon

Ako vybavť, aby ma lekár ošetril?

gita17
6. mar 2018

Ahojte dievcata,
chcela by som sa poradit so skusenejsimi. Snazime sa dietatko, sice len par mesiacov, ale o to s vacsim zapalom 😈 Bola som u gynekologa, dufala som v riadne vysetrenie plodnosti, citala som na MK o hormonalnom profile a kadecom inom...myslela som si, ze si ma poriadne preklepne, ci je vsetko ok a nesnazime sa zbytocne. Miesto toho mi ani len nezobral krv,len klasicka rocna prehliadka s cytologiou a sonom. Ked som si vypytala hormonalny profil (naschval som dosla v prislusny vhodny den) tak ma vypoklonkoval, ze to mame doma skusat minimalne rok a potom mam ist do IVF 😠 Baby, nepiste mi tu take to, ze tehotnost zacina v hlave bla bla to mi uz stacilo od sestricky. Ja chcem fakty. Proste chcem riadne vysetrenie. Lekar povedal, ze pokial mam pravidelnu mestruaciu, tak ziadne dalsie vysetrenie mu poistovna nepreplati. To si mam vymysliet ze mi lieta cyklus? (poprosim o odpoved len ak mate skusenosti).Kedze chodim do Procaru, tak ma napadlo,ze ci nemaju neaku zmluvu s IVF a preto ma nechce riadne vysetrit. Co mam robit? Ako sa dopracujem k riadnemu vystreniu?

Strana
z2
pininka
6. mar 2018

@gita17 popravde mohol ti to povedat aj inak, ale mal pravdu. Problem s plodnostou sa riesi az po roku snazenia a pokial mas normalnu ms a mas ovulaciu nema vobec dovod ti robit hormonalny profil. Ja som mala viacero problemov, cysty, vecne meskajucu ms aj dva tyzdne a do toho stavy akoby som bola v kuse tehotna. Az tak mi robili hormonalny profil,ale jedine co mi zistili bolo ze mam vysoky testosteron, napriek vsetkym tymto kontraindikaciam som vzdy otehotnela na prvy sup. Nezabudni ze najviac robi psychika.

evittam
6. mar 2018

@gita17 Suhlas s
@pininka .
Ak mas v poriadku klasicke vysetrenie tak ma tvoj lekár pravdu. Za chvíľu uz budu ženy chcieť hormonalny profil po prvom neuspesnom pokuse....
Btw.krvne testy robí obvodny lekar. Aspon teda u nas.
Inak mozes ist na sukromnu kliniku a požiadať o vsetky vysetrenia ake len chces-na vlastne naklady. Sme v 21.storoci.😉

gita17
autor
6. mar 2018

@evittam ja som na sukromnej klinike,ako som pisala chodim do PROCARu

sense
6. mar 2018

Takmer kazdy lekar ti.povie az po roku snazenia a ze potom sa vysetruje najprv chlap ....az potom hormonalne profily atd...a hoci to nechces pocut velmi vela robi psychika

gita17
autor
6. mar 2018

@pininka preveze odkial mam vediet ci mam ovulaciu? Robim si ovulacne testy, ale este nikdy mi nevysiel pozitivny, vzdy len duchovia. Toto som mu povedala a napriek tomu mi nechcel urobit hormonalny profil

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
6. mar 2018

@gita17 Zbytocne to silis. S takymto prístupom to budes mať ťažké... Ostatné sme ti už napísali.

pininka
6. mar 2018

@gita17
A este jedna vlastna skusenost, skor by som sa nechala otestovat na hematologii, tam sa ukazu stutocne problemy, pre ktore mozes alebo nemozes mat deti, co moze sposobit potrat. Mne vyslo plno zlych veci vsetko som podedila od oboch rodicov, mam asi 80% sancu dostat porazku,moja dokorka bola z tych vysledkov zhrozena. Som stastna ze som to zistila az v tretom tehu,pretoze ma to uz neovplyvnovalo bat sa a nemat viac deti

evittam
6. mar 2018

@gita17 Uzivaj si milovanie, bez myslienok na to ci mas alebo nemas ovulaciu, bez ovulacnych testov, bez tehotenských testov každý mesiac este pred meskanim MS a určite sa budes aj citit lepsie.😉

zuzipolo
6. mar 2018

Súhlasím,pokiaľ viem tak po roku sa najskôr začína riešiť neplodnosť...nie každá otehotnie hneď po pár týždňoch.a ovulačné testy sú veľmi nepresné,milujte sa keď je chuť 😉

pininka
6. mar 2018

@gita17 tak inak, ja si roky rokuce sledujem ovulaciu, viem presne kedy ju mam, a ked som si robila ovulacne testy, vzdy mi vysli negativne napriek tomu som otehotnela. Je to len test,nemusi to byt spolahlive. Odsleduj si toto: od prveho dna posledneho menzesu si odrataj 14 dni a to by mal byt den ovulacie. Najblizsi mesiac si sama pozri,ci okolo tohto dna mas na nohavickach hlien a aky je. Kym je husty a biely nic z toho,ked je lepkavy a priesvitny vtedy je ovulacia.

ceklis
6. mar 2018

@gita17 skús zavolať vyššie ohľadom sťažnosti v poskytovaní služieb! Kokos, že procare?!?! Veď tam si všetko platis, tak nechápem kde je problém :( skúsila by som sa sťažovať na nejakom mieste pre služby zákazníkom. S tým, že už dlhšiu dobu riešite otehotnenie a nedarí sa, preto by si chcela adekvátne vyšetrenia aby ste vedeli či ste ok. Minimálne im povedz že keď majú problém s napísanim diagnózy pre poisťovňu, že si to zaplatíš sama. Pravdupovediac by som v rámci procaru vymenila gynekológa. Podľa mna na tom nič nie je keď žena chce vedieť svoje hodnoty hormónov v tele. Platíme si zdravotné poistenie s ty ešte k tomu aj súkromnú zdravotnú službu. Hneď zajtra volaj s skús sa ako klient sťažovať. Držím palce, či pri vyšetreniach, či pri snazeni o bábätko.

sense
6. mar 2018

Ako uz bolo spominane nesleduj sa tolko nepocitaj, nesprav z milovania produkciu dietata...

...preco myslis sa velakrat niekt podari otehotniet neplanovane alebo z "one night stand"

sense
6. mar 2018

@ceklis ak by povedala ze si to uhradi ako.samoplatca tak jej to spravia...

bobulko
6. mar 2018

ja som mala planovane druhe tehotenstvo a riesila som to s mojim gynekologom. urobil vsetky potrebne vysetrenia za ten cas, co som sa o tom prvykrat zmienila az kym sme sa o babo zacali snazit. okrem toho som sa musela dostat zo zdravotnych problemov, ktore som mala, nesuviseli so zenskymi vecami. uzivala som hak a otehotnela som hned po vysadeni. vtedy je najvacsia sanca. isli sme si uzit dovolenku a vobec sme neverili, ze sa to moze tak rychlo podarit. kamaratka sa snazila od obdobia, ked som to prvykrat spomenula a otehotnela po 4r.

ceklis
6. mar 2018

@sense mna by asi zaujimalo koľko to takú zdravotnú poisťovňu stoji keď jej to gynekológ nechce spravit :( Ono je to haluz napríklad v tom, že ja mám pravidelnú ovulaciu aj ms aj neviem čo a práve vďaka hormonalnemu profilu mi bolo oznámené veľmi nízke amh aj fsh. To sú take veci, ktoré keby som nevedela a riešila rok dva otehotnenie, tak by to bol stratený čas.

lusesitaaa
6. mar 2018

@gita17 ahoj. Ja by som na tvojom mieste vymenila doktora. Treba to zacat riesit. Samozrejme Ti musi spravit hormonalny profil, odsledovat (!) ovulaciu sonom , sledovat vajicka atd. ... ci je vsetko v poriadku. A nerozumiem tie baby co pisu ze ked je ovulacia v poriadku tak netreba. To si ma ako zistit??? Papieriky-ovu testy mozno zistia ze ano ovu bude, ale ci vajicko dozrelo do spravnych rozmerov, prasklo vie len doktor. Sama doma to asi tazko zistim.......a hocikto iny. Len tolko k tomu

lilyianka
6. mar 2018

@gita17 lekar mal pravdu, pokial sa snazite len par mesiacov, netreba hned stresovat...ak mas nad 30r tak sa robia vysetrenia po roku neuspesneho snazenia a ak po 20tke tak az po 2r...i ked samozrejme to zavisi od gynekologa
Este ohladom ovu testov...ja mam ovulaciu v pohode a test som nikdy nemala pozitivny, cize ja osobne im neverim

gita17
autor
6. mar 2018

@ceklis a ty si sa k tomu profilu ako dopracovala?

gita17
autor
6. mar 2018

Ako ho presvedcim aby mi spravil ten hormonalny profil? mam si vymysliet ze mam nepravidelnu menstruaciu?

lusesitaaa
6. mar 2018

Povedz mu ze si to zelas a ze nevies ci mavas ovulaciu.

hettinka
6. mar 2018

@gita17 koľko máš rokov? Ak chceš vyšetrenia, zajdi k obvodnému, daj si spraviť odbery, krvný obraz, základne testy na štítnu žľazu, anémiu... a asi to nechceš počuť, ale ak sa nesnažite aspoň rok a nemáš viac ako 35, tak sa ukľudnite, užívajte si, choďte na dovolenku a vyhoď tie ovulacne testy.

lusesitaaa
6. mar 2018

Ja som isla k dr , povedala som ze sa snazime a nedari sa nam a ze by som chcela podrobne vysetrenie. Hned mi robila horm.profil. Sledovala ovu sonom,len tak vie zistit ci sa tvoria vajicka ci dorastaju do spravnej velkosti a ci sa uvolnuju vtedy ked maju. Inak to zial nezistis

ceklis
6. mar 2018

@gita17 vzhľadom na môj vek a informáciu že sa chceme o babo mi ho sám od seba spravil. A hneď po výsledkoch ma poslal do car :( mala som 36rokov vtedy

ceklis
6. mar 2018

@gita17 povedz mu že sa snažíte o dieťa rok a nedarí sa. Ovu môže byt aj podľa bazalnej teploty aj pozitívneho ovu testu, ale presne ako píše
@lusesitaaa vajko nemuselo dozrieť a folikul mohol byt prázdny a ovu bola. Viem že sú to už menu pravdepodobne scenáre, sle stáva sa kadečo

janinah
6. mar 2018

Skús si zadať anketu s otázkou kolko mesiacov trvalo zdravým párom,kým žena otehotnela.Budú to zaujímavé čísla.u nás napr. to bolo 10mes. skoro každodenného sexovania,máme tri deti a ani jedno nebolo na prvý ani na druhý šup.Netlač na pílu a súhlasím s tými,čo napísala,že dr. má pravdu.

deti95060810
6. mar 2018

ak si nespokojná tak zmeň lekára...iné východisko niet

pininka
6. mar 2018

Ono vsetko so vsetkym moze a nemusi suvisiet, a ja by som po par mesiacoch pokial autorka nema vek cez 35 toto vsetko neriesila hlavne kvoli psychike a ovolyvnovaniu. Opakujem ze mne vysli zle vysledky, mnoho veci proti otehotneniu a napriek tomu som styrikrat otehotnela na prvy sup, prve babatko som potratila. Pokial je zena zdrava mala by viac sledovat svoje telo a podla toho sa zariadit. Dalsia vec je ze tu nespominame partnera. Co ak jeho spermiogram nebude dobry a ty sa sustredis len na seba?

noname26
6. mar 2018

Ja zas nesuhlasim.zena ma pravo aj na poriadne vysetrenia,ked chce otehotniet. Moze mat skryte ochorenia,ktore mozu tehOtenstvo Ovplyvnit. Najma ak je vo vyssom veku. Ked som mojmu dr.povedala, ze planujeme tehotenstvo, hned mi prekontroloval prekonane infekcne choroby,aktualny stav maternice,krcka,stery.je pravda, ze ja som mala v minulosti problemy a tehitenstva koncili abortom.ale mam suKromneho Lekara,ktoremu cast za slUzby platim,preto by ma stvalo,keby ma chcel idbit s tym, ze musim cakat rok. Ak chcem byt zodpovedna a otehotniet zdravo, snazim sa byt ok uz pred otehotnenim, a preto su poriadne vysetrenia podla mna namieste.

bosoriak
7. mar 2018

@gita17 " Ako sa dopracujem k riadnemu vystreniu?" Ako samoplatca. Ze mas ProCare neznamena, ze su povinni robit vyserenia na tvoje zelanie. Oni maju tiez zmluvy s poistovnami a keby si kazda zena ziadala o vysetrovanie hormonalneho profilu a cojaviemco este, tak zdravotne poistenie stoji dvakrat tolko. Ak chces, povedz lekarovi, ze si to chces uhradit sama, zaplat si tych par stoviek eur a mas to.

Akoze ja ti rozumiem, ze chces byt kludna, to je v poriadku. Ale ziadat to kvoli tomu uhradit z poistenia je nefer. (A teraz odhliadnime od vsetkych tych veci, co vsetko sa v poisteni preplaca a komu. Ide o princip, ze zacinat moze len kazdy sam od seba). Takze sa objednaj a vyslovene povedz, ze si to zaplatis sama, potom ti to nema preco neurobit.

Vela zdaru.

Strana
z2