Aký vek je už vysoký na rodenie detí?
Dnes mám pre vás takú čisto hypotetickú otázku, ktorá samozrejme závisí od mnohých faktorov.. ako sa žena cíti atdˇ.. ale aj tak by ma zaujimalo, aký vek už považujete za kritický, čo sa týka rodenia detí?
38+
@sorciera24 lenze to je tvoja neprenosna skusenost 😉 Nemozes to aplikovat celoplosne..
@beronsche samozrejme, ani ty...ja len reagujem na to, ze nechapes tie zeny, kt. takto uvazuju...tak ti to vysvetlujem, ze preco...nic viac....aby si lepsie pochopila...
Mam dve deti 6 a 9.Ja 41 a este manzela prehovaram do tretieho.Citim sa na to.A pamatam si doslovne,co mi povedal lekar v porodnici.Dolezite je porodit prve dieta do 35r.,potom uz je to jedno
@elementissa Tiež mi súrodenci v živote nechýbali. A stotožňujem sa s Vaším názorom, že tiež máte inú predstavu o živote ako len deti rodiť. Nielen byť matkou môže byť zmyslom života ženy, ale byť aj manželkou, zamestnankyňou atď. Ešte že sa každá môžeme rozhodnúť, kedy chceme rodiť, lebo, žiaľ, single tridsiatničky podľa niektorých komentárov sú už staré na to, aby mali dieťa. Žiaľ, nie každému sa zadarí nájsť si partnera. Osobne neodsudzujem ani ženy, ktoré sa rozhodnú deti nemať, keďže mať deti nie je žiadna povinnosť. Jednoducho, nech sa každá rozhodne slobodne bez nátlaku a bez urážok iných ľudí, lebo iní ľudia nežijú náš život. Mňa vytáčajú otázky typu, či mám deti, prečo ich nemám a kedy ich budem mať. Toto by ľudia mohli obmedziť, resp. úplne odstrániť u seba, tieto hlúpe otázky, do ktorých ich nič..
@sorciera24 ano, mas pravdu, tiez vychadzam z vlastnej skusenosti, ktoru nemozem sirsie aplikovat 🙂
@elementissa tak tu už ale pletieš financie a na tie som sa nepýtala.. 🙂 aj keď áno, žiaľ sú aj take prípady kedy rodičia nechcú viac deti, lebo si to nemôžu dovoliť..
@elementissa a nevšimla si si náhodou že ako tá tvoja múdra a skúsená mama dobre vychovávala,že tvrdíš že si pragmaticky analytický typ tak to asi nebude náhoda že ti tvoj rodič dával nejaké smerovanie v živote, cieľavedomosť,čo deťom často mladé matky nemusia toľko vstepovovat,ako staršie matky, nečudo že niektoré decká v pubertu sú že nevedia si usporiadať nejaké životné hodnoty a končia pri drogách alkohole zlých partiách
@datelinka31 financie su velmi dolezita cast rozhodovania sa. Zivot na Zemi by bol nekonecne krajsi a pokojnejsi, bolo by menej zlocinov a zlocincov, menej utrapenych deti v rozbitych rodinach, menej hladujucich ludi,keby ludia rozmyslali viac hlavou a menej inymi sustavami (napriklad rozmnozovacou)... Totiz,ak su nase zarobky len v takej vyske, aby sme uzivili jedno dieta, mame jedno. Ked viac a chceme viac, tak ok. Ked sami dvaja mame problem, tak si dieta jednoducho nerobime. Zostat na krku rodine, ktora nas bude zivit a satit alebo na krku statnych danovych poplatnikov alebo nejakej charite, len preto, ze nutne potrebujem dieta a pre istotu viac, je velmi nerozumne. Ale kazdy nech si robi ako chce. V konecnom dosledku, kym to priamo neovplyvnuje mna a moju najblizsiu rodinu, tak mi je to jedno. Kazdy ma nejake problemy. Niekto si ich vyrobi sam, niekomu pridu do zivota necakane. Len je potom naozaj smutne, ked na blbost dospelych doplacaju deti. Ako hovorim, nemusis suhlasit s mojim nazorom ani ta o nom nejdem presviedcat. Je moj, zijem tak ja. Nikto iny nemusi
@juliavioleta no...neviem ci prave moja mama... V 16 rokoch som odisla z domu a hladala si vlastnu cestu v zivote. No mas pravdu, mala som vela ucitelov, ktorym patri moja nekonecna vdaka, ze zo mna nie je podobizen mojej matky
@elementissa
@elementissa dá sa povedať že v tamtej dobe sa veľa rodičov spoliehalo na autority,no my už s tým nič nenarobime ja som tiež na čerstvých 18 odišla z domu na dosť rokov a ani som sa vlastnej máme neozvala niekoľko týždňov ale neberiem to že nie je dobrá mama
Pre mňa osobne bol strop 35 rokov... Na prvé sme čakali 4 roky a na druhé 3 roky, nedarilo sa nám... A podarilo sa nám to "o chlp"... Druhé sa nám narodilo v mojich čerstvých 35-tich rokov 🙂
@datelinka31 Podla mna je hranica prirodzene dana prirodou. U kazdej zeny inak, lebo kazda inak vladze. Napr. znama mala dieta neskoro, vladze okolo neho viac ako 20 rocne zeny, uziva si to naplno, vobec sa nestazuje a uz preslo viac rokov, este stale nedostala menopauzu, aj ked vacsina zien v jej veku uz davno menopauzu maju. Vyzera mlado, je zdrava, plna energie.
@elementissa hehe tak to ale nefunguje. Najväčší zlodeji napr. sú tí čo majú najviac, majú moc a peniaze a aj tak chcú viac a viac.. sú ochotní aj zabiť človeka.. v dnešnej dobe to krásne vidno. moji starí rodičia boli chudobní a aj tak mali 6 detí, vychovali ich bez peňazí ale s láskou, teraz majú rodiny, sú sebestační, úspešní, za nikoho sa nemusia hanbiť..
Pre mňa je už po 30 neskoro .. je to veľmi individuálne.
@datelinka31 Ja viem porovnať súrodenecký vzťah so skoro generačným rozdielom.Ja len k tomu, že nie každé dieťa ,,trpí,, keď nemá súrodenca.Keď máš prvé v 20tke a druhé v 30tke tak obaja sú ako jedináčikovia .Myslíš si, že ten najstarší je happy z novorodenca? :D Väčšinou tento argument používajú mamičky vo vyššom veku ktoré chcú mať ešte bábätko.Starším je to skôr na obtiaž než pre radosť.
Keď chce dieťa súrodenca tak väčšinou myslí rovesníka.
To je fakt individualne. Niektore zeny su akoby vnutorne mlade, zdrave a schopne pocat aj v starsom veku a niektore su stare a nevladne uz v 20tke... Cele to je o zdravi a pohlade na zivot. Ja v tomto sama neviem ci mam nastaveny strop a nikoho neodsudzujem za rozhodnutie mat deti aj v neskorom veku.
@elementissa s tvojim názorom som prekvapená, že v mladom veku máš aspon to jedno dieťa možno preto si aj tak zle prežívala tehotenstvo, že podvedome máš nejaký problém.vztah s mamou je kľúčový aký bude mať žena vzťah k materstvu
Podla mna sa ten vek dnes az moc riesi. Moja starka mala posledne dieta v 46, v tom case sa to vraj stavalo casto. Takze ak sa zena na to citi, podla mna nikdy nie je neskoro.
@luccija A čo ak má žena vzťah s matkou perfektný ale k deťom ju to neláka vôbec?
@gizkaa súhlasím

@butterfly333 verím tomu! 😘