Chcem tretie dieťa. Kedy je ideálne ho mať?
... ale neviem sa rozhodnut ktora alternativa je lepsia
bud pokracovat v materskej teraz, alebo ist o rok do prace a mat tretie potom. v prve variante sa mi nepaci byt tak dlho doma, ale medzi detmi by bol maly vekovy rozdiel. mam pocit ze po takom case na materskej sa uz nikde nikdy nezamestnam ☹ .
v druhej variante sa mi nepacia vacsi vekovy rozdiel medzi detmi
ake mate vy skusenosti?
tiez sa mi nepacia reakcie okolia, ked zistia ze uvazujem este nad babetkom... ako keby to nebolo normalne alebo co.
ake mate skusenosti vy?
@deticky123...no nedaleko vas,presnejsie v Sali som bola pred 2 tyzdnami 😉
tak sa pridávam do klubu...dlho som si vravela chcela by som tetie bábo...a už ho mám.Ja som extrém, možno pre niekoho na zasmiatie, tak aby som Vás trocha potešila.mala som prvú dcéru, chceli sme po troch rokoch syna...a bol po šiestich...človek mieni,pánboh mení,čas utekal a deti rástli a maminke bolo ľúto, že to všetko tak letí, tak naplánovala tretie a keď sme to už po piatich rokoch vzdali, keď sa nedarilo...prišiel darček. Naša malá bosorenka. V novembri bude mať dva rôčky. Keď sa narodila...musela o mesiac skôr...dcéra mala stužkovú a syn13 rokov...milujú ju nadovšetko a o to viac ona ich. A keci tipu, že už sme si mali užívať a či sa pritrafilo a pod. už neriešim. Neskutočne si to užívame. Tak do toho...milujte a množte sa..a kašlite na reči
ahojte baby, tak sa pridavam do klubu.... cakam tretie babo....ja len dufam, ze to vsetko budem zvladat a budem rada, ak sa najde tiez niekto v podobnej situacii ako som ja...a ze si kus popiseme....
Ahojte, necitala som celu diskusiu, ale chcela by som sa k vam pridat, kedze nas tretorodeny uz bude za chvilocku tu. Bol neplanovany, aj ked sme si hovorili, ze 3 deticky by boli fajn, ale zacala som dost neskoro, dceru som mala v 31, syna, ked som mala 33 a uz som sa chystala od septembra do prace, kedze som ostala doma dlhsie kvoli synovej astme. No a clovek mieni...kedze gynekolog sa vyjadroval, ze dalsie dieta uz mat nebudem, tak sme sa nijako nechranili, manzel stale prec, nechcela som do seba zbytocne pchat nejake lieky. No bol to na zaciatku velky sok, kedze peniazkov navyse niet, skor hypoteka a dalsie splatky, ja uz som 6,5 roka doma a najmladia uz tiez n ie som, ale uz sa na nasho Teuska velmi tesime, aj ked teda uz teraz je to niekedy dost narocne, som zvedava, ake to bude, ked sa narodi a bude taky ako Sebik, ktory mi cele noci nespal a kvoi operacii sme od 4 mesiacov cvicili vojtovku. Ale snad to zvladneme, aj babatko, aj dcerkin nastup do skoly 🙂
@pitik ..to ako že aké reči,že najmladšia nie som??? Si taká mladá ako sa cítiš! A zo svojej skúsenosti viem, že tie dve drobčence ti nedajú čas zamýšlať sa nad vekom. Bude to super. Aj keď som si po druhom synovi myslela, že horšie dieťa už mať nemôžem...ha.Naša malá zbojníčka je toho dôkaz, že môžem. Ako sa hovorí, že nič dobré jej z očí nekuká. Potvora naša, krutá,neposlušná a samozrejme vie ako na tata a ten dcérku poslúcha naslovo...a potom vychovávaj. Ale ten čas tak strašne letí, že po dvoch deťoch viem, že už si musím užiť každý okamih a tak to aj beriem.Držím palce, nech všetko dobre dopadne 😉
@mamalienka dakujem 🙂 . no uz mam 37 a kedze som zacala rodit v 31, tak telo nemalo velmi cas na regeneraciu a uz citim unavu a vycerpanie, hovorim si, ze keby som mala tak o 10 rokov menje, mozno to zvladam lepsie. Ale zase je fakt, ze popri mojich rovesnickach, ktore maju uz takmer dospele a dospievajuce deti si vdaka nasim skolkarskym starostiam pripadam mlada 🙂 . A inak tiez mam takeho tusaka, ze mlady pan bude taky maly zbojnik 😉 .Sebik je sice narocny, ale taky maznos, aj ked jedos a vyzaduje si koepc pozornosti.
🙂 🙂 🙂 do 40ky este stihneme dietatko,velmi by som chcela take nahodne 😀 babenko cislo 4 😉
@deticky123 ako velke mas deticky? inak mame rovnako "starych" manzelov...mna este muz tiez stengruje na este jednu princeznu, ze vsak do 40tky by sme este mohli stihnut 😉 a dcera by tiez este prijala sestricku, nech je skore vyrovnane 🙂 len ja sa uz na to nejako necitim a hlavne financie nejako nepustia...
inak u nas bola dcera tiez rychlo, boli sme spolu 3 mesiace, potom na synovi sme trosku museli popracovat a teraz tento treti zase ani neviem, ako sa pritrafil 🙂
@pitik 🙂 moj syn ma 10r,dcera 5r, a dalsi syn 20 mes,,vsetky su planovane 😉 ,pritrafilo sa nam stvrte ,neplanovane,ale s obrovskou radostou,ze nebudeme musiet "vyrabat" dlhe mesiace ak by sme sa uz pre to rozhodli,no prisla som o babo v 10tt 😢 ,deti to nevedia,prekonala som to,ale blizi sa termin ked sa to malo narodit,bola by som teraz tiez v 37tt,joj uz by som sa chystala na porod...a nejako ma chyta zial,ale taky je zivot ☹ ,mam tolko deti okolo seba,u nas opatrujem deticky,mam momentalne 4 deti,a este 4 nahlasene,tak teraz sa plne venujem tomu,cas ukaze ci sa odhodlame zopakovat si to "pritrafenie" 😉 ja mam 36r,moj manzel ma 33,este stihame 🙂
@deticky123 neboj stihate, este sa pritrafi, ja mam teraz 37 🙂 drzim palceky: a obdivujem ta, ked mas popri svojich este energiu opatrovat dalsie deticky. aj ked pravdupovediac, aj ja nad tym rozmyslam, ked najmladsi trosku podrastie, kedze uz teraz som 6,5 roka doma a este s nimi chcem byt, no neviem, aku robotu by som si po takej dlhej pauze s š malymi detmi nasla a kedze mame dom, tak aj miesto by bolo. a opatrujes ich sama? ako to riesis, ked napriklad ochorie niektore tvoje dieta, alebo musite ist k lekarovi?
@pitik ja uz som doma 10rokov 🙂 keby boli deti chore,tak by isli k mojej mame,alebo by sa liecili na hornom poschodi kde maju izby,ale este sme take nemali,vacsinou stiham vsetko sama,ale pomaha mi aj mama,aj moj manzel,ktory ma v tom podporuje,aj obyvacku som obetovala 😀 ,lebo sme spravili 2 herne pre deti,kym som na MD tak mi to vyhovuje,ved deti sa zahraju,napapaju sa spolu,ani domov sa im nechce ist ked su u nas,aj moje deti ich lubia akoby boli nase 😅
@denimi .....ahoj, ako sa Vám darí...ešte stále deti obskakujú malý prírastoček, alebo ich to už prešlo 😉 ....nám prišla do toho manželova operácia, meniskus...len ešte nevieme presný termín...jeho kamarát nám odporučil ísť do Martina na operáciu....tak musím ešte počkať a potom pojdeme asi už konečne na to 😀 .budem ho stále otravovať, budem ho mať dlho doma a bude nevládny, tak to bude mať so mnou ťažké 🙂 ..už teraz sa teším ako malá a vyberám veci deckách, ktoré sú použiteľné.závidím ti....už sa tak veľmi teším, aj ked viem, že to môže byť len ťažšie a náročnejšie, ale veľmi chcem...potom budem konečne spokojná...aj sa mi rysovala robota, ale ešte som to odmietla....budem sa tešiť, ked mi napíšeš dalšie skusenosti pri tretiom prírastku...a ako prázdninujete?...ale počasie nám moc nepraje...tak sa drťte, pa.
@adrika3544 jeeej, ahojky 🙂 ja som tu tak dlho nebola ...fičim teraz na MMB hehe a objednavam v kuse nejake handry 🙂)).Máme sa fajn, malý je zlatý a detičky sa stále staraju k mojmu velkemu prekvapeniu 🙂 . A vy sa mate ako? No ked bude manzel nevladny tak by som to urcite vyuzila....hehe to by mohlo vyjst 😀 . Ja si to neskutocne uzivam, aj ked sme skoro stale sami. Inak z toho pocaska ma ide picnut uz, maly je strasny senzibil a ked je takto uprsane tak nevie spat, len mrnci a nevie co zo sebou, ani lezat, ani nosit nic..no dnes bol presne taky den..tak som natihala bundu s kapucou, plastenku na kocar a behala som s nim po vonku aby aspon chvilu spal 🙂, doma bordel ako po vybuchu, v kuchyni rozvarene ale co uz sa zastrelim? 😖 Potom som ho strcila jednej kocke od susedov co mi chodi kocikovat a isla som si porobit poriadky..Ale ked je pekne a nema problem s pocasim tak je uplny pokladik 🙂 Decká boli v tábore 10 dní, vo štvrtok sa vrátili tak sme si vegetili sami doma, to bola paradička 🙂)) Občas to aj bodne veru.. Ale stále moje nadšenie neopadlo.... 😉 . Som strasne stastna ze ho mame, je to take ine ako u prvych deti neviem ci to je vekom, ale asi ano, aj okolnostami urcite a hlavne, je tretí a to už clovek ma preskakane, vyskusane a vie co a ako a je to rozdiel ked som sa od prveho bala aj na WCko odist alebo do sprchy.. 😀 . Teraz som celkom vyrovnana a myslim ze vsetko stiham, dokonca kazdy druhy den piect mufiny, do ktorých sa moje decka zalubili 😀 😀. Som sa nejako rozpisala 🙂, tak sa maj krasne a ozvi sa co mate nove ...paaa
Ahojte, tak uz sme aj my piati. Theusko sa narodil trosku skor, 29.jula a vcera nas pustili. Zatial je to zlatucky pokladik, ktory len spinka a papa, ale to pripisujem aj zltacke, uvidime, co bude neskor. Starsi dvaja nas pockali, aby maleho videli aj nazivo, nielen cez sklo, Veronika je nadsena a pomaha, Sebik uz menej, nejako ho to moc neberie, pocitam, ze aj Veroniku to prejde, ked zisti, ze este dlho bude babo, s ktorym ona vela nepodnikne. Teraz odisli k svokrovcom prazdninovat, nech mozu aj von ist a ja nemusim riesit varenie a tak, no a ked sa trochu aklimatizujeme, zacne to naplno... 😉 .Momentalne riesim zdurene, zapalene, bolavea preplnene prsniky, nejako mi nic moc nezabera a doooost to boli...
@syslica dufam, lebo teda je to hrozne a to som myslela, ze co sa tyka dojcenia ma nic nemoze prekvapit. ale stale moze 🙂 . Theo aj papa dost, ale nalievaju sa stale ako besne uz od soboty vecera, teraz mam akurat kapustove listy na nich, ale nejako nic nezabera, uz som dnes konzulotvala aj s laktacnou poradkynou
@dadak 🙂 No tak na toto naozaj neviem, ako mám reagovať 😔 . Ja v skutočnosti nie som až taký pohoďák, ale myslím si, že Koník je o tom, aby sme si tu všetky navzájom radili a pomáhali... no a dodávali nádej. Navyše mi tu suplujete reálne priateľstvá, pretože môj spoločenský život je momentálne veľmi oklieštený... nuž, ďakujem za kompliment!
@syslica v podstate povedala to, co som si nastudovala aj na nete a nieco k tomu, ono ma to trosku aj ukludnilo, fakt som uz plakala od bolesti... vlastne nemam odsavat, ale co najdlhsie dojcit len z jedneho prsnika a druhy len jemne odstriekat, aby sa ako-tak ulavil, aj 12 hodin, potom prejst na druhy, on je tam vaj nejaky inhibitor plnosti a ten sa musi aktivovat a ked sa odstriekava, tak stale hlasi, ze treba doplnat 🙂 . no a kapustne leisty a studene obklady, kupila som si salviovy caj, ten znizuje tvrobu mliecka. este noc bola ubolena, ale mam pocit, ze sa to lepsi (klop-klop) a ze sa to uz tak nenaplna. uvidim vecer, snad uz sa to zlepsi. maly je uplny pokladik dobrucky, az sa mi nechce verit, ze take babatko je a stale cakam, kedy sa to zmeni. no a zaberak nas caka, ked pridu duracellky domov, to si teda neviem predstavit 😝
@pitik ako tak citam,jaaaj aj ja chcem aby ma znova boleli 😀 aj ja som si pri tretom myslela ze ma nic nemoze prekvapit,planovala som dlho kojit...ze az do skolky 😀 ,ale malinky bol od zltacky taky spavy,ze ani jest nechcel,troska papal a zase spal aj 4 hod,nedal sa mi zobudit,myslala som ze je vsetko ok(tak bolo aj pri druhom baby),ale moj drobec chudol a mne sa prestalo tvorit mliecko,pila som caje,vela tekutin,bola som v teplucku,jedla som ricinove homeopatikum a nic,aj v nemocke som s malinkym bola,tam ho nevedeli ani sestricky prebrat a on len hladoval,tak sme striedali nutrilon s materskym mlieckom,vlastne sme mu to nalievali do hrdielka,lebo on le spal a spal,takze namiesto 3 rokov kojenia zostali ledva 3 mesiace 😢 ale je zdravucky,to je hlavne a to spanie mu zostalo dodnes,ma 20 mesiacov a stale spinka 2X denne a vecer o 7mej uz ide spat a taha do 7mej 🙂 treba VYDRZAT,a prikladat ho tak casto ako sa da,casom sa to znormalizuje,davajte na seba pozor a malinkemu chutne mliecko 😉
@pitik ono sa to všetko ukľudní 😉 ja som prvé 2 mesiace odsávala, myslela som, že nevdržím dlho /ani by som nevydržla, lebo 4,5 hodiny denne som odsávala/, ale potom sa Anet rozhodla, že predsa to prso chytí a kojil a som ju 31 mesiacov 😉 ona chcela ešte stále mamičkine mliečko, ale v noci pýtala 5-8 razy, čo bolo dosť, tak som ju odstavila. bolo mi to ľúto, ale už to prebolelo 😉 no doteraz mi chodí hľadkať ciciky 😀 a skúša a hovorí, že chce cicik do pusy 😀 ale dobre vie, že už nedostane 😉
@deticky123 to ma mrzi s tym (ne)kojenim ☹ . Maly je tiez este spavy zo zltacky, pre mna az nezvyk, kedze mam starsich drobcov prec, tak az nemam co robit 😉 . ale zase na tie 2,5-3 hodinove intervaly sa budi sam, aj v noci a papa dobre, aj uz pribral. len si tak v duchu prajem, aby mu to spinkanie vydrzalo. Lebo jeho surodenci su uplni nespavci... Aspon v noci, nech cez den vladzem fungovat okolo vsetkych 😉
@denimi ....Ahoj mamina....som sa tu tiež dlhšie neukazala....človek niekedy rieši doma banality a potom je otravený, aby si sadol k netu....s mužom som sa už vyrozprávala...mali sme menšie nezhody... 😠 ...lebo urobil zase niečo, čo mi ukázalo, že si niekedy neuvedomuje, že často dáva prednosť ostatným predomnou... ☹ ...a tak....ešte stále nevie na kedy si da náplanovať tu operáciu....takže v tomto sme sa nijak neposunuli....ja hľadám robotu, ale stále tajne dufam, že čoskoro budem nosiť pod srdcom daľšieho človiečika... 😉 ...veľmi by som sa tešila....a teraz mám akurat menší problem, ktorý som predtým neregistrovala...hrozne ma bolí jazva po mojich deťoch...ale dosť....nemyslím, že to je zapalené...a čudujem sa lebo su už starší a bolelo to možno po pôrode....tak neviem...bože, my ženy...stale niečo máme...a tatika som sa pýtala, že či mi pojde ku "pôrodu"...a on že nie 😲...že sa toho bojí a bude čakať v čakárni...lebo by tam musel všetkých pobiť, keby videl ako sa trápim 😉....ja mám tiež teraz Bastiánka u svokry a zajtra poôjde aj staršia, tak sa budem pekelne nudiť...ešteže to nie je tak ďaleko...a za pár dní mi prídu...a daj aj nejaké fotky, rada by som videla tvoje trio....a aj ja som zaregistrovaná na MMB...pod tým istým nickom ako tu....tak aj tam sa môžno vyhľadáme...joj, držím ti palce, nech ťa tvoje dietky posluchajú a nech všetko zvládneš...ticho ti závidím...ale viem, že aj ja budem ešte mať....tak pekne vydržím...ozvi sa čo najskôr...a užívajte si leto...papa
@adrika3544 čauky 🙂 no vidím, že to máš tiež pestré hihi. S tými výmenami názorov to je normálne, to neobíde ani mna, tiež som musela tatíka trošku pritiahnut za.... 😎 aby sa spamatal a uvedomil si co doma má 😀 . Inak sa nestresuj, že nebudú doma deti, aspoň si trošku oddýchnes a budeš mať čas aj na seba tak to využi 🙂. Mne malý celé poobedie spinká, decka lietajú vonku a ja som bola ako mátoha tak som si aj schrupla dneska trochu a trochu čítala, všetko sa dá aj stromi deťmi zvladnuť, sú horšie dni, ale sú aj lepšie 😉 Strasne ti drzím palceky aby vám to už s tým bábatkom vyšlo, možno že ked sa až tak na to nesustrediš a nebudeš tlačit na pilu tak aj tato povolí 😵 . Možno o tom chvilu nerosprávaj, zameraj s ana nieco ine, co ti vyplní aspon trochu myslienky na bábo a uvidis ci sa zázrak nestane 🙂 Tak s amaj zatial krásne a tiež si uživajte prazdninky, papap
ahoj 🙂 Môj sen bol mať veľkú rodinu, ale kedže mám na krku 30-tku a druhé dieťatko na ceste, dosť sa obávam, že to tretie nestihneme :-/ ... Ale ideálne by bolo, aby tieto 2 boli staršie boli prinajmenšom aspoň v škôlke a potom snaženie do tretice .