Čo ešte vyskúšať, aby som konečne otehotnela?
Ahojte, co mi poradite este vyskusat, aby som konecne otehotnela? Vcera mi dr oznamil, ze moje krvne testy su super, moj muz ma dobry spermogram, moje vajecniky a maternica su OK. Lenze sa snazime uz 2 roky! Uz asi rok a pol beriem kyselinu listovu, pravidelne vit D, dokonca aj nejake vitaminy na zvysovanie funkcnosti organov, zelezo, cvicim 3-4 tyzdenne, vela sme s malym vonku, spavam 8 hodin denne, chodim behavat, jem zdravo (nie ucebnicovo , ale vela ovocia a zeleniny a vyvazenu stravu), sledujem ovulaciu, spime spolu asi 100x do mesiaca. Ja uz neviem, ci ist k nejakemu zaklinacovi. Alebo mozno nejake cviky na panvove dno vyskusat. Idem si este kupit teplomer na bazalnu teplotu. Uz som si tolkokrat povedala, ze kaslem na to, vela mesiacov, je takych, ze prebehnu a ja som sa fakt nefixovala na plodne dni, tak si nemyslim, ze ani moja psychika to brzdi. Dokonca som vyhadzala, vsetko po prvom, aby som sa furt na tie veci nepozerala a nepripominalo mi to, ze to nejde. Pomoze vysadit uplne cukor a gluten?
Ja som takto dlho nemohla otehotniet s 3.dietatom..vsetko bolo ok aj u nas, jedine co mi este napadlo boli ureaplazmy, tak som si vyziadala na preventivke ster..a veruze som to mala pozitivne..preliecili sme sa aj s manzelom a hned dalsi mesiac som otehotnela..takze jednoznacne u nas bol tento problem..
@pato88 a skusali ste aj cez menstruaciu? Ine ma nenapada. Ale tiez poznam par, co boli total zdravi a po 4 rokoch nakoniec treti vklad - IVF vysiel. Ale nepoznam podrobnosti.
Ja som mala vela kadejakych zdravotnych problemov, ovulacia si chodila ako chcela a mam 4 deti, z toho 2 totalne neplanovane, stvrte po covide, ani bazalna teplota mi nefungovala ako mala, uplne som bola rozhodena, ziadny plodny hlien, no a mame dcerku. Ja fakt neviem, co kde kedy ako...
Lekari mne naopak hovorili, ze prirodzene to u mna pojde len zazrakom. Tak mam 4 zazraky doma.
Ale poradim este jednu mozno sprostost. Uvidis, zvaz. Ja som vzdy ked som otehotnela, bola chora predtym a brala som Stoptussin, a vtedy sa mi zda, ze mi zriedovalo ten moj husty hlien. Tak vyskusaj uzivat od skoncenia MS napriklad, to predpokladane plodne obdobie. Mozno to zriedi hlien aj Tebe a otehotnies. A ak ano, daj mi prosim urcite vediet aj do sukromnej spravy. Lebo toto fakt som mala pri vserkych 4 detoch 🤣
Skus este od ovu Bromelain a Bryophyllum.. pomaha to uhniezdeniu...
Cvicenie podla Ludmily Mojzisovej?
Mas vysetrene aj:
- priechodnost vajickovodov
- stery na mykoplay, ureaplazmy, chlamydie... (toto aj manzel)
- hematologiu
?
Pretoze aj tu moze byt pricina.
@nafka0483 Priechodnost vajickovodov ano. Hematologiu myslim ano boli mi robene krvne testy na zaciatku roka, 2x pocas prvych dni menstruacie a pravidelne na stitnu zlazu a hormony. Tie stery si nemyslim, teda pocas preventivky nieco kontrolovali, ale neviem presne co, Neprejavovali by sa tieto mykoplazmy, ureaplazmy atd nejakym sposobom? Ako napriklad nejake zapaly, svrbenie, vytoky, bolesti? Okrem toho vsetko mi kontrolovali pocas prveho tehotenstva a som si ista ze ani ja ani muz sme s nikym inym nespali.
@anjelicek26 Ahoj potrebujem na to predpis alebo su to len nejake doplnky ci vitaminy?
@pato88 Nie, to co ti robili nie je hematologia - potrebujes vysetrit zrazanlivost, mutacie a pod.
Tieto stery na preventivke tiez nerobia a nemusis mat ziadne prejavy. Ja som tiez nemala a mala som ureaplazmu. A tiez sme s manzelom nespali s nikym inym, ale vraj sa to da chytit aj v bazene a pod.
Takze na tvojom mieste sa pytam na hematologiu a tieto stery ;)
@pato88 Len doplnky.
snazite sa len dva roky. Mykoplazmy ci ureaplazmy su totalne bezpriznakove u nemalo ludi. Napriklad. A ak mate pocit, ze nieco nie je v poriadku, kontaktujte CAR
Po 4 ivf neuspesnych som otehotnela prirodzene ked som si kupila ovulacny test zo slin a vedela som presne kedy mam ovulaciu. Boli to asi iba 4 hodiny (!!!) z mesiaca. Mne standardny ovulacny test nefungoval
Pustit to z hlavy. A popripade si zacat planovat 2 mesacnu cestu na druhy koniec sveta.😂😂. Moja skusenost. Zajednane ubytko, podrobny plan, kupene letenky a tyzden pred odletom" nevolnost a cestovna horucka" uz ma skoro 2 roky.
Mna zaujalo, ze spite spolu asi 100x do mesiaca 🙂
Niekde som citala, ze sa pri snahe otehotniet odporuca sexovať kazde 2-3 dni, ze potom su spermie kvalitnejšie.
Mne pomohlo sledovanie ovulacie (ovulacne testy) a meranie bazalnej teploty.
@zuzinka888 No ved niekotre mesiace su tak ubehane, ze si ani na to nespomeniem, ale tazko je to pustit z hlavy nakolko mi kazdy mesiac pride menstruacia, taky kindly reminder, ze opat mam o mesiac viac a zasa nic.
Ja som nemohla otehotnieť skoro 3 roky. Mala som problém s ovulkou a pritom s prvou dcérou som otehotnela na 1x, s druhou to bolo skoro 3 roky. Keď sa stale nedarilo skúsila som fytosoju a ver či nie na druhý cyklus som otehotnela, skus si vyhľadať fóra ako sa to užíva lebo presne si to už nepamätám viem že sa brala tuším prvé 3 dni cyklu a samozrejme potom sa treba aj sledovať ovulačným testom. Možno aj tebe pomôže, veľa babám pomohla čo som čítala v tom fóre tu na mk.
@cookie29 Len dva roky? Tebe sa to zda malo? :( Manzel dnes ide k dr tak sa spyta na tie plazmy. Mne gynekolog povedal, ze ak mi nenaju nic ani na tychto dalsich vysetreniach tak uz jedine CAR vyskusat, lebo on nevie ako mi moze pomoct. Len mi je zvlastne ze mi tie testy na plazmy nepredpisal, ak vie, ze sa snazime tak dlho. A tiez ze mi neporadil ziadne doplnky alebo nieco.
@pato88 ahoj, ja ked som chcela otehotniet pred 13 rokmi, po samovolnom potrate sa mi nedarilo, tsk som precitala cely internet a vsetky diskusie na koniku a inych forach a bola tam rada: pred sexom skakat, aby sa uvolnilo vajicko (akoze neviem ci to bola nahoda, ale den pred tym ako som otehotnela som bola na zumbe 😀) a rada starych mam je to skusit cez menstruaciu, alebo tesne pred a tesne po.
a teda zelam, nech sa konecne zadari.
@pato88 a este jedna vec, po prvom dietati som neotehotnela roky, aj ked sme sa nejak nechranili, ale ani sme sa nesnazili, byvali sme v podnajme, menila som pracu, takze to neboli take dobre podmienky a ked sme kupili byt a vek ma uz tlacil, tak som uzivala indol3, lebo ma boleli prsia, mala som cysty na prsiach, ktore potom zmizli a po douzivani som v 40ke otehotnela😀, co som uz po tych rokoch necaka, opat neviem ci nahoda, alebo to ovplyvnilo hormonalnu rovnovahu alebo co.
@pato88 ano. Normalny zdravy par otehotnie do 18 mesiacov. Nie je to tak davno, co CAR malo podmienku minimalne 2 roky "snazenia"
a ci sa mi to zda malo? My sme sa snazili vyse 12 rokov, takze 2 su nic. A vacsina parov v okoli a ti co sli do CAR tiez tak 4-5-6 v priemere... a na to ze "len" dva roky, mate podla vsetkeho pobehanych vysetreni dost.
Ale to je jedno, nechcem sudit, len teda ono je to tlak aj na psychiku, co nepomaha. Takze pokial ste v takom stadiu, tak zvazujte CAR ktore je predsa len specializovanejsie nez gynekolog a vie eventualne aj podrobnejsie vysetrenia.
Tak mam podobny pribeh za sebou, ale co tu napisem je presne to klise co som vsade citala… nesustredit sa na to, neriesit to ale tak naozaj. Prvy rok som to velmi prezivala, druhy som si vravela ze uz to neriesim ale stale to tam v tom podvedomi bolo, potom som nastupila do prace po materskej a vyrovnala som sa s tym ze tak budeme mat len jedno dieta a ak ma prist aj druhe tak pride ale uz to nejdem riesit. A po 8 mesiacoch v praci som otehotnela.. co zavazilo, neviem :D jednoducho ta hlava sa neda vypnut na povel takze to chapem, kazda si to musi spracovat v sebe. Doplnky apod neviem poradit. Drzim palce

@pato88 upokojit sa a nechat to na prirodu ❤️ pusti to uplne z hlavy, uzivaj si zivot a bude ako ma byt! Bud vdacna za manzela a za syna 🤗.