Ako zvládnuť tretie dieťa po štyridsiatke?
Ahojte, uvažujeme o 3.dieťati mám 41r.
Máme dvoch chalanov 15r a 10r. Ešte také dievčatko by sa pridalo. Manžel veľmi túži mať ešte dcérku. Viacmenej máme kľud teraz keďže sú už samostatný. Ako ste fungovali pri takom vekovom rozdieli a ako ste to zvládli viacmenej bez ďalšieho príjmu.
@anonym_7e8094 ja sa v 40tke citim ako 25rocna.. s deckami korculujem, bicyklujem, hram ping pong, bedminton... kvoli veku by som to neriesila.. dnes bezne zeny rodia aj v 50tke..
@anonym_24b6b6
Ano, je to uz celkom bezne. My sme dieťatko plánovali, o to bola väčšia radost. Nechápem 30nicky, ktoré sa cítia staro a nevládzu. Ale na druhej strane je dnes kopa pohodlných ludi, ktorí si radšej sadnú pred TV a mobil a dokážu tam straviť cele hodiny bez ohľadu na vek. Ak niekto nie je zvyknutý na pohyb, neskor sa to niekde musí odraziť. Ako vravim, my sme cely zivot zvyknutí na aktivny pohyb, velmi radi aj cestujeme a spoznávame, verim, ze nam to dlho vydrží.
@anonym_24b6b6 s pribúdajúcim vekom pribúdajú diagnózy. Bude mať 10r dieťa a manžel dostane infarkt alebo ona. Teraz mi zomrel kamoš 46 ročný na infarkt, športovec, doma 5 ročné dieťa.
@anonym_16b348 lenze to potom by clovek nic nerobil len sa bal. aj mladsim sa stava. a ked poviete, ze vo vyssom veku je vyssia sanca. je. alr v 46 dostat infarkt tiez nie je bezne.
@angie11 úplne v pohode... Ja mam rozdiel 24 a 18 r... Mam dcéry a tretie mame syna 🫶💙.. Teraz si to vychutnávam 🥹
Nepremyslam co by bolo,keby... Mame nejaké úspory a obaja vieme narábať s peniazmi... Výbavu som si zaobstarala na nete, keďže už som vedela co využijem a co nie... V dnes nej dobe sú není tie veci až také drahé a z druhej ruky sa dá zohnať veľa a za skvelú cenu..
@angie11 Skor sa zaujmaj o nazor ludi, ktori maju 13 a viac rokov mladsieho surodenca. Doseries detom mladost.
@anonym_19df68 ja mám o 13 rokov mladšieho súrodenca. Máme skvelý vzťah a som rada, že ho mám.
@anonym_2840da ja sa ti tu nemusím spovedať čo som ja ponúkla mojim deťom teba to nemá čo zaujímať....Ty kto si aby si mi kládla také otázky?
@angie11 mne sa nemusíš spovedať. Sama si odpovedz na túto otázku.

@angie11 my sme chceli po 2.dietati hned aj tretie. Po 6.5 roku nedavania si pozor, zrazu 2 ciarky. Obaja po 40tke, deti 10 a 6 rocne. Rodila som ako 42 rocna. Uprimne, toto tretie vyrasta bez rezimu, v aute, pri rozvoze starsich, pri ucenia domacich povinnostiach. Okrem vsetkeho toho krasneho, uz citim spankovy deficit, chyba mi to hocikedy a raz dva sa vychystat a ist. Riesiť uz vsetko s ohladom na najmensieho clena. Este pridu opat choroby, sople, teploty, skolka... Dovolenka tohto roku asi nebude, max par dni. Vypadok prijmu zatial nepocitujeme, tie 2 roky doma sa nejako zvladnu.
A ano, bala som sa a aj sa bojim, ze co ked sa stane nieco mne, muzovi, ale to som sa bala aj predtym ako sme mali 3.dieta.
Prisli sme narodenim babatka o komfort, o taku rutinu, o volnost v rozhodovani. Malu milujeme nadovsetko, s nou citime ze sme kompletni. Ale neviem ci by som do toho isla znovu...