Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?
... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?
@mataharyy A ako staré máš deti? Kedy k nim plánuješ prírastok? 🙂
@tynamartina Mladší bude mít teď rok, starší čtrnáct dní po něm tři a přírůstek, no já bych klidně i hned, dnes mám takovou toužebnou náladu 😀
@mataharyy Jojoj to máš ešte aké maličké. To si vychutnaj lebo to ak strašne letí.
baby tak aj mi uvažujeme o tretiom, decka maju teraz Ninka 6,5 a skoro Tomi 4 roky, len presne srdce strašne chce ale rozum s nim bojuje. Bojim sa ake to bude, nie finančne ale tak v 3 izb. byte tri deti a všetko okolo toho, neviem ešte ako sa rozhodnem ale tužba je velikaaaaaaaa
Kocky, ja som chcela tretie ked bude mat Michal 3 a bum....clovek mieni, Pan Boh meni.....ale tesim sa, lebo po tomto davam vypoved 😀 😀 😀
@tynamartina Užívám 😉
@katren Jééj gratulujem!
@katren Budeš to mať asi trošku perné, tri také malé detičky ale určite to stojí zato 🙂
@zuzkagu No my máme len 2 izbový a aj tak chceme tretie aj iný to tak majú a sú šťastný a dokonca deti viac spolu držia takže hor sa na to 😀
@tynamartina o dakujem za povzbudenie, ja už normalne v mysli zariadujem detsku, v lete sme deckam spravili z väčšej izby detsku a už teraz si predstavujem ako by som to tam spravila pre 3 detičky🙂)))
ale strašne ma to laka, teraz polovica kamošiek porodila babenka a druha polka kamošiek čaka babätka, tak som taka navnadena, aj muža to laka len sa boji ako zvladneme 3 deti ani nie finančne ale tak všeobecne 🙂) no dufam že mi rozumiete.
no uvidime
@digysa ani ja nepotrebujem pozehnanie okolia a ani to neoznamujem. ale napr. sa mi viac krat stalo ze chceli kupit od nas postielku, a ja som nechcela ze si jut este nechame pre dalsie. no mala si pocut tie komentare. proste boli pri takychto prilezitostiach a dost mi to vadi
@xlucia jednym uchom dnu...druhym von. 😉 Nikto nema pravo ti hovorit, kedy mas mat deti. Je to tvoj zivot, tvoje telo a tvoja rodina.
Ja som vzdy chcela 3 ale uz ich asi mat nebudem.....deti zacinaju byt uz samostatnejsie a ja zacinam byt uz prilis pohodlna....a taktiez ani jedni stari rodicia nie su poblizku, preto je to fyzicky a financne narocne pre nas. My sme stastni aj s dvomi. Ale ak by sa "posmyklo", tak to urcite predychame 😀
Babenky...pripajam sa ku debate.ja mam 39.staršia dcera 19 a mladšia 16 na a v juli čakame babetko.hovorila som si ...bože na stare kolena?ale strašne sa tešime a teraz si to materstvo vychutnam plnymi duškami.je ťažko povedať kedy je ten pravy čas na 3 babo. 😉
@bublinka1972 Vitaj medzi nami... a ak chceš, nakukni aj tuto: https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/najdu-sa-tu-snazilky-40-nicky/ v poslednej dobe sa aj pokročilým mamám po dlhom snažení narodili vytúžené detičky... tak len pre povzbudenie a výmenu skúseností. 😉
@xlucia Lucka, vidím, že stále riešiš svoju dilemu. Neboj sa a choď do toho! A z vlastných skúseností ti môžem len poradiť, radšej 3 deti po sebe a potom pracovať až do dôchodku ako snažiť sa zohnať prácu medzi materskými, čo sa nie vždy musí podariť - a potom máš o dosť horšiu štartovaciu pozíciu. 😒 Hlúpe komentáre si nevšímaj... ja som také počúvala tiež, a to sú sysle stále len 2, napríklad: Načo sú vám dve detské izby? Načo odkladáš detské veci? Kto to bude všetko živiť, si hádam nemyslíš, že chudák manžel? 😠 Treba sa nad to povzniesť, pokiaľ obaja rodičia chcete ešte tretie dieťatko, prípadne aj ďalšie, je to len a len vaša vec (aj zodpovednosť).
@digysa nam sa tak posmyklo 🙂 tiez uz som si zvykla na to, ze deti su konecne trochu samostatnejsie a zrazu som bola tehotna. no predychaval som, ale predychala a je to super, urcite jednoduchsie, ako ked mala dcera 2 a narodil sa syncek. Len keby ten nas benjaminek nebol cele noci a dni hore...
@syslica Ahoj, a ty kedy plánuješ to tretie(dievčatko) ?
Ja mám tiež 3 deti.Najstaršia bude mať za chvíľu 19 rokov.Stredná bude mať 16 rokov a syn mal teraz 11 rokov.
chcem sa pridať... mám tiež 3 deti, takmer 16r.slečnu, 10r. fešáka a pomaly 3r.maznáčika Tamarku 🙂
@tynamartina Keď mám lepší deň, tak tvrdím, že poctivo sumarizujem príspevky z témy "Chceme dievčatko" a keď mám zlý deň, tak pochybujem, že vôbec nejaké tretie dieťa bude ☹ . Ale v čase, keď hrozí strata zamestnania, obom rodičom (v podstate nás aj tak živí manžel), je trúfalé plánovať. Takže chodievam na koníka a držím palce všetkým snažilkám...
@syslica Jajááj, tie financie ☹ . To aj u nás to brzdí.Ale ja verím že tretie bude 😉 .
pripajam sa, mame 15rocneho syna, 12rocnu dceru a zajtra 2rocnu babulku a urcite odporucam 😉 , je to uzasne, tretie dieta si uzivame vsetci, cela nasa rodinka 😀

@tynamartina Ještě není co obdivovat, zatím mám dvě a někdy jich mám opravdu až dost 😀 Navíc vše záleží na momentálních situacích 😉 My jsme byli tři a to byl vždy pakt dva na jednoho... Tak proto bych raději čtyři 😀