icon

Čo pomáha znížiť zvýšené protilátky proti spermiam?

11. jan 2025

Dobrý deň, rada by som sa opýtala (ak máte niekto skúsenost) čo by mi mohlo pomôcť na protilátky. Vyšlo mi že ich mám mierne zvýšené. Dr vie že sa snažíme dlhšie ale zatiaľ povedal že vyzerá všetko dobre. Samozrejme najbližšie sa ho opýtam či sa dáva nejaký liek na tie protilátky ale zatiaľ je niečo čo môžem urobiť aj sama? Práve mám ovu, tak ak by bol u mna priblem v protilátkach a viem tomu zabrániť bola by som vďačná za vaše skúsenosti 🙂

Čo pomáha znížiť zvýšené protilátky proti spermiam?
krisbar
11. jan 2025

Neviem ci je to to iste, ale ja som brala kortikoidy na upravenie hladin a keď sa upravili do 2 mesiacov som otehotnela. Odporúčam na toto imunovital, BA.

bambulka711
12. jan 2025

Mne lekárka povedala, že keby mám iba zvýšené protilátky na spermie, tak mi kortikoidy nedá, že sa s takými hodnotami otehotnieť dá. Keďže som ale mala cytokíny embryotoxické vysoké, dala mi medrol. Užívala som ho pol roka, potom vysadila. Otehotnela som dva mesiace po tom, ako som ich kvôli nežiaducim účinkom prestala brať.
Čo sa nám veľmi osvedčilo bolo používať prezervatív, aby telo neprichádzalo do kontaktu so spermiami a snažili sa iba na ostro vtedy, keď bol pozitívny ovulačný test. To znamená v deň pozitívneho testu, nanajvýš ešte na ďalší deň. Pri tejto procedúre som za 2 mesiace mala takmer nulové protilátky. Držím palce.