Chceme štvrté dieťa, ale bojíme sa
Ahojte. mam otazku.mam 3 deticky a chceme 4 babetko.ale pri poslednom syncekovi kedze mal 4100gr teda bol velmi velky a tazky.po porode mi povedali ze mam maternicu jak 50 rocna zena. a padlo mi panvove dno.. ci co.. .a to mam len 30.. chceme teda este jedno babetko a bojime sa. ci budem este schopna priniest este zdrave babetko.. ci vobec vydrzim do 9 mesiaca..ho donosit..a bojim sa porodu..lebo ten posledny bol velmi tazky..kedze mi museli dat 4 vyvolavacky a az ta posledna zabrala..maly nechcel ist von a ja som nizka do 150cm. mala som ist cisarskym lebo to bolo rizikove..ale nasi doktori ma nechali rodit normalne.. teraz by som asi uz poziadala o cisarsky..ak by sa dalo.. mozte mi prosim Vas mamičky poradit??? mala niektora takyto problem ako ja? donosili ste babetko aky bol porod a tak??? Dakujem velmi pekne.
@tonjadabik2 určite by som to konzultovala s gynekológom....každá sme iná...on Ti určite povie viac ako my...a upozorní Ťa aj na riziká.
@siska53 hej chcem ist chysttam sa k doktorovi.. uvidim co mi povie
@pesa29 hej chystam sa k doktorovi..len sa bojim co mi povie.. lebo velmi ceme este jedno snad..vsetko dobre dopadne
@tonjadabik2 - to su riadne miery na taku vysku, neviem si ani predstavit, ze si ho porodila normalne 😕 Kazdopadne sa spytaj gynekologa, my ten stav nemozeme objektivne zhodnotit :( Kolko rokov ubehlo od posledneho porodu? Posilujes panvove dno? Ono väcsina tychto poporodnych bolaciek sa do dvoch rokov vstreba a telo sa zotavi. Mozno to chce len trosku viac casu a nabuduce fakt cisarsky, nie seba a babo takto vytrapit.
@anjelicek26 no normalne som rodila.. moj gnekolog napisal do spravy cervenym ze robit cisarsky rez dieta rizikove velka hmotnost.. a nasi doktori povedali ze ked nemam ziadne problemy tak mozem rodit normalne..vobec nebrali do uvahy co gynekolog povedal co ma najlepsie poznal.od posledneho ubehli 3 roky..tak cvicim..ale musim kuknut na nete tie cviky na panvove dno..Dakujem ti :D sak aj ja som chcela cisarsky lebo moj doktor sa bal ze porod nezvladnem aj manzel chcel ale doktori..ze ziadny cisarsky!a nechali ma cely den sa trapit.. od 7 rana do 15:25.. narodil sa po 4 vyvolavackach a tazky porod strasne nemohla som ho vytlacit..nikdy viac rodit. musim sa dat prezriet na gnndu..snad bude vsetko v poriadku..mozno sa naozaj telo zotavilo..to by bolo super
Asi zazmluvnit gynekologa a dat si vopred potvrdit papiere na cisarak, cojaviem aj u psychologa a kadetade,len aby to spravili. Nechapem ale preco nerespektovali upozornenie lekara,co cele tehotenstvo sledoval. Treba si asi vybrat aj inu porodnicu a mozno aj trosku zaplatit,aby pocuvali. Ja mam dojem,ze sa do tej karty v nemocke vobec nepozeraju. Potom sa velmi cuduju,ked mna nemozu prebrat sem tam alebo dostanem nejaky zachvat...potom nasleduje vzdy to,ze to mam na karte napisane,ze co a ako...niekedy asi nepomoze ani cervenym zvyraznit... 😒
ale aspon ze to dobre dopadlo.... 😉
Ahoj. Mne raz známa povedala ak da Boh kravičku da aj travičku. Tak sa neboj ak otehotneješ tak tak to má byť. My sa pokušame oretie a tiež mi lekar nedoporučuje, že mám pokles pánvoveho dna a mám 33. rokov. Musime len veriť, že to dopadne dobre.
unak som bola u toho doktora a povedal ze som uplne v poriadku.. ze mozem mat este aj 5 deti..takze tak.. snazime a dalej no..

Ahoj, ja sice nemam taku skusenost, ale..ja by som sa obratila na gynekologa, resp. viacerych kvoli viacerym nazorom od odbornikov..ake je tam riziko.