icon

Bazálna teplota

bessdonna
9. máj 2022

ahojte.chcem sa spytat,zacala som si merat bazalnu teplotu a citala som,ze ak prebehla ovulacia,tak ostava zvysena.najvyssiu hodnotu som si namerala 37,3,bola o dost vyssia ako vsetky predosle,ktore boli cca 36,5.nasledne dnes 36,9.to znamena,ze ovulacia neprebehla,lebo klesla?alebo prebehla,lebo ostala mierne zvysena?mam pokracovat v merani a dlhodobo si sledovat?o kolko to nema klesnut?cyklus mam 26dnovy a od 10-11dc mam vzdy bolesti prsnikov,10.dc bolest podbruska na jednej strane,ovu testy vzdy okolo 10-11dc take skoro pozitivne len a nasledne slabnu.plodny tahavy hlien uz nemavam vobec.este by som chcela vediet,ci mozem mat ovu aj neskor,pokial mam taky kratky cyklus,alebo to zvykne byt iba pri dlhych cykloch?pomozte mi,mam v tom misung🥺

anjelicek26
9. máj 2022

Ved hod graf, takto si to clovek nevie "predstavit"

guga79
9. máj 2022

@bessdonna presne pridaj graf, kukneme na to

bessdonna
autor
9. máj 2022

ved toto😢neviem ako sa robi graf.mam len tri merania,zacala som tento mesiac.urobim este zopar merani a skusim ten graf nejak.

kundiboo
9. máj 2022

@bessdonna ja mam info ze v čase ovu teplota mierne klesne a na ďalší deň už stupne oproti predchádzajúcim dňom.

katesocka
9. máj 2022

@bessdonna stiahni si aplikáciu a tam si zaznacuj teploty, keď začneš merať po menštruácii, aplikácia ti vyznačí, kedy bola ovulácia. Ja používam Fertility friend, je po anglicky, ale nie je zložitá

sasha10
9. máj 2022

@bessdonna bazalnu teplotu si hlavne meraj cely cyklus alebo teda napr. od skončenia menstruacie az do ďalšej menstruacie, stiahni aplikáciu, nahod tepoty a graf ti sám ukáže kedy prebehla ovu... Z troch teplôt nemôžeš zistiť či prebehla a kedy

anjelicek26
9. máj 2022

@bessdonna treba cely cyklus merat, s prveho sa nevysomaris... a hlavne PORIADNE...teda s budikom rano, kazdy den presne, nerobit odchylku viac ako 30 minut... nehybat sa, odmerat (vaginalne), poznacit do appky a spat dalej... appka ti pomoze to vyhodnotit, len potrebuje co najviac poctivych merani.

bessdonna
autor
9. máj 2022

@katesocka dakujem pekne,idem na to.ma to zmysel este aj teraz,ked som zacala merat az 9dc?

bessdonna
autor
9. máj 2022

@anjelicek26 fuha s budikom,to som netusila.diky.takze spatne nijako nezistim ci prebehla?

katesocka
9. máj 2022

@bessdonna jasné, prinajhoršom ti tento cyklus ovuláciu nevyznaci. Aj keď záleží na tom kedy cca ju zvykneš mať. Ja zvyčajne meriam od 7 alebo 8 dc a ovuláciu mávam 11-14 dc. Merala si si pravidelne v rovnaký čas teploty? Pretože to treba tak ako píše @anjelicek26 každý deň v rovnaký čas - ja mám budík na 7:00 odmeriam, zapisem a keď tak spím ďalej

bessdonna
autor
9. máj 2022

ozaj dievcata,ak neviem naisto ci ovulacia prebehla,tak mam uzivat dalej caje a ostatne alebo radsej pre istotu uz nie?myslim doplnky co sa uzivaju v prvej faze cyklu

anjelicek26
9. máj 2022

@bessdonna meraj dalej, aspon to budes vediet kvoli buducemu mesiacu porovnat a trosku si to nacvicis... ja mam budik na 05:30... caje nicomu neuskodia podla mna, len obcas trosku predlzia cyklus (hlavne alchemilka), ale to iste inofolic a podobne srandy.

bessdonna
autor
11. jún 2024

@bessdonna baby ja som googlila zase ohladom bt a vyhodilo mi moju vlastnu otazku.ja som z tohto cyklu vtedy,ked som sa vas spytala otehotnela a mala uz ma 16mesiacov🥰teplota ostala vysoko a menstruacia meskala jeden den,tak som urobila test a uz bol pozitivny.takze idem na to zase a idem sa az teraz kamaratit s fertility friendom 😂to len taky feedback,lebo ja mam tiez rada,ked baby napisu pod svoju otazku s odstupom casu ako to dopadlo.

ria_123
31. júl 2025
@bessdonna

@bessdonna baby ja som googlila zase ohladom bt a vyhodilo mi moju vlastnu otazku.ja som z tohto cyklu vtedy,ked som sa vas spytala otehotnela a mala uz ma 16mesiacov🥰teplota ostala vysoko a menstruacia meskala jeden den,tak som urobila test a uz bol pozitivny.takze idem na to zase a idem sa az teraz kamaratit s fertility friendom 😂to len taky feedback,lebo ja mam tiez rada,ked baby napisu pod svoju otazku s odstupom casu ako to dopadlo.

@bessdonna ahoj vies mi poradit s tou bazalnou ? Ja som z toho stale jelen 😀 ako viem z tej teploty kedy je ovulacia, kedy to skusat ?