Ako zvládnuť tretie dieťa po štyridsiatke?
Ahojte, uvažujeme o 3.dieťati mám 41r.
Máme dvoch chalanov 15r a 10r. Ešte také dievčatko by sa pridalo. Manžel veľmi túži mať ešte dcérku. Viacmenej máme kľud teraz keďže sú už samostatný. Ako ste fungovali pri takom vekovom rozdieli a ako ste to zvládli viacmenej bez ďalšieho príjmu.
@anonym_70cae0 ďakujem ti veľmi pekne za tvoj príspevok, čakala som tu reakcie zakompexovaných žien čo si potrebujú rýpnuť a hlavne tie ktoré majú možno jedno dieťa a sú hrdinky ale nič si z toho nerob. Oni nežijú náš plnohodnotný a šťastný život s deťmi a my nežijeme ich úbohý bio eko raw s jedným dieťaťom. Bohužiaľ taká je doba, že ľudia sa musia urážať a zhadzovať a preto to takto vyzerá aj u mladých. Ja a tak isto aj ty vieme ako máme svoje deti vychované a čo môžeme od nich očakávať. Že nikto nikoho nenúti sa starať o mladšieho súrodenca ale je to v rámci rodiny nejaká hierarchia. Veľa šťastia v osobnom živote ti prajem a Bohu dík, že sú ešte ľudia ktorí normálne rozmýšľajú. ☺️☺️☺️
@angie11 "nežijú náš plnohodnotný a šťastný život s deťmi a my nežijeme ich úbohý bio eko raw s jedným dieťaťom. Bohužiaľ taká je doba, že ľudia sa musia urážať a zhadzovať..."
A ty si urobila co?
Ja len chcem povedať, že pre nás nie je mať deti o zachovaní druhu, rodu. Chápem, keď to tak niekto má a je mi ľúto, že to tak má. My sa s manželom ľúbime, svoje deti milujeme a vždy keď sa rozhodneme mať ďalšie, tak sa naňho veľmi tešíme. Aj naši chlapci si toho najmladšieho pritúlia, vypusinkujú. Mrzí ma, že niekto vníma mať deti tak negatívne a verím, že to pre niekoho naozaj také je, ale každý to má inak a ak sa niekto rád obetuje nočným vstávaním pre bábätko a tá láska mu stojí za všetku starostlivosť, tak nech to dieťa má. Kto má z dieťaťa traumu, nech ďalšie nemá. Ja som šťastná, že máme deti, vnímam ich ako dar a nikdy by som ich nevymenila za pohodlie. To by ma v živote nenapĺňalo a nebola by som šťastná.
Znama tak tuzila po 2 chlapcoch po dcere a to ani 40r nemala a bum dvojicky chlapci
Poprosím komentáre iba žien ktoré majú takýto vek a viac detí nakoľko niektoré zakomplexované premúdrelé žienky ktoré možno ani deti nemajú si potrebujú niečo dokazovať svojimi komentármi. Ja chápem, že si tu každý môže povedať svoj názor ale prosím buďme k sebe slušné a netreba hneď napádať. Ďakujem
@angie11 ahoj ja mám síce 35 ale dlhé roky diagnózu pri ktorej sa cítim aspoň ako 50rocna(klby)prvú dcérku som mala keď som mala čerstvých 20 aj vtedy som sa cítila unavená,je to len a len o tebe ako sa fyzicky cítiš,my máme teraz 3m teda po dlheeeeej pauze a sme šťastný,je to aj o tom koľko pomáha otecko,detičky sú najväčšie šťastie tak ak to chcete obaja smelo do toho,rozmýšľať čo by bolo keď budem mať 50-60,dobre vieme ako s avie život v sekunde otočiť aj u mladých ľudí,držím palce
Vzdy budu ludia,co budu odsudzovat rodiny s viac detmi,vzdy budu ludia,co budu odsudzovat manzelov bez deti,ci rodinu s 1 dietatom.Vzdy sa najdu ludia,co budu odsudzovat.Ale cudzi ludia zivit cudzie deti nebudu,na to su rodicia,aby im dali prve a posledne.
@anonym_437b0c odjakziva zeny rodili do prechodu. ved ani nemali inu moznost. az antikoncepcia priniesla volbu... priroda to vymyslela tak, ze kym mozes, mas mat deti. priroda neriesi, ze ojoj dieta nie lebo budes stara na stuzkovej
@anonym_374729 presne tak, a ked sa pozrieme do historie, tak mnohi spisovatelia, ci myslitelia boli 13-14 dietatom svojich rodicov splodene medzi 40-50
@anonym_e11f46 kazdy druhy den tu citam ako je matka unavena z babatka, materstva, ze toto veru necakala a pod. nikdy to nepise 40r zena ale vzdy su to mlade baby
..len tolko k tej unave.
@anonym_374729 pretoze starsia uz nema ruzove okuliare a uvedomuje si do coho ide a to dieta ma, lebo chce a ked je este vytuzene
@anonym_a9c916 Mať deti je o zachovaní druhu, prípadne rodu, nie o láske. Tú má človek hľadať a mať v partnerskom vzťahu. Len nešťastné ženy túžia rodiť do prechodu, pretože nijakú inú lásku okrem lásky detí nepoznajú. A ked dieťa dorastie, opäť príde do ich života prázdnota. Tak opäť porodia, kym môžu a potom ich už čaká len staroba, náreky, ze im detí odišli a strpčovanie života dospelým deťom, miešanie sa do výchovy vnúčat a podobne.
@anonym_437b0c toto vobec nie je pravda, tuzis mat dieta, lebo laska sa znasobuje, vnutorna tuzba je nastavenie zeny, ked vidi svoje starsie deti a su sikovne a milujuce, tak chce, aby prislo dalsie take dieta. Ale kto to tak nema, tak nepochopi.
@anonym_374729 presne tak, a ked sa pozrieme do historie, tak mnohi spisovatelia, ci myslitelia boli 13-14 dietatom svojich rodicov splodene medzi 40-50
@zuzana76 To bol urcite krasny zivot😏😬
Kazde telo je ine, kazda rodina je ina...
Uprimne pri tomto vekovom rozdiele by som nesla uz do toho, je jedno ake pohlavie to bude, ale rozdiel 16r medzi detmi je dost.. ano, budu rodina, ale bude medzi nimi rozdiel.. je aj otazne kedy sa vam zadari, takze velmi na zvazenie..
Mam podobny vek ale deti malicke, cize 3.dieta by bolo partak k nim, ale napriek peknej predstave, ked si predstavim, to tehotenstvo, roky revu, nespania.. nechceli kocik, vymyslali s jedlom, spali 30minutovky, ja by som to uz nedala, fyzicky by ma to riadne znicilo. Kazde tehotenstvo prinieslo nejake komplikacie, asi moje telo nie je stavane na to..
A ani, financie su dolezite.. starsie deti mas v obdobi, ked starostlivost a jedlo stoja dost, minus prijem urobi rozdiel dost znacny
@anonym_19df68 prečo by som im mala dosrat mladosť veď oni nebudú vychovavat
@angie11 a čo si im ponúkla doteraz?
@zuzana76 To bol urcite krasny zivot😏😬
@anonym_a51c79 tak, kedze im vtedy vela deti pomrelo, tak zena rodila, nebola antikoncepcia, ja pisem, ze nepovazujem za extra vynimocne mat dieta medzi 40-50 a nemusi byt postihnute, ak je rodina zabezpecena, ja som napr s detmi zacala neskoro a az vtedy som zistila ake je to uzasne, dovtedy som bola zaryta, ze dieta ziadne, maximalne jedno, cize automaticky mam vsetko posunute a nebola by som dbala mat dieta aj po 40-tke.
@angie11 Skus sa na to pozriet z pohladu tvojich deti. Starsim to znizi kvalitu zivota a surodenci medzi sebou nejaky super vztah mat nebudu.
@anonym_19df68 preco by surodenci nemali vztah? Medzi mnou a nevlastnou sestrou je rozdiel 13 rokov a mame perfektny vztah… ja uz mam svoje deti a ona ich velmi lubi☺️
@anonym_e11f46 kazdy druhy den tu citam ako je matka unavena z babatka, materstva, ze toto veru necakala a pod. nikdy to nepise 40r zena ale vzdy su to mlade baby
..len tolko k tej unave.
@anonym_374729 tie 40+ to nepíšu nie preto, že by neboli unavené, ale preto, že by ich nikto neplácal po ramene, aké sú úžasné... na rozdiel od 20-30 ročných sa to logicky dalo čakať, že. Vek neošulíš. To máš ako s prehýrenou nocou - v 20 si druhý deň ráno fresh, po 40 si dva dni k.o.

@anonym_a9c916 Mať deti je o zachovaní druhu, prípadne rodu, nie o láske. Tú má človek hľadať a mať v partnerskom vzťahu. Len nešťastné ženy túžia rodiť do prechodu, pretože nijakú inú lásku okrem lásky detí nepoznajú. A ked dieťa dorastie, opäť príde do ich života prázdnota. Tak opäť porodia, kym môžu a potom ich už čaká len staroba, náreky, ze im detí odišli a strpčovanie života dospelým deťom, miešanie sa do výchovy vnúčat a podobne.
@anonym_437b0c odjakziva zeny rodili do prechodu. ved ani nemali inu moznost. az antikoncepcia priniesla volbu... priroda to vymyslela tak, ze kym mozes, mas mat deti. priroda neriesi, ze ojoj dieta nie lebo budes stara na stuzkovej