icon

Ako zlepšiť plodnosť muža po 20 rokoch alkoholizmu?

29. jún 2025

Ahojte, prosím vás, s mužom, ktorý je už po 40ke a rokoch alkoholizmu sme sa začali snažiť o dieťa (on už jedno má). Dá sa nejak zistiť bez jeho vedomosti (rozprávali sme sa o tom a na vyšetrenia vraj nepôjde ani keby čo bolo) v akom stave je jeho plodnosť alebo je niečo, čo by tomu zbytku spermií (počítam že po tých rokoch sa už toľko tvoriť nebude a nebudú mať takú kvalitu ako by bolo dobré) pomohlo ? Poradiť si nechá ale na žiadne vyšetrenie ho nedostanem. Ďakujem za každú radu.

Strana
z2
guudy
29. jún 2025

Alkoholik, co nie je ochotny ist k lekarovi. Idealny buduci otecko. Ten sa o vas naozaj postara…🚩🚩🚩🚩🚩🚩

balerina2025
29. jún 2025

neviem ci by som chcela dieta s clovekom co 20rokov pil...
ak nie je ochotny si dat vysetrit spermie, chce naozaj dalsie dieta?
nie je istym sposobom alkoholizmus aj dedicny?

anjelok
29. jún 2025
@guudy

Alkoholik, co nie je ochotny ist k lekarovi. Idealny buduci otecko. Ten sa o vas naozaj postara…🚩🚩🚩🚩🚩🚩

@guudy prave som sla napisat, ze nech to zvazi, toto naozaj nie je dobry napad. Ale potom som si klepla po prstoch, ze o nevyziadane rady asi nestoji.

anjelok
29. jún 2025

Zazila si aj jeho alko fazu? Alebo si ho spoznala az "cisteho" ? Za mna...nerob toto sebe a urcite nie dietatu.

zuzanockamt
29. jún 2025

Nechcela by som vzťah a už vôbec nie dieťa s alkoholikom.

zuzubb007
29. jún 2025

Toto hlavne nerob svojmu dieťaťu, alkoholik, dieťa, a nechce doktora to dieťa by celý život trepelo, nájdi si normálneho

januska12323
29. jún 2025

Admin má kreatívnu chvíľku?

balerina2025
29. jún 2025
@januska12323

Admin má kreatívnu chvíľku?

@januska12323 alebo zaplateny troll.

watermelon
29. jún 2025

Vyse 40r muz, ktory bol 20r alkoholikom musi vyzerat ako troska. Prepity skrz na skrz. Co ta na nom pritahuje? Opticky to musi byt vidiet, po tolkych rokoch alkoholu zazemie asi tiez nevybudovane. A ty chces s nim dieta. Preco???🤷🏼‍♀️

balerina2025
29. jún 2025
@watermelon

Vyse 40r muz, ktory bol 20r alkoholikom musi vyzerat ako troska. Prepity skrz na skrz. Co ta na nom pritahuje? Opticky to musi byt vidiet, po tolkych rokoch alkoholu zazemie asi tiez nevybudovane. A ty chces s nim dieta. Preco???🤷🏼‍♀️

@watermelon nehovoriac o spermiach, clovek po 20r pitia ma akurat tak nasliapnute na riadne zdravotne problemy

autor
29. jún 2025

Popravde, nad tou dedičnosťou som už aj ja uvažovala dávnejšie tak som sa spýtala pár odborníkov keď som za ním bola na liečení a odpoveď bola že nič také nie je dokázané.
Sme spolu 7 rokov, z toho 4 abstinuje. Odvtedy sa náš vzťah a aj celkovo jeho správanie a zmýšľanie otočilo o 180°, jediné k čomu ho neviem dokopať sú nejaké tie testy. Možno by si to vedel uvedomiť až po čase snaženia a mojich vyšetreniach, to neviem...

balerina2025
29. jún 2025

mat dieta je naozaj psychicky narocne, myslis ze obstoji tuto skusku?
alebo dostane naopak druhy vietor do plachiet?

autor
29. jún 2025
@watermelon

@watermelon práve že to na ňom vyzorovo ani poriadne nevidno. A odkedy nepije tak už absolútne. A dobieha všetko zameškané, práve sme dostavali dom napríklad. Ale tieto veci nie sú to, na čo sa pýtam

autor
29. jún 2025
@balerina2025

mat dieta je naozaj psychicky narocne, myslis ze obstoji tuto skusku?
alebo dostane naopak druhy vietor do plachiet?

@balerina2025 áno, aj to mi už napadlo, či nezačne opäť. No máme v starostlivosti jeho prvého syna a zvláda to perfektne, inak by sme do snaženia nešli 😉

balerina2025
29. jún 2025

ako chces dostat jeho spermie na vysetrenie,to je otazka.
tak ked chce dieta dalsie, musi prekusnust svoju hrdost a ist sam z jeho presvedcenia, nie z donutenia.

sense
29. jún 2025

Nie sú zbytkovr spermie, buď sa mi spermie tvoria alebo nie. Sú aj domáce testy na zistenie prítomnosti spermií, samozrejme neukážu kvalitu spermií len prítomnosť. A na oplodnenie vajíčka stačí jedna jediná kvalitná.

eliska13
29. jún 2025

Biologické hodiny sú sviňa zatemnia ti mozog.Vies o tom, že to je nestabilný partner?Už len to, že sa bráni obyčajnemu spermiogramu ukazuje jeho tvár.Nekaz si život čo sú to 4 r oproti zvyšku života.

sevrin
29. jún 2025

Ženy, kde vy beriete tento materiál? 😂

babi2345
29. jún 2025

Ak máte v blízkosti Dr alebo centrum kde zavoláte, ze taky mate problém ci by ste nemohli zobrať na vyšetrenie vzorku, ktorú poda manžel doma. Asi vyšetria aj tak ak vzorka sa k nim dostane možno za pol hodiny. Spermiogram určite si dajte spraviť nejako.

balerina2025
29. jún 2025
@sevrin

Ženy, kde vy beriete tento materiál? 😂

@sevrin tak nie kazdy ma hned stastie na pana Bozskeho

ndrag
29. jún 2025

Autorka, ty co si dalsia Maria trpitelka, ze si toto ides uviazat k sebe dietatom? Sa nejako trestas za minule hriechy?

enmery
29. jún 2025
@balerina2025

@balerina2025 Nemusí mať šťastie na pána Božského, to ale neznamená, že si automaticky zavesím na krk prvé, čo prejaví záujem. On narážal na témy,ktoré sú tu denne od žien, v akých vzťahoch žijú a častokrát si takto dodbrali život samé.

balerina2025
29. jún 2025
@enmery

@balerina2025 Nemusí mať šťastie na pána Božského, to ale neznamená, že si automaticky zavesím na krk prvé, čo prejaví záujem. On narážal na témy,ktoré sú tu denne od žien, v akých vzťahoch žijú a častokrát si takto dodbrali život samé.

@enmery a ty poznas autorku? ze si hned zavesila prveho, co jej prisiel pod ruku?
ano ja chapem, ze mnohe zeny si nasli ''debilov'' , ale ver ze mnohi sa debilmi stali resp ukazali az po par rokoch. zo zaciatku kazdy hra chutneho.

enmery
29. jún 2025
@balerina2025

@enmery a ty poznas autorku? ze si hned zavesila prveho, co jej prisiel pod ruku?
ano ja chapem, ze mnohe zeny si nasli ''debilov'' , ale ver ze mnohi sa debilmi stali resp ukazali az po par rokoch. zo zaciatku kazdy hra chutneho.

@balerina2025 Ja vôbec nepíšem o autorke. Iba som pochopila, asi narozdiel od Teba, na čo narážal @sevrin. To je všetko.

balerina2025
29. jún 2025
@enmery

@balerina2025 Ja vôbec nepíšem o autorke. Iba som pochopila, asi narozdiel od Teba, na čo narážal @sevrin. To je všetko.

@enmery ano on napisal ze kde zeny beriete tento material. kde tam je moje meno?
je to uplne jedno, co si kazda z nas mysli, ani jedna sme jej nedali odpoved na jej otazku, pekny den.

sella38
29. jún 2025

Starostlivost znasa perfektne, ale predpokladam ze to dieta ma min 8 rokov. Tu sa bavime o novorodencovi a to je rozdiel.

lenkakravcova
29. jún 2025

Citujem "Záverom možno povedať, že táto štúdia ukazuje, že úplná abstinencia od alkoholu po chronickom podávaní etanolu nedokázala úplne zvrátiť poškodenie semenníkov vyvolané alkoholom."
https://www.sciencedirect.com/science/article/p...

Rataj teda s možnosťou, že spermie, ktoré vytvorí budú nevhodný genetický materiál. Môžeš mať choré dieťa..

katica06
29. jún 2025

Ak príroda sama dala stopku, možno by stálo za zváženie nechcieť obísť silou mocou
Ako dieťa alkoholika ti píšem, alkoholik zostáva stále alkoholikom aj keď nejaký čas abstinuje

sevrin
29. jún 2025
@balerina2025

@balerina2025 chlap, čo polovicu života nepremárnil chlastaním, nemusí byť hneď pán božský. Úplne obyčajný, normálny chlap. Ale keď niekto prechlastá 20 rokov zo 40, to už je horúci adept na účasť v nejakej jojkárskej reality show 😂

ahhola
29. jún 2025

Tazko povedat, ci sa roky holdovania🥂 neprepisalo do DNA spermii, lebo tie sa tvoria cely zivot muza, zena sa zo svojimi vajickami narodi. Spermiogram tu asi nepostaci. Na Budkovej v BA su vraj machri. (Nema tvoj chlap zmrazene mlade😅 spermie?)

Strana
z2