icon

Clostilbegyt - účinky a vaše skúsenosti

miminkova
19. nov 2012

Ahojte idem 1krat na tieto tabletky nabehnut, mate niekto skusenosti a ake ? Mam šancu mat miminko?

lucik284
3. nov 2016

@zuzulik005 tak drzim palceky aby bolo plpdne obdobie uspesne 😁

babymaminka
3. nov 2016

@marcopollo
@jajoda
@jannies15 no baby tak po mojich 2 cykloch folikumetrie zatial bez liekov a pozorovani vyzeralo to prv na anovulacny cyklus no bazalka tomu nenasvedcovala a ovu testy pozitivne 3 dni no az na 21dc a mrcha uz na 29dc dosla presne cize kratka lutealka tento cyklus folikul 17mm na 13dc no aj tak nic moc lebo nedorastaju do pozadovanej velkosti tak v novembri bude manzel doma tak od 5-9dc clostyl cize sa k vam pripajam na 9dc folikumetria 11dc folikumetria 13dc tiez s tym.ze ak bude vsetko ako ma byt pichne pregnyl a o 2 dni kontrola ci praskol folik...myslite ze na ten 13dc by mohol byt folik uz dost velky a ze clostyl tomu dopomoze ake mate skusenosti?prv som sa toho clostylu bala no idem do toho dufam ze ma tu podrzite 🙂

lucik284
3. nov 2016

@babymaminka ahoj ja som bola na kontrole 10DC folikuly boli dva a mali 15mm, potom som bola znovu na druhý deň a už mali 20mm 😀 😀 u mňa bol ale problém s nízkou sliznicou, tak teraz čakám či sa podarilo alebo nie. Clostil som brala od 3 do 7 DC ráno a večer jednu.

babymaminka
3. nov 2016

@lucik284 tak mne dal.len jednu tabletku ze uvidi ako budem reagovat tebe preco uz 2?tak za den narastli pomaly 3nasobok sikovnici 😀 cize teraz si po.clostyle prvy cyklus a dnes aky dc mas? Teraz si mala sliznicu nizku a co ti nato povedal?dal ti aspon nieco na to?

lucik284
3. nov 2016

@babymaminka neviem prečo mi dala hneď 2, asi si to chcela poistiť, JJ prvý cyklus momentálne 25DC. No keď zistila na prvej kontrole, že je nízka dala mi estrimax na vkladanie a na druhú kontrolu som išla vlastne kvôli sliznici ale bola stále nízka, tak ešte dala estrimax ale už to potom nekontrolovala, naplánovala nám, kedy sa snažiť a tvárila sa, že tehotenstvo berie ako hotovú vec 😀 😀 ale že keby predsa len náhodu došiel meznes, tak hneď prísť aby sme stihli zase od 3DC nasadiť clostil

babymaminka
3. nov 2016

@lucik284 no to bola mila ked to pokladala za hotovu vec 😀 bodaj by to tak.aj bolo cize predtym si mala uplne anovulacne cykly bez dominantneho folikulu? Si 25dc kedy budes testovat 😀 na aky dc pichla pregnyl a aky dc bola ovulka?
Mne gyndos vravel ze zacina sa od 1 tabletky aby nenastala hyperstimulacia vajecnikov pripadne az trojpocetne tehotenstvo 😀 tak teraz necgapem preco niekomu davaju od 3dc niekomu od 5dc a niekomu na prvykrat uz hned 2 tabletky 😀 aka bola nizka kolko mala?nizka nieke dobra to je pravda myslela som.ze existuje nieco aj na dlhodobejsie uzivanie na upravenie

lucik284
3. nov 2016

@babymaminka mne nepichala nič, skúsila som testnúť v utorok, ale nič tam nebolo, ani náznak a už asi nebudem pretože mám pocit, že mi začína menzes. OVU bola 13DC, presne ako dr. predpokladala. Ja mám nepravidelný menzes od 28 - 65 dní a väčšinou anovulačný a nie zrovna najlepší hormonálny profil, možno aj to závážilo nad tým prečo dala dva. V minulom cykle sme s dr. náhodne na sone objavili vajíčko dozrievajúce na 30DC, alebo tak nejak už si to presne nepamätám, mrcha vtedy došla na 50DC tam som ale brala aj duphaston.
Tento cyklus mala ovu 4mm na 10DC a na ten druhý neviem, to som nejako nepostrehla či mi vôbec povedala alebo nie, len nešťastne kukala, že stále nízka. Určite sa na sliznicu dá brať niečo aj dlhodobejšie, ale ja k nej chodím iba druhý cyklus, takže zrejme nečakala, že bude taká nízka, ale čo si pamätám ešte starú dr. pred pár rokmi kedy som dostala len po vyvolávačke, tak ona na každom sone hovorila, že mám nizučkú sliznicu, aj sa ma vtedy pokúsila nastaviť, len si nepamätám čím a nejaký čas to fungovala namiesto 15min menzesu raz za tri mesiace som mala pravidelných 5dní každý mesiac až kým sa to ktovie prečo zase nepokazilo...

catherinah
3. nov 2016

@babymaminka dávkovanie Clostilu je u každého Dr. inak ako tak pozerám. Mne jeden gynekolog povedal, že to čo mi dávala Dr. predtým je zle, že to sa musí dávať skôr.

babymaminka
3. nov 2016

@lucik284 ja si myslim.ze este nic nieje stratene kym nieje mrcha vzdy je nadej ja mam cyklus ukazkovy 28dnovy uz 12 rokov ako.hodinky no aj napriek tomu sa nedari tak poistim tu sliznicu teda ako my baby radili vitamin e a pyridoxin...
Len nechápem preco ta dr.nesledoval a nepichol pregnyl tak dochadza k zbytocnemu puknutiu folikulu z ktoreho je cysta a to tiez netreba podcenovat...mne ovulku teplota aj ovu testy ukazuju dost neskoro na 20dc potom je kratka lutealna faza na uhniezdenie samozrejme takze tym.pyridoxinom sa vraj predlzi a na tu sliznicu teda vitamin E skusim... mne foliky rastu vcelku pekne no len do tych 18mm cca a potrebuju viac tak snad ich clostyl nabudi uvidime neviem aka ne sanca no pregnyl uz mam v chladnicke pichnut mi.ho pichne pretoze on to robi vzdy vravel a nechce ma ohrozit...niekedy mam pocit ci to vobec aj zafunguje ach

lucik284
3. nov 2016

@babymaminka tak ja to zatiaľ nejako extrémne neriešim. Toto je v podstate druhý mesiac, čo sa snažíme, my sme nato išli opačne. Mne dal dr. požiadavku o nastavenie cyklu a gynekologička ma postavila pred voľbu antikoncepcia a odsúvanie problému na neskôr, alebo CAR, nakoľko u mňa nejde o čisto gynekologický problém a ona sa tomu nevenuje a nemôže mi predpísať všetky lieky, ktoré potrebujem. Rozhodli sme sa teda pre bábo a išli do CAR. Tam vzhľadom na vlastne prvý pokus na liečbe, tiež prvotne ide dr. o to aby cyklus vôbec fungoval.
Ja som zase toho názoru, že pokiaľ je šanca, že vajíčko praskne, je zbytočné pchať do seba ďalšie a ďalšie hormóny. Pretože to ma priviedlo tam kde som, že moje telo nefunguje správne.

babymaminka
3. nov 2016

@lucik284 uplne chapem no mne nedorastie a odchádza formou cysty pri menstruacii alebo.aj keby praskne nieje tam.plnohodnotne vajicko schopne oplodnenia tak ja ho.idem skusit len 1 mesiac neplanujem dlhsie kedze teraz je aj manzel.doma inak je v rakusku cize u nas mozme 6x do.roka

lucik284
3. nov 2016

@babymaminka no jasné, chápem. My našťastie sme spolu, takže môžme skúšať a experimentovať. Uvidíme čo povie dr. pri ďalšej kontrole, ak nejaká kontrola bude, lebo tento mesiac reakcie svojho tela vôbec nespoznávam, takže neviem čo je ok a čo nie 😀 😀 tak či tak budúci týždeň ak nepríde mrcha ani // tak budem musieť ísť za ňou, že čo sa deje, tak sme sa dohodli.

jannies15
3. nov 2016

@zuzulik005 že 5 priateľov :D haha :D najprv som musela viac porozmýšľať, akosi to myslela :D tááák ja som momentálne vo fáze čakania... dnes 28DC, testy negatívne, bolesti podbruška, krížov, biely výtok... ALE .. ako tu niektoré žienky písali, kým nie je MS, stále je šanca... čiže v maličkom kútiku duše ešte stále verím 🙂 😀 aa tebe želám veľa lááásky v najbližších dňoch 🙂

jannies15
3. nov 2016

@babymaminka Ja ťa podržím :D nemáš sa čoho báť... zatiaľ som nebola sledovaná, nemám šajnu ako to bolo tento cyklus s folikulami, ale ovulku som mala až 17-18.DC.. potom som si dala Duphaston a trz čakám :D som 28.DC ... ŽIADNE vedľajšie účinky som nezaznamenala.. takže sa nebojaj 🙂

zuzulik005
3. nov 2016

@lucik284 Dakujeeeem 😘

babymaminka
3. nov 2016

@jannies15 dakujem za pozitivnu spravu a preco ta tiez nesleduje ved clostyl sa nema brat bez sledovania a bez toho aby on pichol na puknutie pregnyl je to velmi velke riziko do dalsich cyklov ved sa to moze brat len 7x za zivot ☹ no ani puknutie folikulu ti neodsledoval?ked pri pregnyle nepichne pregnyl vznikaju cysty a myomy som.zvedava na tvoj testik snad to bude do uspesneho konca kedy testujes 🙂? Cyklus sa ti pekne drzi 🙂

jannies15
3. nov 2016

@babymaminka no to, že ma nesledoval ma tiež trošku hnevalo, ale už sa tam chystám....a čo sa pregnylu týka, nemusí sa pichnúť... čítala som o tom viacero diskusií... pichá sa ak folikul sám nepraskne.. čiže ak má žena problémy aj s tým...ja asi nemám..ovu som mala... no už som testovala a nič😂😂

zuzulik005
3. nov 2016

@jannies15 Jééééj, ďakujééém :* jasné, treba veriť stále. A ono na začiatku, čo mne kamošky vraveli sú tehotenské príznaky také isté ako keď majú prísť days, takže ver mojko, ver ;) A moja kamoška dokonca mala prvý mesiac tehotenstva normálne days a bola tehotná, ani o tom nevedela, takže všetko je možné 🙂 No a 5 priateľov som si nazvala 5 tabletiek. Ja žijem v UK a tu sa vola Clostil - Clomid, tak si spievam môj priateľ Clomid, pomáha nám plodiť :D :D :D a nakreslila som si obrázok ako motiváciu :D

jannies15
3. nov 2016

@zuzulik005 haha 😃😃 tak to je milé aj vtipné zároveň😉 asi si to požičiam😂 môj priateľ clomid 😂😂

zuzulik005
3. nov 2016

@babymaminka ahooooj, ja som clostil dobrala min. týždeň a bez vedľajších účinkov 🙂 Tiež som sa trochu obávala na začiatku, že by som radšej ešte počkala a skúsili by sme ešte bez tabletiek. Ale potom nám tu začali písať super babule s pozitívnymi výsledkami, aby nás povzbudili, ako im clostil pomohol a to mi pomohlo sa rozhodnúť ísť do toho. Verím, že sme sa rozhodli správne 🙂 Držím ti palčeky aby ti priateľ Clomid (clostil) pomohol k vytúženému baby, nám všetkým 🙂

zuzulik005
3. nov 2016

@jannies15 kľudne si to spievaj, mne to pomáha..... 🙂 a nakreslila som si obrázok, kde Clomid hovorí: Lets do my work 🙂 a mňa a manžela ako happy parents a happy baby v brušku....fantázii sa medze nekladú 🙂 a inak to má pokračovanie ak chceš :D Môj priateľ Clomid, pomáha nám plodiť. Otvára nám cestičku, pre spermošku k vajíčku :D 😀 😀

jannies15
3. nov 2016

@zuzulik005 Tak ty máš ale talent! Ako slovenčinárka to oceňujem! Aj sylabický verš sa ti podaril 😃😂 (rovnaký počet slabik vo veršoch) pekne pekne...len tak ďalej a onedlho máš chválospev na daný liek 😃😃😂😂

jajoda
4. nov 2016

Dievčatá dnes som bola u DR 🙂 Spravila sono, potom som JA navrhla či mi nemôže urobiť folikulometriu pravidelne, tak povedala že nie je problém, o týždeň piatok mám prísť 🙂 Ďalej som jej JA navrhla či mi neurobí hormonálny profil, tak ma poslala za sestričkou, že nie je problém 🙂 Ale keby som ticho, tak nemám ani folikulom a ani profil. Mužovi dala odporúčanku na spermiogram. Dala mi dalšie balenie clostilu - užívanie ráno a večer. Nakoniec mi povedala že ak to teraz nezabeirie, tak ma pošle odborníkovi, ktorý mi spraví komplexné vyšetrenia. Sama som zvedavá ako to bude pokračovať, ale budem dúfať že tento mesiac to víjde a nebudem musieť už nič riešiť, iba rastúce bruško.
@jannies15
@zuzulik005
@babymaminka
@lucik284

lucik284
4. nov 2016

@jajoda tak vidíš, mňa moja dr neriešila vôbec a rovno ma poslala k odborníkovi 😀 😀 a držím palce aby si naozaj nemusela riešiť nič len rastúce bruško. Ja sa od včera večera cítim nejako divno, BT mi vyskočila zo dňa na deň o 0,4, tak dúfam, že zajtra ráno nájdem //

jajoda
4. nov 2016

@lucik284 držím palce, aby boli tie vytúžené kolajnice 🙂

babymaminka
4. nov 2016

@lucik284 zajtra testujes 🙂?ukaz grafik 🙂 nech si najdes 2 ciarky rano prajem ti to velmi 🙂

lucik284
4. nov 2016

@babymaminka jj zajtra testujem, chcela som síce počkať, lebo to bude ešte len 27DC /14DPO/ ale máme ísť pomôcť kamarátovi so sťahovaním, tak nech viem, či som šofér, alebo si môžem dať s jeho polovičkou večer pohár vínka 😀 😀

lucik284
4. nov 2016

este ten graf som zabudla aj ked tento cyklus v prvej faze dost kolisal

jannies15
4. nov 2016

Baby...dnes 12DPO...29dc a hoci sa cítim úplne ako pred menzesom, predsa robím tie testy...zas negatívny...ale tento vyšiel akosi divne...lebo ma taký fliacik..je to normálne?? 😂😂 Ci chybný test??
Neviem či nezacnem aj ja merať bt, lebo vyzerá byť dôveryhodnejšia ako hocico ine...

@lucik284
@babymaminka
@jajoda
@zuzulik005

babymaminka
4. nov 2016

@lucik284 graf vyzera uplne super drzim.prsty rano.budem cakat 🙂

@jannies15 no ja meram.teplotu a podla nej uz viem.aj hned ze dojde mrcha nieco sa mi.tam mari nemas iny testik?