icon

Čo budeme robiť celý život, ak nebudeme mať deti?

erika04
6. jún 2014

Ahojte,
niekde som čítala, že ak sa niečoho veľmi bojíš, strach zmizne vtedy keď sa zmieriš s najhoršou možnosťou čo sa môže stať. Potom ten strach automaticky odíde, lebo už budem predsa zmierená s najhorším, tak čoho sa báť? 🙂
Takže - dajme tomu, že nebudeme mať s manželom deti. Čo by som robila celý život? Chcem si vytvoriť nejaký plán B, pre prípad. Ale aký? Máte ho niektorá podobný?
Nechápte ma zle, ja dobre viem, že žiaden pes, ani práca pre charitu, ani dobrovoľníctvo ani kurzy tanca mi nenahradia deti.
Len sa chcem nejak čo možno najrealistickejšie zmieriť s tým, že by sme deti nemali napríklad. Aby som potom mohla byť už len príjemne prekvapená keby to náhodou vyšlo. A nie zas každý mesiac byť len nepríjemne prekvapená....

Čiže - aký je váš plán B?

timik85
25. okt 2014

@erika04 Ahoj, neviem či ešte uvažuješ o pláne B, ale veľmi ma Tvoja téma oslovila.. pred rokom a pol som bola posadnutá myšlienkou otehotnieť a podarilo sa nám na prvý šup, avšak bolo to mimomaternicové tehotenstvo a mňa operovali v hodine dvanástej.. potom som upadla do depresie, nevedela som to prijať a zmieriť sa s tým.. odvtedy ubehol značný čas, psychika sa pomaličky dala celkom dokopy, dariť sa nám však nedarilo znovu otehotnieť a tento týždeň sme sa dozvedeli,že manžel má viacero diagnóz, ktoré môžu viesť aj úplnej neplodnosti. Šok to bol riadny, aj som si poplakala a zrejme ešte horšie chvíle aj prídu a znovu odídu.. ale na druhej strane si vravím, že som sa už ako puberťáčka modlila aby mi Boh doprial dobrého a milujúceho manžela a toho aj mám. Prekonali sme toho spolu dosť, nikto ma nepozná ako on a v jeho náručí sa cítim najbezpečnejšie. A tak si pomaly hovorím, že možno sme jedni z tých, ktorých požehnanie spočíva v manželstve a nie v rodičovstve. Samozrejme, manžel je len na začiatku liečby a pri súčasnom trende máme ešte nejakých 10rokov možného snaženia sa pred sebou /aj keď to číslo ma desí 🙂 /. Chcem len povedať, že som sa za posledný rok naučila vážiť si a vychutnávať prítomnosť, lebo žiť v minulosti či v túžbach o budúcnosti, ktoré vlastnou snahou nie je možné ovplyvniť, sa bez pocitov frustrácie nedá /ak sa teda predstavy nenapĺňajú/. Veľmi túžime po dieťatku, veľmi by sme chceli držať v náručí človiečika zrodeného z našej lásky a milovať ho, opatrovať a dať mu základ pre jeho krásny vlastný život.. ak sa však chceme stať dobrými rodičmi v prvom rade nesmieme stratiť samych seba a našu vzájomnú lásku.. takže plán B je hlavne naďalej zlepšovať a rozvíjať náš vzťah, veď ak máme byť raz dobrí rodičia, tak to je to najlepšie, čo môžeme urobiť pre naše dieťa už teraz 🙂

erika04
autor
26. okt 2014

@timik85 ahoj, mas pravdu. My to s manzelom uz tiez tak berieme - ved co ine nam ostava? Mame teraz obaja nejake nove povinnosti v praci, cize sa zaoberame skor tym a problem otehotnenia uz nejak velmi neriesime. len si kazdy mesiac povieme - ach, zas to nevyslo. A ide sa dalej.
Ale jasne, mozno mame tento cas pred detmi na to, aby sme si upevnili vztah, lebo aj u nas je co zlepsovat. A mozno je to tak, ze proste nemame mat deti. Aj to nam uz napadlo. Zatial sme si povedali, ze aj keby sme ich nemali, zvladli by sme to. Mame neterku a dalsich surodencov, ktori asi budu mat deti...
Kazdopadne, drzim palce. Aby sme boli hlavne spokojne a milovane. Ci uz s detmi alebo bez

slnecnicova
26. okt 2014

Nikdy by som sa s tym nezmierila. Vzdy existuje cesta a kedze u nas to viac ako 10 rokov neslo prirodzene, pred necelymi 2 rokmi k nam pribudol krasny zdravy a dnes uz viem ze aj velmi sikovny chlapcek z anonymneho porodu. Dokonca sa na nas aj podoba, ziadne chore a degenerovane dieta, cisto arijsky typ. Uz je aj papierovo a nezrusitelne nas a ja som pochopila, ze s niektorymi vecami sa zmierit ani netreba. Pretoze sa k nim da dostat aj inou cestou, ako sme si mysleli, ze sa tam dostaneme.
Prekonali sme strach ze ho nebudeme lubit, prekonali sme strach, co na to okolie. V okoli nemame jedineho cloveka, ktory by na neho pozeral cez prsty a cela rodina, babky, dedkovia, tety, ujovia, vsetci ho neskonale miluju. A pre nas sa stal okamzite stredom vesmiru, takze naco rozmyslat nad tym, ze sa s niecim mam zmierit, ked to nie je potrebne? 🙂

evickapooh
26. okt 2014

Plan B - navsteva psychologa! 🙂 sice ,aj mne to napadlo ked som bola este dieta,alebo v puberte., ze co ak nemozem mat deti<?ale nezaoberala som sa tym tak do podrobna...moja mama ma uklidnila,ze isto mozem mat deti...ze preco by som nemohla mat<? ze aj jej to napadlo,ked bola mala, ,a teraz ma mna ,aj mojho brata......a tema bola ukoncena...Nemozes nad tym rozmyslat, co je len hypoteza....a mozno budes moct mat dieta... zbytocne nad tym rozmyslas...nemozem rozmyslat ze co ak.... vies ,ja som veriaca ...a riadim sa podla-aspon skusim- Biblie,konkretne Matus 6 ,34 34 Preto nebuďte ustarostení o zajtrajšok; zajtrajší deň sa postará sám o seba. Každý deň má dosť svojho trápenia. .. a plne suhlasim s @zuzana581 Ak sa zmieriš s tým, že deti mať nebudeš, tak ich nikdy mať nebudeš!!!!

suge
26. okt 2014

Veľmi trefná téma - veď také niečo napadne každej žene aspoň raz za život 😉 a nie že nie! Môj plán B - starať sa o druhých kým to bude v mojich silách. A to nielen v práci.... Človek žijúci len pre seba ako keby ani nežil.

adelik3
10. dec 2014

vďaka každej jednej, ktoré ste tu napísali a ktoré ste ma nabili pozitívnou energiou.. 🙂

nanervy_2
10. dec 2014

@erika04 my sme o plane B diskutovali s manzelom este nez sme sa vzali.. a plan B bol skusat, ked tak adopcia. a medzitym si uzivat cestovanie, robit spolocensky prospesne veci (nemusis to byt nutne charita), ale ved aj zveladovanie prostredia a pod... dali sme si za ciel nezabudnut ze manzelstvo nie je apriori o detoch, ale o vztahu 2 ludi...

malabiba
10. dec 2014

chýba nám všetkým pokora, skromnosť...neustále sa na nás valí zo všetkých strán ako úspešne žiť - telka, reklama, internet, plagáty - ideálna rodinka, ideálne deti, super práca, skvelá postava, vzdelanie, dovolenky, vzhľad....už ani nevieme, aký jogurt kúpiť v obchode - je ich tam 50 druhov.....ani si neuvedomujeme pod akým tlakom sme.....mať deti je super, ale v živote je toľko krásnych vecí kvôli ktorým sa oplatí žiť...kedysi bezdetné pomáhali a vychovávali tie ďalšie deti z rodiny, okolia, pomáhali, pracovali, žili naplnený život

kalista32
11. dec 2014

Môj plán B je pestúnska opatera uvažujeme s partnerom o dievčatku . ako sa mordovať neúspešnými pokusmi možno pánboško má so mnou tento plán 🙂 . mám za sebou 2 krát IVF ľutujem že som tak zlé investovala peniažky a riskovala zdravie 😒. takto pomôžem nejakému odloženému dievčatku 🙂 a mne obohatí život pomôžeme si navzájom 🙂 🙂 😉

malabiba
11. dec 2014

@kalista32 tak toto sa mi páči 🙂 mám veľmi dobrú kolegyňku....roky sa pokúšali o bábo, aj umelé oplodnenia boli, hádam ich ešte teraz spláca....nedarilo sa, no nezúfali, napokon si adoptovali dievčatko....a stal sa zázrak, úplne prirodzene pred 40-kou otehotnela a majú chlapčeka 🙂....a sranda je, že to dievča je úplne ako ona, dokonca sa podobajú a chlapček vôbec 🙂

kalista32
12. dec 2014

@malabiba no moja ono je to tak ,že v žiadosti o pestúnsku opateru je kolonka ako to dieťa má vyzerať a ja si jej podobu chcem prispôsobiť na moju podobu je úžasné že jak je to všetko podchytené do detailov 🙂. a naozaj niekedy je to tak ,že to dieťatko prinesie také šťastie do rodiny že sa stane aj takýto zázrak 🙂 🙂 🙂.Ja už tiež nemám silu tlačiť na pílu ale chvála bohu ,ýe mame takú pokoru a vieru ,ktorá nás drží nad vodou . "Nikdy nieje tak zlé, žeby nemohlo byť horšie " 😒 🙂 🙂.

kiki68
14. dec 2014

ja by som adoptovala, nez sa trapit,tak radsej pomozem inemu dietatku, ved ono sa na tento svet samo neprinieslo a nemoze za to,ze jeho rodicia ho nechcu,ale ja zase strasne nejake dieta chcem. Toto je plan B. Radsej nez nemat nic,tak mat aspon takto dietatko. Clovek po par rokoch zabudne na to,ze to biologicky neni jeho. Roky ubiehaju, vztahy su pevnejsie.
Podoba deti moze byt vselijaka, moj muz a jeho brat vyzeraju uplne odlisne...snad ked idu,tak chodza je trosku pribuzna,ale inak nic. Rovnako tak kamosky dve, tiez maju bratov a ti vyzeraju,ze dosiel postar namiesto otecka 😀 Poznam aj ludi co to riesili psom, ja mam buldocka a je to ako decko,len to je teda oznacene ako pes. Ked sme ho doniesli ako steniatko,tak sa mi telo zblaznilo a behom dvoch dni sa mi uplne naliali prsa. Moje telo si myslelo,ze to je miminko asi z tej radosti. Samozrejme,ze ho zboznujeme aj teraz ked uz ma par rokov. Niekomu staci to, druhemu ono...kazdy si to nejako musi poriesit,ak to babo nejde.

kalista32
15. dec 2014

@kiki68 no moja ja sa tiež snažím s mojou polkou úž 7 rokov a už sa nechceme mordovať ☹ 😒 čas beží mi chceme tiež dievčatko tak si dáke vezmem ja to beriem tak ,že na mňa čaká 🙂 🙂 🙂 tento odložený anjelik a urobíme sa šťastnými 🙂 🙂 😉 budme radi že nám pánbožko ponúka plán B 🙂 😉

kiki68
15. dec 2014

@kalista32 aby si nebola ako moja teta, podali po 7 rokoch snazenia, neviem ci aj vyse sa nemordovali,vtedy tie asistovane rep. boli v plienkach doslova, tak podali ziadost na dopciu,vraj ako ju podali,teta do mesiaca zostala zazrakom tehu....dnes je z toho 22 rocny chalanisko 😀 Mozno ta ziadost ma sem tam zazracne ucinky 😀 Do tety rvali hormony horom spodom a furt nic, fakt ani tuk, manzel mal zle spermie, proste cele zle na tu dobu. Nakoniec sa adopcia nekonala, boli ine starosti zrazu, hold nejako necakala,ze do roka a do dna bude rodit zdrave babo 😀

kinna
Odpoveď bola odstránená
kalista32
15. dec 2014

@kiki68 no moja to by bol zázrak a chcem byť ako tvoja teta 2 krát IVF nezdar ☹ 😒 mám toho dosť naposledy som bola na IVF v júny zbytočne vyhodené peniaze, aj tak si prerábame domček ,ktorý sme kúpili v lani a do leta by som sa chcela nasťahovať a privítať malého anjelika 🙂 🙂 🙂 ale chcela by som zažiť taký zázrak ako tvoja teta to by som bola 😎 😎 😀 .

kalista32
15. dec 2014

@kinna Môžeme si takto pomáhať 🙂 🙂 😉

kiki68
15. dec 2014

@kalista32 pocuj do tety ladovali hormony, no nevedeli to inak nez to nastimulovat vtedy, ale teda nabrala asi 15kg od toho, bola uplne zavodnena, nic z toho nebolo, fakt to cele vzdali s tym,ze to nema zmysel sa trapit a radsej cudzie babo ako ziadne babo...takze nikdy nevies 😉

hej po tych IVF a vsetkom si clovek musi dat pauzu,to je zaberak jak na telo,tak na psychiku..kamoska ide na IVF, v minule volla odtial manzelovi ze to proste nedava, ze je to tam blazinec a ne cakaren...ze radsej bude mat len psov...ona to podstupuje hlavne kvoli nemu... 😒 Aspon stihnete prerobit domcek, zasadit strom a potom uz len to dieta 🙂

kalista32
16. dec 2014

@kiki68 no moja ja už mienim mať len reálne plány a túžby 🙂 . ja s tými kilami navyše to poznám pri prvej stimulácií som po dvoch týždňoch nabrala 15 kíl ☹ 😒 to bol šok aj pre moje okolie ja ako som bola 50 kg. ach jaj 😒 . a ty ako aké máš plány.

kiki68
16. dec 2014

@kalista32 vies co ja by som do IVF asi nesla, ja strasne zle znasam hormony, u mna staci tuk a je strasne zle. My sme po jednom MA, snazime sa ,no snazime, prd makovy, neni casu, berie to dost kariera a clovek ej taky zmordovany,ze sa ledva dotrepe kdesi pod duchny, nie tam este poskakovat 😉 Ale uvidime, zatial tomu nechavame volny priebeh a ja potrebujem nejake vysetrenia este porobit, mam dojem,ze uz zacinam tusit kde bude pes zakopany. Ked ja by som na to IVF nemala ani telo,ani nervy a bojim sa,ze co by to so mnou dorobilo. 15kg za dva tyzdne...och moj boze.... 😲 Keby to fakt nepojde tak adoptujeme. Ked vidim ako ma dokaze mat aj v podstate cudzie dieta rado...tak si hovorim,ze aj tak budem mama, len nie biologicka mama. ide o naplnenie tej tuzby nieco vychovavat, vidiet rast, ako kvetinu,co denne zalievas a tesis sa z nej. Iba tam bude ten rozdiel,ze to nebdue pestovane od semienka,ale uz dostanes malinku stonku,co musi narast 😀

gennara
17. dec 2014

@kiki68 ahoj. len chcem poradit. Teraz uz nemusis do seba prat hrozne vela hormonov. V Brne robievaju aj nativy, teda bez jedinej injekcie, bez jedineho lieku vyberu tvoje vajicko v case ovulacie, oplodnia a ked sa vyvija vsetko ako ma, embryjko vlozia. Chce to mozno viac pokusov, lebo ani prirodzene predsa sa to nezadari kazdy mesiac, ale da sa to aj bez hormonov. Na Slovensku to nechcu robit, lebo nemozu zmykat peniaze od pacientok, predsa len nestoji to tak vela...

kiki68
17. dec 2014

@gennara uz fakt toto robia v Brne? dakujem za info, akoze my este skusame,ale ked to nepojde,tak viem kam ist. SK je pre mna mimo hru v tomto smere.

gennara
17. dec 2014

@kiki68 ano. Mame za sebou prvy pokus. Sice vajicko sa neoplodnilo, ale je to len prvy pokus, nevzdavame to 🙂 Navyse, ked nedojde k transferu embryjka, stoji to len okolo 100 eur. Ked som si pozerala cenniky na Slovensku, kedze to nepreplaca poistovna, tak aby aspon nieco z toho mali, nevydareny pokus stoji 400 eur. Ale aj tak, ked na Slovensku povies, ze chces skusit nieco taketo, tak lekar zacne po tebe dobre ze nie kricat a tlaci do klasickeho IVF s konskymi davkami hormonov. Ja uz do slovenskeho centra nevkrocim 🙂

kiki68
18. dec 2014

@gennara iba 100 eur? to mi pride ako velmi dobra cena za to. To mi pride ako velmi prirodzena pomoc pokial to fakt nemusi ist do tej klasiky.

gennara
18. dec 2014

@kiki68 Iba 100 eur, ak sa nieco pokasle pocas toho celeho a nemoze dojst k transferu embrya do maternice. Ak dojde aj k transferu, je to 500 eur. Ale my sme pri klasickom IVF sice mali 6 vajicok, ale len dve embrya boli nakoniec vhodne na transfer, takze vysledok bol rovnaky ako pri native akurat ta suma bola ovela ovela vacsia.

kiki68
18. dec 2014

@gennara cize uspesnost to asi ma, u nas nebude ani tak problem v tom,ze by sa to neuchytilo,u nas to bude niekde inde, ze sa tam netvori dostatocne zltkove teliesko. Podla mna to suvisi s tym,ze ja som neg. krvna skupina a este mam aj celiakiu. Ale dobre vediet,lebo ked sa do toho clovek seriozne pusti,tak nech neoplieska peniaze zbytocne.

kalista32
18. dec 2014

@kiki68 ahojko moja neviem čo je MA?!!! ☹ Ja ti verím ,že tie hormóny sú zradné na moje počudovanie zvládala som ich celkom v pohode aj keď bežné lieky mi robia šarapaty 😒 a stými kilami navyše ono je to naozaj individuálne ja som išla na odber s dvoma žienkami a tie boli počas stimulácie také štíhlučke 😠 😀 😀 😀. ale keď si tak spätne spomeniem na chvíle čakania na recepcii tie pohľady na mňa boli dvojaké aaahha tehulka 🙂 🙂 😢 ?!!! . u mňa sú problém skôr šušule popri prerábke rod. domčeka to neide 😠 😠 😒 . možno keby som mala prašule aj by som skúsila 3 pokus !!!? ale dobre aj tak asi mám v osude ten plán B 🙂 🙂 😉 . na pílu tlačiť nemá zmysel moja mi sme s toho boli už na nervy 😖 a tak sme sa nejak zhodli na tom ,že sa budeme snažiť aspoň teoreticky 😉 😀 😀 😀 ale aj tak raz budeme mamičky papa 🙂 🙂 😉

kiki68
18. dec 2014

@kalista32 MA je misses abort, ked sa to male prestane vyvijat a odumrie. No tak nam sa toto stalo a teda dost nas to vzalo. Vies je to tazke, sak ste tym celym presli,tak co si tu budeme vypravat. Kazda tehotna kamoska mi proste robila v duchu maler, lebo som vobec nevedela tesit sa naozaj z toho,ze ona je a ja neni. To poznas tiez. Uvidime co zivot prinesie, clovek to uz radsej ani neplanuje 🙂
A uz mate aj podane o adopciu babatka? My sme este do tohto bodu nedosli,ale keby ano tak to podavam, lebo aj tak by sme este cakali. Znami cakali rok a pol, dalsi vyse 2 rokov,ale maju deticky po mamickach co ich nechceli. Sranda je,ze sa tie deti aj podobaju na rodicov. Ci vie priroda tak klamat a clovek vie byt ako taky chameleon 😀

kiki68
18. dec 2014

holky ja som taka rada,ze sa tu z toho mozem vykecat... 😉

kalista32
19. dec 2014

@kiki68 no moja nemáš to ľahké poznám tie stavy mi máme to isté len som nevedela že je to pod touto značkou 😒 . ale nevadí mi si vieme nájsť kompenzáciu chvála bohu 🙂 . ešte nepodávam žiadnu žiadosť najprv sa do leta chcem nasťahovať do domčeka ,ktorý sme si kúpili ešte ho prerábame musíme si ho zariadiť a potom si chcem podať žiadosť ale na pestúnsku opateru . po podaní žiadosti sa budem musieť vyškoliť, prejsť si nejakými psych. testami a celým tým procesom ... 🙂 zatiaľ v práci držím moje planý v tajnosti vie o tom len jeden z mojich šéfov,ktorý tiež je v pestúnskej a na pracovisku o tom vie len mužské osadenstvo a veľmi ma v tom podporujú a prajú mi to 🙂 a pred mojím hlavným šéfom to tajím aby som sa neohrozila 😒 lebo je niekoľko záujemcov,ktorý chcú na moju pozíciu 😠 takže tak .Ja si moje dievčatko chcem prispôsobiť na moju podobu v žiadosti je taká kolónka kde môžeš zadať vzhľad . je úžasne jak je to všetko podchytené a myslia aj na to prispôsobenie 🙂 😉 preto tá podoba je neuveriteľne zohratá ach jaj 🙂 🙂 papa.