icon

Chcem dieťa ale partnera nie.

smutnaqueen
7. júl 2019

Ahojte. Možno je tu už veľa takýchto tém (nechce sa mi listovať a hľadať - som tu registrovaná pod iným nickom a normálne ho používam) 🙂 pre zachovanie anonymity....
Mám 30r. a nemám šťastie na dobrého partnera, tak som sa rozhodla, že chcem dieťa ale chlapa nie. Hodiny sa zastaviť nedajú a čakať je zbytočné.
Buď teraz alebo nikdy.
Prosím ako by ste to riešili vy ?
Osloviť konkrétneho vytypovaneho alebo náhodne alebo ??? Poraďte nejaké normálne riešenie.
Ďakujem za každú normálnu rozumnú slušnú odpoveď

Strana
z6
oliviaolivova0
7. júl 2019

@mivalik samotná žena si nemôže adoptovať, musí mať partnera. Aspon pokiaľ ja viem...

sintra
8. júl 2019

@oliviaolivova0
Moze. Len ak si chce par osvojit dieta ako spolocne, musia byt manzelia. No su aj pripady adopcii jednym clovekom.

1gabriela13
8. júl 2019

@sisaka nikto nehovoril že treba mavnut rukou, ale ani nikto nemá dôvod odsudzovať ženu, ktorá chce dieťa bez partnera. Jedno som sa v živote naucila:pokiaľ nie si v šľapajach toho druhého, nemáš čo súdiť. A toto píšem ja, čo mám s otcom veľmi dobrý vzťah. Takže toto je debata na dlho, možno aj filozofia, pomenuj ako chceš. Ale ešte raz, nič nemení na tom, že súdiť, alebo pohorsovat sa nad konaním niekoho, koho život, skúsenosti, pády nepoznáš, nemáš dôvod ty, ani nikto iní. Vystupujem z tejto debaty, autorke prajem všetko dobré, aby to bábätko mala, vychovávala v zdraví, láske a šťastí. Majte sa pekne, pekný deň všetkym.

zabka000
17. júl 2019

@smutnaqueen tento svet je postavený hore nohami...je mi smutno z toho, čo tu čítam. Opäť obrovské sebecké "ja". Síce sme sa nikdy nevideli, ale dovoľujem si tvrdiť, že určite nie je problém v tých mužoch, s ktorými to nevyšlo. Problém je v tebe, v tvojej zahľadenosti do seba. Dieťa nie je hračka!!!! Je to živá bytosť! Dieťa má právo na mamku a ocka, ktorí budú tvoriť rodinu! Je mi ťa ľúto. Nájdi najskôr samu seba, svoju hodnotu a potom nájdeš aj lásku, ktorú tak márne hľadáš. Držím ti palce!

misinka26
17. júl 2019

Ahoj, nepočúvaj tieto moralistky a choď do toho keď to tak cítiš ... ja som tiež bola ako oni, muž, dieťa, rodina a vieš čo odišiel ani sa neobzrel a sama vychovávam malého aj bez neho a je nám fajn ... zvládneš to ... držím palce ...

zabka000
17. júl 2019

@misinka26 a ty si si si tento svoj osud vybrala z vlastnej vôle? Opustil ťa manžel a ty teraz tvrdíš, že je to správne a normálne? Verím tomu, že z teba hovorí zatrpknutosť!!! Tvoja situácia bola úplne iná - ty si verila v rodinu. A muž ťa sklamal. Otec, mama a dieťa - to je normálne!

ysseba
17. júl 2019

Si ma pobavila, že "Proste chcem dieťa a hotovo!" Bavíme sa o dieťati, nie o novej kabelke, že - túto chcem, prídem, kúpim si a hotovo 😀 Takto idealisticky to nefunguje. Skús sa predtým váže zamieslieť nad tým. Polož si otázky typu financií. Keď budeš na MD alebo teda skôr potom na RD, tak čo? Zvládneš to bez pomoci partnera finančne? Lebo ak chceš dieťa sama so sebou, bez partnera, tak otec /teda pardóóón, v tvojom prípade zneužitý muž na darovanie spermií/ v rodnom liste uvedený nebude (pretože by sa mohlo stať, že si na svoje dieťa bude nárokovať). Nie je otec v rodnom liste= nie je výživné.... Hádam by si nechcela aby ťa dotovali povedzme rodičia. Alebo by si sa po roku nechcela vrátiť do práce - lebo to sa potom míňa účinku mať decko za každú cenu. Či? Ale oukéj, píšeš, že chceš počuť riešenie. Nie názor.
Tak tých veľa nemáš. Môžeš sa začať zaujímať o darovanie spermií alebo si môžeš vytypovať nejakého fešáka, ktorý sa ti bude zdať, že by mohol byť vhodný materiál pre TVOJE dieťaťa. Môžeš si vybrať napríklad podľa farbí očí. Jaaaj a ideálne nie z tvojho okolia aby si to ten nešťastník nejak nedal dokopy a nenárokoval si na tvoje dieťa. Vypočítaj si ovuláciu, jedz nejaké prípravky na podporu otehotnenia, pokukaj si nejaké babské rady ako podporiť otehotnenie a potom v čase ovulácie si choď pre svoje dieťa. Alebo ja neviem aký typ riešenia by si chcela 😀 A adopciu ti zámerne ani nespomínam, lebo tam sa tiež čaká. Tak na záver ti už len poprajem trpezlivosť, aspoň tých 9 mesiacov to potom vydrž 😀

misinka26
17. júl 2019

@zabka000 nie otec, mama a dieťa nie je jediný príklad rodiny ... normálne je všetko čo robí človeka šťastným ... a ty ma tak dobre poznáš, že vieš že som zatrpknutá 🙂 ži a nechaj žiť 🙂

laurita285
17. júl 2019

@zulumilo Ja som z ideálnej rodiny, harmonickej. Mam súrodencov aj všetko naporiadku. Tiež ale zastávam názor, že keď to so snúbencom nevyjde rozvedieme sa a najdeme si nových partnerov. Čo je na tom take prevratne? resp prečo si myslíš že to záleží od toho či ma dieťa obidvoch rodičov či nie 😂

nika898
17. júl 2019

@smutnaqueen sice dlhsie zalozena diskusia ale moja rada. Hladaj aj cez pokec. Normalne si do profilu napis ze hladas dobre zabezpeceneho milenca, uisti ho ze ty si chranena. Milenca pisem preto lebo sa to nemusi podarit na prvy krat a dobre zabezpecenho aby v pripade tvojej potreby vedel platit alimenty alebo sa o teba a o dieta starat a mozno takto najdes aj muza ktory mozno nebude tvoj vysnivany ale nebude debil 😉

zulumilo
17. júl 2019

@laurita285 je mi jasne, ze ked to s niekym nevyjde tak s nim nasilu neostanes. ale ta jej dcera to povedala s takou samozrejmostou, ze no a co, nic cudne v tom nevidela. preto by sa zasnubenie a manzelatvo nemalo uzatvarat a nasledne rozbijat z rozmaru, z nepohody, pri prvej nezhode ci hadke...je to zvazok a clovek ma v nom zodpovednost. a samozrejme,ze na prvom mieste je robit si radost tym, ze robim radost partnerovi. nebyt sebecky.

evkatom
17. júl 2019

Hm... rozmýšľam, čo sa asi stane, keby sa to dieťa, keď bude dospelé, rozhodne: "Nechcem túto mamu a hotovo." Budeš mať 70 rokov a naďalej hovoriť chcem dieťa a hotovo/chcem vnúča a hotovo? Chápem, že prežívaš stres z toho, že niečo premeškáš. No stres, strach nikdy neplodí slobodné rozhodnutie a má za následok veľa bolesti. Zatiaľ hypoteticky ju možno spôsobíš otcovi dieťaťa, možno dieťaťu samotnému a nakoniec sebe samej. Takéto rozhodnutia zvyčajne nekončia dobre. Čo sa stane, keď dieťa nebude spĺňať tvoje očakávania či už v detstve alebo v dospelosti? "Nechcem také dieťa a hotovo" nájdeme na MK o pár rokov? "Dala som mu všetko, starala sa oň sama a on/ona sa mi odvďačil/a tým, že sa na mňa vykašľal/a." Môže sa to stať, samozrejme, komukoľvek. Poukazujem na tvoju veľmi nesprávnu pohnútku...

zabka000
18. júl 2019

@misinka26 nepoznám ťa, ale opäť sa mi potvrdzuje tá tvoja egoistická zatrpknutosť: a dá sa to aj potvrdiť - napísala si to čierne na bielom, všetci si to môžu prečítať - citujem ťa: "normálne je všetko, čo robí človeka šťastným..." To ako vážne??????? Tak potom zbohom zdravý rozum... Keď budeš svojím konaním niekoho zraňovať, ale ty budeš pritom spokojná, to je normálne? Normálne zmýšľanie je a bolo vždy iba jedno: "Ako žiť, aby som svojich milovaných urobila šťastnými?" Veď predsa dieťa je dar a malo by byť milované!
No nič, strata času. Som smutná z tejto spoločnosti, aké hodnoty sa uprednostňujú a sebectvo je na prvom mieste. Pri tom tvojom šťastí prosím aspoň nezraňuj tých, ktorí si nemôžu vybrať, napr. to potencionálne nenarodené dieťatko. Mier.

misinka26
19. júl 2019

@zabka000 A ty si kto, že tu ideš moralizovať ... najskôr si uprac pred svojom prahom a potom sa staraj do životov iných ... opäť opakujem ži nechaj žiť ... nik nie je na tvoj názor zvedavý ...

vanilka3
19. júl 2019

@smutnaqueen Nerozumiem naco to komentuju zeny, ktore maju zjavne opacny nazor ako Vy a idu presviedcat a vykladat veci, nad ktorymi ste uz urcite premyslali. Kto cgce dat radu nech da a ostatne nech radsej nekomentuju.
A uplna drzost spytat sa, ze "no a cim si si teda presla?"
Nechapem, neskutocna drzost.
Drzim Vam palce, nech Vam to vyjde vsetkp dobre a ste spokojna.
Inak, rozumiem preco nemat chlapa, ale dieta ano, vysvetlovat snad netreba.

smutnaqueen
autor
28. júl 2019

@vanilka3 čo už no. ja som vďačná za každý pozitívny názor a radu ... Nad tými negatívnymi pokrutim hlavou zasmejem sa a idem ďalej ... Niekomu tam ten hore naložil do výstrihu, niekomu doprial rozum ... Všelijaký sme

bystrik1985
21. mar 2021

Ja už tiež chcem dieťa ale priateľka nie mám 35 a vidím ze už je hodina 12ta keďže chcem deťom len to naj a nechcem im po strednej povedať ze už nepomôžem vo všetkom lebo som dôchodca

aurorastone
21. mar 2021

@bystrik1985 nie je dôchodca ako dôchodca, môj svokor ma 80 a priateľa mal na 50tku (prvá, žena mu zomrela, priateľa mal s druhou, preto ten vek, to len na ujasnenie 😀) a ty máš 35 takže to je v pohode, aj v 40 je to v pohode, vlastne ako sa ty nastavíš psychicky a aj fyzicky... môj svokor zvládal všetko a doteraz dáva kolotoče a zrýchlenia a prekrucacky dole hlavou na ktoré sa ja nemôžem ani pozerať 😂... takze keď si povieš a nastavíš sa ze si v 50tke dôchodca na odpis tak to tak bude, ale ver, že pri deťoch omladnes a dokážeš kvôli nim vsetko... ja mam 32 a čakám prvé a teda ja sa stále cítim na 17 😂, pri chlapovi vek nehrá až takú rolu (čisto moj názor 😊) a peknú nedeľu 😊

dkethe
21. mar 2021

Ked pojdes s 'kamosom' raz si moze robit naroky. Ked pojdes s 'cudzim' nevies ake ma choroby v rodine, povahu, co ti zdedi dieta... A ani ci nema nejaku pohl. Chorobu.
Mam znamu co si takto priniesla do zivota dcerku. Ja neviem ci existuje na svete stastnejsia rodina nez tie dve ❤️ radsej dieta bez chlapa, nez si vplyvom biologickych tikajucich hodin a ruzovych okuliarov zavesit na krk chja a detom nanic otca 😏

bystrik1985
21. mar 2021

@dkethe tiež pravda ze radšej osamote ako s chujom ale zas ani ženy nie sú všetky naj kvôli jednej som nedopadol najlepšie ale už je to minulosť

mirco123
7. jún 2021

@smutnaqueen rád by som sa opýtal či sa ti podarilo tvoj problém už vyriešiť, prípadne ako? Ja mám podobný problém, ale presne z opačnej strany. Budem rád ak sa mi ozveš do správy a môžme sa podeliť o pocity a skúsenosti.

naneta258
5. okt 2024

@smutnaqueen autorka ako to dopadlo? 😀

miraccle
26. nov 2024

Ak je niekto v podobnej situacii,aj starsie dievcata/ženy, napiste mi spravu sukromne, rada poradim🙂

Strana
z6