Chcem dieťa. Už som bezmocná
ahojte, mám pododní problém ako vy dievčence. u mňa je problém ten, že jeden vaječník mám nefunkcní a pri laparoskopijí mi odstraňovali kopec zrastov. bola som už aj na inseminácií a nič no a na umelé bohužiaľ nemám financie. počula som, že to stojí dosť peňazí. 😕
podla zvolenych liekov, ale je aj lacnejsia verzia a tam je doplatok 300 Eur (ostatne vykony su volitelne a platba podla cennika zvoleneho centra)
Ja mam 1 vajecnik tiez nepriechodny. Otehotnela som prirodzene po 10 rokoch. Skus pozriet temu https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/da-sa-pri-nepriechodnom-vajcovode-otehotniet/
Kazdy tam uvadza ze mu to trvalo par rokov. Ja som bola na niekolkych IVF, ale neuspesne. Iba nas to stalo kvantum penazi ( v slovenskych korunach 6 ciferna suma).
Ahoj ja mam tiez jeden vajecnik nepriechodny a druhy spriechodneny za takych 20%A podarilo sa som v 9tyzdni ale az na druhy pokus.Poistovna mi schvaluje len zakroky teda 3pokusy umeleho oplodnenia a ostatne lieky si hradis sama.Ja som platila dalsich 1000eur a to este neviem kolko budem platitt este.Ale stoji to zato,pretoze ja som cakala 7rokov co sa nedarilo.Ak by sa nepodarilo teraz mam este 7 zmrazenych.Drzim ti palce,ak by si mala nejake otazky kludne sa pytaj,rada ti odpoviem.
Zienky, odporucam tento clanok: http://baby-web.topky.sk/Clanky/a226-Ked-imunit... - dost malo sa o tom u nas vie a niektore centra vyhlasuju, ze vysetrenie imunity robia. Moj imunolog mi ale povedal, ze sa to robi len a len v Cechach a tento clanok hovori to iste. Takze si myslim, ze CAR centra zavadzaju, aby neprisli o obchod. Zial☹ Mrknite sa na to. My sme v Prahe boli a dufame, ze tentoraz to uz po 5 neuspechoch vyjde.
(inak ja mam po mimomaternicovom tehotenstve len 1 vajickovod🙂)
Vsetkym vam drzim palce aby sa vam podarilo po com tuzite,po babatku....a aby ste neprestalu verit,u nas to bolo ze sme sa snazili a neslo to a tuzili sme dva roky....a ziadne diagnozy nic sa nepotvrdilo,bolo vsetko len zo stresu,manzel ma psychicky vycerpavajucu pracu a dolezitu funkciu hlavne to to sposobilo,tiez som bola nestastna a potom sme zacali riesit domcek a sli sme na dovolenku,vobec sme nato nemysleli,ze si teda budeme uzivat a prislo to teraz samo a necakane tak vam drzim palce moc nech sa vam zadari s akoukolvek diagnozou,vela robi hlavne stres
aaaaale babenky,hlavy hore,2-3-4 roky snaženia??!! my sme sa o to snažili 12 rokov ,pobehali sme všetko možné a aj nemožné ,od šamanov po doktorov a všetci hovorili to isté,že vraj u nás nie je žiadny zásadný problém mať dieťa prirodzenou cestou a až teraz po 5 ET nám konečne vyšlo pozit hcg-po 12 rokoch!!!ale aj sa veľmi nevytešujem,lebo tomu akosi nemôžem stále uveriť.

@lubinka13 S prispevkom poistovne okolo 1000 Eur.