icon

Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?

xlucia
9. feb 2011

... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?

xlucia
autor
2. mar 2011

@ivet78 plne suhlasim, ja som povodne chcela deti 4, ale prvych dvoch mam cisarskym a gynekolok je uz proti tretiemu tehu, ze ak vobec tak o desat rokov, co je pre mna neprijatelne, tak uvidime ako sa to utrasie

nika30
2. mar 2011

@masinka dá sa to ja mám dva pod sedáky a vajce je to na tesno ale šlo to a záleží aké auto máte
🙂

dadak
9. mar 2011

No, ahojte baby...tak sa ku vam pridavam...Mam 2 krasnych chlapcekov a velmi tuzim po tretom..po precitani vasich nazorov mi fakt odlahlo a este viac som sa utvrdila v tom, ze deti nie su len o tom, ze to bude financne narocnejsie ale aj o tom, ze bude viac zabavy...
Takze sa pustame do prace...hihi...Velmi by som chcela dievcatko..ale aj keby to mal byt chlapec, budem ho lubit ako tych mojich prvych dvoch...tolko lasky co mi daju oni, to mi asi neda uz nikto...
takze tesim sa na diskusiu s vami a na nase prve pokusy...

jankafa
9. mar 2011

kedze som nevyhrala v nedelu v sportke, takze ostavame nadalej pri 2 detoch 🙄

dadak
9. mar 2011

@jankafa este to nezahadzuj za hlavu...vsak ideme na tretie dievcatko..to bude nasa vyhra...lepsia jak prasule...hehe

jankafa
10. mar 2011

@dadak To by bola, ale ani chlapcovi by som sa nebranila. Starsima teraz kiahne, mladsi mal pred 2 tyzdnami, tak si teraz uzijem vela radosti s nimi doma. Uz som aj zabudla ako t bolo, ked sme si doma bacovali. teraz rychlo do skolky, do roboty, z roboty, chvilu sa pohrat, navarit a akosi neostava cas pozastavit sa nad takymi malickostami ako kedysi...

dadak
10. mar 2011

@jankafa ved prave...ja mozno preto chcem ist spat na matersku...aby som si tych mojich chalanov uzila a mala viac casu na nich...Tvoji maju kiahne? trosku ti zavidim...moji este nemali...a pritom aj bozkali dievcata, co kiahne mali..hihi...a nic...lepsie je ked si to clovek odkruti kym su male...nie?
Ja uz len cakam na manzelika, ze sa pustime na tretie...

dadak
10. mar 2011

@xlucia a ty Lucka, co? pustas sa s nami na tretie? Tiez ti to je jedno co? ci chcela by si v kutiku duse trosku viac dievcatko...ja viem..hlavne nech je zdrave....

jankafa
10. mar 2011

@dadak Veru jiahne.. Luki ich mal, Tominko nic ked konecne po 2 tyzdnoch isli do skolky, tak to hned chytil a zas mozu byt 2 tyzdne doma...

sisinka76
10. mar 2011

jeeeeej, planovacky ahojte 😉 my sme povodne tiez chceli 3 deti, ale v poslednej dobe akosi od toho upustam, nakolko nemam fyzickej a hlavne psychickej energie pri tych mojich zbojnikoch 😀 ale verim, ze sa to zlepsi a kebyze sa zadari tretie, tak budem rada a ak naaaaahodou ze aj dievca, tak by som bola mega happy. drzim palce, nech to snazilkam vyjde 😉

ellit
10. mar 2011

ahojte maminky snivalky, ale uz aj snazilky. My tiez tuzime po troch detickach a aj tak trosku tajne tuzime po dievcatku 🙂) Pre maminku 🙂 Ale zacneme sa snazit az tak v lete, lebo drobcekovia su este maly, teda hlavne Samko 🙂 Tak ja verim, ze s pribudajucimi tyzdnami, tas tu mamiciek cakateliek tretieho babatka len pribudne a mamicky uz troch deticiek napisu svoje skusenosti 🙂

syslica
10. mar 2011

Ahojte, aj ja sa pridávam - momentálne v kategórii Snívalky a adept na prispievanie aj do tejto témy: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/chceme-dievcatko/ 🙂
U nás sa rodinná rada zhodla, že tretí pokus o syslinku bude, ale nie hneď, lebo si z finančných aj rôznych iných dôvodov netrúfam potiahnuť 3 matersko-rodičovské dovolenky za sebou. Možno o rok-dva. Ale pevne verím, že nám to raz vyjde a takisto držím palce všetkým snažilkám!

lienka116
12. mar 2011

Ahojte maminky, pridám sa k Vám 🙂 My otázku mať či nemať tretie bábo riešime s manželom momentálne. Bývanie máme zabezpečené (ešte nás čaká prerábka bytu teraz v máji), čo je ale zachvíľku, takže to je v pohode. Chceli by sme obaja tretie bábo, na tom sme sa zhodli. Samozrejme reakcie od okolia typu - však máte párik, načo? Ešte Vám nestačilo? a pod. neriešime. Je to naša voľba. Dokonca to máme už aj "naplánované". Mňa čaká nástup o rok po šiestich rokoch do práce, nakoľko som išla z materskej do materskej. Chcela by som aspoň 2 roky odrobiť (aj aby sme posplácali pôžičky a pod.) a potom si to chcem, ak to vyjde, v čo veľmi dúfam - ešte raz vychutnať 🙂 🙂 Držím Vám všetkým palce, ktoré ste sa rozhodli pre ďalšie bábo a smelo do toho 🙂 🙂 🙂

syslica
12. mar 2011

@lienka116 Vitaj - my to máme podobne, tiež by som sa dostala rada do nejakého "normálneho" nemamičkovského kolektívu po taaakej dlhej dovolenke a tiež by som rada zarobila nejaké tie peniažky, takže ja to vidím tiež asi o tie 2 roky 🙂 Akurát ty máš oproti mne výhodu veku 😒 . Možno mne už príroda naše plány zatrhne ☹ .

jankafa
12. mar 2011

Ja som nastupila do prace po 4,5 roku a stale sa tesim do prace, je to pre mna super zmena a o financnom poskoceni rozpoctu ani nehovorim 🤐 Takze tiez to skor ako o 2 roky nevidim, ale predpokladam, ze muz sa nenecha ukecat.

tomika
Autor odpoveď zmazal
xlucia
autor
14. mar 2011

@dadak ahoj. zatial nepustam, uvidim ci mi mladsieho vezmu do skolky , co bude s pracou a podobne. ked teraz ibu obaja na bicykloch a ja sprintujem za nimi, no neivem si to predstavit pri tehu nevolnostiach s bruchom pred sebou, takze urcite este pockame. a mimo toho ja urcite nechcem jarne dieta, neviem potom co by som urobila so skolkou, to by drobca vzali az nasledujuci september, no to si neviem predstavit.

syslica
14. mar 2011

@xlucia @dadak @ellit
Milé mamy, chcete si prečítať vtip? Tak z môjho nedávneho rozhovoru so syslíkmi vyplynulo, že ten starší by chcel sestričku, ten mladší samozrejme tiež jednu čisto pre seba - takže sa máme čo činiť 🙂 Reálne by bolo myslím len 2 x sestrička = dvojičky, lenže takú situáciu si u nás ozaj neviem predstaviť 😀 .

dadak
14. mar 2011

@syslica hehe...to zvladnete...ale povedz im, ze bez zaruky vratenia spat...😀...ha, sa tesim, ako budeme tehulkovat spolu vsetky...

ellit
14. mar 2011

@dadak no vy budete tehulkovat a ja sa k vam potom pridam 🙂)) juuuuuuuuuuuuj moc sa tesim na to 🙂

syslica
14. mar 2011

@ellit Dada a ty budete tehuľkovať a ja si počkám ako dadine a januzzine výpočty dopadnú 😀 😀 a potom sa pridám! 😝 a čo sa týka tej záruky vrátenia späť sysľom sa občas vyhrážame, že ich vrátime do Tesca, odkiaľ sme si ich doniesli (potom sa na tom všetci smejeme, pretože oni samozrejme vedia, ako to s bábätkami v skutočnosti je).

xlucia
autor
15. mar 2011

@syslica ty si fakt neuveritelna zena. mam pocit ze vsetko zvladas lahko s prehladom a s usmevom. a srsi z teba taky pokoj a celkova spokojnost. ako to robis? ja pocitujem v poslednej dobe taku nejaku vnutornu nervozitu, z toho ako bude... s pracou, s detmi a pod.

syslica
15. mar 2011

@xlucia Pocit klame 😉 , to ja sa len tak maskujem... s úsmevom a nadhľadom ide všetko lepšie, ale i mňa (dosť často) prepadajú chmúrne myšlienky a depresie, tak to chodí, nie sú všetky dni len ružové. Myslím, že my dve máme toho veľmi veľa spoločného - napríklad veľmi aktívne deti, túžbu po ďalšom... návrat do práce... ešte by sa aj čosi naviac našlo, nie?

jankafa
17. mar 2011

Prinutila som muza, aby sme s vazne porozpravali o 3 dietati - trvalo to asi 5 minut, po tom co mi vysvetlil, ze 3 dieta ohrozi moznosti tych 2, ktore uz mame, ako vystudovatr vysku a podobne, co som zmietla zo stola, ze to co je uz z ablbost, ved studuju deti z fakt chudobnych pomerov a zvladaju to, tak mi povedal, ze on sa prsychicky na 3 dieta neciti a koniec debaty. A to som len chcela, aby sme sa dohodli, že sa tak z a2 roky prehodnoti nasa situacia a rozhodneme sa, ci ano, alebo nie. Takže tymto moja nadej definitivne zhala a citm sa hrozne...

xlucia
autor
17. mar 2011

@syslica dobre si to napisala, raz sme hore raz dole. ale inak ako vies ze mam velmi aktivne deti 😅 ? inak s tebou by som sa rada tusim stretla aj osobne, myslim ze by sme mali vela spolocnych tem. skoda ze byvas tak daleko

@jankafa zatial to nechaj tak, o dva roky sa porozpravate zas, vela sa zatial toho udeje, mozno zmeni nazor. myslim ze viem ako sa citis, my tretie mat nemozeme, aj ked strasneee chcem, podla mna by sme to neutiahli.
a tiez podla mna jaby som to nezvladla. uz na tychto dvoch duracelkov som sama, potom by som bola sama na troch. vobec ma to netesi. mysim ze ked uz nastupim do roboty, na matersku uz viac nepojdem. je mi z toho smutno
a inak kolko mas rokov?

jankafa
18. mar 2011

@xlucia Rozhodla som sa, ze to zatial nebudem riesit a cas ukaze... Mam 29 - ine moje kamosky sa teraz ledva dopracovali k prvemu, vacsia cast este nama ziadne a ja tu uvazujem nad tretim 😀 Blazniva je toto doba

vandavanda
18. mar 2011

@jankafa - ahoj! casom uvidis a ako pises tvoje predpoklady su fajn. ja mam rovnako vela rokov, zatial mam 4 mesacnu dcerku. rada by som 3 deti ale uz mi to nejako matematicky nevychadza. manzel ma 36. kym by sme sa dopracovali k tretiemu, tak by mu na stuzkovu prisiel dedko :D a co je dalsi minus je praca - nejako si neviem predstavit vynechat ju na tak dlho - obzvlast uz v tomto veku. je to paradox - dnes materstvo odkladame ako sa len da a potom si uvedomime, ze nan akoby nezostalo dostatok casu..

evula34
18. mar 2011

Ahojte, všimla som si zaujímavú tému tak by som chcela pripieť, ja mám deti 3 s veľkým vekovým rozdielom, medzi prvými dvomi deťmi je 6 ročný vekový rozdiel, medzi druhým a tretím 7 rokov, no a medzi prvým a tretím 13 rokov. Má to svoje výhody aj nevýhody - výhody asi v tom, že staršie sú už samostatnejšie a pomôžu mi aj s malou, hlavne dcérka na ktorú sa môžem spoľahnúť, nevýhody asi v tom, že v budúcnosti si asi moc spolu neužijú a možno - neviem, nebudú mať k sebe tak blízko. Každý v podstate vyrastal ako jedináčik. Som rada, že mám 3 deti, lekár ma zarazil s otázkou keď som ostala 3.krát tehotná či uvažujem o potrate, že 3 deti to je dosť. Bola som šokovaná ale dnes je to bežné že ženy s 3 a viac deťmi pripadajú okoliu "čudné". Ja vôbec nikoho neodcudzujem keď má viac detí, keď sa ľudia na to cítia a dokážu to všetko zvládnuť, tak prečo nie. Myslím, že 3 deti pre mňa je tak akurát. A čo sa týka práce - zistila som, že keď mi skončí 3. materská tak budem 10 rokov v kuse doma - s výnimkou asi 2 rokov čo som medzitým pracovala, toto mi prekáža, to je pravda, pretože mám VŚ, ktorú som si robila popri synovi keď sa narodil a vlastne som to zatiaľ moc nevyužila. A nie som ten typ, čo by chcel celý život sedieť doma

shira_
18. mar 2011

ach ved ja mám o chvílu 34, manžel 35, sme spolu 5 rokov lenže sa nedarilo, chceli sme detičky od začiatku. teraz máme naše prvé zlatíčko a chceme ešte dalšie dve detičky do 40 stihnúť... čo by chodil na stužkovú dedko... dnes je plno plno párov, ktoré majú deti neskôr. moja sestra mala prvé v 38 a druhé v 40. moja mama má 63 a stále je kočka, nehanbila by som sa na stužkovej za ňu. moju sesternicu s bratrancom vychovala starká, nikoho iného nemali, teraz oslávila 80 a absolvovala s nimi všetko 😀 😀 vek nie je prekážkou vo výchove detí, mnohé páry majú zas odrastené deti, skoro dospelé, potom im je smutno a dajú sa na dalšie bábatko... s prácou je to také všelijaké, viem o tom svoje, keby som si pripúšťala, že ísť na materskú je pre mňa úplne nevyhovujúce, nešla by som nikdy 😒 všetko čas ukáže, na čo sa človek cíti, či zatúži po bábatku alebo sa bude tešiť z pokoja, že sa konečne vyspí a má čas aj na svoje záujmy...

syslica
18. mar 2011

@vandavanda Žienky, na deti nie je nikdy neskoro - samozrejme nemám na mysli extrémy ako 60-ročná prvorodička z Indie 🙂 Tu na MK je super téma Snažilky 40-ničky, kde mamy svoj vek vôbec neriešia a skvelé je, že občas nakuknú aj ex-snažilky sa pochváliť svojimi detičkami... ja som partnera na celý zvyšok života a založenie rodiny našla až pomerne neskoro, v deň mojich 31. sa mi narodil prvý syslík, v 34. druhý, syslíky majú podľa najnovšej požiadavky ešte v pláne každý jednu sestričku 😀, manžel našťastie tvrdí, že sysľov nikdy nie je dosť 😀 😀, akurát maminka sa po dlllhej dovolenke chcela vrátiť do práce, lebo sa jej už fakt ten mozog scvrkáva....lenže niet kam, pretože pre súkromnú firmu je ako matka dvoch detí už neperspektívna 😒 . Takže sa musím po čomsi poobzerať, prípadne vyskúšať na vlastnú päsť, pretože peniažky momentálne nutne potrebujeme - čo odsúva snaženie o pár rôčkov... a čo bude potom? Ktovie, nie som veštica, ani za roh nevidím....