Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?
... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?
@dermakova ...no, tak to budem dufať 🙂 ....však ved uvidíme...dnes už možno pojde Tomáško von, tak sa veľmi teším 😀 ....
@adrika3544
😀 😀 😀
ahoj dievčatá pridávamsa kvám, sice moje deti majú len 2a pol roka ale velmi by som chcela tretie 🙂 sice po rozumovej stránke neviem či to aj zrealizujeme lebo o dva roky chceme hypoteku na kupu bytu, bývame stále u svokry. a ktomu 1000 eu na IVF, prirodzene neviem otehotnieť ☹ , tak závidím mamičkám keď ich vydím s bruškom 😅 , a ešte ktomu moja švagrinka teraz čaká tretie a má už 38r
@andika10 Ahoj a vitaj! Veď ty si ešte mladé žieňa, zvládla si vychovať dvojičky, tak prečo ešte nie ďalšie? Mono dieťa po dvojičkách, to je úplný "oddych" 🙂 Akurát by som počkala, kým trošku povyrastú a vy si vyriešite vlastné bývanie. Budeš pokojnejšia, dvojičky si súrodenca užijú viac aj pomôžu. A švagrinku pozdravuj, že držíme palce, možno aj mne sa raz zadarí tak ako jej 😉 .
@syslica to určite par rokov počkáme keby som aj chcela, keď mali naše dvojičky rok tak som podarovala našho mrazáčika, eštre gynekolog mi aj vravel, uvidíte, budete chcieť ďalšie 😉 , som sa mu vysmiala a došlo na jeho slová 🙂 snaď sa aj vám zadarí do tretice dievčatko 😉 . Sice aj mi sme 3 sestry 😀
@mizulienka
aj ja som lucia a pri vsetkych troch mam otras nevolnosti....ja to tretie uz cakam 🙂
@tomika ....ahoj, no možno predsa len poľaví...teraz je na týdnovke, tak potom ked príde sa pekne porozprávame a dufam, že čoskoro začneme pracovať 🙂 ...dojem lieky, počkam na poslednú mrchu a budem sa tešiť....kamarátke sa včera narodil syn Tomáško, takže ma to draplo ešte viac...nemôžem sa dočkať, lebo ho uvidím až v piatok ☹
Ahojte dievčence, ja túžim po treťom dieťatku, hoci moje slečny sú už jedna dospelá a druhá skoro dospelá.Môj manžel detičky nemá, bral si nás tri, a aj on by bol strašne šťastný.Snažíme sa už 5 rokov, vlani som otehotnela,ale som aj o dieťatko v 6t prišla a odvtedy sa nám nedarí.Ja som sa dala vyšetriť, hormonálny profil, všetky potrebné vyš.som vporiadku a môj manžel tiež, ale stále sa nevzdávame. 🙂 🙂 😀
@adrika3544 ahojky 🙂, pripajam sa k tejto zaujimavej teme lebo cakame teiž tretie babatko, i ked sme vymenili otecka 🙂, s tym povodnym by určite žiadne tretie nebolo a teraz sa všetci strašne tešíme na "naše" kedže sme ten typ rodiny, že moje, tvoje, naše, vaše 🙂))) takže dokopy nás je už celkom dosť. Ale mne to vobec neprekáža, skôr naopak.
ale chcela som povedať, že ja mám práve detičky už trochu odrastene, dcerka ma 6 a syn bude mať čoskoro 10 a toho uz veľmi naše spoločne aktivity neberú, preto som mala pocit, že keď mi títo dvaja odrastú budem doma stale sama ako to vidím u kamarátok..(( A hlavne pri takom babatku človek zasa o niečo omladne...čo je veľmi pozitívne 🙂).
@lienka116 z vlastnej skúsenosti môžem takýto postup len odporučiť 😉 , ja som po materskej pracovala 3 roky, mala som doknca šťastie na skvelú prácu, ktorá ma aj bavila, aj bola zaujímavo finančne ohodnotená a to sa dnes len tak nevidí, i keď pri mojich dvoch deťoch to bolo aj náročné, ale všetko sme zvládali...takže som zmenila aj prostredie a mala som pocit že som aj k niečomu dobrá ako len okolo detí skákať. A kedže sme s priateľom plánovali ešte bábo tak sme si povedali, že aj vzhľadom k veku by bol vhodný čas tak sme sa na to vrhli 😀 ak sa to dá tak povedať lebo hned na druhy pokus som otehotnela a bolo vymalované 🙂 🙂 A celé tehotenstvo prežívam uplne inak ako tie dve predchádzajúce, oveľa viac si to vychutnávam a užívam a veľmi sa tešíme spolu s deťmi (tie sa už nevedia dočkať ) na náš prírastok..veď už to máme za pár 🙂 , Tak držím palce 😉
ahojte zenicky , tak ja o nase babenko prisla, ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ min. tyzden som zacla mat take mierne spinenie, doktorka mi predpisala duphaston a kludovy rezim, no po troch dnoch to neprestavalo praveze sa to rozbehlo zacla som riadne krvacat, a zacla som mat hrozne bolesti v podbrusku, ked som volala doktorke hned ma poslala do nemocnice , ale vraj aby som sa nestresovla, ze to moze byt krvacanie v tom obdobi men. vraj je to normalne, skoncila som v nemocnici ale ked mi robili sono tak uz tam nic nebolo takze som nase babo neudrzala bolo mi strasne uz sme sa zacli s muzom tesit a teraz toto, v nemocnici mi to vysvetlili asi tak ze bude problem pre mna otehotniet lebo mame s muzom rozdielne protilatky ci hr faktor neviem presny nazov a moje telo v podstate aj ked sa podari uhniezdit v maternici vajicko tak moje telo proti nemu zacni bojovat a tak to bolo aj teraz, ja tomu moc nechapem pretoze chalanom sme mali obidvoch neplanovane ani som nevedela ako sa mi podarilo otehotniet , teda viem ako ale niako som to neplanovala neriesila a taketo veci som ani neriesila a chlapci maju obidvaja krvnu skupinu po muzovi , po obidvoch porodoch mi pichali tu inekciu prave preto , ze mame s muzom rozdielne rh faktory ale nikto mi nepovedal ze budem mat problem zase otehotniet .... no snad sa nam to podari , doktorka mi odporucila teraz aspon trojmesacnu pauzu od snazenia .... tak uvidime raz sa nam to snad podari
@denimi ....Ahoj, moje deti maju 7,5 roka a 5 rokov...mužík mi stale hovovrí, že je to skoro mať dalšie dieťa...alebo, že aj dve deti su dosť v dnešnej dobe 😒 ....pritom, ked sme sa brali sme si povedali, že budeme veľká šťastná rodina...no, ved uvidím...už je mierne nalomený...a lamem ho každý den 🙂 ...tebe gratulujem a prajem nech to šťastlivo donosíš a čoskoro sa možete tešiť s dalšieho batôžteka 🙂
@adrika3544 ahojky 🙂 , ďakujem..už to snad doválčime i keď ten záver je najťažší, dneska som skoro nespala 😒 . Budem držať palčeky, aby sa tatík nalomil uplne 😉 . a keď sa dokážete postarať o dve, to tretie sa už stratí 🙂 🙂. Veď je to super mať stále okolo seba niekoho, aspoň ja som taká, keď tie dve sú už odrastené hlavne ten starší a sú stále preč neviem čo by som si začala sama doma a oni sa na malého bratčeka sa tešia tak som happy... 🙂. Prajem ti nech to aj tebe výjde... 😉 a krásne sviatky...
@krprtka no to je fantázia 🙂 🙂 gratulujem k chlapčekovi, fakt ich budeme mať všetky tri rovnak stare hehe, len tak pre srandu kedy su narodene? moj Samko bude mať 10 v juni, Sarka mala 6 v oktobri 🙂 Super, že si detičky noveho surodenca oblubili, myslim, že u nás to bude rovnako, ale dievčatko už neplanujeme 🙂 🙂 🙂 . Tak si to krásne užívajte a nech ste hlavne zdraví.... 😉
@denimi ...no ahoj, tak čo už su drobci traja?....kedy sa ti narodil drobček...my sme zatiaľ neuspešní.... ☹ ....tato stale odoláva a moje deti už hadam aj dufajú, že nosím pod srdcom ich maleho surodenca... 😀 ...ale vysvetlila som im to, že sa musíme mať ešte radšej a až potom...a deti na to:tak sa viacej bozkávajte e bude to....držím ti palce...potom sa ozvi ako sa vám darí..
ahojte baby 😉 ja som sa nechala na tretie dieťa dosť dlho prehovárať od manžela a teraz si neviem predstaviť že by sme laurinku nemali i ked sme po dvoch babách chceli chalana, no čo už možno štvrté sa zadarí...
tak sa k vam pripajam do temy, ale ja uz s tym, ze to tretie je na ceste. 😉
minuly tyzden som nasla 2// a uz sa velmi tesime na nas treti prirastok. 🙂
A snad to predsa len bude to dievcatko. 😵
ahojte, aj ja sa pripajam. v stredu som nasla dve ciarky.
jo a tajne tiez dufam, ze by celkom dobre padlo aj dievcatko. Inak to uz bude tazka prevaha chlapov u nas doma 😀
Ahojte kocky, mozem sa pridat? Sice este nie som tehu a planujem najskor tak za 3 roky, ale zaujimalo by ma preco ste sa rozhodli pre 3 deticky? Ja si myslim, ze mat 3 deti je idealne, neviem preco.... 😀 😵
@iwanna
aj tebe gratulujem, tak snad to budu tie baby 😀
@tomika dakujem
@mywiel ja som mala vzdy predstavu o vacsej rodine, kam teda neratam ''iba'' 2deticky. No a potom sa nam dost dlho nedarilo a nakoniec z toho boli dvojicky. 😀
takze nam to uslo, ako by sme mali iba jedno.. 😉
tak sme sa zhodli s mm na dalsom mimisku. Tak verime, ze to dobre dopade a stale temu deti nechavame otvorenu. Vsak clovek nikdy nevie. 😎 😎
@mywiel ja som chcela mat povodne dve deticky, ale kedze su to obidvaja chlapcekovia, tak som myslela, ze by sme mohli este raz skusit dievcatko. A ked nebude, tak aspon bude velka sranda s chalanmi 😀
Inac otehotniet sa mi podarilo hned na prvy sup. Este sme ani neplanovali, len sme to spomenuli, ze by bolo fajn mat aj dievcatko 🙂