Clostilbegyt a ovulácia
Ahojte , chcem sa opýtať vás všetkých čo užívate alebo ste užívali Clostilbegyt ktorý DC vám prišla ovulácia . Ja ho beriem 1 cyklus z dôvodu predošlých anovulačných cyklov a to od 5.-9. DC 1 tbl. denne. Aké ste mali príznaky a ako dlho trvali?
@butterfly333 ....cize teoretiky by mala ms prist, neprist na 34-35DC. Ak to tak buede,nebude,potvrdi sa to.
ja sa vzdy velmi tesim te to s tou bazalkou tak dobre funguje.Ja som si teraz kupila novy teplomer,co meria na dve desatinne miesta a musim si na to zvyknut.Je velmi senzibilny na cas kedy meriam...musim to robit presnejsie. 😀
@kakatulik a kolko ten teplomer stoji?ja mam obyč digi taktiež by som chcela taký.No a uvidím ako mi ms príde lebo v utorok idem do tej Blavy tak to budem 27Dc,
@butterfly333 ja som tento niekde objednala na nete.Bola to akcia aj s desiatimi ovu testami,piatimi tehu tstami one step a asi piatimi grafmi bazálnej teploty a stalo to asi 8 eur,ale takyto teplomer by mali mat aj v kazdej lekarni podstatne lacnejsi.Aj na tych .sk strankach take urcite maju.
@kakatulik noo tak ked pojdem do mesta tak mrknem.
Ak mam viacero mensich folikulov 12 dc ... je este nejaka moznost ze aspon jeden z nich narastie?
Mam dlhsie cykly, tak ovu moze byt aj neskor, ale mam dojem, ze ked tych folikulov bolo 6-7 rovnako velkych a nebol ani jeden dominantny, tak tento cyklus to asi nevyjde...ci?
@butterfly333 no tak super ovu teda bola ale asi az s tym druhym folikulom co mal vtedy 14 a snazili ste sa? Drzim palce mozno si uz tehu 🙂 Inak mozno aj preto si mala ovu neskor ze si brala clostyl az od piateho dna, ja som ho brala vzdy uz od tretieho dna cyklu, si myslim ze aj v centre ti ho daju od tretieho dna cyklu a ovu bude skor 🙂
@sany944 ano ovu bola no či sa podarilo neviem dufam že ano a snažili sme sa o 106 😀 😀 😀 😀 ano aj to može byt že som ho brala od 5-9Dc,no ved tam mi povedia čo a ako už sa na to teším.A ty ako tehulkuješ??
@butterfly333 tak uvidite ak neni iny problem možno sa podarilo, držím palce 🙂 Ja tehulkujem v pohodičke, zatiaľ vyzerá všetko OK, už aj srdiečko bilo na poslednej kontrole tak mi odľahlo. Už aby bruško začalo rásť nech si pripadám konečne ako tehula :D
@sany944 no uvidím ale problem je len so spermiami su trocha lenivé inak su ok.
@sany944 ahoj ako sa máš??tak na v centre nezistili nič sme obaja ok aj mm ma spermie na výbornu čiže verit že sa nám to zadarí aj bez IUI.
@butterfly333 ahojky, tak to je super, že ste obaja v poriadku, tým pádom sa šance zvyšujú, určite sa podarí na prvý krát 🙂 kedy ťa to čaká? Ja sa cítim super, zatiaľ žiadne nevoľnosti takže som veľmi rada a vo štvrtok idem na prvú poradňu 🙂 už by som snáď aj tehotenskú knižku mohla dostať :D
@sany944 no to neviem kedy tam pojdeme nevolala som tam zatial,
@sany944 ahoj tak cvicim tu mojzisovu dnes zacinam 3. tyz....ty si to kolko cvicila?lebo je to super cvicenie fakt...mam sedave zamestnanie a zachranilo ma to su velmi jednoduche a v pohode to rano zvladam ked nestiham tak si to rozdelim a dam 5 cvikov rano a 5 vecer...pytala som sa tej fyzoterapeutky ze sa to moze cvicit aj v tehotenstve s nejakymi obmenami a samozrejme cviky na bruchu nie no a za 2 menstruacie pojdem aj na tie mobilizacie celkom mam z toho paniku ale co uz vydrzim vravela ze aj tie mobilizacie sa mozu robit tehotnym...no a uz citim nejake zmeny lebo teraz som mala od vtedy 1. menzes a mala som strasne silne PMS-neuveritelne silno ma boleli prsia uz dva tyz. pred ako keby mi ich niekto trhal a aj bolesti pri menzese boli strasne ale ze to je normalne lebo ze sa mi uz hormony menia tak som zvedava ci to pomoze buduce menzes ideme na tu inseminaciu mozes mi prosim ta napisat ako to prebiehalo a ci to bolelo?kolko si potom lezala a za kolko dni si vedela ze si tehotna?vdaka a dam vediet 😉
@vanilka83 ahoj, tak super, mne to cvicenie pomohlo proti MS bolestiam velmi 🙂 takže po pár mesiacoch sa to isto aj tebe uľaví. Ja som to do otehotnenia cvičila presne 4,5 mesiaca ale bez žiadnej mobilizácie, čo ľutujem, lebo možno by som bola na tom lepšie čo sa týka bolestí krížov a kostrče, ale teraz sa už na to neodhodlám. Pred insimináciou uživaj mesiac aj inofolic, možno ti pomôže aby dorástli kvalitnejšie vajíčka.
A čo sa týka insiminácie tak to prebiehalo nasledovne. Ráno o osmej sme prišli s manželom aby odovzdal vzácnu vzorku :D a za dve hodinky sme sa vrátili na samotný zákrok, medzitým vlastne premili spermijky. Na zákroku som ležala normálne na koze kde robí doktor vyšetrenia, dali mi plachtu, a potom mi cez krčok zaviedol nejakú trubičku, hovoril že pokiaľ bude krčok otvorený a poddajný tak to nebudem ani cítiť, no mňa to trošku bolelo, cítila som taký silný nepríjemný tlak ale potom to už bolo ok po chvíľke, hneď nato prišla sestrička so spermijkami a tie tam len vstrekol cez tú zavedenú hadičku, trvalo to všetko do 5 minút. Potom ma prikryli a nechali ešte 10-15 minút poležať, že aby sa spermijky zorientovali kde sú a išli tým správnym smerom. Potom pre mňa prišla sestrička, obliakla som sa a vyplatila zákrok, zapriali veľa šťastia a šla som, celý deň som mala tlak v podbrušku ale nebolo to nič hrozné. Presne za 14 dní od zákroku som išla na krv a sono k nim. Výsledky krvi boli v ten deň okolo druhej a na sone mi doktor povedal že to vyzerá že sa podarilo lebo mám vysokú sliznicu maternice a to býva iba keď je žena tehotná, ale že 100% sa to dozvieme až z krvi. Išla som taká šťastná domov, že som tomu verila že sa to podarilo 🙂 A doma som neodolala a urobila tehotenský test a sviniar vyšiel negatívny!! Takže čakanie na telefonát bolo hrozné, pripadalo mi to ako večnosť a neverila som že mi povedia pozitívnu správu, o to väčšia bola radosť, plakala som pol hodinu vkuse od radosti, ale fakt brutálne. Takže odporúčam nerobiť testy lebo ťa zbytočne sklamú a to ti nepomôže lebo treba pozitívne myslieť a najlepšie zabudnúť úplne na insimináciu, aj keď ja som na to myslela denno denne :D Budem držať palčeky aby sa to aj tebe podarilo na prvý krát, potom daj vedieť ako to prebiehalo u teba 🙂
@sany944 moc moc ti dakujem si zlata!velmi uzitocne informacie pre mna, no nam to nejak ten pan bozko asi nejak nepraje tu inseminaciu-1. krat som ochorela a brala som antibio, 2.krat mi to vyslo na dovolenku tak sme to zas posunuli a teraz ma asi trafi ale asi idem byt zas chora skrabe ma v hrdle ja uz fakt neviem...no ale urco na to uz musime ist lebo cas nam nepraje-mame uz dost po tridsiatke ja aj manzel a on ma zly tvar spermii co je uplne na houby lebo na to nepomahaju ani ziadne doplnky- tie pomozu len pri pocte a pohyblivosti a ja mam zas zvysenu stitnu zlazu teraz som sa objednala konecne ku endorinologovi tak uvidim co mi povie on no a tebe gratulujem a strasne zavidim-v dobrom- a prajem len vela zdravicka 😉 uz chcem byt na tvojom mieste neviem sa dockat...dam vediet urco papa
@vanilka83 nemáš vôbec za čo, rada som poradila. Neboj ak ideš byť chorá nestresuj a choď aj tak, ja som ochorela 2 dni pred IUI a mala som aj horúčky slabšie, a mala som riadnu chrípku, tiež som sa bála či to nejako neovplyvní plod alebo výsledok IUI ale povedali že pokiaľ nebudem mať horúčky nad 38 je to úplne v poriadku a ak by stúpali mám jesť paralen že ten je bezpečný takže celý týždeň po IUI som hltala paralen a ešte som aj taká chorá chodila do práce a vidíš práve vtedy sa to podarilo. Veľmi ti to prajem aby sa Vám podarilo, je to úžasný pocit a prajem to naozaj každej zažiť ten krásny pocit a dostať sa z tej bezmocnosti a trápenia. Podľa mňa to tak malo byť aj u teba že sa ti nepodarilo 2x ísť na IUI a teraz do tretice to výjde a bude rovno úspešná. Aj kamoška mi teraz ide, tiež majú obaja po 30tke, ona ma len jeden vaječník, partner tiež zlý tvar spermií, ale povedali že to nie je až také strašné a mohlo by sa podariť. A ďakujem za prianie, dúfam že bude všetko v poriadku a dobojujeme to v septembri do úspešného konca, neviem si to ani predstaviť že budem mamou! Držím moc palčeky aby si sa aj ty dočkala!!! A čo najskôr! PAaa
Ahojte ja sa z manželom snažíme už skoro druhý rok. A tak sme išli gynekologovi a on mi zistil že sa mi neuvoľní vajíčko. Tak mi predpísal mi clostylbegyt. Brala som ho prvý mesiac ale nakoniec mi prišla menstruacia. Ja som mavala nepravidelny cyklus. Clostyl som bral od piateho dňa menstruacie 5 dní 2x1. Chcem sa vás spýtať či vám pomohol až na druhy raz. Teraz mám druhý deň menzes a pijem alchemylku a potom budem brať Clostyl. Pomohol vám až na druhý raz. Alebo mi poraďte čo by som mohla urobiť aby som dopomohla k tomu.
@sasaa1105 Ahoj aj my sa snažíme skoro dva roky brala som clostil prvý cyklus nič ani druhý,tak som sa nato vykašlala a išla na laparoskopiu a hysteroskopiu som týžden po operacii našli mi myom a cystu možnot to bolo problém prečo sa nám nedarí snád sa to teraz podarí.
@butterfly333 ahoj prosim ta co je to ta laparoskopia a hysteroskopia?aj my sa snazime uz skoro dva roky a vyskusala by som to aj ja a kde ti to robili?v CARE-e alebo normalne tvoj gynekolog?vdaka.
@vanilka83 ahoj ja sombola v BA vo Ferti a tam mi navrhli ešte v januári laparku no nechcela som ist až teraz som sa odhodlala išla som za svojím gyn ten ma poslal do nemocky na konzultaciu tam mi dali hned termín operacie vybavila som si anesteziologiu krv predoperačne intrene a išla som na 6Dc ma operovali teraz 4.4.2016 dnes som 13Dc,no hysteroskopia je že od spodu zasunu do vnutra nejaky pristroj a pozru do maternice či je v poriadku a potom lalaroskopia je cez pupok a vedla spravia dva rezy a nafuknu brucho plynom a operuju odstrania cystu myom zrasty a prefuknu vaječníky, Jamám na bruch tri rezy mne vybrali cystu a myom vraj je všetko ok a tento týžden budu výsledky z hysteroskopiie pojdem na stehy a gyn mi povie čo vlastne mi zistili,
@butterfly333 mne tam môj gynekologog nič nenašiel predtým než som začala brať Clostyl mi urobil riadne vyšetrenia a aj sledoval môj priebeh od skončenej menstruacie až po 18deň. Tak nejako lenže sa mi neuvoľní vajíčko. Tak preto toto skúšame. Myslíte že by pomohlo prefukovanie. Hovoria síce že to dosť boli ale viacerým ženám to pomohlo. Alebo či by som nemohla ešte popri clostyle niečo iné brať nejaké vitamíny.
@sasaa1105 tak mna nič nebolelo iba tie rezy na bruchu inak som vpohode už druhy den po operacii doma fungujem,aj ja verím že mi tá laparka pomože.No ja beriem femigrad kvapky vit C,E,D a kys listovu.
@butterfly333 Len ci ta kyselina listova sa môže brať s clostylom. Ešte mám jednu krabicku tak hádam to vijde ale asi by som nemala na to myslieť viacerí hovoria ale je to dosť ťažké na to nemyslieť keď v okolí sa na to každý vypytuje. Ale nejako sa o to pokúsim.
Chcela by som sa spýtať kedy ste mali ovulaciu pri braní clostilu na 5.deň? Na 5.deň mám začať brať clostil a na 15. duphaston, problem je že 13.DC by som mala ist na služobku a bojim sa, že mi vyjde ovulacia v týchto dňoch teda 13DC-18DC kedy budem preč:( Asi to zruším radšej...

@kakatulik no to som si aj ja myslela že bude skor no až dnes stupla na 21DC na 37,0 no takže ovu bola len teraz a nie ako mi gyn vravel.