Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?
... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?
@traktor jo, diky, hodila som kuk 😉 neskutocna zbierka kozmetiky 😀 😀 😀 😀 a prosim ta rozmerovo su tie izbicky ake velike??? my totiz domcek len planujeme si kreslit, tak nech viem ze kolko m2 pre ne mas ty a ze je to dostatocne... teda ak je 😉
@kaktusik007 chlapcenska izba ma 4,5 x 4, dievcenska ma4,5 x 5
@xlucia ja varim ,peciem... raz za cas urobim velke upratovanie, umyjem okna..pracka perie a deti maju rozdelene, kto vynesie smeti, utrie prach, poumyva dlazky, od mala sme si to tak zauzivali..uz aj matko pomaha 😀 ....deti chodia do jednej skoly, takze rano idu spolu, domov idu tiez spolu..vychadza to tak, ze len vo stvrtok chodi patko v skole na obed a potom ho dievcata beru s druziny..inak nie je v druzine, dievcatam to vychadza tak, ze maju rovnako vyucovanie ako patko...do skoly chodia do vedlajsej dediny...ja som cely den doma len s matkom, ten spava este 2 x za den, takze je to super..
@traktor tak to zavidim.... ale v dobrom 🙂 2x za den uz ten moj teda nespi, a to je podstatne mladsi 😉 a diky za rozmery 🙂
Vidím, že sme sa tu stretli maminy s rôznym počtom detí, v rôznom veku. My čakáme teraz tretie - plánované, rozdiel medzi deťmi je poriadny a mne- nám to nevadí a myslím, že ani tomu malému, navyše oproti mi býva sesternica, má ročné dieťa, tak budú kamoši, už plánujeme, že urobíme pieskovisko a tam sa budú spolu hrať... no, chceli sme sa trocha omladiť, aj keď mám trocha obavy, ako to zvládneme... a do práce? Podľa financií, najstarší ide asi od septembra na internát, tam odíde kopec peňazí, ale viete, čo? Každý deň sa obraciam na Boha a všetky svoje starosti zložím na Neho..
Ahojte, tak tot je tema presne pre mna 😀 Mam 2 chalanov, je medzi nimi presne na den rozdiel 15 mesiacov - jeden bude mat teraz v juni 5 a druhy v septembri 4. Ja by som este strasne chcela 1 dietatko - tak o rok, ale bohuzial manzel o tom neche ani pocut, takze mi ostavaju len oci pre plac... Jedine, ze by som vyhrala v sportke 😖 Takze je jasne, ze z toho nic nebude. Hlavne v poslednej dobe to prezivam dost zle, s nim sa o tom ani nebavim, lebo ma vzdy, aj ked nechtiac, odpise a ani si chudak neuvedomuje ako ma to boli...Na jednej strane chapem, ze sa na celu siatuaciu pozera triezvo a ked som teraz nastupila do prace, je prijem navyse viac ako citelny a ked by som sla opat na MD, boli by sme tam, kde predtym. Ale aspon ma tesi, ze ste vy ostatne stastne, ked mate 3 dietatko a podla mna je to super. Na mna tiez kazdy pozera ako na exota, ked poviem, ze by som chela este jedno....
@xlucia o to nemaj strach, do dôchodku budeš mať ešte celé desaťročia času, aby si sa nasýtila zamestnania.. ja som bola doteraz 8 a pol roka v práci a už mi to trocha liezlo na mozog.. najprv trojsmena, potom dvojsmena a nakoniec jednosmena.. nebolo zle, ale aj to ti časom polezie na nervy..
@teddynko dik za podporu, ale ja som to myslela tak, ze budem nezamestnatelny clovek. po tak dlhom case doma, pred tehu som mala malo praxe, vysoka skola mi je tusim tiez nanic, a smejem sa ale ani v tescu za pokladnu ma nezamestnaju lebo tam som zas prekvalifikovana. nooo takze asi pojdem vymetat smetiaky 😎
@jankafa ja som sla tiez v 25 na MD a budem mat 30 ked ju ukoncim, obdivujem tvoj entuziazmus, obavam sa ze ja tolko stastia mat nebudem. priebezne pozeram uz teraz, ale ked som pozeala profesiu, tak som tusim nesplnala poziadavky na nijaku poziciu okrem obchodneho cestujuceho,co robit nechcem. viem ze nejako bude, ale toto ma dost stresuje
ahojte,
aj ja som mamina dvoch chlapcov - 3, 6 ročných a teraz čakáme tretie dieťatko, a jasné že veríme že sa nám konečne podarila dcérka 😵
tretie dieťa sme chceli obaja s manželom, aj keď sme ho najprv plánovali až neskôr - po mojej 30., ale mám trošku zdravotné problémy, tak sme sa do toho obuli hneď a je to tu 🙂
len vás chcem všetky povzbudiť že všetko sa dá zvládnuť, ja som zamestnaná bola od 18. rokov, VŠ som si robila popri práci a MD a teraz mám 28 rokov ale pocit akokeby ma prešiel tank a táto MD je moja vysnívaná a som si prisahala že konečne zostanem doma 3 roky. 🙂
a inak tiež sa všetci v dedine na nás pozerajú ako na prízrak že čakáme 3., ale aspoň majú o čom hovoriť 😀
Kocky drzim palceky vsetkym co chcete tretie babo,je to najuzasnejsie co nas postretlo,dve teenegerky a mala babulka,uplne osviezenie zivota pre nas vsetkych ,velke segry ju zboznuju,ked bola mimi,vedeli sa o nu postarat,teraz je pravda ze nemaju radi ked sa im hrabe v izbe a pise im kade tade,no nedali by ju za nic na svete.Najstarsia je na internate ,vydavkou je dost,no nejak to zvladame,ja som sice mesiac nezamestnana,mame hypo na byt/ale sa tesim ze uz len 6 rokov/manzel sa musi obracat,ja mam taku pracicku na doma,tak nejak s Bozou pomocou vyjdeme a verim ze si robotu najdem 🙂
Chodte smelo do toho,ved ked sa dve deticky najedia naje sa aj tretie,ja by som pristala este jedno,no je to inak zariadene,co mi je velmi luto.
@domulienka mne sa narodil brat , ked som mala 13 rokov. Bolo tak uzasne a teraz nemam absolutny problem sa postarat o moje deticky 🙂 Takze davas prinos aj sebe a aj svojim starsim dcerkam 🙂) Drzim palceky
ahojte
mozem sa k vam pridat ?
@xlucia pozeram ze mame deticky v rovnakom veku 🙂
my sme mali tiez trosku dilemu ci teraz tretie alebo az o par rokov, trosku nam to "zjednodusila" kriza - kedze tak na 99 % ma nezoberu naspat do mojej povodnej prace, povedali sme si ze ci budem hladat novu robotu s 2 alebo 3 detmi, po 5 alebo 8 rokoch na RD, bude to asi jedno. A do roku 2015 hadam aj kriza skonci 🙂 No tak sme to teda nechali na prirodu - stanovili sme si interval od septembra 2011 (aby potom neboli problemy so skolkou) do decembra 2011 (aby som stihla "retazovu matersku" ) s tym, ze ak sa to nepodari, tak si pojdem hladat robotu a tretie bude mozno niekedy inokedy.... no, zadarilo sa. Ak vsetko dobre dopaden, tak bude tretie v oktobri 🙂
U nas to vedia zatial len svokrovci, tiez spekulovali ze ako to uzivime, ale to skor tak v dobrom. Moji rodicia mali vyhrady uz k druhemu dietatu, tak im som sa zatial nepochvalila.
Momentalne najvacsi problem je u nas to, ze ako narveme do auta 3 autosedacky.
ahojte, všetky maminky ktoré chcú/majú tretie dieťatko 😵
my sme tretie bábo plánovali pred dvoma rokmi, ale prišli sme oň 😔 ...ten smútok bol neprekonateľný, a aj keď nám lekár povedal, že už asi nie, tak sa nám neplánovane zadarilo 🙂
je pravda, že naše decká majú jednu izbu a malinká je zatiaľ s nami v spálni, ale už teraz riešime väčšie bývanie, lebo je fakt, že pučíme vo švoch a keď je v malom priestore veľa ľudí a vecí, je v domácnosti non stop neporiadok, výhoda je ale dom, pretože decká, teda aspoň naše sú od jari do jesene stále vonku, ešte aj v lete vyjednávajú, že budú spať v stane alebo v karavane
ja som sa pracovne realizovala pri každom dieťati, aj keď je pravda, že to bolo dosť neštandardné, ale ja som mala deti preto, lebo som ich chcela, a tak som ich nikdy nikomu nestrkala, ale som ich brala so sebou aj do práce, aj ku klientom (keď už boli väčšie a vedeli sa prehrať)
aj my sme v lete vymenili auto, mali sme krásne nové trojdverové, ale vymenili sme ho za staršie päťdverové s veľkým kufrom a s troma riadnymi sedadlami vzadu práve pre to, že syn a malinká potrebujú ešte veľa miesta pre autosedačku
keď som čakala miušku, tiež som si pripadala ako "socka" niektoré komentáre ľudí ma doslova šokovali, aj v rodine to nebolo bohviečo, ale v pôrodnici sa nás zišlo 5 treťorodičiek po 35-ke, tak som si pripadala zrazu úplne normálna
každý vekový rozdiel má niečo do seba a ja by som nič nemenila
jediné, čo ale viem, keďže už ďalšie dieťa asi mať nebudeme je, že si teraz všetko moc užívam a uvedomujem si také prkotiny, že teraz je to posledný raz, tak to tak nejak intenzívnejšie vnímam a ďakujem bohu za to, že si to všetko môžem ešte raz užiť, takže ak to tak cítite, že to tretie dieťa chcete, tak do toho choďte (tretie dieťa už totiž nie je o peniazoch, všetkého máme kopec a len chodíme na povalu a znášame a vymieňame) 😉
My sme sa pokúšali o druhé dietatko ked mal syn tri roky, o pol roka sa podarilo a reakcia mojich rodičov bola hrozná, že či zasa tehotná a takto skoro a nech si to dám zobrat, dve nezvládneme.....my sme s mm skoro odpadli, bol to šok pre nás. A vždy sme chceli tri, tak reakciu ak sa nám tretie babatko podarí o rok - dva plánujeme, som zvedavá. Ale my sa takmer denne o tom bavíme a tešíme sa aj s detmi, vymýšlame mená , plánujeme vačšie auto za ten čas, lebo chodíme campovat k moru tak aby sme sa moc netlačili 🙂 Ked to niekedy spomeniem niekde že by sme ešte chceli, tiež sú reakcie typu... čože, to vážne, ešte tretie, to načo ti bude, to chceš len rodit ..a podobne. Musíme to len prehltnút, nič sa nedá robit, čo človek, to názor.
Prepáčte dievčence, že som sem nakukla, ale ja mám deťurence 4 a v živote by som ich za nič na svete nevymenila...
@miamia3 neboj, kludne maj detí kolko uznáš za vhodné , ved rodičia ani svokrovci sa o teba nebudú na staré kolená starať, čím buedš mať viac detí, tým vám bude veselšie, nie je to len o starostiach...
@tomika no utvrdila som sa v tom ze tretie ano, ale chcem pockat ako sa to vyvrbi so synovou skolkou, a podla toho ci ho prijmu alebo nie sa zariadim. a inak neviem preco, ale starsi syn sa zacal dozadovat sestricky... hadam zvladnem aj tretie tehu a treti cisarak. viem ze podporu budem mat v muzovi, ak by sa zadarilo, inak bude asi odsudzovanie,no ale to uz bolo aj pri druhom... takze nech si kazdy trhne nohou, komu sa to nepaci

@kaktusik007 nemam co tajit 😀 😉 , mam to aj v albume...chlapci maju svoju izbu, dievcata svoju 🙂 , byvame v dome...