icon

Clostilbegyt a ovulácia

katinka4
29. máj 2013

Ahojte , chcem sa opýtať vás všetkých čo užívate alebo ste užívali Clostilbegyt ktorý DC vám prišla ovulácia . Ja ho beriem 1 cyklus z dôvodu predošlých anovulačných cyklov a to od 5.-9. DC 1 tbl. denne. Aké ste mali príznaky a ako dlho trvali?

enia74
3. júl 2015

@dzanem no tak si precitaj ako som ja mala clostyl a nic.. takze skusat treba dalej..
dnes si ktory den cyklu? dnes v piatok by si uz mala mat teda po OVU.. mala si si kupit OVU testy pred ovu skusat, nemala si ani priznaky? pobolievanie bruska a tak? hlien? v pondelok chod k dokine a nech kukne folikulu ci tam este je, ak nie tak praskla.. ale este sa uvidi ci ti pride mrcha, lebo ja tiez este neviem ci mam priechodne vajcovody - musim zistit..
ake vysetrenia ti robili?

dzanem
3. júl 2015

@enia74 dnes som 14DC,testy uz nerobim,meriam teplotu,brucho ma boli stale kedze mam chronicky zapal creva takze neviem odhadnut co ma boli ci vajcia alebo crevo 😕 mne hned predpisala dalsi clostik ako som bola teraz,hormon.profil ok,imuno vysetrenia ok,ale niekde som tu citala ze 30mm je uz cysta

dzanem
3. júl 2015

@enia74 este ten moj ma ist na spermiogram

enia74
3. júl 2015

@dzanem chod v pondelok na folikulometriu ci je tam ten folik - cysta.. ja neviem ale myslim si ze 20-22 mozno este 24 je ok, ale 30 uz moc.. treba ju sledovat a preco ti dala clostyl ? a az 2x za den? ja by som sa uz bala dalsi clostyl brat - myslim dalsi mesiac, cyklus..

enia74
3. júl 2015

@dzanem inak ja som teraz 7DC a skusam od 5DC fytosoju forte - prirodna nahrada clostylu

dzanem
3. júl 2015

@enia74 asi si mysli ze sa vytvori cysta a ze z toho teraz nic nebude,neako to nekomentovala len povedala kedy by mala byt ovu. A vidis neaky ucinok z tej fytosoje?

enia74
3. júl 2015

@dzanem no ja ju skusam prvy krat, len treti den. Zatial nic, ale pojdem na folikulometriu tak uvidim ci je nejaky folik, ale vraj to zabera najviac az po druhom cykle. ale tak uvidim na folikulometrii ci zabrala soja uz teraz..

dzanem
3. júl 2015

@enia74 daj vedet,drzim palce nech zaberie

enia74
3. júl 2015

dakujem, dam

minv
5. júl 2015

Bambulky chcem prispiet radostnou spravou aby som povzbudila kazdu zienku kt.sa. nemoze dockat // .Hlavu hore ja dom tomu uz ani neverila 5 x som uzivala clostylbegyt a duphaston no ovulka nikdy nebola.Uz som vyskusala rozne vitaminy kys.listova a nic inofolyc a tak dalej vobec mi to nepomohlo.Inac ide o taske pco syndrom s nikdy mebola pravidelna bola som stoho zufala a nestastna.Na konoec som sa s mandzelom rozhodla ist do car v Martine .Kde mozem pochvalit ich dobry kolektiv kazdej zienke vrelo odporucam navstivit to tam !! Ked som to tam navstivila tak jeden mili dr.mi zvysil dauku toho clostylbegytu co som mala o mesiac prist na kontrolu folikumetrii .A tam mi zistil jeden folikul dostatocne velky bol okolo 18 mm bol mi pichnuty pregnyl neverilo som tomu az na poslednu chvilu akurad vcera sme sa dozvedeli ze som v tom vysli mi dve pozit.testy // som taka stastna .A drzim palce aj vam baby 🙂

dzanem
7. júl 2015

Ake velke foliky ste mali?

enia74
7. júl 2015

@dzanem ja tri - 16,18,20mm v 10DC

dzanem
7. júl 2015

@enia74 ja az 30 mm(

enia74
8. júl 2015

@dzanem vcera som bola na folikulometrii a mala som 21mm - brala som soju miesto clostylu, doki povedal ze dnes by mal prasknut.. takze 22mm je asi akurat. na tvojom mieste by som to riesila s tvojim lekarom, prip skus si to odsledovat dalsi mesiac, ci sa vstrebal.. treba to v kazdom pripade sledovat. po clostyle zvyknu rast cysty..

belasakobylka
8. júl 2015

@minv Gratulujeeem 🙂

dzanem
8. júl 2015

@enia74 tak hadam by doktorka nieco povedala,ci nie?

koka231
9. júl 2015

Ahojte ja uzivam clostyl terax to bude treti cyklus ...mam nepriechodny pravy vajcovod a zrovna prve dva cykli som mala ovu na pravej strane potvrdene dr ze prebieha tento posledny teda druhy cyklus som mala neskutocne bolesti je to normalne som myslela ze sa poskladam do kocky od bolesti strasne krce ....inak je mozne ze som mala 2x po sebe ovu na pravej strane raz viem urcite ze bola teraz naposledy tak som zvedava kde bude teraz ....ja beriem clostyl od 3-9dc

enia74
9. júl 2015

@koka231 ahoj, a nechces ho skusit zpriechodnit a potom sa snazit? v tomto pripade - moj nazor, ze zbytocne ten clostyl beries ked vajko neprejde vajcovodom☹
Ako ti zistili ze nie je priechodny?

koka231
9. júl 2015

@enia74 ahoj no ja som bola na diagnostickej laparoskopii s chromopertubaciou cize som bola na prefukoch zistili mi ze som nemala priechodne oba lenze lavy vajecnik mi spriechodnili a pravy im nesiel prerazit ani s tym najvecsim tlakom aspon tak mi to primar povedal co ma operoval ....moj dr mi dal cas do leta ked nezostanem tehu z tej lavej strany ideme na umele uz mi chcel teraz vypisovat ziadost ale som povedala este ze uvidim tento cyklus ci nebude nahodou ovu z laveho priechodneho vajcovodu ...mam inak aj zvyseny estrogen a prolaktyn ale ze to neije nic strasne ze ten clostyl by aj na to mohol zabrat od zajtra idem brat clostyl do 9dc a na 10dc chcem ist za dr ze ci prebieha ovu a na ktorej strane

enia74
9. júl 2015

@koka231 no tak to nie je moc prijemna sprava ☹ ved uvidis na ktorej strane sa ti urobil folikul, ak by na lavej, tak si daj pichnut pregnyl - na prasknutie aby doslo k ovulacii. Co som ja pocula, tak clostyl ma ucinky este 3 mes po uziti.. ja som presla na fytosoju forte - nahrada prirodna clostylu - clostyl som mala pred 2 mes. a teraz mi nasiel pekny folikul, neviem ci to z tej soje, alebo este ucinkoval clostyl. Takze zajtra mas 5DC, dnes 4DC.. mozno by nebolo zle skusit v pripade ak folik bude v lavej strane a po pregnyle skusit inseminaciu, mas istotu ze sa ti spermosky dostanu cez krcok maternice. U mna je zas problem s hustym hlienom cez ktore sa spermose nevedia dostat, tak mi bola odporucena insemin.preto mi to napadlo..
ja mam prave dnes - zajtra OVU, som cerstvo po teste priechodnosti kontrastnou latkou - oba priechodne, tak snad sa zadari... musime snazilkovat a na ten hlien uzivam 100% grep dzus a caj z ostruziny malinikovej + som si kupila lubrikacne gely na otehotnenie...

koka231
9. júl 2015

@enia74 no chcela by som si dat nieco pichnut na podporu ak bude na lavej strane ovu ...no inak stym hlienom ani ja som neni na tom bohvie ako tiez ho mam skor husty alebo vobec nieje alebo len veeelmi malinko ....ja som dnes 2dc az od 5dc mam brat clostyl som sa sekla trosku a v piatok bud tyzden som 10dc a to idem k dr dufam ze bude robit ...ale ja viem vzdy na ktorej strane je ovu podla bolesti ....odkedy pijes ten dzus a ten caj od ktoreho dna cyklu do ktoreho dna cyklu

enia74
9. júl 2015

@koka231 mozno sa ti zda ze mas malo hlienu lebo ho mas husty. Mne ked robil postkoitalny test - po sexe, tak ako ho naberal povedal ze je dost husty a pod mikroskopom sa tie sper.ani nehybali - povedal ze su ako zabetonovane, ze sa nevedia pohnut.. ledva sa hybali..
caj aj dzus od 1DC az po OVU koncim.. teraz prvy krat.. ale cca 2dcl denne a niekedy aj viac lebo mi chuti a okrem toho aj grep si dam kazdy den. (vraj najlepsie zabera aj ta soja az ten dalsi cyklus..uvidime) dokonca som minuly cyklus skusila acc long na rozpustanie hlienu + lubrikant na otehotnenie. skusam vsetko mozne.tak dobre by bolo keby si mala na lavej strane, zavolaj si dokine ci tam bude v 10DC (su dovolenky) na folikulometriu aby si vedela ci mas a na ktorej strane folik.. a aj bude tak asi 11-12DC si daj pichnut pregnyl

dzanem
9. júl 2015

Ovplyvnuje clostik teplotu?viete mi niekto povedat

koka231
9. júl 2015

@enia74 no lenze mne 11-12dc vychadza na sobotu nedelu NEMOHOL BY MI HO PICHNUT HNED V PIATOK NA 10DC ESTE SOM NEMALA SNIM SKUSENOSTI TAK NEVIEM AKO SA UZIVA TEDA KEDY HO PICHAJU

kadan
9. júl 2015

@koka231
prolaktín som mala zvýšený aj ja, / normánla hodnota je tuším do 20, ja som mala 60.../ musela som užívať parlodel, aby sa hladina znížila / znížila sa až na 5 a to tiež nebolo dobre, bolo to moc nízko/ začala som brať stvrť tbl, neskôr iba pol, z celej mi bolo zle a ako som písala, veľmi sa to znížilo.
Keď bol prolaktín ok začala som užívať clostilbegyt a podarilo sa otehotnieť.

držím palce a pokús sa to netlačiť, stres ti nepomôže, viem z vlastnej skúsenosti a poznám aj veľa žien zo svojho okolia, nedarilo sa im a keď sa toľko nesnažili tak sa podarilo sa im otehotnieť 😉
dokonca mám kamarátku ktorá taktiež nemala prechodný vajcovod, nedarilo sa ani umelé oplodnenie a keď to vzdali podarilo sa prirodzenou cestou, poznám aj staršiu pani ktorá otehotnela iba z polovice vaječníka, jeden jej zobrali celý a z druhého časť.

enia74
9. júl 2015

@koka231 uvidis co ti dokina povie,,.. zalezi aj od toho aky bude velky..aby bol zrely a potom neviem ci do 24 alebo do 48h pride OVU.. kedy mavas ovu?

dzanem
9. júl 2015

Este raz sa pytam meriate baz.teplotu,alebo ju clostik ovplyvnuje a mam sa nato vykaslat?

enia74
9. júl 2015

@dzanem ja s tym nemam skusenosti, nemeriam BT

dzanem
9. júl 2015

@enia74 dakujem za odpoved

koka231
9. júl 2015

@enia74 no to som aj ja zvedava co mi povie len dufam ze nebude mat dovolenku neviem potom ako to vyriesim