icon

Akými vyšetreniami začať, keď sa nám vyše roka nedarí počať?

andreakf
8. feb 2021

Ahojte, prosím kde a akými vyšetreniami začať (okolie Žiliny), keď sa nám s manželom vyše roka nedarí počať..

babulka97
•
8. feb 2021

@andreakf to je ešte krátka doba, manzel na vysetreni uz asi bol nie ?

mikasz
•
8. feb 2021

@andreakf hormonalny profil+folikulometria, spermiogram, hematologia, reprodukcna imunologia, priechodnost vajcovodov.
Ale osobne by som isla hned smer car, kde vedia spravit vsetky vysetrenia

karhu
•
8. feb 2021

@andreakf zvycajny postup - najprv treba muzovi spermiogram a ak je ten ok, tak vysetrenia pre zenu..neviem uz presne ake..ale tu vam to urobia vsetko naraz a pod jednou strechou
https://www.sanatoriumhelios.sk/kontakt/ staci zavolat a objednat sa na konzultaciu, pripadne rovno dohodnut termin na spermiorgam

nafka0483
•
8. feb 2021

@andreakf
1. u muza spermiogram - zaklady obraz o tom ci moze byt problem
u zeny - hormonalny profil - tiez poda zaklady obraz
2. Folikulometria - ci skutocne dochadza k ovulacii
3. Stery (u oboch) na streptokoky, mykoplazmy, ureaplazmy
4. Priechodnost vajickovodov - ci vobec je mozne prirodzene otehotnenie
5. Endokrinologia, hematologia u zeny
6. U oboch: genetika, reprodukcna imunologia
7. U zeny moze byt hysteroskopia

andreakf
autor
•
8. feb 2021

@babulka97 nebol. Len teraz sme sa rozhodli viac nečakať..mám 33r, manžel 41r

luckalukas_1
•
8. feb 2021

radim ti ist do najblizsieho CAR 🙂 tam vas komplet vysetria... nebudes predsa behat hore dole na milion miesta 🤷

cica8
•
8. feb 2021

Nam sa nedarilo 3 roky ale obaja zdravi

nafka0483
•
8. feb 2021

@luckalukas_1 CAR urobi aj tak len zakladne vysetrenia. Ale je pravda ze na jednom mieste. Endorkinologiu, hematologiu, genetiku a reprodukcnu imunologiu si treba dat urcite urobit osobitne. V centre sice urobia nejaky zaklad, ale to nemusi stacit.

luckalukas_1
•
8. feb 2021

@nafka0483 nemusi to stacit, ale si myslim ze to je zriedkavost kedy treba aj nieco plus.. ja by som sa sla dat vysetrit aj inde, az keby to v CAR nestacilo

nafka0483
•
8. feb 2021

@luckalukas_1 No v CAR ti velakrat povedia, ze to staci a potom mas neuspesne pokusy IUI alebo IVF a oni stale, ze skusajme dalej a pritom moze byt problem prave v tychto veciach, ktore oni vysetria len zakladne. A tym si par zbytocne mina pokusy, peniaze, cas a povedzem si pravdu je to tazke aj na psychiku.

evaachesa
•
8. feb 2021

@luckalukas_1 prosím ťa v ktorom car robia komplet vyšetrenie? Nám urobili spermiogram, základný hormonálny profil, hyfosy a to bolo všetko...hematológiu, reprodukčnú imunológiu a endokrinológiu som riešila inde.

luckalukas_1
•
8. feb 2021

@nafka0483 mas pravdu 🤔 nejak mi to nedoslo, dufam ze to nebude moj pripad, lebo mam vsetky vysledky dobre a uz stimulujem pred prvym ivf 😳

luckalukas_1
•
8. feb 2021

@evaachesa mne robili vsetko v Gyncare v KE 🙂 raz za mesiac tam chodia odborbici, ktorych tam nemaju na ,,stalo,, zamestnanych - myslim tym ze tam niesu kazdy den

evaachesa
•
8. feb 2021

@luckalukas_1 tak to je super, ešte som o tom nepočula...vďaka za info 👍 niečo sa platí navyše že?

nafka0483
•
8. feb 2021

@luckalukas_1 Drzim palce. No nam v Gyncare nic take nenukali. Urobili zakladny hormonalny profil a priechodnost vajickovodov. Pytala som folikulometrou, PCT a ze netreba. Potom v Heliose mi urobili a aj podrobnejsie krve testy ale stale nie vsetko co urobia na hemato, endo atd. To si obehavam teraz.

vedorka
•
8. feb 2021

@andreakf V ZA na urolog.pohotovosti spravia spermiogram. Videla som to tam v cenniku, skus zavolat a spytat sa ako to funguje.

luckalukas_1
•
8. feb 2021

@evaachesa to vies ze hej 😕

luckalukas_1
•
8. feb 2021

@nafka0483 diky.. fuha, tak sa nachodis

evaachesa
•
8. feb 2021

@luckalukas_1 a kolko prosím ťa? Ja som mala v rámci centra vyšetrenú genetiku zadarmo čo bolo veľké plus...zvyšok som si obehala, no spolu s objednaním a čakaním na výsledky ma to stálo 6 mesiacov 😱 takže toto v rámci CAR veľmi vítam 👍

luckalukas_1
•
8. feb 2021

@evaachesa fuu tak to ti uz nepoviem, nepametam.. za genetiku 165€ ..zadarmo sme tam este ziadne vysetrenie nemali 🤷 a vsetko od 100€ hore

sterea
•
8. feb 2021

Určite treba začať spermiogramom, v dnešnej dobe sú obvykle chlapi na vine. Až potom zvážiť ostatné vyšetrenia. Na začiatok môžete skúsiť Profertil, na zlepšenie kvality spermií. Ale rok nieje veľa.

misa11111
•
8. feb 2021

Rovno do car centra,my sme šli po dvoch rokoch. Čím skôr tým lepšie. Urobia Vám všetky potrebného vyšetrenia. Keby že vedela už dávno tam sme 🤦
U mňa je ten problém, manžel spermogram na 1**** taký ešte nevidel doktor ☺️

evaachesa
•
8. feb 2021

@luckalukas_1 fu, no riadne pálky...tak najlepšie obehat si to predtým..
@sterea záleží určite aj od veku...po 30tke sa odporúča po pol roku-roku vyšetrenie....my sme šli po pol roku len nech vieme že sme v poriadku, nech nestrácame čas a som za to rada, lebo v poriadku sme neboli ...a v dnešnej dobe to už ani nie je nič nezvyčajné 🙄

any_soj
•
9. feb 2021

@andreakf ak ste Okolie Žiliny, tak určite doktor Wallenfels, pozri stránku plodar.sk. ja tam dochadzam z Brezna.

luckalukas_1
•
9. feb 2021

@sterea aj unas je chlap navine.. mal len 24 ked sme zistili ze nema v ejakulate ani jednu jedinu spermiu
@evaachesa este mi daco hovor ..museli sme vsetko nechat tak a 2 roky sme setrili peniaze, az teraz sme sa vratili do CAR

lienka_9
•
9. feb 2021

Ja som teraz rok a pol od začatia snaženia a minulý mesiac som absolvovala laparoskopiu a prefuk vajcovodov. Mame uz spraveni spermiogram aj hormonálny profil