icon

Čo to prišlo za dobu, keď skoro každá žena má problém otehotnieť?

18. sep 2023

Čo to za dobu prišlo, že pomaly každá žena má problém otehotnieť prirodzene.... :/

Strana
z2
sense
18. sep 2023

@iwesska brala som roky HAk, a otehotnela som na druhý cyklus dokonca z jed eho styku v daný mesiac nakoľko iba moznost nebola, takže HAk nie ej vždy príčinou... A nemajú v dnešnej dobe len ženy problém ale v štatistike je to zhruba na rovnako muži a ženy. A mám kamarátku ktorá nikdy nebrala HAk aj tak im to trvalo par rokov kým sa podarilo

ivik4
18. sep 2023

@nika1971 ja tu od jednej uzivatelky vidim ustavicne komentare kde pise druhym vo fore aby zacali s detmi najlepsie po 35tke ,dovtedy si uzivali.
Za mna total nonsen aby si niekto dovolil druhym pisat kedy ma mat vlastne dieta kks 😀.
Za to ze jej to vyhovuje neznamena ze to chce tak kazda

ivik4
18. sep 2023

Napriklad ja chcem v 35tke , v tak skvelom veku uz sväty pokoj 😆

rebrambora
18. sep 2023

Ja poznam tak akurat jednu, kt nemoze otehotniet.
Ja som dokonca otehotnela na prvu šupu aj ked to podla testov nemalo byt mozne a cely zivot som brala hormonalnu liecbu.
Poznam aj pripad tehotenstva napriek sterilizacii.
Co podla mna skodi, je to nadmerne samosledovanie sa a samostresovanie sa. Cize nieje to pravda.

liusa82
18. sep 2023

@nikasmile presne aj ja poznám hlavne také,čo na nich chlap len kukne alebo skočí a už sú v tom😀 ani z rodiny ani z okolia nepoznám nikoho kto by kvôli tomu behal po lekároch alebo do centier

milanemila
18. sep 2023

Vobec nema skoro kazda zena problem otehotniet 🤦🏼‍♀️ mozno sa o tom teraz viac a otvorenejsie hovori, svoje spravi aj to, ze ludia maju deti neskor a rovnako aj miera nadvahy/obezity.

katkazocele
18. sep 2023

Možno to bude tým, keď boli ešte nevyspelými deťmi vo veku 15rokov, tak ich zobrala za ručičku ich mamička, v dobrej viere, že robí zodpovednú a správnu vec, kedže je to moderné a aj ostatné jej známe to predsa urobili pre ich dcéry v ich veku... A o čom to hovorím? Predsa o hormonálnej antikoncepcií HAK 😇 Najskôr žena platí aby neotehotnela a potom po 30tke platí aby mohla otehotnieť. Farma firmy, ktoré doslova tlačia gynekológov cez finančné stimuly, aby predpisovali HAK ako lentilky 😵
Už vidím ako ich dcéra po 10 rokoch užívania hormónov v čase ešte vývoja raz poďakuje svojej Mame za sterilitu, trombózy, stratu cyklu, potraty...👏

katkazocele
18. sep 2023

@ivik4 Plne súhlasím, veď teoreticky pred 40tkou žena môže mať dospelé deti a užívať si s manželom zvyšok života 😇

lalilla
18. sep 2023

Ste hlupe velmi hlupe, vsetky tie co to tu komentujete a nepresli ste si tym. To je fakt skvele komentovat nieco o com nemate ani tusenia a pisat tu ze ockovanie, antikoncepcia, nezd.ziv.styl a pod.
Skoda ze v realite je to dost casto opacne. My s muzom a par znamych bojujeme o deti uz roky a to som mala vtedy 25, za cely zivot som vypila par poharikov na Novyk rok, oslavach dokopy, antiku som nikdy nebrala, zdrava strava v ramci normy, pohyb a muz detto. Deti dodnes nemame.
Zato vsetci spoluziaci a ini znamy, co pili ci dokonca piju kazdy vikend, klobasy salamy udene cigarety playstation pohyb 0 maju aj po tri.
Cigani? Myslim tych z osad, na nich nesedi vasa zdrava rovnica ci zivotne podmienky, detto soc.slabsi maju povacsine dost deti a malo penazi na zdravy zivotny styl ci posilku, a vsetci tito maju deti,
Doprajem deti kazdemu, len tieto mudrovacky, by ste si mali nechat pre seba, ak mate vedla v izbe zdrave deti, ktore ste splodili do par mesiacov ako ste chceli.
Lebo nikdy nikdy nepochopite zenu, co sa od 30tky snazi a po 10rokoch konecne v 40tke sa napr stane zazrak, a nie nenechala to na poslednu chvilu, proste ta chvila prisla po takomto case.tak isto ako nema kazdy to stastie najst si spravneho partnera a rovno splodit dieta
A povacsine vam nikto nepovie ze sa nedari a ci potratili xy krat. Kym som to neriesila aj ja sama, nepoznala som nikoho a teraz ked som si tym vsetkym presla zistila som ze je nas vela, velmi vela.
A najma nemate to ani odkial vediet, predpokladam ze ked deti mate nechotie ako na klavir ku gyn ci do centra asist.reprodukcie, kde chodby praskaju vo svikoch. Budte vdacne ze tieto problemy nemusite riesit, je to naozaj velmi narocne, psychicky, fyzicky aj financne

ivik4
18. sep 2023

@katkazocele ano ano ,napriklad ja budem mat v 40tke dospele dieta ( dalsie nechcem) ale nenapadlo by ma samu od seba pisat druhym ze aj ony maju mat tak lebo mne to vyhovuje. Ked sa niekto spyta,kludne napisem svoj pohlad ,inak nie

dvoncb
18. sep 2023

No rómovia s tým problém nemaju

katkazocele
18. sep 2023

@ivik4 Ja som nečítal čo autorka písala predtým nejakým ženám tu, ja len, že tvoj prístup sa páči.👍

ahhola
18. sep 2023

Dajme si ako zlom rok 1989.dovtedy chodili do porodnic ženy do 25 rokov... 90%.
Do konca 90. Rokov sa vek natiahol do 30. u prvorodiciek.
Dnes 40.tnicky takže tam je pes zakopaný.

bluka2
18. sep 2023

@ahhola Vsak teraz ma priemerna prvorodicka 29 rokov, nie?

jaskolka
18. sep 2023

Problémy s otehotnenim ci donosením dieťaťa až do termínu pôrodu boli medzi ľuďmi vždy. Len voľakedy sa o tom tak verejne nehovorilo, neriešilo sa to. V histórii existuje veľa prípadov, kde žena nemohla otehotnieť, nemohla donosit, potracala jedno dieťa za druhým, pripadne porodila predčasne mŕtvy plod alebo zomrelo krátko po narodení.
Nikto nehovorí ze na 100% je príčina v životnom štýle ci strave, alebo antikoncepcii ci strese. Ale nikto ani nevraví, ze v prípade, ze tomu všetkému sa človek bude vyhýbať, bude zdravo žiť a podobne, tak určite nebude mať problém s počatím a donosenim.
Jednoducho sú isté rizikové faktory, ale aj nemusia byť a "problém niekde" bude. Áno, teraz s pomocou modernej medicíny je možné veľa problémov odstrániť a vyriešiť. Ale niekdy sa to skrátka ani nezistí.
Ja som prve tehotenstvo mala MA. Dovtedy som si myslela, ze je to niečo zriedkavé. Potom som zistila, ze takmer každá žena v mojom okolí ci v rodine si tým prešla minimálne 1x. Len nie je to téma na bežný rozhovor. No problémy ohľadom toho podľa mňa boli, sú aj budú vždy.

ivangeline
18. sep 2023

Neviem. Moj problem to nie je. :D

nevenka
18. sep 2023

@iwesska tak ja som aj z tohto vynimka, v 11 menzes, cely zivot nepravidelne, dlhe cykly, cysty, zvysene muzske hormony, atd...a babo sa nam podarilo do pol roka, dalsie, ked mal maly rok. Este som aj menzes dostala skoro po porode zakazdym. Potom este aj stitna zlaza rozbesnena. A dalsie babo ani neviem ako v 37 a v 39. Ale teda ja si "setrim vajicka" 🤣, lebo mavam tak 36-39 dnove cykly, niekedy aj dlsie 🤭🙃.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
matana2
18. sep 2023

Je to koli muzom. Kazdym rokom sa znizuju muzom spermie (oproti predoslich generacii muzov)
https://www.scientificamerican.com/article/are-....

minenkak
18. sep 2023

Ja takú vôbec nepoznám,práve že majú detí keď chceli a aj nechceli

maryetta
18. sep 2023

Ja mam sice v okoli zeny ktore maju za sebou potrat. Ale vsetko uz bolo vo veku 35+.
Napr mne dr povedal ze tehotenstvo po 30-tke je uz dnes “rizikove”.resp problem otehotniet.
Mnohe si to nechavaju az po 40-tke. To je uz darmo neskoro aj ked sa zda ze doba je ina. Telo vie kolko ma rokov.my cakame 4.babo. Kazde jedno sa podarilo hned. Tak ja narusam tuto statistiku.

marca12
18. sep 2023

To sa ti asi len zda. Ja mam v okoli zeny,ktore nemali problem otehotniet dokonca na prvu supu prve aj druhe.

hajducarmen87
18. sep 2023

Je na osobnom rozhodnutí každej ženy, kedy sa rozhodne mať dieťa. To, že má viac ako 30 rokov ešte neznamená, že nebude mať deti.
Ja som porodila v 35. Otehotnela som bez problémov na prvýkrát. Bezproblémové tehotenstvo. Pôrod prirodzený bez komplikácií. Neľutujem vôbec nič, ja som po dieťati skôr netúžila.

zuzulka558
18. sep 2023

Mam okolo seba 4 páry z adoptovanymi detmi,jedna z nich viem ze veľká karieristka bola a deti odkladala,,, 5. sú bez detí ale ona brala antiku od 15

medda_beda
7. okt 2023

Nie, že žena má problém otehotnieť, pár má problém s plodnosťou.V mojom okolí nemala pomaly ani jedna a keď aj, tak do roka sa to podarilo.
Moje rovesníčky otehotneli na prvú šupu a to mali zdravotné problémy a tie páry nežili nejakým zdravým životným štýlom.

Ja dôvod do dnešného dňa nepoznám, že prečo nie som tehotná.

medda_beda
7. okt 2023

@dvoncb Somarina, aj oni chodia do CAR.Tí čo pracujú, ale žijú ajtak v osade.

medda_beda
7. okt 2023

@katkazocele Užívala som HAK a nemám ani jeden problém, všetko u mňa funguje perfektne čo mám potvrdené z 2 centier a od 4 gynekológov.
Tieto vaše domnienky, že je to len ženský problém.
Uvedomte si všetci konečne, že niekedy sa nedá zistiť prečo to nejde a to ti potvrdia aj v centrách.
Mala som 24 rokov keď som vysadila HAK a všetko sa rozbehlo úplne v poriadku.

medda_beda
7. okt 2023

@zuzulka558 Príčina u nej môže byť úplne iná a nie z HAK.
Ja som tiež užívala HAK od 16 a ja s plodnosťou problém nemám.
Môže byť problém na strane muža.
Po HAK sa u mňa zlepšil menzes a všetko je v poriadku, napriek tomu deti nemáme.

Strana
z2