icon

Ako zvládnuť tretie dieťa po štyridsiatke?

angie11
Dnes o 15:48

Ahojte, uvažujeme o 3.dieťati mám 41r.
Máme dvoch chalanov 15r a 10r. Ešte také dievčatko by sa pridalo. Manžel veľmi túži mať ešte dcérku. Viacmenej máme kľud teraz keďže sú už samostatný. Ako ste fungovali pri takom vekovom rozdieli a ako ste to zvládli viacmenej bez ďalšieho príjmu.

Strana
z4
anonym_d78682
Dnes o 20:48

Na decko si už stará. Počítaš s tým, že by sa mohlo narodiť postihnuté? Toto ti treba?

angie11
autor
Dnes o 21:14
@anonym_c17549

@anonym_166da4 no my nad tymto premyslame,preto mame obaja zivotne poistky.Ono vies aj pre muza by to bolo narocne tak ako aj pre zenu.Preto treba,aby mali obaja zivotne poistenie aj v pripade pnky.Lebo vyplata uz nebude 2000eur,preto poistka doplati do beznej vyplaty,tak isto mame aj hypoteku poistenu v pripade pn,takto nam vratili 2 splatky spat na ucet.
Ale nadtym to maju rodicia rozmyslat ci maju
1,2,5 deti.Vzdy treba nad tym rozmyslat.

@anonym_c17549 samozrejme aj my to takto máme či hypo aj životné poistky, človek myslí dopredu

angie11
autor
Dnes o 21:17
@anonym_d78682

Na decko si už stará. Počítaš s tým, že by sa mohlo narodiť postihnuté? Toto ti treba?

@anonym_d78682 vek je len číslo...ja najlepšie poznám svoje telo, to že štúdie strašia staršie ženy to je už vedľajšia vec, mňa strašili aj keď som rodila pred 10timi rokmi

angie11
autor
Dnes o 21:18
@anonym_d78682

@anonym_d78682 medicína je pokročilá, a myslím si že čím je človek starší je aj skúsenejší a rozmýšľa úplne ináč ako mladšie ročníky

marianarem
Dnes o 21:22

@angie11 No nie je to sice uplne aktualny pribeh, ale moj otec sa narodil ako tretie dieta, ked mali jeho sestry 17 a 13, mama 40 a otec 47. Unho to dopadlo super. Mam pocit, ze na nom vidno, ze ho rodicia mali po tom, co uz kadeco zazili. Je to taky typ mudreho cloveka a nemyslim len IQ. Rodicia mu zili dlho, stara mama sa dozila este mojej promocie, stary otec zomrel tak 10 rokov pred nou.
Ale je pravda, ze bola to ina doba. Nikto vtedy necakal, ze rodicia by mali dietatu nejako stihat, sportovat s nim, sledovat s nim moderne technologie. Neviem vlastne, preco sa to teraz caka. Mali mu ist prikladom a vychovat ho a to zvladli podla mna na jednotku.

marika6
Dnes o 21:40
@angie11

@janinah ďakujem že to niekto číta s porozumením

@angie11
Ak tuzis urcite do toho chod, ja som tak mala stvrte, moja suseda tiez a je to super,, isla ny som aj do dalsieho ale moje telo to uz nedalo.

anonym_a51c79
Dnes o 21:57
@angie11

@anonym_70cae0 ďakujem ti veľmi pekne za tvoj príspevok, čakala som tu reakcie zakompexovaných žien čo si potrebujú rýpnuť a hlavne tie ktoré majú možno jedno dieťa a sú hrdinky ale nič si z toho nerob. Oni nežijú náš plnohodnotný a šťastný život s deťmi a my nežijeme ich úbohý bio eko raw s jedným dieťaťom. Bohužiaľ taká je doba, že ľudia sa musia urážať a zhadzovať a preto to takto vyzerá aj u mladých. Ja a tak isto aj ty vieme ako máme svoje deti vychované a čo môžeme od nich očakávať. Že nikto nikoho nenúti sa starať o mladšieho súrodenca ale je to v rámci rodiny nejaká hierarchia. Veľa šťastia v osobnom živote ti prajem a Bohu dík, že sú ešte ľudia ktorí normálne rozmýšľajú. ☺️☺️☺️

@angie11 "Ubohy eko raw zivot s jednym dietatom" 😆
Aha, takze ty si lepsi clovek, lebo si sa rozmnozila viackrat. Blahozelame🤪

anonym_e07785
Dnes o 22:03

Ja som mala 41, keď som porodila tretie dieťa. Už má 5. Vekový rozdiel máme 9 a 7 rokov. Zvládam to úplne bez problémov po zdravotnej stránke. Finančne sme na tom O.K., zatiaľ. Kým som bola na materskej ťahal všetko muž, aj sme stavali dom. Teraz už pracujem, čiže financií je viac, ale času menej. Nebudem Ti klamať, tri deti už je dosť. Času na seba mám minimálne a nemôžem si robiť čo chcem, ísť kam a kedy chcem. Staršie deti veľmi nepomáhajú s malým, majú svoje záujmy...ale aby som im nekrivdila...postrážia, keď treba a aj to je veľká pomoc. Doma je samozrejme stále dáky bordel, hračky sa povaľujú kade-tade, krik, hluk...niekedy mi to ide hore krkom a chcela by som mať klídeček a poriadok...ale! i tak som šťastná prešťastná, že ho mám. Ja som mala stále túžbu mať 3 deti, takže som do toho šla.

ankare
Dnes o 22:26

@angie11 Nešpekuluj už.

anonym_18eae9
Dnes o 22:33
@anonym_d842f2

@angie11 no pokial si energiticka zena, tak to mozno das, mam taku susedu s nasolenou ritou a v pohode rodila ako 43r.. zvladla to, ale to preto, ze mala vsetko na haku

@anonym_d842f2 Energetická 😅🤣🤣🤣

anonym_18eae9
Autor odpoveď zmazal
anonym_18eae9
Dnes o 22:34
@anonym_d842f2

@angie11 no pokial si energiticka zena, tak to mozno das, mam taku susedu s nasolenou ritou a v pohode rodila ako 43r.. zvladla to, ale to preto, ze mala vsetko na haku

@anonym_d842f2 Dokonca energitická. 😅🤣🤣🤣

Strana
z4