icon

Brali ste niektorá Duphaston a Utrogestan na podporu tehotenstva?

karolonakarol
19. sep 2021

Baby, brali ste niektorá duphaston a utrogestan na podporu tehotenstva? Alebo kombináciu týchto liekov? Čo ste ešte brali ? Ktorý deň cyklu ste začali a do ktorého dňa ste to brali? Ja som akurát v plod. obdoby o 3dni mám ovu, nemám to potvrdené doktorom ale podľa aplikácie ale prvé babo nám tak vyšlo ale bohužiaľ som po potrate. Mám doma ovu testy konečne ale ževraj je ich robiť najlepšie každý deň od konca ms ale kôli robote ich vždy zabudnem doma a nespravím a keď prídem domov tak zabudnem, jedla som aj kys.listovú od gym beam ale asi posledný týždeň nejem nič kôli starostiam a nestihačkam v práci. Čo ste robili vy ? Ja som cca 4mes od potratu a kyrete. Doktor povedal že minimálne pol roka aby sa moje telo dalo dokopy. Chcem začať už skôr, ale partner že ešte aspoň tie dva mesiace nech počkáme aj keď počula som už od neho verziu že po Vianociach. Lebo teraz mame obdobie že sme mali viac starosti či vo firme alebo vo súkromnom živote (nie medzi nami) skúšate niečo poradiť na prečistenie tela, niečo čo Vám pomohlo otehotnieť a veľmi rada si prečítam aj vaše skúsenosti a ako ste to riešili vy keď váš manžel chcel čakať a vy stechceli už teraz. Ja viem sú to 2 mesiace ktoré ubehnú ako nič ale keďže sa zas chystajú veci okolo covidu a nás určite zatvoria by bolo už veľmi super čakať bejby. Ako potom zas začať sa len snažiť možno keď sa začne všetko rozbiehať. Tak ako tomu dopomôcť prosím ? Ďakujem, pekný večer 🙂

e1i
20. sep 2021

@karolonakarol progesteron sa nasadzuje az po ovulácii, inak ju zablokuje. Riesila by som to s dr. Odsledovat ovulaciu folikulometriou a dr rozhodne kedy nasadiť. Po kazdom vklade po ivf som brala do 12tt.utrogestan zospodu. Duphaston som mala na začiatku na upravu cyklu a nepekne mi rozhadzal pecenove testy. Ten utrogestan vkladat je mensie zlo pre pečeň