Duphaston, Utrogestan a iná možnosť progesterónu

29. sep 2022

Zdravím, som v 6tt a bol mi predpísaný duphaston no mam bolesti žalúdka, v minulosti som progesteron tiež brala ale vo forme utrogestanu a tiež mi bolo presne takto 😭 je ešte nejaká ina možnosť progesteronu ?

e1i
29. sep 2022

Utrogestan vkladať /progestanelle /amelgen, zalezi od davky kolko mas

marrilyn
29. sep 2022

Predpokladam, ze duphaston si jedla a utrogestan vkladas do posvy, z toho by žalúdok nemal boliet. Ale k otazke.. progesterón sa da brat aj tak, ze si budes pichat injekcie. Ja som mala injekcne Prolutex, neviem ale ci to moze predpisat obvodny gynekolog, mne ho dali v CAR.

angeli121212
29. sep 2022

@marrilyn tiež som mala tieto injekcie po IVF, mne ich potom skombinovali s progestanelle a dačo mi lekár rozprával, že dlhodobo sú lepšie tie na vkladanie resp. prehltanie globule, ale že prečo to som sa už nedozvedela.

marrilyn
29. sep 2022

@angeli121212 ja som mala tak, ze prolutex + progestanel oralne pri prvom vklade, kedze som velmi krvácala a pri druhom prolutex + utrogestan na vkladanie. Mne to vkladanie bolo dost neprijemne, ku koncu som aj mykozu chytila a nevedela som sa toho zbavit, kym som utrogestan nevysadila.

angeli121212
29. sep 2022

@marrilyn ja som tiež neznášala to vkladanie, na začiatku som si ešte vykomunikovala, že som ich jedla ale potom vklad vyšiel 🙂 a to som už postupne vysádzala prolutex a zostal progestanelle a to som už aj vkladala, ledva som čakala kedy už môžem vysadiť

angeli121212
29. sep 2022

@marrilyn inak ja som viac dôverovala tým injekciám aj to bolo pohodlnejšie ( na začiatku som ešte krvácala tiež našli mi hematóm )

autor
29. sep 2022

@marrilyn tak potom neviem z čoho môžem mat takyto problém s bolesťami žalúdka, utrogestan som vkladala po vkladoch IVF a vždy mi bolo tak na prd, keď to nevyšlo a vysadila som ho tak to preslo, teraz sa nám zázrakom podarilo spontánne a dali mi duphaston peroralne a citim tu istú bolest žalúdka tak som si mylsela že to je tým progesteronom 🤷🏻‍♀️ V každom prípade to budem konzultovať s doktorkou len zajtra nestihnem a ide víkend 🤪

patusss
30. sep 2022

Ja som to kvôli tomuto jedla pred spaním a v pohode.

autor
30. sep 2022

@patusss lenže ja ten žalúdok citim v podstate nonstop, či som najedena či hladná 🤷🏻‍♀️ Niekedy mam pocit že po jedle keď zacne trávenie tak vtedy to je ešte horšie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre