Chcem bábo - za a proti
Ahojte maminky,
v niektorých diskusiách som dala najavo svoj názor, že chcem bábo.
Pravidelne po 3 mes. sa pýtam chlapa, či si mám vybrať dalšiu antikoncepciu a zakaždým pozná môj názor, že dieťatko by som chcela.
Mám 22r., chlap 27. Stále priateľ. Vzťah 3r. Bakalársky ročník, na škole nič ťažké, okrem štátnic.
Chlap však fajčí, má náročnú prácu.
Ja som stále chcela byť mladá mamina, musel by ma však s bábom živiť, nakoľko som študent, a VŠ by som chcela ukončiť a ďalej aj v Mgr. pokračovať popri bábu, s Bc. sa veľmi v regione neuplatním, celkovo tu práce niet. S Mgr. to vidím ružovejšie, mala by som školu a 2r. bábo, pol roka doma, bábo by malo 2,5 a mohlo by ísť do škôlky.
Vidíte to reálne, nejaké pre a proti ????
Chlap sa vyjadril, avšak len mimo mojej prítomnosti že o rok chce aby sme sa vzali a chce aj dieťa, priamo sme sa znova o tom nebavili, len toľko, že chcem, nech vysadím tabletky. Z toho vyplýva že aj to bábo bude chcieť... zatiaľ ochrana len preruš. styk.
@2491992 ahoj, ja som v tvojom veku tiez velmi tuzila po dietati a vlastnej rodine,ale nechceli sme mat dieta bez svadby, tak sme si spravili svadbu, s tym ze zacneme skusat o dieta hned po, ze kupime byt atd, nakoniec sme sa rozhodli pre stavbu domu tak staviame, ja mam 26r , muz cerstvych 30r, deti este neplanujeme kedze je doba aka je tak sa treba zabezpecit aspon byvanim..ked budes mat zabezpecene zakladne potreby ako je byvanie tak bude prichod potomka jednoduchsi, bude sa vam lahsie dychat...
@2491992 mne sa teda tvoje uvazovanie vôbec nepaci a zda sa mi vrcholne sebecke.... kde v ňom myslis na "tvojho chlapa"? vieš, ako si predstavuje svoj život on? ma narocnu prácu a ty mu chceš poziciu sťažiť tým, že sa mu zakvacis na krk, navyše s dietatom...aj ako 25 ročná budeš mlada mama, vek partnera cez 30 je skôr výhoda než hendikep...tiez som nepochopila, ako suvisi vek matky s tabletom v rukách dieťaťa? s kým bude dieťa, kým budes v škole, na skuske? či si bude musiet brat volno partner, babka, dedko, teta?...podla mna by si mala prestat mysliet len na seba, mala by si dospieť, zložiť ruzove okuliare a začať myslieť reálne...
Nie som zastanca toho kalkulovat ze "nas bude musiet zivit"
Vydiskutovat si to, ako to vidi on,ci si on uz trufa na bejby a ci po nom vlastne tuzi..lebo nejake nejasnosti ohladom debat o hak su naozaj len dohady...financie tak isto, co si partner mysli o byvani a svojich moznostiach
Si predstav seba na jeho mieste...aky je to asi pocit mat nalozene na chrbte zivotne potreby troch ludi, kt musis uzivit???
Lebo taketo talafatky naznacuju hocico len nie to ze chce teraz dieta
@2491992 ja neviem,ale mat dieta to nieje nejaka povinnost cloveka,ze tak uz mam xy rokov tak si spravme dieta,alebo mame zazemie tak si spravme dieta uz..Na dieta sa v prvom rade musi clovek citit a chciet to..samozrejme je dolezite aj to zazemie aj praca a podobne,ale ak tam nieje ziadny cit,alebo pud k tomu ze chceme dieta spolocne a z lasky,tak by som si dieta za tychto okolnosti vobec nerobila 🙄
My sme mali deti az po 6 rokoch co sme boli spolu napr..skor som to jednoducho necitila ze chcem,tak sme to nejak netlačili zbytocne..proste prisiel okamih kedy sme to chceli spolocne a bolo..
@jankatt1 @2491992 jankatt1 mas stastie, ze zijes v prakticky idealnej situacii 🙂 , ale nie kazdy je na tom tak.. partner tu dnes je, ale zajtra uz byt nemusi (akekolvek dovody) a zena ostane na vsetko sama.. mat babatko pocas studia - ak mam hodnotit podla skoly, kde som sama absolvovala Bc. a Mgr., tak vobec nie, a nie kvoli narocnosti studia, tiez sa mi zdalo, ze nie je az take narocne, ale kvoli umelo nafuknutemu tlaku, nezmyselnym poziadavkam a neustretovosti skoly (vdakabohu za prednasajucich, co mali dve nohy na zemi a hlavu na krku).. ten stres sa musi niekde prejavit a dieta citi vnutorne rozpolozenie matky..
2491992 priklanam sa k nazoru tych, ktori tu pisu o vytvoreni zazemia (byvanie, ako-taka financna stabilita a nezavislost).. ako dlho to vydrzi partner (a vztah), ktory uz teraz je na pokraji moznosti a na ktoreho su neustale kladene poziadavky, aby podporoval a staral sa.. si velmi mladucka a mas pekne ciele, to je dobre, ale zda sa, ze su plany zatial 'rozhadzane'.. snaz sa ich zoradit a postavit z nich pevny zaklad, aby sa Ti nezosypali ako domcek z karat.. vela stastia! 🙂
@2491992 ja som statnicovala s dcerkou na rukach a vobec nelutujem mala som 22 ked sa narodila a bola planovana na mgr som nesla pretoze moja skola bola dost draha takze tazko povedat ci koly malej alebo by som nesla tak ci onak no skor to druhe ja schvalujem radsej dieta v 22 ako v 30 a radsej pri skole kde clovek moze aj vypnut od dietata ako byt frustrovana z toho ze clovek nepozna nic ine iba plienky a plac 🙂
zeny, niektore tu zakladatelku obvinujete, ze nemysli na svojho partnera, ze kto bude strazit dieta cez skusty atd ... generacia mojich otcov sa bezne zenila pocas vojenciny/kratko po nej. na VS byvali predsa aj manzelske internaty. kamoska je tiez akurat take vysokoskolske dieta - dokonca obaja rodicia dokoncili s prvym dietatom VS - a svet sa nezrutil. ano, bola ina doba, mladomanzelske pozicky atd - ale co sa tyka veku, zakladatelka nie je na dieta primlada.to len nasa generacia odklada materstvo po kariere (viem o com hovorim, mam uz dost po 30ke a cakam len prve dieta) ale su aj vynimky - aj ja som mala na VS spoluziacku, ktora mala dokonca 2 deti, skolu normalne dostudovala, vydata, s detmi aj manzelom to zvladli.
jednoducho prijmite fakt, ze aj mlada baba moze tuzit po dietati a aj dvaja mladi ludia vedia vytvorit plnohodnitnu a fungujucu rodinu, a vsetko sa da riesit aj za pochodu. ja sama som zakladatelke radila najprv vyriesit byvanie a potom dieta. ale ked si na to obaja spolocne trufnu aj hned, tak nech sa im dari ... jej chlap predsa sam vravel, ze o rok svadba a deti - tak co riesite - aj mna bude musiet ten moj "zivit" kym budem na materskej a pocita s ty, tak urcite aj zakladatelkin chlap si bude vedomy svojej zodpovednosti.
@2491992 ja kvitujem mladým maminám, ktoré sa na to cítia. Len sa musí na to cítiť aj tvoj partner. Ak sa ti už nehce žiť len tak a hcceš mať zodpovednosť, tak chod do toho.
Síce napr. ja si dorábam učiteľstvo anglického jazyka a štátnice som si odložila na august. a teraz rozmýšlam, že na to serem... proste akosi sa mi zmenili hodnoty, nechce sa mi učiť, najradšej bych vybavovala len výbavičku a tak.... a riešila, či dať látkové plienky alebo pampersky....
takže toto si zváž, či to zvládneš aj školu aj čakanie na dieťa.
hlavne aby partner s tým súhlasil a bol ti oporou. lebo nevieš aké budeš mať tehotesntvo.
@ukulela nesuhlasim a trvam na tom, že zatiaľ sa zakladatelka javi ako sebecka, jej jedinym argumentom je jej tuzba...este nereagovala na prispevky ohľadom byvania atd...
dovolujem si tvrdiť, že mladi manželka, ktorí prišli k dietatu počas VS, si tu situáciu nevybrali dobrovoľne ale skratka museli...staci si pozriet dokumenty Manzelske etudy o mladych manzeloch v 80. rokoch, ako sa im "uzasne" zilo...zakladatelka ma stále na výber...
a asi nikto netvrdil, ze ona je primlada...ide o situáciu, v akej sa nachádza (vahajuci partner, asi nevyriesene bývanie, nedokoncena škola, žiadna prax....)
a riesime, lebo to chcela zakladatelka - ak by nechcela riešiť, tak táto diskusia nie je...aj tak sa nakoniec zariadi po svojom, naše názory tu jej môžu akurát tak ukázať iný pohľad...
Prekvapuje má ako ste sa viacere pozastavili nad tým, že sa partnerom "nechá živiť". A vás kto živí? Lebo ak využijete aj s deťmi s rodičáku, tak klobúk dole. Ale realita je asi niekde inde. 😕
@madono to bolo skor myslene tak, ze nech si nieco aj ona nasetri a ked to nebude muzovi vychádzať, s prehladom vytiahne "z ponozky" nejake peniaze... ist do dieťaťa bez finančnej rezervy je pekny risk a sama hovori ze nikdy nerobila, takze bez praxe sa tak skoro s malym babom ani nezamestna.. ale možno jej priateľ fakt super zaraba, v tom pripade berem moje slova späť ;)
Ja tiez studujem s dietatkom..tiez ucitelku 😉 ..rok ubehol ani neviem ako..len je to naro ne ucila som sa po nociach..maly vstaval ja som isla spat, cez den sa mi ucit nedal..a do toho este domacnost varit prat,..takze ku knizkam az po 22.00 zasa sa ale budes tesit na praaaazdniny 😀 teoreticky bude mat dietatko starych rodicov , krstnych rodicov...aspon tak to funguje u nas...len my sme financne zabezpeceny, mame b yvanie bez hypoteky roky sme pracovali s mm mimo Svk, sice stale opravujeme..studujem ale externe, tiez nas zivi mm je este stale vonku..ono tie peniazky pri dietatku velmi treba ...drzim palceky ku vsetkemu nech vam to vyjde podla vasich predstav 😵
Dá sa aj študovať aj mať dieťa. Ale úprimne, je to dosť náročné. Už nebudeš len partnerka, študentka, ale hlavne matka celou svojou dušou a telom. Teraz si psychicky v pohode a máš pocit, že všetko zvládneš. Keď máš chuť, tak sa učíš. Potom sa už budeš musieť učiť či sa ti chce alebo nie. Ale po pôrode a celý ďalší rok je veľmi náročný na psychiku. Nevyspatosť, rozladenosť a na začiatku aj ubolenosť. Máš 22 rokov a rozhodne ak môžem poradiť doštuduj a potom sa odovzdaj maximálne dieťatku. Sama som si tým prešla a nemôžem povedať, že to bolo pohodička.
Ja teda nechapem ludi, co si dobrovolne planuju dieta, ked este nemaju poriesene byvanie, skolu, svadbu. Potom tu naozaj pribudaju diskusie, ze manzel nechce dat manzelke ani lebo ona nic nema a byt je jeho, ze svokra im kazi zivot, ze dieta celu noc place a nestihaju sa ucit a pod.
Hlavne musis vediet ty, ci je partner naozaj pripraveny, alebo ti len pritakal, lebo si mu s tym uz dlho pilila usi. Ak bude babatko dobrucke, tak fajn. Ale ak bude placlive a on ho v skutocnosti ndchcel, tak potom aby to cele potom neostalo na tebe, ze ved si ho chcela, tak sa staraj.
Skolu sice pises, ze mas lahku, ale kto sa bude starat o dieta ked pojdes na prednasku alebo skusku? Mate toto poriesene?
A neposledna otazka, kde budete byvat? Mate toto poriesene? Ak nie treba ratat, ze si musite zobrag hypoteku, pritom budete mat ldn jeden prijem, bude vam to takto dlhodobo vychadzat? Byvanie u rodicov a svokrovcov neratam za moznost, lebo to rovno pochovava vztah (cest vynimkam).
No, ja som to internatne dieta 22-rocnych rodicov a viem, ze nelutuju a obaja aj dostudovali, ale dnes nemusis natrafit na profesorov, co budu na skuskach (mama) a cvikach (otec) tolerovat pritomnost dietata. Tiez ti stat nezabezpeci manzesky internat a po škole ani len garsonku. Mala som skvele detstvo, ale ked si teraz uvedomujem, co vsetko vlastne naši prezili, ja vobec netusim, ako to mohli zvladnut. A myslim, ze hlavne zdravotne sa to na nich aj podpisalo. Ja by som teda planovane bez zabezpeceneho byvania a prace, do ktorej sa mozem vratit, dieta neriesila. Navyse si myslim, ze aj priatelovi treba "dopriat" urcitu postupnost - nech prejavi zodpovednost voci tebe - manzelstvo a potom na neho možeš ist s este vacsou zodpovednostou - za dieta. Mat takyto zaklad, to je nevyhnutne. Otecko može hocikedy ochoriet, prist o pracu, v horsom sa aj zdekovat a ty vas neuzivis s takymto pristupom. Takych matiek s priatelom bez vlastneho byvania je tu v diskusiach milion a je jedno kolko maju rokov, su zeny co maju aj cez tridsat a evidentne stale nedozreli.
@2491992 Vsetko sa da ked sa chce..no poviem ti z vlastnej skusenosti...predstava a realita..to su 2 odlisne veci....My sme velmi chceli dieta a tak sa aj stalo vsetko bolo idealne, zobrali sme sa atd mala som 23ked sa mala narodila..muz 28...muz na to prisiel o pracu, nemali sme kde byvat...cize sme sa pucili v jednej izbe u svokry...po roku sme odtial odisli do podnajmu a 8mesiacov na to sme kupili vlastny byt...No ten rok u svokry bol na nervy ...mala je velmi narocne dieta a myslim ze k tomu prispel aj pobyt u svokry a problemy s tym spojene ☹ Ale chvala Bohu sme to zvladli no druhy krat by som radsej pockala...
@2491992 Ak ti mozem poradit urcite nie dieta bez manzelstva,ja mam s priatelom 2 deti.Zo zaciatku to bolo u nas vsetko super a teraz som dopadla zle.Staci si precitat diskusiu povysenecky manzel.Jedna mila a ochotna advokatka mi poradila co mam robit v mojej situacii.A urcite sa nenechavaj priatelom zivit.To je to najhorsie co mozes spravit,nikdy nevies ci ti to nebude vykrikovat.Byt tebou tak este s dietatkom pockat,nasetrit si dost penazi aby si mala dostatocnu financnu rezervu,nikdy nevies ako mozes v zivote dopadnut.
necitala som nic z diskusie. Ja mam nazor, co sa tyka deti, ze najskor si treba zabezpecit ake-take podmienky, byvanie, financna rezerva..a az potom treba uvazovat nad detmi. Ked sa pritrafi, to je iny pripad, ale pokial si planujes buducnost, tak urcite dokonci VS, zamestnaj sa, ved nemas 30, aby si sa musela niekam nahlit, pomedzi to mozete stihnut aj svadbu, ktoru partner chce. A urcite nenaliehaj ohladom tehotenstva, deti na priatela, pretoze sa moze stat, ze budete na tom financne nie prave najlepsie(kedze ty nebudes mat narok na matersku, kde by si si urobila aspon aku taku rezervu, iba na rodicak), a ked budes chciet ist niekam s dietatom, nieco lepsie mu kupit, tak ti moze povedat, ze si dieta chcela hlavne ty, mas sa starat-stretla som sa s tym vo svojom okoli, a nie raz. Ja som bola sebestacna, pred otehu som pracovala niekolko rokov, matersku som mala dost vysoku, takze som si vedela urobit aj slusnu rezervu na obdobie pocas RD. Tento rok, prip. bud. po x rokoch nekonecneho prerabania 😀 , by sme mali dokoncit dom(vsetko financujeme spolocne, aj ked som este na RD, pracujem z domu), a dohodli sme sa, ze druhe bude az po tomto 🙂 Zeny treba obcas aj uvazovat, nie len sa do vsetkeho vrhat, lebo zname maju babo, a ja chcem to, co maju oni.. 🙂 Samozrejme rozumiem, ked ma zena nejake zdr.problemy, ze vtedy su tie priority trosku inak postavene, aj ja sama som mala preeklampsiu. Tiez sa obavam, ale prave preto chcem, aby sme mali doma vsetko hotove, nech mozem oddychovat, v pripade akychkolvek komplikacii.
@2491992 nuz mas 22 on 27, on robi, ty nie... kde zijes unho ci doma s vasimi? V podstate ak byvas s nim ta "uz zivi". Nemas pracu, studujes lahku skolu, hmmmm by som ta hnala hoc aj schody v panelaku umyvat, dievca zlate doposial si zila v nejakej bavlnke kde asi naprv fungoval mamahotel a teraz frajerhotel....
Ten tvoj "chlap", ma aspon kus zdravého rozumu. Dviha mi tlak z takýchto vyzierok, co same nic nemaju a uz si naplanovali dalsie 3roky nicnerobenia. Ak ho prepustia, resp pojde na dlhodobu PNku co budete jest? tvoje skripta, ci detsky sunar?
Sama som studovala, pracovala, da sa to. a NIKDY v zivote , po 18roku zivota, by som sa nespoliehala na niekoho ze sa O MNA postara. Len sa treba zdvihnut z gauca a zacat makat, ak si radobyucitelka v MS, tak by si si len opaterou deti dorobila a este by ti mamicky ruky bozkali.
@2491992 z vlastnej skúsenosti ti poradím (ja ked som koncila vysku tak som mala pol rocne babo), že najskor dokonci skolu a chvilu praxuj v obore (pripadne sa snazte o mimino v tej dobe) a az potom na matersku. Da sa samozrejme si hladat pracu aj potom, ale ja som na materskej uz cca 5 rokov, sice mam VS ale ziadnu pracu za sebou a budem mat velmi tazke sa niekde zamestnat. druhy plat ale k detom treba takze najskor skola a potom deti-je to aj zodpovednejsie voci nim. A este jedno ti poradim-urcite najskor svadba az potom deti a aj bez antikoncepcie sa da neotehotniet-staci pozistovat co a ako (hormony su svinstvo pre zdravu zenu). vela stastia pri rozhodovani.
ja si myslím, že by si mala robiť to čo cítiš. Každý sa na to díva inak, inak prežíva všetko a inak všetko vníma. Každý má plne iné okolnosti.. je x mamiičiek čo počas štúdia vychovalo dieťa a má na to zlé spomienky, resp. vie, že to bolo príšerne náročné. A je x mamičiek, ktoré to tak spravili a boli spokojné, pochvaľujú si.Dokonca aj z môjho okolia- jedna je nešťastná a mnohé by nikdy nemenili a v pohode to zvládajú dokonca aj bez pomoci vlastných matiek. Podľa mňa je najdôležitejšie byť zodpovedný, skutočne si zváž či chceš dieťa s tým človekom, s ktorým teraz chodíš a predstav si, že to dieťa nebude nikoho iného potrebovať viac ako teba.. skoro celý život (vravím "skoro" preto, lebo raz bude dospelé a postaví sa na vlastné, ale aj v tedy budeš len ty jeho najdôležitejšia osoba v živote). Zváž si či si na to pripravená. Na druhej strane sú baby čo nezvažovali a otehotneli náhodou a zvládli to s úsmevom na tvári 🙂 moja kamoška tak mala bábo v 16tich a a dalšie počas výšky a nedala by za nič. Ale druhá kamoška počas výšky porodila a síce dieťatko miluje najviac na svete-nebolo plánované a trochu menej si to užíva ako iné. Je to pestré. 🙂 ak ho skutočne chceš a si rozhodnutá tak si ho sprav a buď šťastná a ak nie si rozhodnutá bud šťastná aj tak, veď dieťatko príde ak má vtom správnom čase.
@dina14 Nežijem síce v "ideálnej" situácií, ako píšete Vy, no je pravda, že ešte pred narodením malého sme si zabezpečili bývanie a všetko pre život tak, aby dieťa malo kde spať a aby malo ideálne podmienky. Chvalabohu, nemáme žiadne úvery ani hypo, takže nám manželov plat stačí... sem tam mu vo firme pomáham aj ja , doma, keď malý spinká, čo to porobím...
Je prevda, že pokiaľ človek nemá vlastné bývanie, resp. žiadne zázemie, a do toho privedie dieťa na svet, bude to tažké ale nie NEZVLADNUTELNE.
@2491992 Ty chces dieta iba pre to, aby si bola MLADA MAMA?
Co takto zacat od.....
Kedy budeme mat svadbu? Aku svadbu si mozeme dovolit- malu/velku?
Kde budeme po svadbe byvat- v byte, kupime dom, postavime dom, u nasich, u vasich, blizko nasich, blizko mojich?
Uzivi nas otec, ked budem na materskej?
Da ti peniaze a kasu k dispozicii alebo ta bude vydelovat?
Budete mat spolocne financie?
Zvladnem vychovu sama, ked je pracovne velmi vytazeny?
Ako budem studovat a vychovavat dieta, ak manzel nebude pritomny a napomocny?
Kto mi bude pomahat pri opatere dietata, ked budem chodit do skoly (skusky a pod)?
Budeme platit opatrovatelku, alebo budem mat poblizku rodicov/svokrovcov?
Aky ma pristup k detom- najde si cas a zmeni rezim, ked sa deti narodia?
Aspon tvoj priatel chce najskor svadbu a potom dieta.....
@2491992 nam sa v 22rokoch postastilo a otehotnela som. nastupila som do 4ho rocnika. zobrati sme neboli. zvladli sme to. zohnali sme si podnajom, manzel bol tiez student tak sa to dalo sklbit. dostavali sme socialne stipendia a muz brigadoval a ja tiez (do prace som chodila s babom). bol to krasny rok.obaja sme si mali uzili. od dvoch rokov som isla do prace - v obore. teraz cakame dalsie babo- a ja mam uz aspon rocnu prax v obore. a aj von s kamaratmi sa dalo niekedy ist🙂
@2491992 Každá sa môžeme vyjadriť,ako to vidíme my a ako by sme to zvládli my.Tak že aj odpovede sú také,ja ako poznám seba by som určite nemala dieťa pred dokončením školy,najprv by som riešila manželstvo,ten papier nevymysleli pre nič za nič 😉 dáva istotu,že vás partner nenechá napospas osudu,ale má vážne úmysly sa postarať o svoju rodinu a nie ako ty píšeš,,musel by ma živiť,, manžel ne živí,ale sa stará,cítí zodpovednosť za manželku,za deti,ktoré potom prídu.Dieťa nie je hračka,je nemluvňa ako Cˇesi hovoria,nerozpráva,nechodí,ale za to plače,má potreby ktoré treba uspokojiť,byť s ním vo dne v noci,každý deň 24 hodín,každý víkend,sviatky i kedˇsi chorá,ospalá,nemáš náladu,si hladná a vyčerpaná,pri tom všetkom sa staraj o domácnosť var manželovi,aby mal silu pracovať,prať upratovať,žehliť a mohla by som pokračovať a čo som ešte nespomenula musíš sa učiť.Určite to chceš?Máš pomoc od rodičov?Od svokrovcov?Ak áno tak nemáš čo riešiť,dajte sa do toho 🙂
@2491992 jeeej ako pekne si si to naplanovala 🙂 mozno blbe prirovnanie ale skoro ako ja,ked sa mi narodil syn a zalozila som si zahradku.. Ved si zasejem a ked bude maly spat v kociku dve hodinky,tak si okopem,polejem,postaram sa. A zrazu som si zasiala a ked to rastlo a mala aom sa o to starat,nic nebolo ppdla predstav,dieta nechcelo byt v kociku,ze by spalo dve hodiny ani chyru,spalo iba v nosici uviazane na mne aj to len pri chodzi a zohybat sa s nim nedalo..
Tym som leb chcela povedat,ze teoria je dobra a verim ti,ze tuzba po dietati je nieco co sa neda ovplyvnit ani zahnaat velmi do kuta,ale prax byva tiez trochu ina. Ja som v tvojom veku tiez hrozne tuzila pp babatku,zial som mala nespravneho partnera,co som vtedy nevidela a tiez som z kazdeho len minimalneho naznaku zaujmu o dieta usudila,ze drti urcite chce (ved je ucitel) a nakoniec,ked sme sa bavili otvorene,deti nechcel (a dodnes ich nema a uz je to 5rokov).. Takze tiez suhlasim s babami,ze treba aj racionalne uvazovat 😉 drzim palce!
tiez nechapem tomu mam lahku skolu ale nic nerobim...haloooo normalni studenti brigaduju, ziskavaju skusenosti...chlap sa postara, chlab bude zivit...ja neviem, ale kopa mladych mamiciek su bohuzial aj same...co potom?bez skoly, prace, skusenosti s malym dietatom?a navyse VS titul ma skoro kazdy nie je to zaruka dobrej prace...podla toho co pises posobis na mna velmi nezrelo...dietatko nie je babika na hranie, ktoru len chceme ale ziva bytost ktora potrebuje urcite podmienky a nepretrzitu starostlivost, neda sa uz vratit🙂
Este jedna vec, pre tie, ktore "neplanovane" otehotneli v mladom veku a zvladli to.............a teraz jej kazu riadit sa "srdcom" 😅
1.JE jedna, vec ked 20-22- rocna kocka neplanovane otehotnie.
2.Je ale vec DRUHA, ked 22 rocna kocka CHCE otehotniet.
TO su dve diametralne odlisne situacie.
Byt matka dcery, tak sa zachovam asi takto:
V Pripade c1 poviem dcere: "Co sa stalo, stalo sa, zivot ide dalej, dieta vychovame, zvladnut sa da vsetko, len treba chciet"
V Pripade c2 poviem dcere: "TI hrabe dieta??? Chod sa radsej ucit na skusku, co mas o tyzden 😅 😅 😅 "

@2491992 ak financne zvladnete vlastne byvanie, chod do toho v pohode. nie je problem vek - su ajmladsie maminy 🙂 a ak obaja cititte, ze je cas na rodinu, tak netreba otalat. ale ako pisem - treba poriesit byvanie a prerat potom, ako budete s financiami. ja osobne by som nesla do provizornych riesenie ako byvat u rodicov/svokrovcov, to nerobi dobrotu.