icon

Chceme dieťa, ale máme obavy

silvia1507
10. jún 2013

Ahojte, už dlhšie tu čitam rozne témy, diskusie ako sa tešíte zo snažilkovania a podobne. Rozhodla som sa až dnes aj zaregistrovať. Rozmýšlame s mužom že sa začneme toto leto snažiť o babatko ale stale sme ako na hupacke. Raz chceme raz nie, resp. nie sme si istí. Nechcem tým povedať že nechceme dieťa len vždy nastanú pochybnosti či teraz, či mame dosť našetrené, či to zvladneme, či sme stihli všetko čo sme pred deťmi stihnúť chceli a pod. Neviem asi sú to bežné obavy a asi preto aj píšem. Zaujímalo by ma či ste tiež prechádzali týmito pocitmi. Lebo mne z nich už niekedy šibe jeden deň mam pocit že už včera bolo neskoro a na druhý deň sa objavia obavy. Pre upresnenie budem mať 29 rokov a muž 32, bývanie mame zabezpečené. Potrebujem asi počuť že je to normálne a že ste si tým prešli aj vy 🙂 a že ked otehotniem tak sa pochybnosti stratia 🙂

Strana
z2
bodka70
20. aug 2013

@andrae , veľmi ti to prajem, aj každej mame, ktorá túži po dieťatku. je mi jasné, že po 40 tke je to tak trochu lotéria. aj keď je žena relatívne zdravá, vek a s tým súvisiaca klesajúca plodnosť sa nedá zastaviť. Inak moja svokra porodila môjho muža presne na svoje 45.narodeniny, tak to asi majú v rodine, aspoň čo sa týka chlapov - životaschopné spermie do neskorého veku 😉.
a veku by som sa nebála, dôežitý je pri výchove hlavne ten mentálny vek a malé dieťa udržuje človeka v kondičke, mám odskúšané tento rok 😀 😀 😀 .
p.s. V Omiši sme boli tento rok 1x, hlavne kvôli starším dcérkam, tie veľmi túžili ísť k moru, stále sme to odkladali, najprv neboli peniaze, potom moje tehotenstvo... tak sme to riskli, malý je naozaj pohoďák, cestu v aute vydrží, mali sme odskúšané na cca 3 hodinovej ceste. išli sme v noci, Košice-Omiš sme zvládli aj s prestávkami za 11 hodín. 😉

aadulik2110
20. aug 2013

@silvia1507 myslím, že si si v závere pekne odpovedala a nič iné ti nenapíšem ako to, že je to normálne 🙂 bývanie máte vyriešené, vek je tiež fajn 🙂 My sme tiež chceli bábo.... najprv sme chceli postaviť domček a potom bábo, na preventívke mi doktor oznámil, že mám polyp na maternici, tak som sa podrobila zákroku a po 3 mesiacoch na kontrole mi povedal, aby sme čím skôr začali so snažením a môj argument - chceme dostavať domček - na to mi povedal, že nie vždy takto "nachystané" plány vyjdú. Tak sme poslúchli uja doktora a o mesiac už som aj bola tehu a tešíme sa z nášho pokladíku a neviem si bez neho predstaviť život.

monika2503
21. aug 2013

mam 24 rokov ,priatel ma 23,pracujeme v Irsku a stalo sa ze som otehotnela.....mala som tie obavy asi tyzden ked som to zistila ale teraz by som to uz nechcela inak....som v 7mom mesiaci a hrozne sa na malu tesime....ked budete spekulovat tak pochybnosti budu stale 🙂 budu aj v tehotenstve a budu aj ked uz bude mala na svete....je to strach ci vychovavate dieta spravne,strach aby sa mu nieco nestalo...vzdy sa budete ako rodicia bat ....a ked to vezmeme po tej biologickej stranke,budes mat 29...zenske telo je pripravene a zrele na porod v obdoby od 18 ...je najcerstvejsie alebo ako by som to...aj nase matky vtedy rodili......neskor uz mozu byt problemy...skor by som sa bala mat dieta v neskorsom veku ako bat sa ho mat 🙂 co ak nebodaj sa teda rozhodnete ze idete na to a este sa budete musiet nejaku dobu mozno rok dva snazit???zober si aj to kolko budes mat ty rokov ked bude mat tvoj potomok 15 a bude s nim plieskat puberta🙂 🙂

lubikan
21. aug 2013

v tvojom veku najvyssi cas

lulu6541
23. júl 2014

Ahoj! Stretla som toho pravého. A o pár mesiacov som vedela že chcem mať sním nádherné dieťatko .Priateľ má 25r a ja mám 21 r. 🙂

Strana
z2