icon

Clostilbegyt a Ovitrelle

monula3421
4. máj 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť.
Lekárka mi predpísala clostilbegyt od 3Dc na 5 dni po 2 tbl. A aj overtille ale má dovolenku tak teraz neviem na ktorý DC si to mám pichnúť...vtedy keď budem mať ovulacny test pozitívny? Vtedy večer pichnúť? A potom zas progestanolle vkladať ale som si nezapametala na ktorý DC si to mám vkladat.
Môžte mi odporučiť niečo?

jana0215
•
4. máj 2023

@monula3421 nemáš ísť ešte na kontrolu? Ja som chodila na kontrolu okolo 10-12 DC a tam mi povedali, kedy pichnúť ovitrelle. Prípadne mi kázal prísť ešte na ďalšiu kontrolu, ak neboli folikuly dosť veľké.

jana0215
•
4. máj 2023

@monula3421 tak isto aj progestanelle by ti mali dat info. To sa nesmie pred ovuláciou, nemuseli by ti prasknúť folikuly potom.

anjelicek26
•
4. máj 2023

Urcite je zastupujuca lekarka, sono musi byt, nepichaj na slepo... hlavne pichat si sama injekcie, co ked to pokasles? Aspon ja si teda sama pichnut nic neviem 😂 Progesteron na 3-4.den po pozitivnom ovulacnom teste, skor nie...

ninka99865
•
4. máj 2023

Injekciu mi pichal partner, ale musíš ísť na sono a y si vedela presne kedy…

anjelicek26
•
4. máj 2023

Hlavne pri dvoch tabletkach mozes kludne mat aj viac folikulov, bez sona nevies, ako na to zareagujes.. pri takych 4-5 folikuloch ako mala minule kamoska a pichnes ovitrelle a skoncis s dvoj-trojcatami...bez srandy...to sono musi byt...

henrietka12
•
4. máj 2023

@monula3421 ja som to tiež brala teraz prvý cyklus ...a dávkovanie som mala ako ty ale na 13 DC som bola na kontrole bol tam dominantný folikul a na 14 DC mi pichli ovitrelle a na 17dc som si nasadila progestenalle...

s_o_n_i_k_e
•
6. máj 2023

to čo je za lekára, ked neurobí plán? na cca 12-14 sa ide na USG, kde sa podľa veľkosti folikulu naplánuje kedy sa pichne ovitrelle a následne dôjde k ovulácií, za mňa toto nie je prístup od lekára odborníka. Ak dala injekciu mala aj poučiť ako postupovať.

monula3421
autor
•
8. máj 2023

@jana0215 no práveže ona teraz nerobí a len mi povedala ,že keď bude ovu pozitívny tak si to mám pichnúť

monula3421
autor
•
8. máj 2023

@anjelicek26 to by už čo bolo...nedarí sa nám jedno a keď už bude tak rovno 5😂😂 ..a neviem kto ju zastupuje ale robím v Žiline tam sa nemôžem u niekoho objednať len na obyčajnú folikulometriu aj keď kartu mám inde?

jana0215
•
8. máj 2023

@monula3421 tak to je otrasný prístup. To máš všeobecnú gyneokologičku, alebo centrum asistovanej reprodukcie? Po clostile vždy, vždy, vždy treba kontrolu. 🙈 Každé telo reaguje inak, niekomu na ňom dozreje ledva 1 folikul, inej môže naozaj aj 5. Hlavne ak ho máš prvý krát, treba to odsledovať. Koľký DC si? Už si ho dobrala?