Chceme dieťa, ale bojím sa
Dievčatá ci si myslíte o tomto... Obaja s priateľom chceme dieťa ale ja sa toho bojím... Ako mi dieťa veľkou hlavou prejde cez vagínu? Co keď mu náhodou zlomím nohu? Co keď ho budem kúpať a omylom ho utopim?Mali ste to!?
@gigie24 dakujem ❤️ no minule mi dal priateľov brat podrzat babo a vygrcalo sa na mna😆
@dskjhfdlkdjhl 33
@petronellla87 tak to je smutne, ze v takom veku mas take detske uvazovanie, co uz.
@dskjhfdlkdjhl prečo smutné?
@petronellla87 tvoj strach je prirodzeny,ale neboj,všetko zvládneš, všetko sa naučíš. 🙂 Držím palce!
No ak uz mate svoj vek, tak tymto otázkam nerozumiem tvojim. Vôbec. K manipukacii s bábätkom : aj ja som sa bála a vies co? Zvládli to miliardy žien, zvladnes to aj ty. A v klude aj sama, ten instinkt sa asi prebudi v žene keď ostane s dieťaťom doma sama 😂 proste iný človek nie je, musis to zvládnuť 😁 budes mat superhrdinské pocity 😁Omylom si dieťa neutopis ani mu nic nezlomis 😁
Insj mna ked pustali z pôrodnice, kde mi sestricky malu aj obliekli, tak som si aj poplakala v aute, ze co s nou budem robiť 😁
Pozri, keby sme ako matky (teraz v ľudskej či zvieracej ríši) neschopné porodiť tak, ako sa rodí a bežnou manipuláciou zabiť dieťa, tak asi to evolúcia zariadi inak.
@petronellla87 vagina sa natiahne hlavička sa trochu sploští. Nožičky sú ohybný kosti dieťatka sú mäkké natrénuje si to u kamarátky ktorá ma bábätko pomôž jej ho prebaliť. A utopiť sa bábätko len tak ľahko nedá. Ma už taký refelx. Budete ho kúpať vo vaničke a hlavičku mu podržíte jednou rukou nad hladinou sú aj také opierky pod hlavičku ešte moja mamka takú mala keď som sa narodil.
@simca06022011 ďakujem veľmi pekne.. Ja mam deti rada ale mam strach z bábätiek... Keby sa mi narodí take5 ročne tak je to v poho😆
@slovakboy ďakujem❤️ skúšala som prebaliť raz krstniatko veľmi to nevyslo😆 a toho kúpania sa bojím veľmi ale keď to takto píšete nevyzerá to až tak zlozito☺️
@nominativ ďakujem veľmi pekne za vás komentár... Toto si aj ja vravim❤️i keď stále mambambilion otázok... Ale niekedy je lepsie
@ankare ďakujem... Niektoré dievčatá ma tu hresia že som debil ale tak som rada ze niektoré chápete môj strach❤️
Vôbec to nemyslím zle, ale tak úprimne som sa zasmiala. Tým určite nezlahcujem tvoje obavy, naopak, chápem to, len mi prišlo veľmi vtipné, ako si to napísala☺️
Ver tomu, že príroda vie, vo robí a Hlavička dokáže prejsť cez posvu. Je to tak prispôsobené.
A prečo by si mala mu lámať nohu ci utopiť ho? Novorodenec je dosť pevný aj pružný, keď budeš primerane opatrne zaobchádzať, nijako mu neublížis. Materský inštinkt ti to nedovolí, nijaka normálne a psychicky zdravá inteligentná žena zo neurobí.
Vôbec sa nestresuj, všetko pôjde prirodzene
Podľa mna by si mala popracovať na povahe a tej úzkosti,naucit sa nemať prehnane obavy. Totižto keď to dieta už bude v tebe,vyliezt nejako musí a taktiež sa on musíš postarať🤷♀️Je to skoro u vsetkych zien automatické,ja som napríklad vždy vedela narabat s detmi od malinkata ale odkedy mam svoje tak viem narabat len s nimi 😃🤦♀️Chytit mladšie dieta mi je cudzie už a normálne “neprijemne” nakoľko mam v sebe tu starostlivost o “vek mojich deti”,neviem či chápete čo tým chcem povedať… ale ,keď už vylezie a teda sa on postarať,tak by bolo fajn aby sa tvoje strachy neprenášali na dieta a preto som napísala tie prvé vety🤷♀️Držím ti palce aby si so svojimi strachom bojovala a premohla ich a vychovala krásne odvážne dieta😉
@jaskolka som rada ze som Vás pobavila😆 ja viem ze sú to hlúpe starosti ale chcela som sa na to dakoho opýtať... Nie mojej mamy a sestry co by mi hneď povedali ze som truba
@inana11 vy ste úplne uzasna❤️ďakujem veľmi pekne...☺️Min. Týždeň som počúvala podcasť o pôrodoch a bola som zmatena😆
@petronellla87 môžeš mi prosím ťa vysvetliť ako sa dá omylom utopiť dieťa? 😳😅
Určite to všetci v zdraví prežijete, neboj 😄 U nás kúpal muž lebo tiež som mala zo začiatku stresy 💁🏻♀️
@kittykat22 Ta kniha je úžasná 👍🏼. Akurát ju čítam, dostala som ju od sestry. Čakám prvé a tiež som sa obávala a chcela som presne vedieť ako ho správne držať a na čo si treba dávať pozor zo psychomotorického vývoja.
@petronellla87 Ja mam syna, ale napr. cudzie dieta (babätko) na ruky nevezmem. Proste mam pocit, ze mi vypadne, ze mu ublizim. Ine dieta (bábätko) ako svoje som na rukach este nemala a desí ma, že by som ho mala.
Ako porodíš? Nuž.. keď sa bojíš prirodzene, ešte je tu sekcia. Postupom času sa všetko naučíš a budeš si viac veriť.
@petronellla87 určite áno.Strach tu bude stále s tým sa musíme bohužial naučiť žiť.Keď sa babätko narodí je to niečo neopísateľne čo budeš zažívať ale zavoreň sa oň budeš každý deň báť.
@petronellla87 😂😂😂 práve som si takmer oplula displej 😂 no ak máš takéto strachy zrejme máš na dieťa ešte kopec času.. 🙂
Žiadny strach, trošku rozmýšľaj a pozri si štatistiky na planéte Zem, aká je kde pôrodnosť, koľko detí sa denne narodí a koľko sa už narodilo, koľko sa narodí aj mimo nemocnice v chudobných krajinách, a vyrastú, a aj z našich osád, keď má trošku normálnejších rodičov, čo chcú pre dieťa lepši život, tak vyrastu normalni pracujuci ludia.
@petronellla87 sa radšej nerozmnožuj🤦🙈
@petronellla87 nuž, každá mame rôzne pochybnosti, ale všetko sa dá zvladnut👍... Netreba nad tým tak rozmýšľať.